خلق آذربایجان قرنهای متمادی در جنبش رهاییبخش خلقهای ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیشبُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان بهرهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»
گرامیباد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»
شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکتهای اجتماعیای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیبهایی زیاد دربُرهههای زمانیای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دورانها از تبار طبقههای زحمتکش یا لایههای ... گرامیباد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»
گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همهجانبهٔ اقتصادیسیاسی و بروز جنگهای خانمانسوز دستوپنجه نرم میکند. جهان سرمایهداری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابریهای عمیق که در آن میلیونها انسان از ابتدائیترین حقوق طبیعیشان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیتهای اجتماعی، جنگها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را بهطورجدی تهدید میکنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
[تولد: تهران، ۱۳۱۶ درگذشت: کُلن (آلمان)، ۷ مهرماه ۱۴۰۳] رفیق فریدون روز شنبه ۷ مهرماه بهدنبال بیماری در سن ۸۷ سالگی درگذشت. محبوبیت تنکابنی چنین بود که داستانها و طنزهایش پس از انتشار با استقبال خوانندگان در ایران روبرو میشد و گاهی برخی از طنزهایش نقل مجلسهای روشنفکران مخالف رژیم میشد. نیش طنزهای کوتاه و ... نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
مادران خاوران، پیشتازان جنبش دادخواهی در ایران
تابستان امسال ۳۶ سال از کشتار هولناک، بیسابقه، و برنامهریزی شدهٔ رژیم جمهوری اسلامی در زندانهای کشور میگذرد. در مرداد و شهریورماه سال ۱۳۶۷ هزاران مخالف سیاسی و دگراندیش بهدستور خمینی و با حمایت دیگر سران حکومت ولایی پس از بیدادگاههایی چنددقیقهای توسط هیئت مرگ که پاکسازی خونین زندانهای سراسر ایران را در دستور کار ... مادران خاوران، پیشتازان جنبش دادخواهی در ایران
۱۱ سپتامبر آمریکای لاتین
با گذشت ۴۸ سال از ۱۱ سپتامبر شیلی و کودتای آمریکایی علیه دولت دموکرات آلنده، در حالی که اعتبار آمریکا در بیستمین سالگرد حمله ۱۱ سپتامبر به برجهای دوقلو دچار افول شده، اعتبار الگوی انقلابی آلنده به طور روزافزون افزایش می یابد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری کوبا، ۱۱ سپتامبر شیلی با کودتا علیه دولت دموکراتیک «سالوادور آلنده» رئیس جمهوری سابق شیلی و قهرمان آمریکای لاتین، در تاریخ این کشور ثبت شد. اما این روزها با غوغای ۱۱ سپتامبر آمریکا، این واقعه کمتر جایی را در مطبوعات بین المللی به خود اختصاص داده است، با وجود آنکه آتش به جان چندین نسل آمریکای لاتین زد.
رسانه ها حمله تروریستی منهتن در سال ۲۰۰۱ که با کمتر از سه هزار قربانی جهان را مبهوت کرد، برجسته میکنند اما در عوض کودتای آگوستو پینوشه دیکتاتور وقت شیلی را در سال ۱۹۷۳ با ده ها هزار قربانی و یک رژیم سرکوبگر را که ۱۷ سال طول کشید، کمتر به تصویر می کشند.
شنبه (۱۱ سپتامبر/۲۰ شهریور) چهل و هشتمین سالگرد کودتای نظامی علیه «سالوادور آلنده» رئیس جمهوری فقید این کشور بود که ۱۷ سال دیکتاتوری دوره پینوشه را به همراه داشت؛ شیلی این روزها با ایجاد تحولات بی سابقه در قانون اساسی به جا مانده از زمان دیکتاتوری پینوشه با آن خاطرات تلخ مقابله می کند.
چرخ پیشرفت و توسعه شیلی در سایه سه سال دولت دموکرات چپگرای آلنده، ۱۹۷۳-۱۹۷۰ ناگهان با هجوم دیکتاتوری کودتا از حرکت ایستاد. بیشترین آثار مخرب حملات این نیروهای بیثبات کننده به رهبری آمریکا به صنعت حمل و نقل، تجارت و غذا و انرژی الکتریکی وارد شد.
آلنده برای آمریکا تهدیدی در سطح قاره به شمار می رفت، بنابراین به دنبال سرنگونی او و دولت دموکرات ضدامپریالیستی وی برآمد. اسناد فاش شده چند سال پس از کودتا، مشارکت واشنگتن را در کودتای شیلی و به قدرت نشاندن پینوشه آشکار کرد.
با وجود تظاهرات خیابانی هرروزه و اعتصاب شرکت ها، دیکتاتور پینوشه به همراهی کودتاگران همه اعتراضات مردمی به هواداری آلنده را سرکوب کرد.
با این همه، پس از ۱۷ سال از دیکتاتوری نظامی و سه دهه دولت غیرنظامی که اساسا با طرح اقتصادی نئولیبرالی و قانون اساسی رژیم پینوشه اداره می شد، شیلیایی ها رهبری عمیق تغییرات را به عهده گرفتند.
در پی موج اعتراضات مردمی از سال ۲۰۱۹، با وجود سرکوب های دولت فعلی سباستین پینیرا، تصویر آلنده در کنار پرچم شیلی به اهتزاز درآمد.
با اوج گیری جنبش های اعتراضی، سرانجام مردم شیلی موفق شدند در همه پرسی تاریخی ۲۵ اکتبر (چهارم آبان ۱۳۹۹) با بیش از ۷۸ درصد آراء به خواسته ملی خود برای تغییر و اصلاح قانون اساسی که از زمان دیکتاتوری به جا مانده بود، دست یابند.
قانون اساسی جدید شیلی جایگزین قانون اساسی دوره دیکتاتوری «آگوستو پینوشه» خواهد شد که ۴۰ سال پیش نوشته شده و معترضان معتقدند که قانون اساسی مذکور به عنوان یکی از علل اصلی نابرابری در شیلی مشروعیت ندارد.
انتخابات عمومی قطعی در ماه نوامبر (آبان) برگزار خواهد شد تا به رغم میل محافظه کاران، مسیر آینده شیلی را همزمان با حضور روزافزون ترقی خواهان روشن کند.
به این ترتیب در چهل و هشتمین سالگرد ۱۱ سپتامبر شیلی و آمریکای لاتین که مصادف با بیستمین سالگرد فروپاشی برج های دوقلو و اعتبار آمریکاست، اعتبار الگوی آلنده با وجود تبلیغات ناکافی، بیش از پیش افزایش می یابد.
آتشِ مقدّسِ امیدواری: روزهای خوب را خواهیم دید… در بزرگداشت ناظم حکمت، شاعر کمونیست
دربارهٔ زندگی و آثار ادبی و هنری و مبارزهٔ سیاسی ناظم حکمت (۱۹۰۲-۱۹۶۳)، شاعر کمونیست ترک، مطلب زیاد نوشته شده است. شعرها و منظومههای او نیز به فارسی ترجمه و منتشر شده است.
۷۶ سال از جنایت هولناک آمریکا در هیروشیما گذشت + فیلم
۷۶ سال پیش آمریکا برای نخستین بار از بمب اتم علیه بشریت استفاده کرده و طی دو بمباران اتمی دو شهر ژاپنی هیروشیما و ناگازاکی دست کم ۲۱۰ هزار نفر را به خاک و خون کشید.
شی جینپینگ: زمان تهدید چین سرآمده است
مراسم گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس حزب کمونیست چین پنج شنبه یکم ژوئیه (۱۰ تیر) با شکوه بسیار در میدان تیان آن من برگزار شد. شی جین پینگ، دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست، رئیس جمهوری خلق و رئیس کمیته نظامی مرکزی حزب کمونیست چین در این مراسم حضور یافته و سخنرانی مهمی ایراد کرد. ... شی جینپینگ: زمان تهدید چین سرآمده است
روایتِ خبرنگاران از اتوبوسِ مرگ/ نه عذرخواهی؛ نه استعفا
خیلی عجیب بود، اتوبوس تا یک مسیری با سرعت خیلی کمی حرکت میکرد و به همین دلیل طول کشید تا به محل برنامه برسیم، اما در مسیر برگشت که تغییر مسیر داده شد و جاده عوض شد، میگفتند به ما گفته شده، تند بروید، درحالیکه ما گفتیم عجلهای نداریم که تند بروید، چون بعد از ... روایتِ خبرنگاران از اتوبوسِ مرگ/ نه عذرخواهی؛ نه استعفا