آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

آسیب پذیری نماد قدرت نظامی آمریکا در نبرد احتمالی با چین

کارشناسان ارشد دفاعی آمریکا معتقدند ناوهای هواپیمابر ایالات متحده که نماد قدرت نظامی این کشور هستند در نبرد احتمالی بر سر تایوان، به راحتی قابل شناسایی و ردیابی بوده و اهداف دشواری برای موشک های ضدکشتی ارتش چین نیستند.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از نشریه آمریکایی “تسک اند پرپس” (Task & Purpose) ناوهای هواپیمابر مانند “یواس.اس جرارلد آر.فورد” ۱۳ میلیارد دلاری که نماد قدرت نظامی آمریکا است، برای منصرف کردن دشمنان از حمله به منافع آمریکا، اطمینان بخشی به متحدان در مواقع بحران و ارائه پشتیبانی هوایی به نیروهای آمریکایی در نبرد ساخته شده‌اند. اما در عین حال این ناوها اهداف بزرگ و وسوسه‌انگیزی برای موشک‌های ضد کشتی دشمنان هستند.

به نوشته این نشریه آمریکایی که اخبار و رویدادهای نیروهای مسلح ایالات متحده را پوشش می‌دهد، چین در حال حاضر موشک‌هایی دارد که می‌توانند کشتی ها را تا فاصله ۲۵۰۰ مایلی هدف حمله قرار دهند.

به گزارش این نشریه، روزنامه “ساوث چاینا مورنینگ پست” چاپ هنگ کنگ (South China Morning Pos) برای نخستین بار در ژوئن سال گذشته (خرداد) فاش کرد که یک ماهواره چینی مجهز به هوش مصنوعی، ناو هواپیمابر “یواس.اس هری.اس.ترومن” را در طول تمرینات دریایی در سواحل گلانگ آیلند” نیویورک شناسایی کرد و به ارتش چین اجازه داد تا حرکات کشتی را دنبال کند.

«تیموتی هیث» محقق ارشد دفاع بین‌الملل اندیشکده رند گفت: اگر این گزارش دقیق باشد، می‌تواند ثابت کند که نیروی دریایی آمریکا قادر نیست ناوهای هواپیمابر را در واکنش به تهاجم احتمالی چین به تایوان اعزام کند.

هیث در گفت‌وگو با نشریه تسک اند پرپس گفت: با توجه به موشک‌های بالستیک ضد کشتی دوربرد چین، تنها امیدی که یک ناو آمریکایی برای زنده ماندن در نبرد احتمالی برای تایوان دارد، پنهان شدن از حسگرهای چینی است. به گفته این کارشناس ارشد دفاعی، در حال حاضر آخرین توان دفاعی ناوهای آمریکایی در برابر موشک های بالستیک ضد کشتی چینی از بین رفته است. هیث معتقد است ناوهای هواپیمابر قابل شناسایی و ردیابی هستند و چین به راحتی می‌تواند این ناوها را هدف قرار دهد.

وی تاکید کرد: پیش از این چین مجبور بود تعداد زیادی از تصاویر ماهواره‌ای را برای یافتن ناوهای هواپیمابر آمریکایی بررسی کنند. اما ارتش چین در حال حاضر با استفاده از هوش مصنوعی می تواند این روند را تا حد زیادی سرعت بخشد.

این کارشناس اندیشکده رند افزود: چین در حال حاضر انواع مختلفی از رادارهای زمینی، حسگرهای هوابرد و ماهواره‌ها را در اختیار دارد که برنامه‌ریزان ارتش آمریکا را از ارسال ناوهای هواپیمابر به هر منطقه ای در نزدیک تایوان نگران کرده است.

ژنرال جری هندریکس نیروی دریایی بازنشسته آمریکایی نیز در گفت و گو با نشریه تسک اند پرپس گفت که نگران نحوه شناسایی ناوهای هواپیمابر آمریکایی از فضا است. هندریکس تعریف کرد که چگونه سالها پیش خبری درباره فضانوردی خواند که یک ناو هواپیمابر را از ایستگاه فضایی مشاهده کرد.

وی افزود: اگر یک فضانورد از ایستگاه فضایی بتواند این کار را انجام دهد، ردیابی این ناوها کار چندان سختی نیست.

از سوی دیگر، «برنت سدلر» ژنرال بازنشسته نیروی دریایی آمریکا باور ندارد که ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی ایالات متحده تا این اندازه در برابر شناسایی آسیب پذیر باشند که نتوانند در برابر تهاجم چین به تایوان شرکت کنند.

سدلر که در حال حاضر سمت کارشناس ارشد جنگ دریایی و فناوری پیشرفته در اندیشکده محافظه‌کار هریتیج را برعهده دارد، می‌گوید گروه ضربت ناوهای هواپیمابر اهداف دشواری هستند.

به گفته این کارشناس تنها به این دلیل که ماهواره‌های چینی ناوهای هواپیمابر آمریکا را شناسایی می‌کنند، ارتش چین نمی‌تواند موقعیت کشتی‌ها را در زمان مشخص پیدا کند و با موفقیت آنها را هدف موشک قرار دهد. .

سدلر افزود: ارتش آمریکا اقدامات زیادی برای آماده سازی جنگ احتمالی با چین دارد که با حمله به تایوان آغاز می شود که شامل تمرین شیوه نبرد، گسترش پایگاه صنعتی دفاعی و سرمایه‌گذاری در کشتی‌های بیشتر برای جنگ طولانی است.

بحث بر سر امکان تقابل آمریکا و تایوان و توان دفاعی ارتش ایالات متحده در حالی بالا گرفته که چندین مقام آمریکایی و از جمله شخص دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا در پی بروز جنگ در اوکراین حمله چین به تایوان را بسیار محتمل دانسته اند.

ساموئل پاپارو فرمانده ناوگان دریایی آمریکا در اقیانوس آرام گفت، وقایع اوکراین موجب افزایش احتمال حمله چین به تایوان شده است.

وی افزود: چین بدون شک آنچه را که در اوکراین رخ داده است، مشاهده و یادداشت‌ می‌کند و از آن درس می‌گیرد و بر اساس آنچه در این زمان می‌آموزند، توانایی‌های خود را بهبود می‌دهد.

ترامپ نیز در اظهاراتی پس از آغاز جنگ در اوکراین گفته بود چین انگیزه لازم برای حمله به تایوان را دارد. به گفته وی دولت پکن شاهد ضعف دولت «جو بایدن» در نحوه خروج از افغانستان و واکنش او در قبال حمله روسیه به اوکراین است.

لاوروف: هیچ کس از توطئه‌های ژئوپلیتیکی غرب در امان نیست

وزیر امور خارجه روسیه گفت که غرب در حال کاشت هرج و مرج در سراسر جهان است و به درگیری‌ها دامن می‌زند تا نیازهای خود را به ضرر دیگران برآورده کند. به گزارش ایسنا، سخنان سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در حالی مطرح شد که کشورهایی از جمله روسیه، چین و هند به طور فزاینده‌ای ... لاوروف: هیچ کس از توطئه‌های ژئوپلیتیکی غرب در امان نیست

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, ارمنستان, اروپا, اسراییل, افغانستان, اوکراین, تروریسم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, سوریه, صلح, عراق, غرب, فلسطین, قفقاز, گزارش, لیبی, ناتو

روسیه هویتزرهای جدید خود را در مرز فنلاند مستقر می‌کند

رئیس گروه تولیدی دفاعی “روس‌تک” امروز (چهارشنبه) گفت، مسکو به زودی جدیدترین هویتزرهای خود را در منطقه شمالی ارتش در مرز با فنلاند و نروژ مستقر خواهد کرد. به گزارش ایسنا، “سرگئی چمزوف” رئیس روس‌تک گفت، آزمایش واحدهای توپخانه‌ای خودکششی جدید موسوم به ” Coalition-SV” تکمیل و تولید انبوه آن نیز آغاز شده است. به ... روسیه هویتزرهای جدید خود را در مرز فنلاند مستقر می‌کند

ادامه

اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, غرب, فنلاند, ناتو, نروژ

مخالفت شدید چین با دخالت گستاخانه آمریکا در امور داخلی چین

چن بین هوا، سخنگوی دفتر امور تایوان شورای دولتی چین روز چهارشنبه ۲۷ دسامبر در نشست خبری در واکنش به موضوعات منفی قانون اختیارات دفاع ملی آمریکا برای سال مالی ۲۰۲۴ درباره تایوان چین بار دیگر تاکید کرد که تایوان متعلق به چین و امور تایوان از امور داخلی چین است. چین به هیچ وجه ... مخالفت شدید چین با دخالت گستاخانه آمریکا در امور داخلی چین

ادامه

آمریکا, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, صلح

تشکر صربستان از روسیه بخاطر هشدار درباره تلاش‌ برای «انقلاب رنگی»

نخست‌وزیر صربستان آنا برنابیچ از سرویس‌های امنیتی روسیه که بلگراد را درباره «شورش‌های برنامه‌ریزی شده» در پایتخت این کشور آگاه کردند، تشکر کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، نخست‌وزیر صربستان آنا برنابیچ به طور مشخص از سرویس‌های امنیتی روسیه به دلیل هشدار درباره ناآرامی‌های این کشور تشکر کرد. به گزارش راشا تودی، تظاهرات‌کنندگان طرفدار غرب عصر ... تشکر صربستان از روسیه بخاطر هشدار درباره تلاش‌ برای «انقلاب رنگی»

ادامه

اتحادیه اروپا, جنگ سرد, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر, روسیه, صربستان, غرب