الجزایر از سامانه اس ۴۰۰ رونمایی کرد+ فیلم

وزارت دفاع الجزایر برای نخستین بار از سامانه دفاعی اس۴۰۰ روسی رونمایی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزارت دفاع الجزایر برای اولین بار از سامانه پدافندی اس ۴۰۰ روسیه رونمایی کرد. الجزایر چهارمین کشور در دنیاست که این سامانه پیشرفته را در اختیار دارد. این سامانه روسی در خلال رزمایش «استقامت ... الجزایر از سامانه اس ۴۰۰ رونمایی کرد+ فیلم

ادامه

الجزایر, دانش, روسیه, شرق اروپا, شمال آفریقا, فیلم

تظاهرات همبستگی با غزه در استکهلم و مراکش

سوئد و مراکش روز جمعه شاهد تظاهرات در همبستگی با مردم غزه بودند. به گزارش ایسنا، جمعه خیابان‌های استکهلم، پایتخت سوئد، شاهد راهپیمایی سکوت در همبستگی با مردم فلسطین و درخواست برای پایان دادن به تجاوزات اسرائیل به غزه بود. تظاهرکنندگان به نشانه عزاداری برای شهدای فلسطین لباس سیاه پوشیده بودند. آنها همچنین پرچم‌های فلسطین ... تظاهرات همبستگی با غزه در استکهلم و مراکش

ادامه

پرستاران, جهان, خاورمیانه, درمان, زنان, سوئد, شمال آفریقا, شمال اروپا, فلسطین, فیلم, کودکان, گرسنگی, مراکش, نسل‌کشی, همبستگی

معترضان لیبیایی خواستار استعفای نخست وزیر شدند/ پارلمان لیبی دستور بازجویی از الدبیبه را صادر کرد

در سایه افزایش اعتراضات علیه نخست وزیر لیبی، سه وزیر دولت لیبی استعفا کردند. باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ صد‌ها معترض لیبیایی دیروز جمعه خواستار برکناری عبدالحمید دبیبه، نخست‌وزیر مورد حمایت خارجی ها و دولت او شدند. طبق اعلام دولت، یک عضو نیرو‌های امنیتی هنگام تلاش برخی از معترضان برای یورش به دفتر نخست‌وزیر ... معترضان لیبیایی خواستار استعفای نخست وزیر شدند/ پارلمان لیبی دستور بازجویی از الدبیبه را صادر کرد

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, شمال آفریقا, لیبی

گسترش تنش‌های نظامی در لیبی؛ اعزام نیروهای حفتر به سرت

منابع امنیتی لیبی از تشدید عملیات نظامی در پی ترور رئیس سرویس اطلاعات نظامی این کشور خبر داده و اعلام کردند که نیروهای مسلح وابسته به حفتر از بنغازی راهی سرت شده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، محمود حمزه، فرمانده سرویس اطلاعات نظامی لیبی امروز چهارشنبه اعلام کرد که عملیات‌های نظامی در ... گسترش تنش‌های نظامی در لیبی؛ اعزام نیروهای حفتر به سرت

ادامه

امنیتی, بیانیه, تروریسم, جهان, خبر, سازمان ملل, شمال آفریقا, لیبی

هزاران مغربی با برگزاری تظاهرات خواهان لغو عادی سازی روابط با اسرائیل شدند

هزاران مغربی (مراکش) با برگزاری راهپیمایی در رباط پایتخت این کشور ضمن محکوم کردن جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، خواهان لغو توافق عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی اسرائیل شدند. به گزارش یکشنبه شب ایرنا به نقل از پایگاه خبری «صوت المغرب» (صدای مغرب) در ادامه سلسله راهپیمایی‌های مغرب در همبستگی با مردم ... هزاران مغربی با برگزاری تظاهرات خواهان لغو عادی سازی روابط با اسرائیل شدند

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویان, سوسیالیسم, فلسطین, کارگران, مراکش, نسل‌کشی

آمریکا از دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فائز السراج حمایت کرد/ راهپیمایی ساکنان طرابلس با خواست برقراری امنیت

شمار زیادی از ساکنان طرابلس پایتخت لیبی بعدازظهر یکشنبه در اعتراض به اوضاع نامناسب امنیتی این کشور به ویژه در پایتخت، با برگزاری راهپیمایی خواستار برقراری امنیت، بهبود اوضاع معیشتی و ارائه خدمات دولتی بهتر به مردم شدند.

 

 

تارنمای لیبیایی «الوسط » در این خصوص نوشت، مردم در این راهپیمایی که در میدان الجزایر برگزار شد، شعارهایی ضد دولت وفاق ملی این کشور سر داده و تاکید کردند مردم لیبی اکنون با فجایع زیادی مواجه اند و دولت هم نتوانسته برای کاهش فشارها بر مردم کاری انجام دهد.

 

مردم همچنین خواستار انحلال مجلس نمایندگان، دولت وفاق ملی، شورای ریاستی و همچنین حفاظت از غیر نظامیان در پایتخت و خارج شدن شبه نظامیان از این شهر شدند.

 

شرکت کنندگان در این راهپیمایی در ادامه تاکید کردند با تداوم چنین اقداماتی به زودی یک جنبش اعتراضی گسترده آغاز می شود.

 

مردم در این راهپیمایی تشکیل ارتش و پلیس قدرتمند در لیبی برای نجات کشور از دست گروه های مسلح را خواستار شدند.

 

پایتخت لیبی به ویژه بخش‌های جنوبی آن از حدود دو هفته پیش شاهد درگیری‌های سختی میان گردان موسوم به «انقلابی‌های طرابلس»، «گردان ۳۰۱» و گردان «تانک های ابوسلیم» از یک سو و تیپ هفتم پیاده در ترهونه معروف به نیروهای «کانیات» بود و طرفین به وسیله سلاح های سبک، نیمه سنگین و سنگین و مواضع هم را هدف قرار می دهند.

 

منابع بیمارستانی در پایتخت لیبی اعلام کردند که درگیری هفته های اخیر در طرابلس و حومه جنوبی آن ۷۸ نفر کشته، ۳۱۳ تن زخمی بجای گذاشت.

 

تشکیل نیروی مشترک برای ایجاد آتش‌بس در طرابلس

 

گروه اعزامی سازمان ملل به لیبی از تشکیل نیروی مشترک با هدف جدا کردن نیروهای متخاصم و پایان دادن به درگیری‌ها در طرابلس خبر داد.

 

هیئت اعزامی سازمان ملل به لیبی در بیانیه‌ای اعلام کرد که این هیئت یک نشست فنی و نظامی درباره تدابیر امنیتی در طرابلس برگزار کرده است.

 

به گزارش الشرق الاوسط، بر اساس بیانیه این هیئت، در این جلسته بر سر ایجاد یک مکانیزم تشکیل نیروی مشترک برای جدا کردن طرف‌های درگیر و پایان دادن به درگیری‌ها در طرابلس توافق شد. همچنین در این جلسه نقش، عملکرد و ساختار این نیروها تعریف شد.

 

در بیانیه هیئت اعزامی سازمان ملل در این باره آمده است که هدف از تشکیل نیروی مشترک تثبیت آتش‌بس و بازگرداندن زندگی عادی به مناطقی است که شاهد درگیری هستند.

 

از سوی دیگر، سفارت آمریکا در لیبی در بیانیه‌ای بار دیگر اعلام کرد که از دولت وفاق ملی این کشور به ریاست فائز السراج حمایت خواهد کرد.

 

در این بیانیه ‌آمده است: فائز السراج پنجشنبه با دونالد بلوم، سفیر فوق‌العاده آمریکا در تونس و ژنرال توماس والدهاوزر، فرمانده نظامیان آمریکا در آفریقا دیدار کرد. در این دیدار درباره اوضاع امنیتی طرابلس و راه‌های همکاری آمریکا و لیبی بحث و تبادل نظر شد.

 

سفارت آمریکا در لیبی پیشتر نیز از همه طرف‌های درگیر در لیبی خواسته بود که به توافق با دولت وفاق ملّی پایبند باشند و طبق توافق آتش‌بس، از هرگونه خشونت در طرابلس خودداری کنند.

۱۰۰ مهاجر در نزدیکی سواحل لیبی غرق شدند

لیبیا ۲۱۸ افزود، این مهاجران که از اتباع کشورهای آفریقایی بودند، سوار بر دو قایق از لیبی به سمت کشورهای اروپایی حرکت کردند، اما در میانه راه، قایق های دچار مشکل شدند و آن ها جان خود را از دست دادند.

ادامه

ایتالیا, جهان, خبر, شمال افریقا, لیبی

فرمانده ارتش لیبی تهدید به تصرف پایتخت کرد

تارنمای «الوسط » لیبی به نقل از حفتر نوشت: بحران در طرابلس باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پایان برسد، ما نمی‌توانیم در شرایط کنونی سکوت کنیم، آزادسازی طرابلس براساس یک طرح نظامی حساب شده ضرورتی انکارناپذیر است.

ادامه

ایتالیا, جهان, خبر, شمال افریقا, لیبی

اعلام وضعیت اضطراری در طرابلس / تیپ هفتم خود را آماده حمله برای فتح پایتخت و برکناری دولت السراج می‌کند

در پی تشدید تنش و درگیری ها در طرابلس که تاکنون منجر به کشته شدن ۴۷ تن شده است، دفتر نخست وزیری ایتالیا در بیانیه ای با اشاره به شایعات برخی رسانه ها مبنی بر آماده شدن نیروهای ویژه ایتالیا برای مداخله در لیبی، این موضوع را بطور قاطع تکذیب و اعلام کرد:

ادامه

ایتالیا, جهان, خبر, شمال افریقا, لیبی