اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

آلمان پس از دوره‌ای از تنش دیپلماتیک، روابط خودرا با ونزوئلا از سر گرفت

دولت آلمان پس از دوره‌ای چند ماهه از تنش دیپلماتیک با دولت نیکولاس مادورو در ونزوئلا و قطع رابطه با کاراکاس، حال باردیگر روابط خود را با ونزوئلا از سر گرفته است.

 

به گزارش رویترز، در همین ارتباط نیز، وزارت امورخارجه ونزوئلا با انتشار بیانیه‌ای در ارتباط با از سر گیری روابط سیاسی با آلمان اعلام کرد که در نشست دوجانبه در برلین مقرر شد، روابط دیپلماتیک میان آلمان و ونزوئلا از سر گرفته شود.

 

در این نشست همچنین مقرر شده است که «دانیل کرینر»، سفیر آلمان در ونزوئلا به کاراکاس بازگردد.

 

«دانیل کرینر»، اسفند ماه گذشته به اتهام دخالت در امور داخلی ونزوئلا و حمایت از خوان گوایدو، رهبر مخالفان از کاراکاس اخراج شده بود.

 

حکومت کاراکاس در آن زمان وی را یک عنصر نامطلوب خواند و ۴۸ ساعت به او وقت داد که خاک ونزوئلا را ترک کند، اما حال در نشست دوجانبه دو طرف در برلین مقرر شده است تا کرینر دیگر به عنوان عنصر نامرغوب شناخته نشود و دولت برلین نیز تصمیم گرفت که وی به کاراکاس باز گردد.

 

کرینر پیش از اخراج در کنار ۱۲ سفیر اروپایی و آمریکای لاتین برای استقبال گوایدو رهبر مخالفان، به فرودگاه کاراکاس رفته بود.

 

آلمان در حالی تصمیم گرفته که روابط سیاسی خود با دولت نیکولاس مادورو در ونزوئلا را از سر گیرد که روابط کاراکاس با کشورهای غربی طی چند ماه گذشته به دلیل حمایت غربی‌ها از مخالفان و شورشیان ضددولتی روبه وخامت رفته است.

 

با این حال آلمان نخستین کشور اروپایی است که پس از تنش‌های اخیر میان ونزوئلا و غرب، روابط سیاسی خود را با اعزام دوباره سفیر با دولت مادورو ارتقا می‌بخشد.

 

بسیاری از کشورهای اروپایی به تبعیت از آمریکا، خوان گوایدو، رهبر مخالفان ضد دولتی در ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهور موقت به رسمیت شناخته‌اند، اما این اقدام که از زمستان گذشته صورت گرفته نتوانسته صحنه سیاسی ونزوئلا را با تغییر روبرو سازد و دولت مادورو همچنان قدرت و کنترل کامل ونزوئلا را در دست دارد.

 

برخلاف کشورهای غربی، دیگر کشورها از جمله روسیه، ایران، چین و ترکیه از ابتدای آغاز بحران سیاسی در ونزوئلا از دولت مرکزی و منتخب نیکولاس مادورو حمایت کرده‌اند.

مهر

خنثی شدن کودتای نظامی در ونزوئلا

دولت سوسیالیست ونزوئلا از خنثی شدن یک کودتا خبر داد و ایالات متحده، کلمبیا و شیلی را به دسیسه‌چینی برای ترور نیکولاس مادورو و انتصاب وزیر دفاع سابق ونزوئلا به جای او متهم کرد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, شیلی, کلمبیا, ونزوئلا