آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

اتحاد سه جانبه «آکوس» قادر به متوقف کردن تجارت دریایی چین نخواهد بود

تحلیلگران معتقدند اتحاد نظامی آکوس میان آمریکا، استرالیا و انگلیس قادر نخواهد بود تجارت رو به رشد دریایی چین را تحت تاثیر قرار دهد.

 

به گزارش خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، تحلیلگران بر این باورند که پیمان نظامی جدید آمریکا، استرالیا و انگلیس قطعاً هدف مسدود کردن فعالیت تجاری چین در دریا را دارد، اما با این وجود، تجارت رو به رشد بین پکن و بقیه آسیا تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد مگر اینکه این سه کشور برای رویارویی نظامی اقدامی اتخاذ کنند.

 

شامگاه چهارشنبه، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به همراه اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا و بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، ایجاد مشارکت جدید دفاعی و امنیتی آکوس AUKUS را اعلام کردند که ادعا می‌شود از منافع مشترک آن‌ها در هند و اقیانوس آرام محافظت و دفاع می‌کند.

 

اولین ابتکار عمل تحت اتحاد نظامی آکوس ایجاد فناوری زیردریایی با نیروی هسته‌ای برای نیروی دریایی سلطنتی استرالیا خواهد بود، بنابراین دولت استرالیا تصمیم گرفت توافق ۶۶ میلیارد دلاری که با شرکت فرانسوی نیوال گروپ Naval Group برای ساخت زیردریایی با دیزل الکتریکی منعقد کرده بود را کنار بگذارد.

 

در همین حال، سفارت چین در واشنگتن، در واکنش به اتحاد نظامی آکوس، از کشور‌ها خواست تا از ذهنیت جنگ سرد رهایی یابند و از ایجاد اتحاد علیه دیگران خودداری کنند. بنابر اعلام این سفارتخانه این اتحاد نظامی ثابت می‌کند که این کشور‌ها از صادرات هسته‌ای به عنوان ابزاری برای بازی‌های ژئوپلیتیک استفاده می‌کنند و هر مکانیسم منطقه‌ای نباید به منافع کشور‌های ثالث آسیب برساند.

 

سرهنگ ارتش آمریکا داگلاس مک گرگور، که به عنوان مشاور رئیس موقت پنتاگون در دولت ترامپ خدمت می‌کرد، معتقد است که این توافق کاملاً واقعی است، زیرا اساس آن “فرهنگی، اقتصادی و استراتژیک” است.

 

به عقیده وی، ” عملکرد در حال گسترش و یکپارچه ناوگان زیردریایی ها، پیشرفت بسیار مهمی است. دفاع موشکی چین می‌تواند با هرگونه چالش روی سطح مقابله کند، اما آن‌ها قادر به مقابله با اقدامات مدرن هسته‌ای در آب‌های عمیق نیستند. ”

 

این مقام نظامی اتحاد آکوس را یک محاصره دریایی توصیف کرد. به گفته وی، اقدام سه کشور انگلیسی زبان نشان دهنده “بازدارندگی واقعی” است.

 

وی گفت: با این حال، این‌ها نباید هیچ تغییری در RCEP (مشارکت اقتصادی همه جانبه منطقه ای) و تجارت رو به رشد چین با بقیه آسیا ایجاد کند.

 

فیلیپ گیرالدی، مقام سابق سازمان سیا در پاسخ به این سوال که این اتحاد نظامی چقدر در مهار چین موثر خواهد بود، به اسپوتنیک گفت که این توافق کاملاً بی جا است، زیرا قدرت چین ریشه در ارتش ندارد. وی گفت: چین در حال رقابت با ما و متحدان ما در عرصه اقتصاد جهانی است، جایی که قدرت آن از آنجا سرچشمه می‌گیرد. روزی روزگاری، آمریکا از لحاظ رقابتی عملکرد بهتری داشت، ولی اکنون این قدرت از بین رفته است.

 

دان لازار، مورخ و مفسر سیاسی به اسپوتنیک گفت که اتحاد تازه اعلام شده یک پیشرفت بسیار خطرناک است. “تصور کنید چین و روسیه و مکزیک وارد یک ائتلاف ضد آمریکایی شوند، در آن صورت چنین اقدامی به یک رویارویی تبدیل خواهد شد. این دقیقاً همان چیزی است که من انتظار دارم چین اکنون انجام دهد، زیرا می‌بیند که نیرو‌های تحت رهبری آمریکا به دنبال اقدام خرابکارانه هستند. ”

 

این کارشناس درباره اقدام دیگر کشور‌ها گفت: هند نمی‌تواند از این اتحاد کاملاً ناراضی باشد، زیرا به آن اجازه می‌دهد نقش دوگانه‌ای به عنوان واسطه در غرب اقیانوس آرام و قدرت غالب بر کل اقیانوس هند داشته باشد. از آنجایی که آمریکا بیش از هر زمان دیگری به کمک آن نیاز دارد، به احتمال زیاد همراه خواهد بود. فیلیپین و اندونزی نیز ممکن است ناراضی نباشند، زیرا تمرکز فزاینده جهان بر منطقه به این معنی است که اهرم منطقه‌ای آن‌ها فقط می‌تواند افزایش یابد.

 

روز چهارشنبه انگلیس، آمریکا و استرالیا در تلاش برای مقابله با قدرت فزاینده چین از امضای قراردادی ویژه برای به اشتراک گذاشتن فناوری‌های پیشرفته دفاعی خبر دادند. این شراکت تحت عنوان آکوس (AUKUS) به استرالیا امکان می‌دهد برای اولین بار زیر دریایی‌هایی با نیروی محرکه هسته‌ای بسازد.

هشدار اندونزی درخصوص تبعات دستیابی استرالیا به زیردریایی اتمی

وزارت امور خارجه اندونزی در بیانیه‌ای درخصوص تلاش استرالیا برای دستیابی به زیردریایی اتمی و تأثیر این اقدام بر صلح و ثبات منطقه ابراز نگرانی کرد.

ادامه

استرالیا, امریکا, اندونزی, انگلستان, تحلیل, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

پکن: توافق آمریکا، انگلیس و استرالیا، ذهنیت جنگ سرد را نشان می‌دهد

سفارت چین در واشنگتن در واکنش به توافقنامه سه‌جانبه آمریکا، انگلیس و استرالیا در منطقه هند و اقیانوس آرام، گفت این توافق نشان‌دهنده ذهنیت جنگ سرد است.

ادامه

استرالیا, امریکا, انگلستان, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

چین و افغانستان محور نشست بایدن با سران هند، ژاپن و استرالیا

کمتر از هفت ماه بعد از نشست مجازی سران آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن با محوریت مقابله با چین، جو بایدن ۲۴ سپتامبر (دوم مهر) در کاخ سفید از نخست‌وزیران این کشورها میزبانی می‌کند.

ادامه

استرالیا, افغانستان, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, ژاپن, هندوستان

هشدار دولت چین به‌”اقدامات شدید اقتصادی و نظامی” برای مبارزه با تصمیم آمریکا

چین هشدار داد در صورت تغییر نام دفتر دیپلماتیکش در واشنگتن، اقدامات شدید اقتصادی و نظامی علیه این تصمیم آمریکا اتخاذ می‌کند.

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, لیتوانی