اعتراض کوبا به «همدستی» وزیر خارجه آمریکا در نسل‌کشی غزه

وزیر امور خارجه کوبا با انتقاد از «حمایت بی‌قید و شرط» وزیر امور خارجه آمریکا از سیاست‌های اسراییل وی را به «همدستی» در نسل‌کشی تل‌آویو علیه غزه متهم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای تله‌سور، «برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا در انتقاد از «مارکو روبیو» در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی ... اعتراض کوبا به «همدستی» وزیر خارجه آمریکا در نسل‌کشی غزه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسراییل, جهان, فلسطین, گزارش, نسل‌کشی

کوبا کاردار آمریکا را احضار کرد

وزارت امور خارجه کوبا در بیانیه ای اعلام کرد که مایک هامر کاردار آمریکا در این کشور را احضار و به اقدامات غیردوستانه وی به شدت اعتراض کرده است. به گزارش مشرق از خبرگزاری تاس، در این بیانیه آمده است: وزارت امور خارجه کوبا روز جمعه مورخ ۳۰ ماه مه (۹ خرداد)، کاردار آمریکا را ... کوبا کاردار آمریکا را احضار کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر

درخواست در برزیل برای تحریم و قطع روابط با اسرائیل

هنرمندان، روشنفکران و سیاستمداران برزیلی از لولا داسیلوا درخواست کردند روابط خود را با اسرائیل قطع کند و تحریم‌هایی را به خاطر جنگ نسل‌کشی جاری در نوار غزه اعمال کند. در این راستا دو اتحادیه بزرگ تجارت نفتی در برزیل از رئیس جمهور این کشور خواستند تا تحریم انرژی را علیه اسرائیل بابت اقدامات وحشیانه ... درخواست در برزیل برای تحریم و قطع روابط با اسرائیل

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, اقتصادی, برزیل, بولیوی, تحریم, جهان, خاورمیانه, شیلی, صهیونیسم, کلمبیا, نسل‌کشی

پیروزی قاطع حزب مادورو در انتخابات پارلمانی ونزوئلا

حزب رئیس جمهور ونزوئلا با نتیجه ای قاطع در انتخابات پارلمانی و محلی این کشور به پیروزی رسید. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، حزب «نیکولاس مادورو»، رئیس جمهور ونزوئلا توانست با اکثریت آرا در انتخابات پارلمانی و محلی این کشور به پیروزی برسد. بر اساس اعلام شورای ملی انتخابات ونزوئلا حزب وابسته ... پیروزی قاطع حزب مادورو در انتخابات پارلمانی ونزوئلا

ادامه

آمریکای لاتین, جهان, خبر, سوسیالیسم, ونزوئلا

شیلی: اقدامات اسرائیل در غزه جنایت جنگی است

«گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در اظهاراتی تاکید کرد که اقداماتی که اسرائیل در غزه مرتکب می‌شود، جنایت جنگی است. به گزارش بامداد شنبه ایرنا از الجزیره، رئیس جمهور شیلی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: اسرائیل در غزه دست به پاکسازی قومی می‌زند. وضعیت به جایی رسیده که هزاران کودک ممکن است ... شیلی: اقدامات اسرائیل در غزه جنایت جنگی است

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, شیلی, فلسطین, کودکان

اتحادیه اروپا خواستار توقف خشونت در بولیوی شد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از طرف‌های درگیر در بولیوی خواست خویشتنداری کرده و از خشونت بیشتر جلوگیری کنند.

 

«فدریکا موگرینی» امروز(دوشنبه) در بیانیه ای درباره اوضاع بولیوی که در تارنمای سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا منتشر شده، با اشاره به برگزاری انتخابات ۲۸ مهر ماه (۲۰ اکتبر) در بولیوی نوشت: مردم بولیوی در انتخاباتی رای دادند که تردیدهایی را درباره شفافیت و اعتبار آن ایجاد کرد و به بروز ناآرامی و نگرانی های بین المللی منجر شد.

 

در این بیانیه تصریح شده است: هیات نظارت بر انتخابات سازمان کشورهای آمریکایی (او ای اس – OAS) یکپارچگی و نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری بولیوی را زیر سووال برده است. همان طوری که در ارزیابی نتایج انتخابات اعلام شده و قبلا نیز از سوی «او ای اس» و اتحادیه اروپا بیان شده بود، انتخابات جدید با یک تیم ارزیابی مستقل برای بازگرداندن اعتماد و اعتبار به نظام دموکراتیک بولیوی ضروری است.

 

«بازگشت به اوضاع باثبات در بولیوی مستلزم یک روند انتخاباتی جدید و به موقع است که علاوه بر معتبر بودن، بازتاب اراده و خواست مردم است. یک دادگاه جدید انتخاباتی باید منصوب شود تا بتواند برگزاری شفاف انتخابات را تضمین کند.»

 

در بیانیه موگرینی آمده است: ما از همه طرف های درگیری به ویژه مقام های بولیوی می خواهیم مسوولیت دموکراتیک خود را بار دیگر برعهده بگیرند و تصمیمات مناسبی را اتخاذ کنند تا امکان آشتی هر چه زودتر و جلوگیری از خشونت بیشتر حاصل شود.

 

«در یک سال گذشته، اتحادیه اروپا پیوسته از تحولات بولیوی از جمله تقویت نهادهای دموکراتیک در این کشور و حاکمیت قانون حمایت کرده است. ما به تلاش های خود برای کمک به بهبود اوضاع در بولیوی و تقویت دوباره نهادهای دموکراتیک این کشور ادامه می دهیم.»

 

خبرگزاری آناتولی ترکیه امروز به نقل از موگرینی خطاب به خبرنگاران نوشت: از همه طرف های درگیر در بولیوی می‌خواهیم خویشتنداری کرده و برای هدایت کشور به سمت برگزاری انتخاباتی جدید و معتبر برای بیان خواسته های دموکراتیک مردم بولیوی مسوولیت پذیر باشند.

 

مورالس دور نخست انتخابات ریاست جمهوری را با کسب ۴۷.۸ درصد از آرا پیروز شد اما اپوزیسیون بولیوی مدعی شد در انتخابات به نفع مورالس تقلب شده است.

 

به گزارش ایرنا، پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری در بولیوی و با وجود تایید «دادگاه عالی انتخابات»، مخالفان مورالس اعلام کردند که این نتایج را قبول ندارند و از آن زمان تاکنون دست به اعتراض‌های خشونت‌آمیز زده‌اند.

 

به دنبال تشدید بحران سیاسی در بولیوی، سازمان کشورهای آمریکایی (اواِی‌اس – OAS) از دولت لاپاز خواسته بود، نتایج انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده در ۲۸ مهرماه (۲۰ اکتبر) را ملغی اعلام و انتخابات دوباره برگزار کند. سرانجام دیروز (یکشنبه) ۱۹ آبان‌ماه (۱۰ نوامبر) با دخالت ارتش بولیوی، مورالس مجبور به استعفا شد و در نطق تلویزیونی گفت: استعفای خود را تقدیم می‌کنیم تا برادران و خواهران کارمند دولت هدف حملات و تهدیدات قرار نگیرند.

 

وی شرایط جاری در بولیوی را به کودتا علیه دولت تعبیر کرد و خطاب به مردم کشورش گفت: دوست دارم اعلام کنم، مبارزه ما پایان نیافته و تلاش برای تحقق برابری و صلح همچنان ادامه خواهد داشت.

 

مورالس افزود: به عنوان رئیس‌جمهوری وظیفه دارم که شرایط را آرام کنم.

 

استعفای مورالس، واکنش کشورهای مختلف آمریکای لاتین را به همراه داشته به گونه‌ای که ساعاتی پس از کناره‌گیری او، وزیر امور خارجه مکزیک، این استعفا را نتیجه اقدامی نظامی خواند و با وقوع «کودتا» در این کشور مخالفت کرد.

 

«ابرارد مارسلو» در توئیتی با رد استعفای مورالس آن را مشابه تراژدی‌هایی خواند که در قرن پیش، آمریکای لاتین را آغشته به خون کرد.

 

دولت مکزیک و برخی کشورها به مورالس پیشنهاد پناهندگی سیاسی دادند که با مخالفت او همراه شده و گفته در کشورش خواهد ماند.

 

در همین رابطه، رئیس‌جمهوری منتخب آرژانتین نیز کناره‌گیری رئیس‌جمهوری بولیوی را کودتا علیه او خواند و برگزاری انتخابات آزاد و آگاهانه در این کشور را خواستار شد. دولت نیکاراگوئه نیز با انتشار بیانیه‌ای «کودتا» علیه مورالس که او را به استفعا واداشت، محکوم کرد و آن را اقدامی فاشیستی دانست. دولت پرو نیز در با صدور بیانیه‌ای، برگزاری انتخابات شفاف با کمک سازمان کشورهای آمریکایی بولیوی را خواستار شد.

 

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در واکنش به استعفای مورالس، با ابراز نگرانی عمیق درباره اوضاع این کشور، خواستار خویشتنداری طرف‌های درگیر شد.

 

براساس بیانیه سخنگوی سازمان ملل متحد، گوترش از همه طرف‌های درگیر خواسته ضمن پرهیز از خشونت و کاستن از تنش‌ها، حداکثر خویشتنداری را به عمل آورند. دبیرکل همچنین از همه فعالان خواسته است به حقوق بین‌المللی و به ویژه اصول اساسی حقوق بشر پایبند باشند. او از همه فعالان می‌خواهد به دستیابی به راه‌حلی صلح‌آمیز برای خروج از بحران کنونی متعهد باشند و درباره برگزاری انتخاباتی معتبر و شفاف اطمینان دهند.

ایرنا

در نشست خبری سفیر بولیوی در تهران: جان «مورالس» در خطر است

سفیر بولیوی در تهران، با اشاره به تحولات اخیر در کشورش که منجر به استعفای رئیس جمهور این کشور آمریکای لاتین شد، اظهار کرد: کودتای رخ داده در بولیوی رنگ فاشیستی دارد و جان رئیس جمهور “اوو مورالس” در خطر است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, ایران, بولیوی, جهان, خبر, کوبا

مکزیک با کودتا در بولیوی مخالفت کرد/ مورالس بازداشتش را “غیرقانونی” خواند

وزیر امور خارجه مکزیک، استعفای «اوو مورالس» رئیس جمهوری بولیوی از قدرت را نتیجه اقدامی نظامی خواند و با وقوع «کودتا» در این کشور مخالفت کرد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, بولیوی, جهان, حقوق بشر, خبر, مکزیک, ونزوئلا