گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

وانگ یی: چین و روسیه باید دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

«وانگ یی» وزیر خارجه چین سه‌شنبه در سفری به روسیه تاکید کرد که پکن و مسکو باید مشترکا دنیای چندقطبی را اشاعه دهند و برای دموکراتیزه کردن روابط بین‌الملل همکاری کنند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، وانگ یی در کنفرانسی خبری در مسکو تاکید کرد: ما ۸۰ سال پس از پایان جنگ جهانی ... وانگ یی: چین و روسیه باید دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

ادامه

آلمان, جنگ میهنی, جهان, چین, حزب کمونیست, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, گزارش, نازیسم

چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) در بیانیه‌ای از پرتاب موفقیت‌آمیز یک ماهواره آزمایشی در حوزه فناوری اینترنت ماهواره‌ای از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوانگ واقع در شمال غربی این کشور خبر داد. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا چین، این ماهواره آزمایشی در ساعت ۱۲ امروز به وقت پکن با استفاده از ... چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

وقتی بانک خلق چین اعلام کرد که RMB دیجیتال به ۱۰ کشور آسه‌آن و ۶ کشور خاورمیانه متصل می‌شود، فقط یک خبر ساده نبود؛ این صدای طبل جنگ بود، نبردی که “اکونومیست” آن را «برتون وودز ۲.۰» نامیده است. برتون وودز اصلی چیست؟ در سال ۱۹۴۴، در اواخر جنگ جهانی دوم، نمایندگان ۴۴ کشور در ... دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

ادامه

آسه آن, آمریکا, اروپا, امارات, اندونزی, ایران, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, گزارش, لائوس, هنگ کنگ

آیا آمریکایی‎ها می‎توانند از زیر شیوع کرونا شانه خالی کنند؟

اخیراً نمایندگان ارشد امور خارجه چین و آمریکا تلفنی با یکدیگر گفتگو کردند.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ یانگ جیه چی عضو دفتر سیاسی و رییس دفتر امور خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در گفتگوی تلفنی به مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا به طور جدی خاطر نشان ساخت، برخی سیاستبازان آمریکایی پی در پی مشغول سیاه نمایی درباره چین و تلاشهای چین برای پیشگیری و مهار شیوع کرونا هستند که این اقدام انزجار شدید مردم چین را به دنبال داشته است. وی تاکید کرد آمریکا باید بی درنگ اشتباه خود را اصلاح کند و نسبت دادن اتهام های بی دلیل علیه چین خاتمه دهد. آمریکا باید بداند که هر گونه تلاش برای تهمت زدن و سیاه‎ نمایی درباره چین ناکام می ماند و هرگونه اقدامی که به منافع چین آسیب برساند پاسخ داده خواهد شد.

 

سخنگوی وزارت خارجه چین روز سه شنبه در پاسخ به پرسشی در مورد استفاده از عبارت «ویروس چین» از سوی ترامپ گفت: این کار یعنی انگ زدن به چین و ما خشم و مخالفت خود را با آن اعلام می‎کنیم. وی تاکید کرد سازمان بهداشت جهانی و جامعه جهانی به روشنی با ربط دادن یک ویروس با یک کشور و یا منطقه خاص و بدنام کردن آن از این طریق مخالفت کرده اند. آمریکا اول باید تلاش کند وظایف خود را به خوبی انجام دهد و در ادامه در همکاری بین المللی برای مقابله با کرونا و حفظ امنیت بهداشت عمومی جهانی نقش سازنده ای ایفا کند.

 

این مورد نادر از هشدار شدید چین به آمریکا نسبت به انگ زدن‎های آن کشور پس از شیوع کرونا مورد توجه بسیار جامعه جهانی قرار گرفته است.

 

خشم و انزجار چین قابل درک است. در طول بیش از یک ماه گذشته، مردم چین با فداکاری عظیم برای پیشگیری و مهار شیوع بیماری خط مقدم جبهه نبرد با کرونا را تشکیل دادند و زمانی ارزشمند را برای مردم جهان خریدند که مورد تائید عمومی جامعه جهانی قرار گرفته است اما در آن سوی اقیانوس آرام، برخی به جای تمرکز بر پیشگیری و مهار بیماری از شیوع این ویروس به عنوان ابزار برای صف کشی ایده‎لوژیک و دامن زدن به تبعیض نژادی و حمله ژئوپلیتیک استفاده می‎کنند. آنان قصد دارند مسئولیت ساخت کرونا را متوجه چین کنند و در مسیر پیشگیری و مهار شیوع کرونا و حتی صلح و توسعه جهان مانع‌تراشی می‎کنند.

 

برای نمونه، مایک پومپئو بارها ویروس کرونای جدید را ویروس ووهان خواند و اکنون مافوق او حتی پا را فراتر گذاشته در شبکه‎های اجتماعی آشکارا از عبارت «ویروس چین» استفاده کرد و باعث حیرت جهانیان شد. اقداماتشان از اصول علوم و منطق مغایر است و ازاصل سازمان جهانی بهداشت که نباید با فلان کشور یا منطقه نام ویروس را بگذارد، نقض کرده است.

 

با تشدید شیوع کرونا و نگرانی از ناکارآمدی دولت در پیشگیری و مهار این ویروس، بورس آمریکا در روزهای اخیر پیوسته شاهد افت بوده باعث ایجاد نوسات عظیم در بازارهای مالی جهان شده است. از یک سو ناکارآمدی دولت آمریکا در پیشگیری و مهار بیماری مورد انتقاد قرار گرفته و از سوی دیگر بازار سهام و اقتصاد پی در پی افت می‌کند. در برابر این بحران، روی آوردن به جوسازی با استفاده از عباراتی نظیر «ویروس چین» و شانه خالی کردن از زیر مسئولیت و تلاش برای مقصر جلوه دادن چین، گزینه عجولانه‎ای است که برخی آمریکایی‎ها آن را دنبال می‎کنند اما جامعه جهانی کاملاً از نیت شرورانه آنان باخبرند.

 

برخی کاربران کشورهای خارجی با لحنی طنزآلود نوشته‎اند با این حساب ویروس آنفلونزای H1N1 ، آنفلونزای خوکی و بیماری تنفسی سفید نیز باید همگی به ویروس آمریکا تغییر نام دهند. تبعیض نژادی در جامعه آمریکا نیز باید ویروس آمریکا نام بگیرد. جنگ افروزی آمریکا نیز باید ویروس آمریکا خوانده شود. برخی کاربران آمریکایی نوشته‎اند ویروس کرونای جدید ویروس چین نیست، این بیماری یک همه‌گیری جهانی است و در حقیقت ما به خاطر ناآماده بودن خودمان به این ویروس مبتلا شده ایم، دلیل آن ناکارآمدی دولت است نه چین.

 

علت دیگری که سیاستبازان آمریکا با تمام نیرو در حال تلاش برای انگ زدن به چین هستند، پنهان کردن منشاء واقعی این ویروس است. شواهد بسیاری دال بر آن است که منشاء ویروس کرونای جدید به احتمال زیاد خود آمریکا است.

 

در حال حاضر وضعیت پیشگیری و مهار شیوع ویروس کرونای جدید پیچیده و جدی است. ۱۶ مارس ، تعداد مبتلایان به این بیماری در دیگر کشورهای جهان از چین فراتر رفت و کشورهای اروپایی و آمریکایی تبدیل به کانون شیوع بیماری شدند. در چنین شرایطی اصلی‎ترین وظیفه همه کشورها همکاری برای مبارزه با کرونا است.

 

ما به آن عده از سیاستبازان آمریکایی توصیه می‌کنیم با شناخت درست از وضعیت موجود، به هشدار چین گوش فرا دهند و عزم راسخ دولت چین برای دفاع از منافع ملی خود را دست کم نگیرند. سرانجام باید گفت که منشا ویروس را تحقیقات علمی مشخص خواهد کرد. آن گروه از سیاستبازان آمریکایی که می‎خواهند بدون هیچ دلیلی به چین انگ بزنند و دیگران را مقصر جلوه دهند حتما به سزای رفتار خود خواهند رسید و نه تنها نمی‌توانند با ناکارآمدی از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند بلکه یک رکورد جدید را در دروغگویی و فریبکاری از خود بر جای خواهند گذاشت.

صندوق بین‌المللی پول: اقتصاد چین در حال بازگشت به وضعیت نرمال است

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که در اقتصاد چین با گذشت شوک اصلی ویروس کرونا، ظهور نشانه‌هایی از بازگشت به وضعیت عادی آغاز شده؛ اما ریسک‌هایی جدی هنوز پابرجا هستند.

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, صندوق بین‌المللی پول

آغاز آزمایش بالینی واکسن ترکیبی کرونا در چین

مقامات بهداشتی چین اعلام کردند واکسن ترکیبی ویروس کرونا که توسط گروه تحقیقاتی پروفسور «چِن وِی» در پژوهشکده علوم پزشکی فرهنگستان نظامی چین تولید شده مجوز آزمایش بالینی کسب کرده است.

ادامه

استرالیا, المان, امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, فرانسه