رئیسجمهور و وزیر امور خارجه کوبا در پیامهایی وتوی جدید از سوی آمریکا درباره پیشنویس قطعنامه آتشبس در غزه را محکوم کردند. به گزارش ایسنا، «میگوئل دیاز کانل برمودز»، رئیس جمهور کوبا درباره نشست شورای امنیت سازمان ملل که در ۲۰ نوامبر در مورد آتشبس در نوار غزه برگزار شد، استفاده ایالات متحده از حق ... کوبا وتوی قطعنامه غزه توسط آمریکا را محکوم کرد
چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
سران گروه ۲۰ خواستار آتشبس فراگیر در غزه و لبنان شدند
سران گروه ۲۰ بیانیه مشترک خود را با اشاره به جنگهای غزه و اوکراین و همچنین درخواستی برای همکاریها در رابطه با تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و سیاستهای مالیاتی ایراد کردند. به گزارش ایسنا، نشست ۲ روزه سران گروه ۲۰ از روز دوشنبه در «موزه هنر مدرن» واقع در شهر «ریو دو ژانیرو» برزیل آغاز ... سران گروه ۲۰ خواستار آتشبس فراگیر در غزه و لبنان شدند
راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»
جمعی از حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس گروه ۲۰، راهپیمایی اعتراضی برگزار و حمایت برخی اعضای این نهاد از جنایات تلآویو را محکومکردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، به دعوت ۲۰۰ سازمان مردم نهاد برزیل از جمله «کارزار مشترک بینالمللی حمایت از فلسطین و مردم مظلوم غزه و لبنان»، صدها برزیلی، امروز در یکی ... راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»
داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسیها شده است، وخیمتر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمانهای مردمنهاد، فعالان محیط زیست و گروههای اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
آیا این دولت چپگرای هندوراس نیز در کنار ونزوئلا، کوبا و … آمریکا را به چالش خواهد کشید
همزمان با روی کارآمدن رئیسجمهوری جدید هندوراس از ۲۷ ژانویه ۲۰۲۲ (هفتم بهمن) باید دید آیا حضور نخستین رئیسجمهوری زن تاریخ این کشور آمریکای مرکزی با گرایش چپ و ضدآمریکایی، به تقویت جریان چپگرای آمریکای لاتین منجر خواهد شد؟
به گزارش ایرنا، شهروندان هندوراس ۲۸ نوامبر (هفتم آذر) در یازدهمین انتخاباتی که پس از پایان (۱۹۸۱ میلادی) دو دهه حکمرانی رژیمهای نظامی در این کشور برگزار شد، نه فقط به انتخاب رئیسجمهوری بلکه به یک مدل سیاسی رای دادند.
به این ترتیب «خوان اورلاندو ارناندس» محافظه کار پس از دو دوره حضور در منصب ریاست جمهوری هندوراس، جای خود را به خانم «سیومارا کاسترو» چپگرا خواهد داد.
به نوشته رسانههای آمریکای لاتین، ارناندس که در سال ۲۰۱۷ با تصمیم بحثبرانگیز قوه قضائیه دوباره روی کار آمد، ژانویه ۲۰۲۲ با جنجالها و حرفوحدیثهای در طول ۱۲ سال گذشته همچون فساد و قاچاق مواد مخدر که میتواند وضعیت حقوقی وی را پیچیده کند، جایگاه خود را ترک خواهد کرد. اقدام قوه قضائیه هندوراس در سال ۲۰۱۷، آنچه را که قانون اساسی مانع شده بود، ممکن ساخت و مخالفان آن را یک «تقلب و اقدامی معمول از سوی دیکتاتوری» دانستند.
نامزد شدن برای دور دوم ریاست جمهوری در هندوراس مدتها مغایر با قانون بود تا اینکه سرانجام در سال ۲۰۱۵ دیوان عالی این کشور محدودیت یک دورهای حضور در سمت ریاست جمهوری را لغو کرد و ارناندس در سال ۲۰۱۷ بار دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد.
این رئیسجمهوریِ در آستانه خروج از قدرت هندوراس، خود در جریان محاکمه برادرش «تونی» به دلیل قاچاق مواد مخدر که در ماه مارس در نیویورک به حبس ابد محکوم شد، توسط دادستان های ایالات متحده به عنوان یک همدست شناسایی شد.
ارناندس پس از ۱۲ سال بحثبرانگیز نه تنها خود میبایست از دولت هندوراس جدا شود بلکه حتی «نصری عصفورا» نامزد حزب راستگرای افراطی تحت حمایت او نیز در این رقابت سیاسی از کسب حداکثری آرا بازماند.
به این ترتیب سیومارا کاسترو نه تنها به عنوان نخستین زن تاریخ هندوراس بر منصب ریاست جمهوری این کشور آمریکای مرکزی تکیه خواهد زد بلکه طبق آخرین دادههای شورای ملی انتخابات هندوراس، وی بیشترین آرای انتخاباتی در تاریخ هندوراس را نیز به دست آورده است.
به گزارش تارنمای شبکه تلویزیونی تله سور، بر اساس آخرین دادههای ارائه شده و طبق شمارش ۸۰.۶۶ درصد مجموع آرای جمعآوری شده، سیومارا از حزب «آزادی و اتحاد» ۵۰.۶۳ درصد آرا (یک میلیون و ۴۰۹ هزار و ۶۸۹ رای) را از آن خود کرد که کسب این میزان آرا توسط نامزد انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ این کشور تا پیش از این، بی سابقه بوده است.
سیومارا کاسترو رئیسجمهوری منتخب هندوراس همسر «مانوئل زلایا» رئیسجمهوری سابق این کشور است که پس از کودتای ۲۸ ژوئن سال ۲۰۰۹ (هفتم تیر ۱۳۸۸) علیه دولت قانونی زلایا به چهرهای مهم و نخستین مدافع حقوق بشر در مقابل اقدامات غیر قانونی و خشونتآمیز دولت کودتا در هندوراس تبدیل شد.
مانوئل زلایا در نتیجه کودتای نظامی حمایت شده توسط آمریکا از ریاست جمهوری برکنار شد و شبانه از کشور تبعید شد، اما پس از تلاشهای مکرر موفق شد بار دیگر به هندوراس بازگردد. ریشه کودتا در هندوراس، تلاش زلایا برای برگزاری رفراندومی بود که به او این اختیار را میداد تا قانون اساسی را تغییر دهد. مخالفین زلایا را متهم کردند که وی در نظر دارد محدودیت تجدید دوره چهار ساله ریاست جمهوری را حذف کند.
پرسشی که اکنون مطرح میشود اینکه با روی کارآمدن کاسترو چپگرا در تاریخ ۲۷ ژانویه ۲۰۲۲ (هفتم بهمن) به عنوان نخستین رئیسجمهوری زن در تاریخ این کشور، چه تغییری در روابط آمریکا و هندوراس ایجاد خواهد شد.
بیسی موندو در گزارشی نوشت: آنتونی بلینکن رئیس دستگاه دیپلماسی ایالات متحده آمریکا پیروزی تاریخی سیومارا در انتخابات هندوراس را تبریک گفت اما هشدار داد که دو کشور «از روابط طولانی مدت لذت میبرند».
در ادامه این گزارش آمده است، «خوان جیمز مایور» وزیر سابق دادگستری پرو که در بازه زمانی سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ ریاست «ماموریت حمایت از مبارزه با فساد و معافیت از مجازات در هندوراس» را بر عهده داشت، اینطور استدلال میکند که هندوراس به «یک متحد آزار دهنده» برای ایالات متحده تبدیل شده است.
وی معتقد است: موقعیت استراتژیک هندوراس در آمریکای مرکزی (به ویژه به دلیل نزدیکی به نیکاراگوئه) به عنوان یکی از سه کشور مثلث شمالی، این کشور را برای آمریکا دارای اهمیت میکند.
به نوشته افه، برخی کارشناسان معتقدند بازگشت سیومارا به قدرت تلاشی است تا او انتقام همسرش را بگیرد و بی تردید با نیروهای ارتش و آمریکا دچار مشکل خواهد شد.
آمریکا در سالهای گذشته با احساس خطر از نفوذ رقیبان در منطقه آمریکای لاتین، فشار خود را به شیوههای گوناگون علیه کشورهای مستقل افزوده است و سرنگونی دولت قانونی زلایا در هندوراس نمونه برجسته آن است. اکنون باید دید چه سرنوشتی در انتظار روابط میان این کشور آمریکای مرکزی و آمریکا خواهد بود و آیا این دولت چپگرا نیز در کنار سایر جریان چپ آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه و اکوادور درگیر چالشهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی توسط آمریکا خواهد شد یا خیر. چالشها و مانعتراشیهایی که آمریکا همواره در صورت شکست در رسیدن به اهداف مورد نظر خود در این کشورها دست به دامان آنها شده است.
هندوراس کشوری در آمریکای مرکزی است که در حال حاضر با مشکلاتی پیچیده از جمله نرخ بالای بیکاری، خشونتهای گروههای تبهکار، بحران اقتصادی، پیامدهای مخرب توفانهای سال گذشته و مهاجرت گسترده دست و پنجه نرم میکند. چالشهای جدی که سیومارا کاسترو رئیسجمهوری آینده این کشور با آنها مواجه خواهد بود.
“سیومارا کاسترو” نامزد اپوزیسیون جناح چپ نخستین رئیسجمهور زن هندوراس شد
حزب حاکم هندوراس شکست در انتخابات ریاست جمهوری اخیر را پذیرفت، پیروزی را به سیومارا کاسترو، نامزد اپوزیسیون جناح چپ واگذار کرد و نگرانیها را نسبت به یک رای گیری جنجالی دیگر و اعتراضات خشونتآمیز رفع کرد.
ولیعهد انگلیس: لکه ننگ هولناک بردهداری برای همیشه در تاریخ ما میماند
ولیعهد بریتانیا در مراسم رسمی تشکیل جمهوری باربادوس گفت، بردهداری “قساوت هولناکی بود که تاریخ ما را برای همیشه لکهدار میکند.”
خشم بریتانیا از گسترش روابط چین و کشورهای مشترک المنافع
کارشناسان سیاست خارجی در بریتانیا معتقدند چین از کم کاری بریتانیا استفاده کرده و با گسترش روابط خود با کشورهای مشترک المنافع باعث کاهش نفوذ بریتانیا بر کشورهایی شده که پیش از این مستعمره انگلیس به شمار میرفتند.
سفر غیرمنتظره مادورو به کوبا به احترام «ابرقهرمان تزلزل ناپذیر»
« نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا در سفری غیرمنتظره به کوبا، در مراسم گشایش «مرکز فیدل کاسترو» که به افتخار رهبر انقلاب این کشور و در پنجمین سالگرد درگذشت وی افتتاح شد، شرکت کرد.