کشته شدن یک سرکرده «بوکو حرام» در نیجر

ارتش نیجر از کشته شدن یک سرکرده گروه تروریستی «بوکو حرام» در مرز این کشور با نیجریه خبر داد. به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، ارتش نیجر اعلام کرد که هفته گذشته یک سرکرده بوکو حرام در حوزه دریاچه چاد واقع در مرز نیجر، نیجریه، چاد و کامرون کشته شده است. ... کشته شدن یک سرکرده «بوکو حرام» در نیجر

ادامه

بنین, تروریسم, چاد, خبر, غرب آفریقا, کامرون, نیجر, نیجریه

رئیس جمهوری کلمبیا: آمریکا می‌تواند ونزوئلا را به سوریه ای دیگر تبدیل کند

رئیس جمهوری کلمبیا هشدار داد که امریکا می‌تواند کشور ونزوئلا را به سوریه ای دیگر تبدیل کند. به گزارش ایرنا از کلمبیا ریپورتس، گوستاوو پترو رئیس جمهوری کلمبیا گفت که حمله به ونزوئلا بدترین اشتباه خواهد بود. پترو در دیدار با وزرای دولت این کشور، مخالفت خود را با اعزام ۴۵۰۰ نیروی نظامی و سه ... رئیس جمهوری کلمبیا: آمریکا می‌تواند ونزوئلا را به سوریه ای دیگر تبدیل کند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, سوریه, کارائیب, کلمبیا, گزارش, ونزوئلا

اعزام ناوشکن‌های آمریکایی به آب‌های ونزوئلا و ادعای مادورو برای بسیج ۴.۵ میلیون نیرو

در پی اعلام استقرار سه ناوشکن آمریکایی در آب‌های نزدیک به ونزوئلا، رئیس جمهور این کشور ضمن تاکید بر دفاع کاراکاس از حق حاکمیت خود، گفت که ۴.۵ میلیون نیروی شبه‌نظامی را برای پوشش کامل خاک ملی فعال می‌کند؛ نیروهایی آماده، فعال و مسلح. به گزارش ایسنا، رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش ... اعزام ناوشکن‌های آمریکایی به آب‌های ونزوئلا و ادعای مادورو برای بسیج ۴.۵ میلیون نیرو

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای لاتین, السالوادور, تحریم, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, صلح, طبقه کارگر, کارائیب, کشاورزان, مکزیک, ونزوئلا

تلاش اوکراین برای انفجار پل کریمه خنثی و افراد دخیل در این عملیات، بازداشت شدند

همزمان با حضور رئیس‌جمهوری اوکراین در واشگنتن برای مذاکره با کاخ سفید و دستیابی به توافق صلح، سرویس‌های ویژه این کشور درصدد ایجاد انفجار در پل کریمه بودند که این اقدام توسط سرویس امنیت فدرال روسیه خنثی شد. به گزارش ایرنا از تاس، با گذشت بیش از سه سال از جنگ اوکراین و تلاش های ... تلاش اوکراین برای انفجار پل کریمه خنثی و افراد دخیل در این عملیات، بازداشت شدند

ادامه

آمریکا, اوکراین, بلاروس, تروریسم, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, گرجستان, لهستان

وزیر امنیت داخلی اسرائیل مروان البرغوثی را در زندان تهدید کرد

وزیر امنیت داخلی اسرائیل به زندان یکی از رهبران جنبش فتح رفته و وی را تهدید کرد. به گزارش ایسنا، کانال هفت تلویزیون اسرائیل اعلام کرد «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی اسرائیل به سلول انفرادی «مروان البرغوثی» از رهبران جنبش فتح در زندان ریمون در مرکز اراضی اشغالی یورش برده و به وی گفت:« ... وزیر امنیت داخلی اسرائیل مروان البرغوثی را در زندان تهدید کرد

ادامه

اسراییل, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, زنان, زندانی سیاسی, سازمان آزادی‌یخش فلسطین, فلسطین, کودکان

آمریکا و انتقال «بمب‌های ساعتی زنده» از سوریه به موصل

موافقت بغداد با انتقال شماری از خانواده‌های داعشی حاضر در اردوگاه «الهول» سوریه به اردوگاهی در موصل، موجی از اعتراض و نگرانی را در جامعه عراقی و شخصیت‌های سیاسی این کشور ایجاد کرده است.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، اواخر اردیبهشت گذشته، «فرانک مک‌کنزی» فرمانده تروریست‌های آمریکایی در منطقه در سفری از پیش اعلام نشده به عراق رفت و یک روز بعد به سوریه سفر کرد و در جمع خبرنگاران از انتقال برخی خانواده‌های حاضر در اردوگاه الهول واقع در شمال شرق سوریه به کشورشان ابراز خشنودی کرد.

 

پس از آن بود که گزارش‌هایی درباره تصمیم دولت عراق مبنی بر انتقال ۱۰۰ خانواده عراقی از این اردوگاه به کشورشان منتشر شد که با واکنش‌های تند و مخالفت‌های سیاسی و مردمی عراق همراه شد. نمایندگان عراقی نیز اعلام کردند که اجرای این تصمیم منوط به موافقت پارلمان است.

 

پیامهای هشدار نمایندگان عراقی

 

«محمد کریم» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق، امروز (چهارشنبه – ۲ می)، درباره پیامدهای بازگرداندن خانواده‌های داعشی اردوگاه «الهول» سوریه به اراضی عراق و احیای تروریسم در این کشور هشدار داد.

 

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه»، تصریح کرد که اردوگاه «الهول» شماری از سرکرده‌های تروریسم و خانواده‌های آنها را در خود جای داده است. لذت ورود آنها به عراق خطر بزرگی برای امنیت کشور به شمار می‌رود. جامعه عراقی با انتقال این تروریست‌ها از اردوگاه الهول به اردوگاه «الجدعه» در جنوب شهر موصل، مقابل بمب‌هایی ساعتی قرار می‌گیرد.

 

این نماینده عراقی توضیح داد: آمریکا از تروریست‌های اردوگاه الهول به عنوان یک سلاح علیه عراق، کشورهای منطقه و طرف‌هایی که مخالف سیاست‌های واشنگتن است، سوء‌استفاده می‌کند. لذا باید مراقب تصمیم بازگشت تروریسم به عراق بود.

 

«بدر الزیادی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق نیز در خصوص خطرات تصمیم دولت این کشور برای انتقال خانواده‌های داعش به شهر موصل هشدار داد و تاکید کرد که چنین تصمیمی، تأثیرات بسیار منفی برای سراسر عراق در پی خواهد داشت.

 

وی در عین حال تایید کرد که دولت عراق تحت فشار آمریکا چنین تصمیمی را اتخاذ کرده است.

 

«عباس صروط» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز پیشتر گفته بود که اردوگاه الهول یک مشکل امنیتی پیچیده است و به دلیل افکار افراطی خانواده‌های حاضر در این اردوگاه، یک تهدید مستقیم برای عراق به شمار می‌رود. هرگونه تلاش برای بازگشت این خانواده‌ها به داخل کشور، سه خطر همزمان را با خود دارد. مخالفت گسترده مردمی، نگرانی از انتقال تفکر افراطی و ایجاد یک نقطه داغ درگیری دیگر در عراق.

 

وی افزود که موضع ساکنان مناطق آزادشده از دست داعش، نظیر نینوی کاملا روشن است و آنها مخالف بازگشت خانواده‌ها حاضر در اردوگاه الهول به هر مکانی که زمانی در آن دست به خونریزی و اشغال زده‌اند، هستند. تصمیم بازگشت این خانواده‌ها به عراق مشکلات و پیامدهای وحشتناکی را به همراه خواهد داشت زیرا با مخالفت شدید مردم عراق همراه است.

 

«شیروان الدوبردانی» رئیس کمیسیون مناطق و استان‌ها در پارلمان عراق نیز گفت که دولت بدون مشورت یا مشارکت دادن نمایندگان استان نینوی و کمیسیون امنیت با انتقال این خانواده‌های داعشی از سوریه به اردوگاه الجدعه موافقت کرده است. این اقدام موفق نخواهد بود.

 

وی هشدار داد: جمع کردن بیش از ۳۰ هزار نفر از استانهای مختلف عراق که تحت تاثیر افکار داعش بوده‌اند، در اردوگاه الجدعه یک بمب ساعتی خواهد بود که امنیت کل کشور را تهدید می‌کند.

 

«فاضل جابر» دیگر نماینده عراقی است که با اشاره به اعتراض‌ و مخالفت کلیه ساکنان موصل با انتقال این تروریست‌ها به اردوگاه الجدعه، خواستار برگزاری نشست ویژه پارلمان در خصوص این تصمیم بغداد شد.

 

خطر ظهور نسل جدید داعش در نینوی

 

«صفاء الاعسم» تحلیلگر نظامی عراق می‌گوید که تروریست‌های حاضر در اردوگاه الهول که قرار است به عراق انتقال یابند، طی چندین سال اخیر کاملا شست‌وشوی مغزی یافته‌اند. دقیقا مانند اتفاقی که برای عناصر کنونی داعش در زندانهای بوکا و ابوغریب آمریکا روی داد و موجب شد که نسلی وحشی‌تر و تهاجمی‌تر از سازمان تروریستی موسوم به «التوحید و الجهاد»متولد شود.

 

وی توضیح داد: طرح بازگشت این تروریست‌ها به ظهور یک نسل جدید از تروریست‌ها منجر خواهد شد با این تفاوت که وجود زنان و کودکان در میان آنها، تعامل و برخورد نیروهای عراقی با این عناصر را دشوار خواهد کرد.

 

تلاش موازی آمریکا برای دور کردن الحشد الشعبی از مرزهای سوریه

 

امروز «امیر عبدالمنعم» تحلیلگر عراقی نیز درباره تلاش‌های آمریکا و برخی طرف‌های سیاسی برای دور کردن سازمان الحشد الشعبی از مرزهای مشترک عراق و سوریه با هدف ایجاد شکاف در این مرزها و تضمین نفوذ سرکرده‌های تروریستی حاضر در اردوگاه الهول به داخل عراق هشدار داد.

 

وی تصریح کرد که یک برنامه تحت نظارت آمریکا در جریان است و مزدوران آن در داخل عراق در حال اجرای آن هستند و هدف از آن ایجاد بستر مناسب برای فعالیت مجدد تروریست‌های حاضر در اردوگاه الهول در داخل عراق است.

 

این تحلیلگر عراقی تاکید کرد که آمریکا مجری اصلی انتقال سرکرده‌های تروریسم به عراق است و داده‌های موجود از تلاش‌های واشنگتن و همپیمانان آن در داخل عراق برای دور کردن الحشد الشعبی از نوار مرزی مشترک با سوریه و ایجاد شکاف در این مرزها حکایت می‌کند. تا از این طریق سرکرده‌های تروریست‌های داعش آزادانه وارد عراق شوند نه از طریق اردوگاه الجدعه در نینوی.

 

وی بعید ندانست که در مرحله آتی، به ویژه پیش از برگزاری انتخابات عراق، عملیات‌های تروریستی متعددی برای هدف قرار دادن مراکز انتخاباتی و پاکسازی شماری از نامزدهای انتخاباتی صورت گیرد و حتی تروریست‌ها کنترل برخی مناطق را به دست گیرند.

 

ماجرای اردوگاه الهول چیست؟

 

اردوگاه الهول، در ۱۵ کیلومتری مرزهای مشترک سوریه و عراق واقع شده و بزرگترین اردوگاه عناصر داعش در عراق و سوریه محسوب می‌شود که تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) وابسته به آمریکا، قرار دارد.

 

در درگیری‌های نیروهای کرد وابسته به آمریکا برای بازپس‌گیری آخرین منطقه تحت کنترل داعش، هزاران نفر از اعضای داعش از صحنه این درگیری فرار کردند عناصر دستگیر شده داعش به مراکز بازداشت انتقال یافتند اما خانواده‌های آنها به الهول منتقل شدند.

 

گزارش‌های موجود بیانگر وفاداری شدید بخشی از ساکنان این اردوگاه به ایدئولوژی داعش است و همین امر بازگرداندن این بستگان داعش را به کشورهای اصلیشان دشوار می‌سازد. زیرا افکار افراطی آنها، تهدید بالقوه‌ای برای کشورهای آنها به شمار می‌رود.

 

به همین دلیل است که بسیاری از ناظران، پتانسیل موجود در این اردوگاه را برای احیای مجدد داعش مناسب توصیف می‌کنند. در اردوگاه الهول، نزدیک به ۷۰ هزار نفر زندگی می‌کنند که اغلب آنها کودک و زن هستند گفته می‌شود که نزدیک نیمی از آنها عراقی هستند. اداره این اردوگاه، طی گزارشی که اوایل مهرماه گذشته منتشر شد، تایید کرد که در این اردوگاه نزدیک به ۴۰ هزار زن و کودک داعشی از ۵۳ کشور جهان به سر می‌برند. کشورهای اروپایی با بازگشت این اتباع خود به دلیل خطراتی که برای امنیت این کشورها دارند، مخالفت می‌کنند.

بیانیه نشست روسای قوای ۴ گانه عراق در قضیه جنجالی بازداشت فرمانده الحشد الشعبی

روسای قوای چهارگانه عراق عصر امروز پنجشنبه نشستی را به منظور پرداختن به تنش به وجود آمده از قضیه بازداشت یک فرمانده الحشد الشعبی تشکیل دادند.

ادامه

امریکا, انگلستان, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق

پولیتیکو؛ سناتور جمهوری‌خواه رند پاول تهدید به مرگ شد

پلیس فدرال آمریکا در حال انجام تحقیقات در مورد ارسال یک پاکت مشکوک حاوی پودر سفید رنگ و تصویری تهدیدآمیز به منزل رند پاول سناتور جمهوری‌خواه ایالت کنتاکی است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر

لاوروف: روسیه برای مقابله با تشدید تنش‌ در افغانستان آماده شده است

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که روسیه برای جلوگیری و مقابله با تشدید درگیری ها و تنش های مسلحانه در افغانستان آماده شده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, افغانستان, امریکا, ایران, بلاروس, پاکستان, تروریسم, جنگ سرد, جنوب آسیا, جهان, روسیه, لیتوانی, مصاحبه و گفتگو