چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ارتش چین یک ناوشکن آمریکایی را از آب‌های جزیره‌ای در دریای جنوبی چین بیرون کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، ارتش چین ناوشکن هگنز آمریکا را که به صورت غیر قانونی وارد آب‌های منطقه‌ای این کشور در نزدیکی هوانگیان داو شده بود را بیرون کرد. بر اساس این گزارش، نیروهای چینی اعلام ... چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

قرارداد دفاعی ژاپن و استرالیا؛ آغاز تقابل تازه تسلیحاتی با چین در اقیانوس آرام

روزنامه صبح جنوب چین در گزارشی نوشت: قرارداد ۶.۵ میلیارد دلاری استرالیا برای خرید ناو از ژاپن، علاوه بر تحول راهبردی در جایگاه دفاعی توکیو در معادلات جهانی، پیامی روشن برای مقابله نفوذ چین در منطقه اقیانوس هند و آرام در بر دارد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای روزنامه صبح جنوب چین، قرارداد ... قرارداد دفاعی ژاپن و استرالیا؛ آغاز تقابل تازه تسلیحاتی با چین در اقیانوس آرام

ادامه

آمریکا, استرالیا, امنیتی, انگلیس, ایتالیا, تایوان, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, ژاپن, فیلیپین, کره جنوبی, گزارش, هندوستان

شی: چین آماده همکاری با برزیل برای ساختن جهانی عادلانه‌تر است

رئیس جمهوری چین در گفت‌وگوی تلفنی با همتای برزیلی خود تاکید کرد که پکن آماده همکاری با برزیل است تا الگویی از وحدت و خوداتکایی در میان کشورهای بزرگ در جنوب جهانی ایجاد کند و به طور مشترک جهانی عادلانه‌تر و پایدارتر بسازد. به گزارش ایرنا به نقل از شینهوا، شی جین پینگ، روز سه‌شنبه ... شی: چین آماده همکاری با برزیل برای ساختن جهانی عادلانه‌تر است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, برزیل, بریکس, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب, جهان, چین

درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

آمریکا و چین در سازمان ملل بر سر کانال پاناما درگیر شدند؛ واشنگتن هشدار داد که نفوذ پکن بر این آبراه کلیدی می‌تواند تجارت و امنیت جهانی را تهدید کند، چین هم اتهامات آمریکا را بهانه‌ای برای تصرف کانال خواند. به گزارش ایسنا، این درگیری در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ داد که ... درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, آمریکای مرکزی, استراتژی, اقیانوس آرام, اقیانوس اطلس, امنیتی, پاناما, جنگ سرد, جهان, شرق آسیا, گزارش

شویگو: ناتو می‌خواهد مولداوی را بخشی از زیرساخت نظامی خود کند

دبیر شورای امنیت روسیه در مقاله‌ای برای ریانووستی نوشت، ناتو در حال آماده‌سازی تبدیل کردن مولداوی به یکی از زیرساخت‌های نظامی خود است، بدون آنکه به این کشور ضمانت‌های امنیتی و عضویت رسمی بدهد. به گزارش ایسنا، «سرگئی شویگو» دبیر شورای امنیت روسیه در مقاله‌ای برای ریانووستی نوشت، مقامات غربی در تلاش برای معکوس کردن ... شویگو: ناتو می‌خواهد مولداوی را بخشی از زیرساخت نظامی خود کند

ادامه

اتحادیه اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب, مولداوی, ناتو

اتحادیه اروپا تلاش‌‌ها برای تصویب توافق سرمایه‌گذاری با چین را متوقف می‌کند

در پی افزایش تنش میان پکن و بروکسل، تلاش‌ها برای تصویب توافقنامه چین و اتحادیه اروپا برای سرمایه گذاری متقابل به حال تعلیق درآمد.

 

به گزارش یورونیوز: این توافقنامه در دسامبر سال گذشته میلادی نهایی شد اما هنوز همه تاییدات لازم را از سوی نهادهای اروپایی از جمله پارلمان اروپا دریافت نکرده بود.

 

والدیس دومبروفسکیس، معاون اجرایی کمیسیون اروپا در امور اقتصادی و تجاری روز سه‌شنبه اعلام کرد: «ما بخشی از این تلاش‌ها از سوی کمیسیون را به حالت تعلیق درآورده‌ایم زیرا روشن است که در شرایط کنونی و با تحریم‌های وضع شده از سوی اتحادیه اروپا علیه چین و واکنش متقابل چین علیه این اتحادیه و اعضای پارلمان اروپا، شرایط برای تصویب این توافق‌نامه مساعد نیست.»

 

او همزمان در دفاع از این توافق گفت: «ما نمی‌توانیم روابط گسترده چین با کشورهای عضو اتحادیه اروپا را نادیده بگیریم و دلایلی که منجر به تهیه چنین توافقی شد همچنان حاضر و مشهود هستند. همیشه در روابط با چین یک عدم تقارن وجود داشته است و این توافق حاصل شده تا این عدم تقارن را برطرف کند.»

 

اتحادیه اروپا در ماه مارس سال جاری میلادی برای اولین بار در ۳۰ سال اخیر، مجموعه‌ای از تحریم‌ها را علیه چین به اجرا گذاشت و بر این اساس، در هماهنگی با متحدان غربی این اتحادیه، چهار مقام چینی و یک نهاد دولتی که گفته می‌شود در نقض حقوق بشر اقلیت مسلمان اویغور در استان سین کیانگ چین دخالت داشته را تحریم کرد.

 

چین نیز در واکنش ۱۰ شخصیت حقیقی اروپایی از جمله پنج عضو پارلمان اروپا و چهار نهاد از جمله کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا را تحریم کرد. پکن همچنین شماری از مقامات بریتانیا، ایالات متحده و کانادا را در فهرست سیاه قرار داد و در مجموع بیش از ۳۰ فرد و نهاد را تحریم کرد.

 

در پی وضع این تحریم‌ها، سه گروه اصلی در پارلمان اروپا یعنی اتحاد پیشرو سوسیالیست‌ها و دموکرات‌ها، حزب تجدید اروپا و سبزهای پارلمان که در مجموع ۴۵ درصد از کرسی‌ها را در اختیار دارند، اعلام کردند تا زمانی که تحریم‌ها برقرار باشد، پارلمان حتی بحث درباره این توافق را آغاز نخواهد کرد.

 

هفت سال مذاکره

 

توافق چین و اتحادیه اروپا برای همکاری و سرمایه گذاری، در دسامبر ۲۰۲۰ میلادی پس از هفت سال مذاکره حاصل شد.

 

مقامات آلمان که در آن زمان و برای شش ماه ریاست دوره‌ای شورای اروپا را برعهده داشتند، تلاش زیادی برای به نتیجه رسیدن این مذاکرات کردند.

 

گام اساسی برای تدوین این توافق نیز پس از ۱۱ ساعت مکالمه تلفنی شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین با مقامات عالیرتبه اتحادیه اروپا از جمله اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و شارل میشل، رئیس شورای اروپا همچنین آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه برداشته شد.

 

بر اساس پیش‌نویس این توافق، قرار بود در چهارچوب آن روابط تجاری متوازن‌تری میان چین و اتحادیه اروپا برقرار شود. این توافق همچنین چین را متعهد می‌کرد که دسترسی سرمایه گذاران اروپایی به بازارهای خود را افزایش دهد و رفتار عادلانه‌ای با شرکت‌های اروپایی داشته باشد؛ چیزی که از سوی کمیسیون اروپا «شرایط بازی برابر» خوانده می‌شود.

 

در این توافق درباره مقررات حاکم بر فعالیت شرکت‌های دولتی و یارانه‌ها نیز صحبت شده بود و بر اساس اعلام کمیسیون اروپا حتی «برای اولین بار چین پذیرفته بود تا مقررات مرتبط با توسعه پایدار همچنین تعهدات در قبال نیروی کار در چهارچوب کنوانسیون‌های اساسی سازمان بین‌المللی کار را بپذیرد.»

 

بر اساس برآوردهای کمیسیون اروپا، سرمایه گذاری مستقیم خارجی از اتحادیه اروپا به چین طی ۲۰ سال گذشته بیش از ۱۴۰ میلیارد یورو و در همین مدت سرمایه گذاری چین در اتحادیه اروپا تقریباً ۱۲۰ میلیارد یورو بوده است.

 

بخش‌های اصلی سرمایه گذاری شرکت‌های اتحادیه اروپا در چین عبارتند از: بخش خودرو، مواد اولیه (از جمله مواد شیمیایی)، خدمات مالی، کشاورزی و مواد غذایی و محصولات مصرفی.

ابراز نگرانی فرمانده آمریکایی از حضور چین در اقیانوس اطلس

«استفن تاون‌سِند»فرمانده نیروهای آمریکایی در آفریقا درخصوص احداث پایگاه نیروی دریایی در سواحل اقیانوس اطلس توسط چین ابراز نگرانی کرد.

ادامه

افریقا, افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, تروریسم, جنگ سرد, جهان, جیبوتی, خبر, روسیه, شرق آسیا

ژنرال آمریکایی؛ چین و روسیه می‌توانند ماهواره‌های آمریکا را مختل کنند

یک فرمانده نیروی فضایی آمریکا گفت، روسیه و چین مجهز به سلاح‌هایی هستند که قادر است ماهواره‌های آمریکا را مختل کرده و حسگرهای نوری ماهواره‌ها را کور کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

سیاست‌های راست‌گرایانه درحال نابودیِ اوکراین‌اند

رأی دهندگان کریمه، در مخالفت با دولت کودتا در کی‌یِف، با شرکت در یک همه‌پرسی، به‌ترک اوکراین و پیوستن دوباره به روسیه رأی می‌دهند که موجب خشم ناتو شده است.

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, المان, امریکا, اوکراین, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, فاشیسم, مقاله, ناتو