برنده جایزه نوبل: سیاست گشایش، چین را به یک اقتصاد پررونق تبدیل کرده است

«اریک ماسکین» برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۰۷، اخیرا برای شرکت در «دومین کنفرانس بین‌المللی علوم پایه» به چین سفر کرد. درک او از اهمیت و نقش علوم پایه در توسعه اجتماعی چگونه است؟ به عقیده او فناوری‌های پیشرفته مثل هوش مصنوعی چه فرصت‌ها و چالش‌هایی برای جامعه به ارمغان می‌آورند؟ به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ ... برنده جایزه نوبل: سیاست گشایش، چین را به یک اقتصاد پررونق تبدیل کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا

رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

مشاور ریاست جمهوری روسیه روز پنجشنبه، با بیان اینکه تبادلات مالی بین روبل روسیه و یوآن چین بیش از ۹۰ درصد است، گفت: در تماس تلفنی بین روسای جمهوری روسیه و چین، مسائلی پیرامون همکاری اقتصادی و مالی بین دو کشور مورد گفت‌وگو قرار گرفت. به گزارش ایسنا، یوری اوشاکف، مشاور ولادیمیر پوتین در امور ... رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سیاسی, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش

کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

رسانه دولتی پیونگ‌یانگ امروز (پنجشنبه) گزارش دادند، رهبر کره‌شمالی پس از گفتن اینکه عدم ارائه نیازهای اساسی در زندگی از جمله غذا «مسئله جدی سیاسی» است، راه‌هایی را برای بهبود توسعه اقتصادی خواستار شد. به گزارش ایسنا، به گزارش کی‌سی‌ان‌ای، این سخنان کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در حین صحبت از توسعه منطقه‌ای در جریان ... کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

ادامه

اقتصادی, تحریم, جهان, شبه جزیره کره, کارگران, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

آمار‌های وزارت انرژی آمریکا نشان می‌دهد این کشور در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۳ معادل ۶ هزار بشکه در روز نفت ایران را سرقت کرده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود از واردات ۷۵۲ هزار بشکه نفت خام ایران توسط این کشور در دهمین ماه سال ۲۰۲۳ خبر داده است. این آمار مربوط ... اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, تحریم, عراق, عربستان سعودی, کویت, گابن, گزارش, نیجریه

ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

هفتۀ گذشته رسانه‌های مجاز کشور دو گزارش نمایشی و عملا وقیحانه دربارۀ خامنه‌ای “نمایندۀ خدا بر زمین” و رئیس‌جمهور برگمارده‌اش ابراهیم رئیسی منتشر کردند. اینکه چرا واکنش بخش عمده‌ای از جامعه به این گونه نمایش‌های حکومتی بی‌اعتنایی و تمسخر است روشن است. حکومت ولایی در سطح وسیعی در جامعه کاملاً بی‌اعتبار شده و درۀ ژرف ... ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, ایران, تحریم, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب, فلسطین, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, نئولیبرالیسم

آینده تاریک آلمان، غول اقتصادی اروپا

در حالیکه آمار اقتصادی و نظرات مدیران نشان‌دهنده اوضاع نابسامان و آینده تاریک آلمان است، کارشناسان بر این باورند که سرمایه‌گذاری در صنایع غیروابسته به انرژی و جذب مهاجر می‌تواند فرصت‌های از دست رفته دهه اخیر را جبران کند.

به گزارش ایرنا، تارنمای دویچه وله روز سه‌شنبه، در گزارشی نوشت که اقتصاد آلمان به تقلا افتاده و به مدت دو فصل متوالی، تولید اقتصادی آن کاهش یافته است. در سه ماهه اخیر، تولید ناخالص داخلی آلمان (GDP) در سطح سه ماهه پیش راکد ماند و همه شاخص‌های مهم اقتصادی نیز کاهش را نشان می‌دهند.

کلمنس فوست (Clemens Fuest)، رئیس موسسه ایفو (Ifo) (موسسه تحقیقات اقتصادی لایب نیتس در دانشگاه مونیخ)، گفت: وضعیت اقتصادی آلمان تیره و تار می‌شود.

این موسسه هر ماه از ۹ هزار مدیر در مورد وضعیت فعلی کسب و کار و انتظارات آنها برای شش ماه آینده نظرسنجی می‌کند. شاخص وضعیت تجاری ایفو در ژوئیه (تیر/ مرداد) ۲۰۲۳ برای سومین ماه متوالی کاهش یافته است. محققان این موسسه انتظار دارند تولید ناخالص داخلی آلمان (GDP) در ماه جاری (اوت) نیز دوباره کاهش یابد.

این وضعیت برای یورگ کرامر (Jörg Krämer)، اقتصاددان ارشد کارمرس بانک (Commerzbank) نیز آشکار است: متاسفانه، هیچ بهبودی به چشم نمی‌آید.

در مقایسه با سایر کشورهای صنعتی، آلمان عملکرد فوق‌العاده ضعیفی داشته و طبق برآورد صندوق بین‌المللی پول تنها کشور بزرگ با بازده اقتصادی رو به کاهش خواهد بود.

در ادامه این گزارش آمده است: سقوط اقتصادی آلمان دلایل زیادی دارد. یکی از آنها سیاست های پولی بانک های مرکزی است. تصمیم گیرندگان مالی می خواهند از طریق افزایش قابل توجه نرخ بهره، تورم را مهار کنند. این امر هزینه اخذ اعتبار را برای شرکت‌ها و مصرف‌ کنندگان افزایش می‌دهد که تأثیری کاهنده بر یکی دیگر از بخش‌های مهم اقتصادی آلمان یعنی ساخت‌وساز داشته و تمایل شرکت‌ها برای سرمایه ‌گذاری را نیز کاهش می‌دهد.

بر پایه این گزارش، مشکلات ساختاری، آلمان را عقب نگه می دارند. مدل اقتصادی این کشور قبلاً بر واردات ارزان – عمدتاً روسی – انرژی و مواد خام ارزان قیمت و کالاهای نیمه تمام، پردازش و صادرات آنها به عنوان کالاهای با ارزش و گران قیمت مبتنی بود. اما این فرمول دیگر جواب نمی دهد. بحران‌های متعدد سال‌های اخیر به طرز بی‌رحمانه‌ای نقاط ضعف آلمان را آشکار کرده است: شرکت‌های انرژی بر، از هزینه‌های بالای انرژی رنج می‌برند. شرکت هایی که محل فعالیت خود را تغییر داده اند دیگر به آلمان باز نمی‌گردند. اما انرژی گران تنها یکی از مشکلات است.

پژوهش جدید دی زد بانک (DZ Bank)، دومین بانک بزرگ آلمان، نشان می دهد که شرکت‌های کوچک و متوسط که معمولاً به عنوان «ستون فقرات اقتصاد آلمان» توصیف می‌شوند، نیز در خطرند.

موریتز شولاریک (Moritz Schularick)، رئیس مؤسسه کِیل در مقاله‌ای که در تارنمای این موسسه انتشار یافت، راه احتمالی برون رفت از این معضل را بیان کرد: اگر آلمان نمی خواهد «فرد بیمار اروپا» شود، اکنون باید شجاعانه توجه خود را به رشد صنایع فردا به ‌جای میلیاردها دلار هزینه برای حفظ صنایع انرژی‌ بر دیروز معطوف کند.

شولاریک افزود که آلمان باید به سرعت به کاستی‌ها و فرصت‌های از دست رفته دهه گذشته پرداخته و به «عقب ماندگی عجیب در امور دیجیتال، کاهش شدید ظرفیت دولتی و زیرساخت‌های عمومی و همچنین فقدان یک استراتژی معنادار برای رفع کمبود مسکن و افزایش مهاجرت برای مقابله با اثرات پیری نیروی کار» رسیدگی کند.

پوتین: از کریدور شمال-جنوب برای تحویل کالا به‌آفریقا بهره می‌گیریم

رئیس‌جمهوری روسیه از کشورهای غربی به‌ خاطر آنچه به بن‌بست کشاندن توافق غلات خواند،‌ انتقاد کرد و گفت: این کشور مصمم است از کریدور شمال – جنوب برای تحویل کالا به آفریقا بهره گیرد. ولادیمیر پوتین پنجشنبه در آیین آغاز به کار نشست عمومی دومین مجمع اقتصادی و بشردوستانه روسیه و آفریقا در سن‌پترزبورگ روسیه ... پوتین: از کریدور شمال-جنوب برای تحویل کالا به‌آفریقا بهره می‌گیریم

ادامه

آفریقا, اتحادیه آفریقا, اریتره, اقتصادی, اورآسیا, اوکراین, ایران, بورکینافاسو, جهان, روسیه, زیمبابوه, سومالی, غرب, کنیا, گزارش, مصر, هندوستان