ایالات متحده همواره فریاد زده که محصولات «هواوی» چین «درب عقب» دارند یعنی از لحاظ امنیتی قابل اعتماد نیستند و میتوان به اطلاعات تلفن های همراه آن به صورت محرمانه دسترسی یافت؛ آمریکا با همین ادعا سایر کشورها بویژه کشورهای همپیمانش را که مدعی است ارزش های مشترک دارند به عدم استفاده از تجهیزات هواوی وادار میکند.
به گزارش رادیو بینالمللی چین: اقدامات دیوانه وار آمریکا علیه هواوی به صورت خلاصه عبارتند از: منع استفاده هواوی از سیستم عامل اندرویدی، منع شرکت TSMC از تولید تراشه برای دستگاهها و تجهیزات هواوی، منع شرکت Qualcomm و سایر شرکتها از فروش تراشههای پیشرفته به هواوی، تحریک کانادا برای بازداشت «مونگ ونژو» مدیر ارشد هواوی و دختر «رن جنگ فی» بنیانگذار این شرکت و موارد دیگر.
رسوایی اخیر یعنی افشای همدستی آژانس امنیت ملی ایالات متحده با آژانس اطلاعاتی دانمارک برای جاسوسی از سیاستمداران بسیاری از کشورهای اروپایی این سوال را بی درنگ ایجاد می کند که چرا ایالات متحده تا این حد از هواوی متنفر است: زیرا اگر کشورهای دیگر از تجهیزات هواوی استفاده کنند، ایالات متحده دیگر نمی تواند از سایر کشورها جاسوسی کند و اقدامات آنها را زیر نظر داشته باشد، به ویژه کشورهای همپمیانش که در ظاهر مطیع واشنگتن هستند اما در واقعیت با آن همراهی ندارند.
گزارش جدید تاکید می کند که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در حدود سال ۲۰۱۴ یعنی زمانی که در کاخ سفید معاون رئیس جمهور بود شخصاً در جهت هدایت فعالیتهای استراق سمع از متحدان آمریکا مشارکت داشته است. این موضوع اولین سفر قریب الوقوع بایدن به اروپا را تحت تاثیر خود قرار داده است.
ایالات متحده قدرتمندترین سیستم استراق سمع و گردآوری اطلاعات در جهان را ایجاد کرده است، اما پیش شرط عملکرد مستمر این سیستم در طول سال ها، پیشرو بودن آمریکا در صنایع مخابراتی و سایر زمینه های فناوری های پیشرفته است. اما پس از توسعه و پیشرفت تجهیزات مخابراتی چینی مانند هواوی و ZTE، این شرکت ها بنیان ایالات متحده را برای استراق سمع اطلاعات از سراسر جهان بر اساس فناوری پیشرفته خود در صنعت مخابراتی و اینترنت متزلزل کردهاند و توانایی آمریکا برای جاسوسی از دولتها، شرکتها و افراد در کشورهای دیگر را به شدت کاهش داده اند.
با توجه به این موضوع حالا اگر ایالات متحده بخواهد به استراق سمع و جاسوسی از کشورهای مختلف جهان ادامه دهد، تنها دو راه وجود دارد: یکی اینکه به کنترل مطلق بر هواوی و ZTE به شیوه بازار سهام دست یابد تا این شرکت های چینی همانند سایر شرکت های تحت کنترلش به بخشی از سیستم اطلاعاتی ایالات متحده تبدیل شوند یا تسهیلاتی برای سرقت اطلاعات توسط ایالات متحده فراهم آورند. اما شرکت هواوی بر عدم راهیابی به بازار بورس اصرار دارد و همکاری با شرکت ZTE نیز غیر ممکن است و خود ایالات متحده نیز هیچ اعتمادی به این موضوع ندارد. به این سبب تنها یک راه باقی مانده است یعنی از بین بردن کامل هواوی تا هم مانع ادامه جاسوسی از جهان را از میان بردارد و هم یک حریف قدرتمند در زمینه اینترنت نسل ۵ را نابود کند.
در واقع هواوی به دلیل سرکوب شدید ایالات متحده ومانع تراشی برای آن از سال گذشته در راه توسعه با مشکلات بیشتری روبرو شده است. با این حال، سرکوب دیوانه وار ایالات متحده مدتی برای واشنگتن لذت بخش است، اما نتیجه نهایی آن این خواهد بود که سرش به سنگ خواهد خورد. شرکت های فناوری بسیاری از کشورها از جمله چین به دلیل داشتن امنیت در حوزه زنجیره تامین تجهیزات، فناوری های غیر آمریکایی را انتخاب میکنند تا از زورگویی آمریکا جلوگیری شود.
عصر روز دوم ژوئن (۱۲ خرداد)، سیستم عامل هواوی HarmonyOS رسماً راه اندازی شد. این یک سیستم عامل ترمینال هوشمند در عصر «اینترنت اشیا» محسوب می شود و می تواند در تلفن های همراه و ترمینال های هوشمند مختلف مانند اتومبیل به کار رود و یک گام بزرگ در عرصه بروزرسانی هوشمند سیستم عامل تلفن همراه فعلی به شمار می آید.
تردیدی نیست که راه اندازی رسمی این سیستم عامل هواوی یک ضد حمله جدی به ایالات متحده برای سرکوب هواوی و دیگر شرکتهای فناوری پیشرفته چینی است. این آغاز واقعی درهم شکستن انحصار سیستم عامل های تلفن همراه آندروید و اپل است.
توسعه سیستم عامل هارمونی هواوی همچنین با منافع کشورهای دیگر از جمله کشورهای غربی مطابقت دارد زیرا سیستم های عامل فعلی به طور کلی در دست آمریکاییها است و انحصار آمریکا در آن حتی از تراشه هم کامل تر است. سیستم عامل هارمونی رقابت را بهارمغان خواهد آورد. با وجود این نوع رقابت، دولت و غول های تجاری ایالات متحده بیشتربه همه کشورها احترام می گذارند و قدرت دولتها و تولیدکنندگان کشورهای مختلف در چانه زنی با ایالات متحده نیز به میزان زیادی افزایش خواهد یافت.
با حمایت بازار چین یعنی بزرگترین بازار نسل پنج اینترنت (۵G) جهان، شرکت هواوی به عنوان سرآمد این صنعت مخابراتی و فناوری با شکست روبرو نخواهد شد بلکه روز به روز بهتر و بهتر میشود و به این روند ادامه خواهد داد تا محصولات مخابراتی قابل اعتماد را به کشورهای مختلف جهان عرضه کند.