گزارش یونهاب از توان موشکی کره‌شمالی، چین و روسیه با توانایی حمل کلاهک اتمی

خبرگزاری یونهاب با استناد به گزارش یک نهاد آمریکایی مدعی شد که چین، روسیه و کره‌شمالی تا سال ۲۰۳۵ میلادی به ترتیب ۷۰۰، ۴۰۰ و ۵۰ فروند موشک قاره‌پیما با توانایی حمل کلاهک اتمی خواهند داشت. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری رسمی کره جنوبی در این زمینه به گزارش «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» (DIA) ... گزارش یونهاب از توان موشکی کره‌شمالی، چین و روسیه با توانایی حمل کلاهک اتمی

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, کره شمالی, گزارش

دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

«الکساندر گروشکو» معاون وزیر امورخارجه روسیه سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس را به دوگانه گویی متهم کرد و گفت که آنها خواهان پایان جنگ اوکراین نیستند و سیاست گسترش این درگیری را دنبال می‌کنند. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، گروشکو اظهار نظر در مورد سخنان سیاستمداران اروپایی را دشوار دانست، چرا ... دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, ترکیه, جنگ سرد, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, لهستان

روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت که رقبای ژئوپلیتیکی این کشور با حمایت مالی سران غربی در حال برنامه ریزی برای تقسیم روسیه به بخش های مختلف هستند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تاس، «سرگئی نارشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تصریح کرد که مخالفان ژئوپلیتیکی مسکو از شکوه روسیه، ثروت عظیم انسانی و ... روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

ادامه

اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شرق اروپا, غرب

هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

درحالی‌که آمریکا از یک دهه پیش در حفره‌ عمیقی در زمینه توانمندی دفاع در برابر موشک‌های هایپرسونیک و دیگر تسلیحات پیشرفته قرار داشت، اما تحلیلگران می‌گویند این حفره به میزان چشمگیری عمیق‌تر شده است. به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه «واشنگتن تایمز»، مدیر سابق پژوهش و مهندسی نوسازی پنتاگون در راس یک کمیته نیروی ... هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, گزارش

سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

سفیر چین در آمریکا گفت واشنگتن نمی‌تواند پکن را با تصمیماتش در راستای تجارت دوجانبه بترساند. به گزارش ایسنا، جنگ تجاری که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده با وضع تعرفه‌های بالای تجاری جدید خود علیه تعداد زیادی از کشورها به راه انداخته باعث متوقف شدن حجم عظیم تجارت بین ۲ اقتصاد اول جهان شده است؛ ... سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

آمریکا ۸۹ شرکت چینی را تحریم می‌کند

بر اساس اسناد فاش شده، دولت ترامپ قصد دارد ۸۹ شرکت چینی را به بهانه ارتباط با ارتش چین تحریم کند.

 

به گزارش رویترز، اسناد به دست آمده نشان می‌دهد، دولت ترامپ به زودی از برنامه خود برای تحریم ۸۹ شرکت چینی به بهانه ارتباط با ارتش این کشور رونمایی می‌کند.

 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، در صورتی که این فهرست که شامل برخی شرکت‌های فعال در حوزه هوانوردی چین است، منتشر شود، نه تنها به بالا گرفتن تنش بین واشنگتن و پکن منجر خواهد شد، بلکه به شرکت‌های آمریکایی که قطعات هواپیما به چینی‌ها می‌فروشند نیز آسیب خواهد زد.

 

سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکا که متولی اعلام فهرست شرکت‌های تحریمی چینی شده فعلا در این باره اظهار نظری نکرده است. وزارت امور خارجه چین نیز واکنشی به این خبر نداده است.

 

رونوشت اسناد مربوط به طرح آمریکا برای تحریم شرکت‌های چینی نشان می‌دهد که نام شرکت کوماک چین که پیشتاز تلاش پکن برای ساخت هواپیمای مسافری و رقابت با بوئینگ و ایرباس در بازار جهانی به شمار می‌رود، در این لیست وجود دارد.

 

شرکت آبیک و ۱۰ شرکت مرتبط با آن که این شرکت هم در حوزه هوانوردی فعالیت می‌کند، نیز در لیست تحریمی دولت آمریکا قرار دارد.

 

در صورت اعلام رسمی تحریم این شرکت‌ها دیگر طرف‌های آمریکایی امکان فروش قطعه و همکاری با آنها را نخواهند داشت. درواقع این طرح در قالب قانون مصوب در آمریکا برای شناسایی شرکت‌های مرتبط با ارتش چین و روسیه انجام شده و بر اساس آن شرکت‌های آمریکایی باید برای فروش تولیدات خود به آنها از دولت آمریکا مجوز بگیرند.

 

سوابق اجرای این قانون نشان می‌دهد که بیشتر مجوزهای درخواست شده برای فروش قطعه به شرکت‌های تحریم‌شده که از طرف شرکت‌های آمریکایی به دولت این کشور ارائه شده رد شده است. طی ماه‌های گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به اقدامات خود علیه چین سرعت بخشیده است.

 

۱۰ روز پیش هم وی طی فرمانی اجرایی سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی در شرکت‌های چینی‌ای که به زعم واشنگتن متعلق به ارتش چین بوده و یا از سوی آن کنترل می‌شود، ممنوع شده بود. در حالی واشنگتن به سمت تشدید تنش با چینی‌ها می‌رود که شرکت بوئینگ در برهه حساسی قرار داشته و به دنبال مجوز پرواز دوباره هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مکس است.

 

در ماه مارس سال ۲۰۱۹ و پس از سقوط دو فروند از این نوع هواپیماها در اتیوپی و اندونزی، چین نخستین کشوری بود که پرواز آنها در آسمان خود را ممنوع اعلام کرد و حالا انتظار می‌رود، علی رغم آنکه آمریکا مجوز پرواز این هواپیماها را بعد از حدود ۲۰ ماه صادر کرده و اتحادیه اروپا هم قرار است از ماه ژانویه برای پرواز این نوع هواپیماها مجوز صادر کند، طرف‌های چینی ماه‌ها برای صدور این مجوز زمان صرف کنند.

 

بر اساس قانونی که در سال ۱۹۹۷ در آمریکا به تصویب رسیده، وزارت دفاع آمریکا باید شرکت‌های مرتبط با دولت چین را شناسایی کرده و جلوی همکاری طرف‌های آمریکایی با آنها را بگیرد. البته وزارت دفاع آمریکا امسال شناسایی این شرکت‌ها را آغاز کرده و تا پیش از این ۳۵ شرکت را با همین عنوان در لیست سیاه خود قرار داده بود.

 

در صورت نهایی شدن لیست ۸۹ شرکت چینی، فروش نرم افزارهای رایانه‌ای نظیر نرم افزارهای تحلیل کلمات، تجهیزات علمی نظیر اسیلوسکوپ‌های دیجیتال و تجهیزات هواپیما و قطعات یدکی از آمریکا به آنها ممنوع خواهد شد.

چرایی تشدید مخالفت آمریکا با حضور چین در آسیای مرکزی

«سرگئی کوژمیاکین» تحلیلگر سیاسی روس در یادداشتی که در اختیار خبرنگار خبرگزاری فارس قرار داد، به بررسی دلایل افزایش مخالفت‌های آمریکا با حضور چین در آسیای مرکزی پرداخته است.

ادامه

اسیای مرکزی, اقتصادی, امریکا, تاجیکستان, جنگ سرد, جهان, چین, ژئوپلیتیک, سیاسی, قرقیزستان, قزاقستان