حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

شماری از بازنشستگان صندوق فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکشنبه (دوم اردیبهشت ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در تهران ، اصفهان و قائمشهر با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به ... تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

صبح امروز شماری از کارکنان کارخانه کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌ خود اعتراض کرده و مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و ... تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

آغاز خصوصی‌سازی و اعتراضات کارگری در کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه، شرکتی است که نام آن با مشکلات مدیریتی و اعتراضات کارگری، گره خورده است و در یکی دو دهه اخیر، از پرحاشیه‌ترین شرکت‌های ایران به شمار می‌رود که در طول همه این سال‌ها رنگ خوشی را به خود ندیده است.

 

در سال ۱۳۳۸ شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در ۱۴ کیلومتری شهر شوش در جاده اهواز – اندیمشک و به صورت صد درصد دولتی احداث شد و پس از دو سال نیز به بهره‌برداری رسید. سهام این شرکت که در ابتدا کاملا در اختیار دولت بود، بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی در بهمن‌ماه سال ۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد، داستانی که زمزمه‌های آن آغازگر اعتراضات کارگری در این مجموعه است.

 

آغاز خصوصی‌سازی و اعتراضاتی که شکل گرفت

 

در سال ۸۴ و زمانی که طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، شرکت نیشکر هفت‌تپه باید به بخش خصوصی واگذار می‌شد، مدیریت مجموعه به بهانه واگذاری کارخانه به بخش خصوصی، از پرداخت حقوق کارگران این شرکت سر باز زد و از آن زمان بود که اعتراضات کارگری در این شرکت آغاز شد.

 

با شدت گرفتن این اعتراضات از سوی کارگران نیشکر هفت‌تپه، در سال ۸۶ دولت با پرداخت بخشی از حقوق کارگران، این اعتراضات را به صورت مقطعی متوقف کرد تا اندکی آرامش به شرکت بازگردد و کارخانه بتواند با روال گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.

 

سرانجام در بهمن‌ماه سال ۹۴ این شرکت به بخش خصوصی واگذار شد؛ موضوعی که می‌توان از آن به عنوان منشاء اعتراضات کارگری و مشکلات نیشکر هفت‌تپه نام برد.

 

پرداخت‌های یک خط در میان حقوق موضوعی است که مجددا از سال ۹۵ مورد اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه قرار گرفت. این اعتراضات از سال ۹۶ و پس از آنکه این شرکت اسپانسر تیم فوتبال استقلال خوزستان در لیگ برتر فوتبال ایران شد، شدت گرفت.

 

حقوق‌های معوقه، بیمه‌های رد نشده، مزایای دریافت‌نشده و قراردادهای نامناسب، اعتراضات کارگری نیشکر هفت‌تپه را در سال ۹۷ به اوج خود رساند. در این اعتراضات، کارگران نیشکر هفت‌تپه با حضور در سطح شهر شوش و در مقابل فرمانداری خواستار رسیدگی به وضعیت‌شان شدند.

 

این اعتراضات با بازداشت چند نفر از کارگران معترض، ابعاد تلخ‌تری نیز به خود گرفت. در آن زمان مسئولان بسیاری برای حل مشکلات کارگری نیشکر هفت‌تپه راهکارهایی از دولتی کردن مجدد کارخانه تا واگذاری به بخش خصوصی شایسته ارائه کردند اما در این میان آنچه حل نشد، مشکلات کارگران در این مجموعه بود که همچنان نیز پابرجا است.

 

تخلفات ارزی مدیرعامل وقت شرکت نیشکر هفت‌تپه و عدم پرداخت مطلبات چند ماهه کارگران نیشکر هفت‌تپه به آنجا رسید که در روزهای پایانی خردادماه ۹۹ این شرکت مجددا تعطیل شد و کارگران نیز مثل همیشه و در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، تمدید نشدن دفترچه‌های بیمه و همچنین آینده شغلی خود دست به تجمع صنفی زدند.

 

در پی برگزاری دادگاه رسیدگی به فساد مالکان نیشکر هفت‌تپه، این اعتراضات کارگران نیز شکل جدی‌تری به خود گرفت و با ادامه یافتن این مشکلات، داستان نیشکر هفت‌تپه باز هم ابعاد جدیدتری پیدا کرد.

 

در این خصوص محمد کعب‌عمیر نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات کارگران و کارکنان شرکت نیشکر هفت‌تپه به ایسنا گفت: مشکلات فرااستانی و ملی شرکت نیشکر هفت‌تپه به واگذاری این شرکت بزرگ به بخش خصوصی در سال ۹۴ برمی‌گردد.

 

وی افزود: این واگذاری، بر خلاف اهداف مد نظر در اصل ۴۴ قانون اساسی شکست خورد زیرا تحقق در دیون دولت در این واگذاری به سرانجام نرسید و همچنین موضوع مهم افزایش بهره‌وری و ظرفیت تولید در شرکت محقق نشد.

 

در این زمینه جلیل احمدی رئیس شورای کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه به ایسنا گفت: مشکل عمده کارگران نیشکر هفت‌تپه، عدم صلاحیت بخش خصوصی است. از سال ۹۴ که بخش خصوصی، شرکت نیشکر هفت تپه را در اختیار گرفته تاکنون شرایطی به وجود آورده که تولید ۵۵ هزار تنی شکر سفید در این مجموعه به حدود ۱۸ هزار تن شکر زرد رسیده و سال به سال تولید شکر در شرکت نیشکر هفت تپه با وجود بخش خصوصی کاهش پیدا کرده است.

 

وی افزود: از سالی که بخش خصوصی شرکت را در اختیار گرفته، هر ساله در کشت نیشکر مشکلات داشته‌ایم و مدیران و مالکان شرکت، با فشار و اعتراضات کارگران اقدام به کشت کرده‌اند. اینکه سطح زیر کشت هر ساله در نیشکر هفت تپه کاهش پیدا کرده، باعث شد شرکت به این حال و روز بیفتد و نتواند حقوق کارگران خود را بپردازد.

 

احمدی بیان کرد: پیش از واگذاری نیشکر هفت تپه به بخش خصوصی، سالانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار نیشکر کشت می‌شد اما از زمانی که بخش خصوصی مجموعه را تحویل گرفته سطح زیر کشت کاهش پیدا کرده و اکنون به کمتر از ۷۰۰ هکتار رسیده است.

 

وی گفت: بخش خصوصی تصور می‌کند که با اجاره دادن اراضی کشاورزی نیشکر می‌تواند به سود و منفعت برسد در صورتی که وقتی زمین به بهره‌بردار دیگری واگذار شود، دچار مشکلات فراوانی می‌شود و آسیب می‌بیند به شکلی که پس از آن، امکان کشت محصول در آن زمین وجود ندارد. بخش خصوصی با اجاره دادن، زمین‌های نیشکر هفت‌تپه را از بین برده است.

 

رئیس شورای کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه ادامه داد: از سال ۹۴ و پس از واگذاری شرکت نیشکر هفت‌تپه به بخش خصوصی تاکنون حدود ۱۳۰ بار تجمع کرده‌ایم.

 

احمدی گفت: کارگران نیشکر هفت تپه، فهمیده هستند و تنها به دنبال حقوق خود نیستند بلکه خواهان احیای شرکت نیشکر هفت تپه و ادامه حیات این شرکت هستند.

 

وی افزود: ما به دنبال احیای نیشکر هفت تپه هستیم. کارگران نیشکر هفت تپه بارها و بارها در مقابل مدیریت ناکارآمد مجموعه ایستادگی کرده‌اند تا حیات به خطر افتاده، بیش از پیش به خطر نیفتد و کارگران بتوانند با ادامه فعالیت‌های نیشکر هفت تپه به امرار معاش خود از این کارخانه بزرگ ادامه دهند.

 

رئیس شورای کارگری شرکت نیشکر هفت تپه بیان کرد: بخش خصوصی‌ای که صاحب نیشکر هفت تپه شده، بخش خصوصی ناکارآمدی است و مجموعه کارگران نیشکر هفت تپه خواهان خلع ید این افراد از مجموعه نیشکر هستند. برای حل مشکلات نیشکر هفت تپه باید آن را مجددا به دولت بازگردانند زیرا این بخش خصوصی ثابت کرده که اهلیت کار را ندارد و نمی‌تواند نیشکر هفت تپه را مدیریت کند.

 

وی ادامه داد: امسال تاکنون هیچ کاری برای انجام عملیات کشت نیشکر در شرکت نیشکر هفت تپه نشده است و اگر این روالی که تاکنون بوده ادامه یابد سرانجامی جز نابودی شرکت نخواهد داشت. امسال هیچ قصدی برای کشت نیشکر در مجموعه وجود ندارد و این عدم کشت به معنای تعطیلی شرکت نیشکر هفت تپه است.

 

احمدی خاطرنشان کرد: بیش از ۲۰ روز است که با برگزاری دادگاه مدیرعامل اسبق نیشکر هفت تپه، اعتراضات کارگران نیز مجددا آغاز شده است. مشکلات بسیاری نیز در بحث پرداخت‌ها وجود دارد. باوجود اینکه گفته می‌شود حقوق فروردین‌ماه کارگران پرداخت شده اما باید گفت که این حقوق تنها به حدود یک‌چهارم از کارگران داده شده و باقی کارگران مبلغی دریافت نکرده‌اند.

 

در حالی که پیگیری مساله نیشکر هفت تپه از مقامات محلی شهرستان شوش تا وزیر کار کشیده شده است و حرف‌هایی در خصوص حل مشکلات و حتی واگذاری شرکت به دیگر بخش‌های دولتی یا خصوصی مطرح می‌کنند، اعتراضات کارگری نسبت به وضع موجود این شرکت همچنان ادامه دارد و باید دید سرنوشت نهایی این شرکت که با اعتراضات کارگری و مشکلات مدیریتی گره خورده است، چه زمانی و به چه شکلی رقم خواهد خورد.

کوتاه شده از ایسنا

در اثر نشت گاز کلر در پتروشیمی کارون ۷۰ کارگر دچار گاز گرفتگی شدند + ویدئو

مدیر ارشد شرایط اضطراری منطقه ویژه پتروشیمی در خصوص حادثه ماهشهر گفت: مقارن ساعت ۱۶:۴۵ دقیقه روز شنبه ۱۴ تیر ماه در پتروشیمی کارون، در حین عملیات تخلیه کلر از مخزن ایزوتانک، فلکسیبل جوینت این مخزن دچار پارگی شده و باعث انتشار گاز کلر به بیرون می‌شود.

ادامه

ایران, حقوق بشر, حوادث, خبر, کارگری, ویدیو

نماینده مجلس؛ خصوصی‌سازی‌ کارخانجاتی که محل معیشت کارگران بودند را تعطیل کرد

نماینده مردم خرم آباد در مجلس با بیان اینکه مردم استان لرستان از مشکلات ناشی از خصوصی سازی رنج می‌برند، از سرپرست وزارت صمت خواست که در جهت احیای کارخانجات این منطقه گام بردارد.

ادامه

اجتماعی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

بحران هپکو به کجا رسید؟

تداوم اعتصاب‌ها و اعتراض‌های کارگری ازجمله اعتراض اخیر کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه؛ سفر کارگران شرکت حمل‌ونقل خلیج‌فارس به تهران در ۲۶ خردادماه و برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان سازمان خصوصی‌سازی با خواست بازگشت این شرکت به “مسئولیت مستقیم دولت”؛

ادامه

ایران, جهان, حقوق حیوانات, کارگری, مقاله