آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

آمریکا ۸۹ شرکت چینی را تحریم می‌کند

بر اساس اسناد فاش شده، دولت ترامپ قصد دارد ۸۹ شرکت چینی را به بهانه ارتباط با ارتش چین تحریم کند.

 

به گزارش رویترز، اسناد به دست آمده نشان می‌دهد، دولت ترامپ به زودی از برنامه خود برای تحریم ۸۹ شرکت چینی به بهانه ارتباط با ارتش این کشور رونمایی می‌کند.

 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، در صورتی که این فهرست که شامل برخی شرکت‌های فعال در حوزه هوانوردی چین است، منتشر شود، نه تنها به بالا گرفتن تنش بین واشنگتن و پکن منجر خواهد شد، بلکه به شرکت‌های آمریکایی که قطعات هواپیما به چینی‌ها می‌فروشند نیز آسیب خواهد زد.

 

سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکا که متولی اعلام فهرست شرکت‌های تحریمی چینی شده فعلا در این باره اظهار نظری نکرده است. وزارت امور خارجه چین نیز واکنشی به این خبر نداده است.

 

رونوشت اسناد مربوط به طرح آمریکا برای تحریم شرکت‌های چینی نشان می‌دهد که نام شرکت کوماک چین که پیشتاز تلاش پکن برای ساخت هواپیمای مسافری و رقابت با بوئینگ و ایرباس در بازار جهانی به شمار می‌رود، در این لیست وجود دارد.

 

شرکت آبیک و ۱۰ شرکت مرتبط با آن که این شرکت هم در حوزه هوانوردی فعالیت می‌کند، نیز در لیست تحریمی دولت آمریکا قرار دارد.

 

در صورت اعلام رسمی تحریم این شرکت‌ها دیگر طرف‌های آمریکایی امکان فروش قطعه و همکاری با آنها را نخواهند داشت. درواقع این طرح در قالب قانون مصوب در آمریکا برای شناسایی شرکت‌های مرتبط با ارتش چین و روسیه انجام شده و بر اساس آن شرکت‌های آمریکایی باید برای فروش تولیدات خود به آنها از دولت آمریکا مجوز بگیرند.

 

سوابق اجرای این قانون نشان می‌دهد که بیشتر مجوزهای درخواست شده برای فروش قطعه به شرکت‌های تحریم‌شده که از طرف شرکت‌های آمریکایی به دولت این کشور ارائه شده رد شده است. طی ماه‌های گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به اقدامات خود علیه چین سرعت بخشیده است.

 

۱۰ روز پیش هم وی طی فرمانی اجرایی سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی در شرکت‌های چینی‌ای که به زعم واشنگتن متعلق به ارتش چین بوده و یا از سوی آن کنترل می‌شود، ممنوع شده بود. در حالی واشنگتن به سمت تشدید تنش با چینی‌ها می‌رود که شرکت بوئینگ در برهه حساسی قرار داشته و به دنبال مجوز پرواز دوباره هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مکس است.

 

در ماه مارس سال ۲۰۱۹ و پس از سقوط دو فروند از این نوع هواپیماها در اتیوپی و اندونزی، چین نخستین کشوری بود که پرواز آنها در آسمان خود را ممنوع اعلام کرد و حالا انتظار می‌رود، علی رغم آنکه آمریکا مجوز پرواز این هواپیماها را بعد از حدود ۲۰ ماه صادر کرده و اتحادیه اروپا هم قرار است از ماه ژانویه برای پرواز این نوع هواپیماها مجوز صادر کند، طرف‌های چینی ماه‌ها برای صدور این مجوز زمان صرف کنند.

 

بر اساس قانونی که در سال ۱۹۹۷ در آمریکا به تصویب رسیده، وزارت دفاع آمریکا باید شرکت‌های مرتبط با دولت چین را شناسایی کرده و جلوی همکاری طرف‌های آمریکایی با آنها را بگیرد. البته وزارت دفاع آمریکا امسال شناسایی این شرکت‌ها را آغاز کرده و تا پیش از این ۳۵ شرکت را با همین عنوان در لیست سیاه خود قرار داده بود.

 

در صورت نهایی شدن لیست ۸۹ شرکت چینی، فروش نرم افزارهای رایانه‌ای نظیر نرم افزارهای تحلیل کلمات، تجهیزات علمی نظیر اسیلوسکوپ‌های دیجیتال و تجهیزات هواپیما و قطعات یدکی از آمریکا به آنها ممنوع خواهد شد.

چرایی تشدید مخالفت آمریکا با حضور چین در آسیای مرکزی

«سرگئی کوژمیاکین» تحلیلگر سیاسی روس در یادداشتی که در اختیار خبرنگار خبرگزاری فارس قرار داد، به بررسی دلایل افزایش مخالفت‌های آمریکا با حضور چین در آسیای مرکزی پرداخته است.

ادامه

اسیای مرکزی, اقتصادی, امریکا, تاجیکستان, جنگ سرد, جهان, چین, ژئوپلیتیک, سیاسی, قرقیزستان, قزاقستان