کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

وزیر امور خارجه نروژ در نشست ریاض غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ امروز دوشنبه در دومین روز از مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار شد، کشور‌های غربی را به استاندارد‌های دوگانه متهم کرد. با شروع ... نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

ادامه

اسراییل, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, زنان, عربستان سعودی, غرب, فلسطین, کودکان, نروژ

الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

«لعزیز فاید» وزیر دارایی الجزایر گفت: پرونده پیوستن الجزایر به بانک توسعه بریکس در مراحل پایانی قرار دارد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه المیادین، فاید افزود: در واشنگتن با رئیس بانک جدید توسعه بریکس دیدار و درباره موضوع پیوستن الجزایر به این نهاد مالی بین‌المللی گفت و گو کرده است. وی اضافه کرد: ... الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتیوپی, اروگوئه, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بنگلادش, جهان, چین, روسیه, صندوق بین‌المللی پول, عربستان سعودی, گزارش, مصر, هندوستان

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

اخراج از نظام عمومی ترجیحات، ضربه اقتصادی آمریکا به هند و ترکیه

درآستانه انتخابات ترکیه و هند، دولت ترامپ این دو کشور را از تخفیفات گمرکی صادرات ۲ هزارقلم کالا به آمریکا محروم ساخت.

 

دیشب (۱۳ اسفند) دفتر نماینده تجاری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که واشنگتن درنظر دارد آنکارا و دهلی نو را از شمول برنامه ‘نظام عمومی ترجیحات'(General System of Preferences / GSP) خارج کند زیرا این کشورها دیگر واجد شرایط لازم برای استفاده از این برنامه نیستند.

 

بر اساس این بیانیه، هند نتوانسته تضمین بدهد که دسترسی لازم به بازارهای آن کشور را فراهم می کند.این درحالی است که ترکیه نیز ‘به اندازه کافی توسعه اقتصادی یافته’ و دیگر واجد شرایط این برنامه نیست.

 

طبق برنامه (GSP)، اگر کشوری بتواند شروطی مانند’دسترسی متوازن و معقول آمریکا به بازار خود را فراهم کند’ می‌تواند برخی’محصولات خاص’ خود را بدون آنکه تعرفه‌ای برآنها بسته شود به آمریکا صادر کند.

 

به گفته دفترنماینده تجاری آمریکا، «موانع تجاری هند تاثیرات منفی برتجارت آمریکا دارد». این دفتر در مورد ترکیه نیز اعلام کرد:این کشور که از سال ۱۹۷۵ مشمول (GSP) شده، به سطح بالایی از توسعه اقتصادی دست یافته و این به معنای خروج آن از این برنامه است.

 

نظام عمومی ترجیحات چیست؟

 

براساس این نظام تعرفه‌ای که به ابتکار کشورهای توسعه یافته ایجاد شده، بسیاری از کشورهای در حال توسعه فرصت می‌یابند تا با استفاده از مزیت تعرفه گمرکی صفر و یا ناچیز بر برخی از اقلام صادراتی خود، اقتصادشان را بهبود بخشیده و از فقر خارج شوند.

 

آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا از مجریان اصلی این نظام ترجیحی هستند و کالاهای کشاورزی، دامی، آبزیان و صنایع دستی عمده کالاهای تحت پوشش نظام عمومی ترجیحات را تشکیل می‌دهند.

 

نظام ترجیحی آمریکا هند و ترکیه را قادر می‌سازد تا برای صادرات حدود ۲ هزار قلم کالای خود (مانند قطعات خودرو، شیرهای صنعتی و منسوجات) از تخفیفات گمرکی بهره مند شوند. با وجود دستورهای ترامپ، دولت آمریکا می‌تواند در صورت مرتفع شدن نگرانی‌های خود، نظام ترجیحی را دوباره برای ترکیه و هند فعال سازد.

 

هم اکنون ۱۲۰ کشور از مزایای این نظام در صادرات به آمریکا برخوردار هستند و در دسامبر ۲۰۱۸ هند و برزیل بیشترین سود را از این نظام برده و ترکیه در رده ۵ قرار داشت. واردات از چین و برخی دیگر از کشورهای در حال توسعه مشمول این نظام نبوده و کشورهای حائز شرایط و کالاهای تحت پوشش به صورت سالانه مورد بازبینی قرار می‌گیرند.

 

تجارت هند و آمریکا:

 

براساس نظام عمومی ترجیحات آمریکا، ۵/۶ میلیارد دلار از صادرات هند با تعرفه صفر وارد می‌شوند. آمریکا اعلام کرده که موازنه منفی تجاری با هند در سال ۲۰۱۷ به ۲۷/۳ میلیارد دلار رسید. با این حال هندی‌ها معتقدند که سود واقعی این نظام برای آنها در سال تنها ۲۵۰ میلیون دلار است و این تخفیفات بیش از آنکه ارزش مادی داشته باشد، اهمیت راهبردی دارد.

 

در فوریه ۲۰۱۹ هند اعلام کردکه مقررات جدیدی بر تجارت الکترونیک وضع می‌کند تا شرکت های داخلی را در برابر غول‌های تجاری خارجی محافظت نماید. این مقررات در فعالیت شرکت‌های آمریکایی فلیپ کارت (زیر مجموعه فروشگاه های زنجیره ای وال مارت) و آمازون اختلال شدیدی ایجاد کرد.

 

دهلی نو در سال ۲۰۱۸ نیز دستور داد تا ویزا و مستر کارت داده‌های تراکنش های مربوط به هند را در سرورهای داخل این کشور ذخیره و نگهداری کنند. شرکت‌های آمریکایی بارها با چنین مقرراتی مخالفت کرده‌اند. دولت مودی همچنین تعرفه واردات اقلام الکترونیک و تلفن هوشمند را افزایش داده است. دولت ترامپ پیشتر بر واردات فولاد و آلومینیوم از هند به ترتیب ۲۵ و ۱۰ درصد تعرفه گمرکی وضع کرده بود.

 

تصمیم اخیر ترامپ در زمانی اعلام می‌شود که نارندرا مودی نخست وزیر کنونی هند خود را آماده رقابت‌های انتخاباتی چند هفته آینده می‌کند و از طرف دیگر خصومت دیرینه دهلی نو و اسلام آباد نیز به تازگی شعله ور شده است.

 

تجارت آمریکا و ترکیه:

 

دولت ترامپ معتقد است که ازسال ۱۹۷۵ که ترکیه واجد شرایط برخورداری از نظام عمومی ترجیحات آمریکا شد، درآمد سرانه افزایش و فقر کاهش یافته و صادرات این کشور متنوع تر شده است.

 

ترکیه توانسته در صادرات ۱/۷ میلیارد دلار کالا به آمریکا از مزایای این نظام ترجیحی استفاده کند. رئیس جمهوری آمریکا با همتای ترکیه‌ای خود اختلافاتی دارد و در شرایطی که اقتصاد این کشور آسیایی رو به ضعف گرائیده و انتخابات محلی در هفته‌های آتی برگزار می‌شود، خروج از این نظام تعرفه‌ای می‌تواند تبدیل به مسئله‌ای اساسی در عرصه سیاسی – اقتصادی این کشور شود.

 

این تغییرات تا ۶۰  روز پس از آگاهی کنگره آمریکا و دولت های ترکیه و هند اجرایی نمی‌شوند.

ایرنا

واکنش هند و ترکیه به تصمیم تجاری اخیر آمریکا علیه این دو کشور

به گزارش خبرگزاری فرانسه، هند امروز سه‌شنبه به تصمیم اخیر ترامپ علیه کشورش واکنش نشان داد و این اقدام را کم‌اهمیت دانست.   «آنوپ وادهاوان» (Anup Wadhawan) وزیر بازرگانی هند در این خصوص اعلام کرد که‬ میزان صادرات سالانه هند به آمریکا حدود ۸۰‬ میلیارد دلار است، اما آن بخش از صادرات هند که تحت ... واکنش هند و ترکیه به تصمیم تجاری اخیر آمریکا علیه این دو کشور

ادامه

اقتصادی, امریکا, ترکیه, جهان, خبر, هندوستان

درحالی که تنها با پرداخت ۱۰ میلیون تومان حصه نقدی واگذاری انجام شده ولی خریدار هپکو می‌تواند حدود ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کند

اسناد منتشر شده در سایت منتسب به سازمان بورس و قیمت‌گذاری هیئت کارشناسان دادگستری نشان می‌دهد که هپکو خیلی پایین‌تر از ارزش واقعی فروخته شده و حالا خریدار جدید براساس قیمت‌گذاری واقعی می‌تواند تسهیلات بگیرد.

ادامه

ایران, خبر, فساد

رئیس‌جمهور بلاروس با ایجاد روبل مشترک میان کشورش و روسیه موافقت نمود

به گزارش اسپوتنیک، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس در یک گفتگو بزرگ با مردم و رسانه‌ها در مینسک گفت: این نه روبل روسیه و نه روبل بلاروس که روبل مشترک خواهد بود.

ادامه

اقتصادی, بلاروس, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا