درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

آخرین گزارش‌ها از اعتصابات کارگری در اهواز و هفت‌تپه

در اهواز، کارگران همچنان در خیابان ها حضور دارند و نه تنها پیگیر خواسته های خود هستند، بلکه دفاع از کارگران هفت تپه و آزادی کارگران زندانی این شرکت را نیز فریاد می زنند …

 

در حالی که تلاش برای انشقاق در صفوف کارگران هفت تپه و پایآن دادن به اعتصاب آن ها از طریق مسئولان حکومتی و مدیران و صاحبان شرکت ادامه یافته است، در اهواز، کارگران همچنان در خیابان ها حضور دارند و نه تنها پیگیر خواسته های خود هستند، بلکه دفاع از کارگران هفت تپه و آزادی کارگران زندانی این شرکت را نیز فریاد می زنند.

 

در روز یکشنبه کارگران فولاد با راهپیمایی در خیابان های اهواز شعارهای خود را فریاد زدند. گزارش های شبکه های اجتماعی حاکی است که امروز تعدادی از زنان و جوانان شهر نیز به کارگران پیوستند و صفوف آن ها را انبوه تر کردند.
یکی از کارگران هفت تپه که در اجتماع اعتراضی کارگران فولاد حضور یافته بود در میان فریادهای «هفت تپه، فولاد، اتحاد – اتحاد»، سخنرانی کرد و گفت: کارگر یک خانواده است، ما همه یک خانواده هستیم. او ضمن گزارشی از اعتصاب یک ماهه ی کارگران هفت تپه، اقدامات مسئولان استان خوزستان، نماینده ی شهر در مجلس و کارفرمای هفت تپه را مورد انتقاد قرار داد.

 

میثم آل مهدی، نماینده کارگران فولاد نیز در سخنان خود در جمع کارگران گفت: «کارگران یک بدن هستند. تمام کارگران یکی هستند. درد ما هم یکی است. کارگر این قدرت را دارد که حقش را بگیرد. آن زمان که کارگر یک برده بود تمام شد. امروز یک قدرتیم و این را ثابت می‌کنیم. دوستان ما در هفت تپه باید آزاد شوند.»

 

در نیشکر هفت تپه، حضور تعدادی از نمایندگان مجمع کارگری در جلسه‌ی مسئولان حکومتی و مدیران شرکت، همچنان مورد انتقاد شدید کارگران قرار دارد. در یک نظرسنجی در کانال تلگرامی سندیکا، ۹۶درصد از کارگران به ادامه‌ی اعتصاب رای داده اند.

دولتی کردن شرکت، پرداخت حقوق های معوقه و آزادی نمایندگان کارگری همچنان در صدر خواست‌های این کارگران قرار دارد.

 

فرزانه زیلایی وکیل کارگران بازداشتی هفت‌تپه در گفتگویی با روزنامه‌ی امتداد در مورد آخرین وضعیت اسماعیل بخشی گفته است:

 

اسماعیل بخشی به همراه سه موکل دیگر بنده؛ آقایان مسلم آرمند، سیدحسن فاضلی و محمد خنیفر در تاریخ ۲۸/۸/۹۷ بازداشت شدند که بلافاصله ضمن اعلام وکالت، درخواست مطالعه پرونده را نیز تقدیم مقام قضایی کردم. بر این اساس، به رغم ثبت پروانه وکالت در پرونده موکلین، اجازه مطالعه پرونده به بنده داده نشد و عنوان اتهامی موکلین نیز اعلام نشد.
در وهله اول، اصلا هیچ کدام از اتهامات به اطلاع من نرسید و در مراجعه‌های بعدی بود که اعلام شد؛ موکلینم دارای دو اتهام هستند. حسب اطلاع به دست آمده از موکل دیگر در همین پرونده که به قید کفالت آزاد شده، یکی از اتهام‌های تفهیم شده، اخلال در نظم عمومی بوده و دوم، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی اعلام شد که پس از اظهار بنده، هر دو اتهام مورد تایید دادیار محترم قرار گرفت.

 

وی می‌گوید: بر اساس اصل ۳۵ قانون اساسی، ماده ۱۱ اعلامیه جهانی حقوق بشر و بند ۳ ماده ۱۴ میثاق بین‌‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که در حکم قانون داخلی ایران به رسمیت شناخته شده، متهم حق داشتن وکیل منتخب خود را دارد. بر اساس ماده ۱۹۰ قانون دادرسی کیفری متهم می‌تواند در مرحله تحقیقات مقدماتی یک وکیل به همراه داشته باشد.
صرف‌نظر از تبصره بحث برانگیز و ناعادلانه‌ موسوم به تبصره ناگهانی ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص وکلای محرم و معتمد قوه قضائیه در مرحله تحقیقات مقدماتی پرونده‌های امنیتی، موکلم از حق به همراه داشتن وکیل در خصوص اتهام اخلال در نظم عمومی نیز محروم مانده است.

 

به گفته‌ی خانم زیلایی، کارگران و نمایندگان کارگری دستگیر شده در تاریخ ۲۷/۸/۹۷ بیست نفر بودند که اتهام مشترک همه آنها، اخلال در نظم عمومی بوده است. اکنون نیز به اتهام پانزده نفر در شعبه دوم همان دادسرا رسیدگی می‌شود و دسترسی به پرونده و مطالعه آن را داشته‌ام. این در حالی است که در خصوص سایر موکلینم، از جمله؛ اسماعیل بخشی در شعبه اول دادیاری با همین اتهام، اجازه مطالعه پرونده داده نشده است.

 

وی می‌افزاید: از آنجا که نه من و نه خانواده اسماعیل بخشی از زمان بازداشت، نتوانسته‌ایم دیداری با او داشته باشیم، این اخبار را تائید یا تکذیب نمی‌کنم. اما موکلم در خصوص اتهام اخلال در نظم عمومی (غیر امنیتی) از تاریخ بازداشت ۲۷/۸/۹۷ تاکنون، ممنوع از ارتباط با وکیل خود بوده و براساس تفسیر شماره ۲۰ کمیته حقوق بشر در خصوص ماده ۷ کنوانسیون بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (در حکم قانون داخلی ایران)، ممنوعیت متهم از دیدار با وکیل خود از مصادیق شکنجه محسوب می‌شود و نهایتا، مطابق بر قانون نیز، محرومیت از دیدار خانواده و وکیل، می‌تواند از مصادیق شکنجه باشد.

 

آخرین وضعیت علی نجاتی

 

خانم فرزانه زیلابی که وکالت علی نجاتی دیگر کارگر بازداشتی هفت تپه را هم بر عهده دارد، در مورد وضعیت او گفته است: حسب اظهار دادیار محترم شعبه سوم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان اندیمشک پرونده‌ی جدیدی با موضوع اخلال در نظم عمومی از طریق هدایت جریان اعتصابات و تجمعات کارگران هفت تپه علیه وی مطرح می‌باشد و هم اکنون در بازداشتگاه امنیتی اهواز به سر می‌برد.

 

به گفته ی وی در حال حاضر اجازه مطالعه پرونده تا جلسه بعدی بازجویی در دادسرا داده نشده است. آقای نجاتی از زمان بازداشت تا کنون با خانواده‌اش تماسی نداشته است. وی دارای بیماری قلبی (گرفتگی عروق), بیمارهای کلیه و پروستات می‌باشد و در زمان بازداشت به علت برخورد نادرست ماموران (لباس شخصی) دچار دشواری شدید تنفسی شده بود و از وضعیت سلامتی و جسمانی وی مطلع نیستم.
اخبار روز

به پیگرد، شکنجه و سرکوب مبارزان سندیکایی پایان دهید! با اتحاد و همبستگی در راه تحقق خواسته‌های کارگران مبارزه کنیم

اعتصاب و اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه همچنان ادامه دارد و به موازات آن تلاش‌های رژیم ولایت فقیه برای پایان دادن به آن شدّت گرفته است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, همبستگی

ناصر آقاجری؛ در کنارِ “نفی خصوصی‌سازی” باید تعدیل ساختاری را هم نفی کرد

ناصر آقاجری (فعال کارگری پروژه‌ای و سخنگوی اتحادیه کارگران پروژه‌ای جنوب) ساختار کلی اعتراضات کارگری امروز ایران را در پارادایمِ «نه به خصوصی‌سازی» خلاصه می‌داند و معتقد است علاوه بر نه به خصوصی‌سازی، «نه به تعدیل ساختاری» نیز باید در اعتراضات دخیل شود.

ادامه

ایران, خبر, کارگری

تجمع کارگران صنایع مفتولی تاکستان در اعتراض به معوقات مزدی

گروهی از کارگران شاغل در کارخانه «صنایع مفتولی تاکستان» صبح امروز (۱۰ آذر ماه) در اعتراض به پرداخت نشدن دست‌کم ۶ ماه معوقات مزدی و بیمه‌ای پرداخت نشده‌ی خود، دست از کار کشیده و در محل نگهبانی ساختمان کارخانه تجمع کردند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری