«وفاق حکومتی» در زیر شعار فریبکارانۀ «وفاق ملی»

پس از مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی و در روند تشکیل دولت جایگزین، برای خامنه‌ای و اعوان و انصارش دو عرصۀ مهمی که دولت رئیسی در آنها شکست خورده بود تعیین‌کننده بود: ۱) مدیریت و مهار کردن بحران بن‌بست اقتصادی، ۲) تخفیف و رفع تأثیر تحریم‌های آمریکا و بازسازی سیاست خارجی. به‌دلیل شکست دولت جمهوری اسلامی ... «وفاق حکومتی» در زیر شعار فریبکارانۀ «وفاق ملی»

ادامه

آمریکا, اروپا, استبداد, استقلال, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحریم, تحلیل, طبقه کارگر, نئولیبرالیسم

کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، گُسلِ تاریخی‌ عمیقی در مسیر تحول‌های ملی و دموکراتیک در میهن ما ایران!

در کشور ما ایران مبارزهٔ مردم و به‌ویژه زحمتکشان برای تعیین سرنوشت خود، برای برخورداری از حقوق و آزادی‌های دموکراتیک، و برای دستیابی به استقلال سیاسی- اقتصادی بیش از صد سال است که همچنان ادامه دارد. این مبارزه به بروز جنبش‌های آزادی‌خواهانه و استقلال‌طلبانه، ازجمله جنبش ملی‌ کردن صنعت نفت در ایران انجامید. ولی امپریالیست‌های ... کودتای آمریکایی- انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، گُسلِ تاریخی‌ عمیقی در مسیر تحول‌های ملی و دموکراتیک در میهن ما ایران!

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, اجتماعی, اروپا, استبداد, استعمار, امپریالیسم, اندونزی, انگلیس, ایران, تاریخ, تروریسم, جمهوری ملی و دموکراتیک, جهان, خاورمیانه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, سیاسی, شیلی, عربستان سعودی, غارتگری, کمونیسم, کویت, گواتمالا, مقاله

تاملی بر ضرورت تقویت جنبش اعتراضی زحمتکشان در اوضاع کنونی

ترور جنایتکارانه اسماعیل هنیه در تهران پس از مراسم تحلیف مسعود پزشکیان فضای سیاسی کشور را به‌شدت تحت تأثیر قرار داد. این اقدام تروریستی دولت اسرائیل که از حمایت محافل امپریالیستی برخوردار بوده‌ است، ناتوانی و شکست ارگان‌های امنیتی حکومت جمهوری اسلامی را باردیگر به‌رخ کشید. اما مهم‌تر از آن این ترور جنایتکارانه در قلب ... تاملی بر ضرورت تقویت جنبش اعتراضی زحمتکشان در اوضاع کنونی

ادامه

اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, ایران, تروریسم, جمهوری ملی و دموکراتیک, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سیاسی, طبقه کارگر, مقاله

دولت پزشکیان، برنامهٔ «هفتم توسعه»، و عملکرد مخرب رهبری تشکل‌های «زرد» کارگری

به‌رغم اعتراض‌های گستردۀ کارگران علیه برنامه ضدکارگری “هفتم توسعه”، پزشکیان با تأکید بر اجرای آن به‌عنوان برنامه خامنه‌ای، خود را کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری کرد. به‌رغم تأکید با اقتدارِ “جلیلی”، عضو شورای عالی امنیت ملی، و دیگر کاندیدای انتخابات دور دوم بر اینکه ما همان راه را در چارچوب “دولت سایه” ادامه می‌دهیم، و فحاشی‌های هواداران ... دولت پزشکیان، برنامهٔ «هفتم توسعه»، و عملکرد مخرب رهبری تشکل‌های «زرد» کارگری

ادامه

استبداد, اقتصادی, امنیت شغلی, امنیتی, بازنشستگان, حقوق بشر, سیاسی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غارتگری, فساد, فقر, مبارزه طبقاتی, معیشت, مقاله, نفتگران

«چراغ راهنمای» پزشکیان همان «سیاست‌های کلی رهبری» برای حفظ دیکتاتوری ولایی است

در پی پایان یافتن نمایش انتخابات ریاست‌ جمهوری، تهیه و امضای اعتبارنامهٔ پزشکیان در شورای نگهبان و ارسال آن به دفتر خامنه‌ای در روز چهارشنبه ۳ مرداد برای تأیید “رهبر”، امضای حکم برگماری یا تنفیذ پزشکیان در مقام ریاست‌جمهوری به‌دست خامنه‌ای در روز یکشنبه ۷ مرداد، و معرفی وزیران دولت چهاردهم به بیت رهبری برای ... «چراغ راهنمای» پزشکیان همان «سیاست‌های کلی رهبری» برای حفظ دیکتاتوری ولایی است

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, استبداد, استقلال, ایران, تحریم, جمهوری ملی و دموکراتیک, سرمایه‌داری, سیاسی, طبقه کارگر, فاشیسم, معیشت, مقاله

گزینه‌های جانشینی خامنه‌ای محرمانه بررسی می‌شوند

به گفته‌ی احمد خاتمی کمیته‌ای در مجلس خبرگان کار بررسی افراد برای جانشینی رهبر جمهوری اسلامی را بر عهده دارد. رفسنجانی مرداد ماه گفته بود این کمیته در مقطعی دو نفر را برای این منظور معرفی کرده است.

 

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان، احمد خاتمی پیش از ظهر شنبه (۱۴ اسفند/ ۴ مارس) در یک نشست خبری در قم از فعالیت کمیته‌ای در کمیسیون اصل صد و هفتم این مجلس خبر داد که کارش بررسی صلاحیت و تعیین فرد یا افرادی برای جانشینی رهبر کنونی جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای است.

 
این نشست خبری در آستانه دومین اجلاس پنجمین دوره مجلس خبرگان برگزار شد که برای روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری برنامه‌ریزی شده است.

 
به گزارش خبرگزاری ایلنا خاتمی با اشاره به سابقه‌دار بودن فعالیت این کمیته گفت: «در دیداری که خبرگان رهبری با رهبری معظم انقلاب در حدود ۱۵ سال پیش داشتند آقا گفتند شما باید در آستین‌تان ۱۰ رهبر داشته باشید. بر اساس همین نظر آقا کمیته‌ای محرمانه تشکیل شد تا در مورد افرادی که می‌توانند در این جایگاه قرار گیرند بررسی‌های لازم صورت بگیرد.»

 
بیخبری از کار کمیته محرمانه

 
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان می‌گوید هیچ کس و حتی خود او از کار این کمیته و اسامی مطرح در آن خبر ندارد. او افزود اگر خامنه‌ای بخواهد اسامی این افراد در اختیارش قرار خواهد گرفت.

 
احمد خاتمی خاطر نشان کرد که به‌طور کلی مطالبی که در کمیسیون‌های مجلس خبرگان مطرح می‌شوند محرمانه است مگر اینکه هیئت رئیسه این مجلس اجازه اعلام آن را بدهد.

 

کمیته‌ی یاد شده بر اساس اصل صد و هفتم قانون اساسی تشکیل شده که انتخاب رهبر جمهوری اسلامی را بر عهده نمایندگان مجلس خبرگان گذاشته است.

 
در حالی که سخنگوی مجلس خبرگان از تعداد و اسامی کسانی که به عنوان جانشین احتمالی خامنه‌ای تعیین شده‌اند اظهار بی‌اطلاعی می‌کند، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام حدود هفت ماه پیش از مرگش جزئیات بیشتری در این باره افشا کرده بود.
رفسنجانی در گفت‌وگویی با روزنامه قانون که متن آن ۲۹ مرداد ۹۵ منتشر شد گفته است: «آینده‌نگری اداره یک جامعه ایجاب می‌کند که اگر روزی رهبری به هر دلیلی نباشند باید کسی انتخاب شود.»

 

او که مدتی ریاست مجلس خبرگان را بر عهده داشته خاطر نشان کرد، کمیته‌ای که کار بررسی گزینه‌های احتمالی را بر عهده دارد “در مقطعی پس از مذاکره با چند صد نفر دو نفر را به طور سری معرفی کرد”.

 

نه رفسنجانی و نه احمد خاتمی، هیچ کدام به نهاد و مرجعی که گزینه‌های پیشنهادی برای جانشینی رهبر جمهوری اسلامی به آن معرفی می‌شود اشاره‌ای نکرده‌اند.

 
رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام که ۱۹ دی ماه امسال درگذشت پیشتر نیز، از جمله آذر ماه سال گذشته از فعالیت “گروهی” خبر داده بود که مشغول بررسی گزینه‌های مختلف هستند تا “هر وقت که بنا شد رهبری عوض شود یا نباشد و کس دیگری بیاید،” آنها را برای تصمیم‌گیری به مجلس خبرگان معرفی کنند.
صدای آلمان

ریاست‌جمهوریِ ترامپ، محورِ گردآمدن جریان‌های خطرناکِ ماورایِ‌راست

برگزیده شدنِ دونالد ترامپ به‌مقام ریاست جمهوری آمریکا و آغاز به‌کار او، شکل‌گیری تحول‌هایی پرخطر و ابهام‌بر‌انگیزی را در سرتاسر جهان موجب شده است. شخصیت درظاهر نامتعادل، خودشیفته و مغرور دونالد ترامپ، در به‌وجود آمدن چشم‌اندازِ آینده‌یی نامطمئن و مملو از رویکردهای خطرناک عامل اصلی این دورنمای تیره و مبهم نیست، بلکه دو فرایند عمدهٔ ... ریاست‌جمهوریِ ترامپ، محورِ گردآمدن جریان‌های خطرناکِ ماورایِ‌راست

ادامه

امریکا, ایران, جهان, سیاسی, مقاله

به شوروی‌ستیزی پایان دهیم؛ دشمنان روسیه را خلع‌سلاح کنیم!

نامهٔ سرگشادهٔ گنادی زیوگانوف، صدر حزب کمونیست فدراسیون روسیه، به شهروندان روسیه   بحران وخیم و خطرناک کنونی در روسیه در آزمایشگاه‌های “سیا” طراحی شده است، ولی این طرح بدون همراهی “غرب‌زده‌های” داخلی خودمان که موج روس‌هراسی و شوروی‌ستیزی را سازمان دادند، نمی‌توانست اجرا شود.   هم‌میهنان، رفقا، دوستان، میهن ما با چالش بزرگی روبروست. ... به شوروی‌ستیزی پایان دهیم؛ دشمنان روسیه را خلع‌سلاح کنیم!

ادامه

ایدئولوژیک, بیانیه, جهان, دیدگاه, روسیه, شرق اروپا

یکی از دست اندرکاران کشتار ۶۷ ، ابراهیم رئیسی کاندیدای اصولگرایان در انتخابات ۹۶ شد

حسین کنعانی مقدم عضو جبهه پیروان و حزب ایستادگی به خبرنگار «انتخاب» گفت: باتوجه به آرا شمارش شده، آقای حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی حائز اکثریت آرا در رای گیری جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی شده است.   حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی موفق به کسب اکثریت آرا در رای گیری امروز اصولگرایان برای ... یکی از دست اندرکاران کشتار ۶۷ ، ابراهیم رئیسی کاندیدای اصولگرایان در انتخابات ۹۶ شد

ادامه

ایران, خبر, سیاسی

«آشتی» تنها با «توبه کردن» ممکن است! ورشکستگی سیاسی و زبونی «اصلاح طلبان» مدافع حاکمیت رژیم ولایت فقیه

در جریان انتخابات دهمین دورۀ مجلس شورای اسلامی، پدیدۀ جدیدی در کنش بخش هایی از نیروهای اصلاح طلب و خصوصاً شماری از چهره های اصلی مدعی رهبری جنبش اصلاح طلبی در ایران بروز عینی و روشنی یافت، که محمد رضا عارف، به عنوان یکی از سخنگویان اصلی این نیروها، آنرا سیاست ”اعتماد سازی با حاکمیت“ ... «آشتی» تنها با «توبه کردن» ممکن است! ورشکستگی سیاسی و زبونی «اصلاح طلبان» مدافع حاکمیت رژیم ولایت فقیه

ادامه

ایران, سیاسی, مقاله