حزب کمونیست سودان و اخوان المسلمین

سرمقاله المیدان: اعلامیهٔ اخیر ایالات متحده مبنی بر تروریستی اعلام کردن “اخوان‌المسلمین” در سودان با موجی از استقبال بخش‌هایی گسترده‌ از طیف سیاسی سودان روبه‌رو شده است. آنچه امروز واشنگتن اعلام کرده است افشای حقیقتی ناشناخته نیست، بلکه اذعانی دیرهنگام به واقعیتی است که در آگاهی و تجربهٔ مردم سودان ریشه دارد، مردمی که این ... حزب کمونیست سودان و اخوان المسلمین

ادامه

آزادی, آمریکا, افغانستان, امپریالیسم, انقلاب, انگلیس, ایدئولوژی, تروریسم, جنبش انقلابی, جنگ سرد, حاکمیت ملی, خاورمیانه, سودان, سیاسی, شمال آفریقا, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فساد, مصر

لوکاشنکو: ایران گواه این است که آمریکا نمی‌تواند چین را شکست دهد

رئیس جمهور بلاروس، گفت که ایران کشوری قدرتمند است و جنگ واشنگتن علیه ایران ضعف آمریکا را نشان داده است. به گزارش ایلنا به نقل از راشاتودی، «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس جمهور بلاروس، با اشاره به جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، گفت که ایران کشوری قدرتمند است و درگیری‌های آنجا ضعف ایالات متحده را نشان ... لوکاشنکو: ایران گواه این است که آمریکا نمی‌تواند چین را شکست دهد

ادامه

آمریکا, ایران, بلاروس, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, سازمان پیمان امنیت جمعی, شرق اروپا

تغییر معادله جنگ با کمک روسیه + فیلم

روسیه همکاری اطلاعاتی و نظامی خود با ایران را گسترش داده و تصاویر ماهواره‌ای و فناوری بهبود‌یافته پهپاد در اختیار ایران قرار داده است تا به هدف‌گیری نیروهای آمریکا در منطقه کمک کند. به گزارش وال اسریت ژورنال: این همکاری با هدف حفظ ایران به‌عنوان شریک نزدیک در خاورمیانه و ادامه جنگی است که برای ... تغییر معادله جنگ با کمک روسیه + فیلم

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایران, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, فیلم, مقاله, نظامی

روسیه: در حال کمک به کوبا هستیم و به تأمین نفت کوبا ادامه خواهیم داد

معاون نخست وزیر روسیه در سخنانی اعلام کرد: ما در حال کمک به کوبا هستیم، کار در حال انجام است، اما در حال حاضر نمی‌ خواهم هیچ جزئیاتی را فاش کنم. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانووستی، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه امروز یکشنبه در سخنانی اعلام کرد که مسکو در ... روسیه: در حال کمک به کوبا هستیم و به تأمین نفت کوبا ادامه خواهیم داد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, انرژی, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, کارائیب, کوبا, محاصره اقتصادی

نقشه‌های ترامپ برای کوبا

رئیس‌جمهور آمریکا با ادعای اینکه دولت کوبا در آستانه فروپاشی است، تهدید کرد عملیاتی برای ربودن «میگل دیاز کانل»، رئیس‌جمهور این کشور ترتیب خواهد داد. او با استناد به عملیات موفق در ونزوئلا گفت: چنین ماموریتی برای پنتاگون چندان سخت نخواهد بود. همزمان، وزیر امور خارجه آمریکا در حال ایجاد ارتباط با نوه رائول کاسترو ... نقشه‌های ترامپ برای کوبا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اتحاد شوروی, استراتژیک, ایدئولوژی, جنگ سرد, جهان, چین, دخالت نظامی, دکترین مونروئه, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سوسیالیسم, کارائیب, کوبا, گزارش, ونزوئلا

آمریکا در جایگاهی نیست که از موضع قدرت با چین صحبت کند

«یانگ جیه چی» عضو دفتر سیاسی و مدیر دفتر کمیسیون امور خارجه کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در جریان برگزاری گفت و گوی عالیرتبه میان مقامات چین و آمریکا تاکید کرد: «شما صلاحیت این را ندارید که از موضع قدرت با چین صحبت کنید چرا که چینی ها از این رویکرد شما پیروی نمی کنند و خریدار این سبک از اظهار نظرات شما نیستند».

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین: چنین اظهاراتی از سوی این مقام چینی توجه زیادی را به سمت خود جلب کرده است.

 

در وهله اول باید توجه داشت که این گونه اظهارات در حکم پاسخی جدی و محکم از سوی چین به آغاز نامعقول اختلافات از سوی آمریکا علیه پکن است؛ طرف چینی به منظور انجام یک گفتگوی استراتژیک صادقانه با آمریکا عازم «آنکوریج» شد و آماده بود تا این گفتگوها را طبق تشریفات و ترتیبات توافق شده قبلی میان دو طرف پیش بگیرد اما با این وجود، آمریکا سخنان ابتدایی و آغازین خود را به طور جدی تعلیق کرد و سیاست های داخلی و خارجی چین را به شیوه ای نامعقول مورد انتقاد قرار داد و باعث تحریک اختلافات میان واشنگتن و پکن شد.

 

این در حالیست که چنین رویکردی از سوی آمریکا شیوه مناسب مهمان نوازی نیست و با آداب و رسوم دیپلماتیک هیچ تناسبی ندارد و چین نیز قطعا باید به این رویکرد آمریکا پاسخی جدی بدهد.

 

نکته دوم این است که آمریکا در جریان است که گفتگوها با چین باید بر اساس احترام متقابل صورت گیرد؛ چین نوکر آمریکا نیست و اجازه نمی دهد هدف بی احترامی واشنگتن قرار گیرد.

 

با توجه به اینکه آمریکا از چین برای انجام یک گفتگوی استراتژیک بلند پایه دعوت به عمل آورده است بنابراین باید صادقانه رفتار کند و احترام متقابل در گفت و گو با چین را در نظر بگیرد.

 

چین کشوری آداب محور و مهمان نواز است و طبیعتا با دوستانش برخوردی ملایم و دوستانه دارد اما قطعا در برابر استکبار و بی ادبی، هیچ گاه کوتاه نمی آید و نباید انتظار داشت که چین در برابر بی احترامی سکوت کند و یا در مسائل اصولی و منافع کلیدی خود سازش کند.

 

نکته سوم این است که آمریکا باید در آینه نگاهی به خود بیندازد؛ این کشور به راحتی و با توسل به زور و قدرت باعث ایجاد آشفتگی و ناآرامی در جهان می شود و مشکلات بسیار زیادی را در زمینه حقوق بشر و جنبه های دیگر ایجاد کرده است؛ برای مثال، همین چند وقت اخیر بود که گزارش هایی از وقوع تیراندازی علیه آسیایی تبارهای آمریکایی در ایالت «جورجیا» منتشر شد.

 

آمریکا حتی قادر نیست که ابتدایی ترین موارد حقوق بشری مربوط به حفظ بقای اقلیت های قومی خود را تضمین کند. با این وصاف این کشور چطور خود را در جایگاهی می بیند که بخواهد به سایر کشورها درس بدهد و در نقش معلم ظاهر شود؟

 

اکثر کشورهای جهان این نکته که ارزش های تعریف شده از سوی آمریکا همان ارزش های بین المللی، اظهارات مقامات آمریکایی نماینده افکار عمومی بین المللی و قوانین مدون چند کشور همان قوانین بین المللی است را قبول ندارند.

 

برخی سیاستمداران آمریکایی بر این باورند که با جلب نظر برخی از متحدان واشنگتن و تشکیل گروه می توانند چین را تحت فشار قرار دهند و نهایتا چین مجبور می شود که در برابر آنها تسلیم شود؛ باید گفت که چنین طرز فکری کاملا متکبرانه و احمقانه است و باعث سوء برداشت های غلط و اشتباهات استراتژیک آمریکا خواهد شد.

 

باید توجه داشت که وقتی آمریکا درصدد تعامل با چین است، اگر همچنان به دنبال حفظ ذهنیت استکباری و ادعای جایگاه معلمی خود باشد، این رویکرد نهایتا به توهین به خود آمریکا منجر خواهد شد.

کرملین: روسیه برای بدترین سناریو در روابط با آمریکا آماده است

سخنگوی کرملین با اعلام آمادگی پوتین برای گفت‌وگو با جو بایدن، “در هر زمان مناسب”، تأکید کرد: روسیه به بهبود روابط با آمریکا امیدوار، ولی همواره برای بدترین وضعیت ممکن نیز آمادگی کامل دارد.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا