رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
اتحادیه اروپا تلاشها برای تصویب توافق سرمایهگذاری با چین را متوقف میکند
در پی افزایش تنش میان پکن و بروکسل، تلاشها برای تصویب توافقنامه چین و اتحادیه اروپا برای سرمایه گذاری متقابل به حال تعلیق درآمد.
به گزارش یورونیوز: این توافقنامه در دسامبر سال گذشته میلادی نهایی شد اما هنوز همه تاییدات لازم را از سوی نهادهای اروپایی از جمله پارلمان اروپا دریافت نکرده بود.
والدیس دومبروفسکیس، معاون اجرایی کمیسیون اروپا در امور اقتصادی و تجاری روز سهشنبه اعلام کرد: «ما بخشی از این تلاشها از سوی کمیسیون را به حالت تعلیق درآوردهایم زیرا روشن است که در شرایط کنونی و با تحریمهای وضع شده از سوی اتحادیه اروپا علیه چین و واکنش متقابل چین علیه این اتحادیه و اعضای پارلمان اروپا، شرایط برای تصویب این توافقنامه مساعد نیست.»
او همزمان در دفاع از این توافق گفت: «ما نمیتوانیم روابط گسترده چین با کشورهای عضو اتحادیه اروپا را نادیده بگیریم و دلایلی که منجر به تهیه چنین توافقی شد همچنان حاضر و مشهود هستند. همیشه در روابط با چین یک عدم تقارن وجود داشته است و این توافق حاصل شده تا این عدم تقارن را برطرف کند.»
اتحادیه اروپا در ماه مارس سال جاری میلادی برای اولین بار در ۳۰ سال اخیر، مجموعهای از تحریمها را علیه چین به اجرا گذاشت و بر این اساس، در هماهنگی با متحدان غربی این اتحادیه، چهار مقام چینی و یک نهاد دولتی که گفته میشود در نقض حقوق بشر اقلیت مسلمان اویغور در استان سین کیانگ چین دخالت داشته را تحریم کرد.
چین نیز در واکنش ۱۰ شخصیت حقیقی اروپایی از جمله پنج عضو پارلمان اروپا و چهار نهاد از جمله کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا را تحریم کرد. پکن همچنین شماری از مقامات بریتانیا، ایالات متحده و کانادا را در فهرست سیاه قرار داد و در مجموع بیش از ۳۰ فرد و نهاد را تحریم کرد.
در پی وضع این تحریمها، سه گروه اصلی در پارلمان اروپا یعنی اتحاد پیشرو سوسیالیستها و دموکراتها، حزب تجدید اروپا و سبزهای پارلمان که در مجموع ۴۵ درصد از کرسیها را در اختیار دارند، اعلام کردند تا زمانی که تحریمها برقرار باشد، پارلمان حتی بحث درباره این توافق را آغاز نخواهد کرد.
هفت سال مذاکره
توافق چین و اتحادیه اروپا برای همکاری و سرمایه گذاری، در دسامبر ۲۰۲۰ میلادی پس از هفت سال مذاکره حاصل شد.
مقامات آلمان که در آن زمان و برای شش ماه ریاست دورهای شورای اروپا را برعهده داشتند، تلاش زیادی برای به نتیجه رسیدن این مذاکرات کردند.
گام اساسی برای تدوین این توافق نیز پس از ۱۱ ساعت مکالمه تلفنی شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین با مقامات عالیرتبه اتحادیه اروپا از جمله اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و شارل میشل، رئیس شورای اروپا همچنین آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه برداشته شد.
بر اساس پیشنویس این توافق، قرار بود در چهارچوب آن روابط تجاری متوازنتری میان چین و اتحادیه اروپا برقرار شود. این توافق همچنین چین را متعهد میکرد که دسترسی سرمایه گذاران اروپایی به بازارهای خود را افزایش دهد و رفتار عادلانهای با شرکتهای اروپایی داشته باشد؛ چیزی که از سوی کمیسیون اروپا «شرایط بازی برابر» خوانده میشود.
در این توافق درباره مقررات حاکم بر فعالیت شرکتهای دولتی و یارانهها نیز صحبت شده بود و بر اساس اعلام کمیسیون اروپا حتی «برای اولین بار چین پذیرفته بود تا مقررات مرتبط با توسعه پایدار همچنین تعهدات در قبال نیروی کار در چهارچوب کنوانسیونهای اساسی سازمان بینالمللی کار را بپذیرد.»
بر اساس برآوردهای کمیسیون اروپا، سرمایه گذاری مستقیم خارجی از اتحادیه اروپا به چین طی ۲۰ سال گذشته بیش از ۱۴۰ میلیارد یورو و در همین مدت سرمایه گذاری چین در اتحادیه اروپا تقریباً ۱۲۰ میلیارد یورو بوده است.
بخشهای اصلی سرمایه گذاری شرکتهای اتحادیه اروپا در چین عبارتند از: بخش خودرو، مواد اولیه (از جمله مواد شیمیایی)، خدمات مالی، کشاورزی و مواد غذایی و محصولات مصرفی.
ابراز نگرانی فرمانده آمریکایی از حضور چین در اقیانوس اطلس
«استفن تاونسِند»فرمانده نیروهای آمریکایی در آفریقا درخصوص احداث پایگاه نیروی دریایی در سواحل اقیانوس اطلس توسط چین ابراز نگرانی کرد.
چین بیانیه گروه ۷ را دخالت آشکار در امور داخلی خود دانسته محکوم کرد
چین امروز پنجشنبه بیانیه مشترک وزرای خارجه گروه ۷ را به شدت محکوم کرده و آن را دخالت آشکار در امور داخلی خود دانسته است.
ژنرال آمریکایی؛ چین و روسیه میتوانند ماهوارههای آمریکا را مختل کنند
یک فرمانده نیروی فضایی آمریکا گفت، روسیه و چین مجهز به سلاحهایی هستند که قادر است ماهوارههای آمریکا را مختل کرده و حسگرهای نوری ماهوارهها را کور کند.
سیاستهای راستگرایانه درحال نابودیِ اوکرایناند
رأی دهندگان کریمه، در مخالفت با دولت کودتا در کییِف، با شرکت در یک همهپرسی، بهترک اوکراین و پیوستن دوباره به روسیه رأی میدهند که موجب خشم ناتو شده است.