فردای ایران از امروزش بهتر خواهد بود!

تحولات ماه‌های اخیر در ایران و منطقه بی‌شک تا سال‌ها اثرهای مهمی به جا خواهد گذاشت که پیش‌بینی دقیق آنها از هم‌اکنون بسیار دشوار است. از آن جمله می‌توان به این رخدادهای اخیر اشاره کرد: دخالت‌های روزافزون امپریالیسم آمریکا و رژیم جنایت‌کار اسرائیل در بازچینی جغرافیای منطقه؛ برنامه‌ریزی اسرائیل برای گسترش شهرک‌سازی‌ها در سرزمین‌های اشغالی ... فردای ایران از امروزش بهتر خواهد بود!

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اسراییل, اشغالگری, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, ترکیه, خاورمیانه, دانشجویی, زنان, سودان, سوریه, سیاسی, عربستان سعودی, فرهنگیان, فقر, فلسطین, لیبی, همبستگی

شکست سیاست‌های ماجراجویانه و نابخردانهٔ رژیم ولایی در منطقه و ادعاهای دروغین دیکتاتورِ هراسناک

سقوط دیکتاتوری بشار اسد و حزب بعث در سوریه با دخالت آشکار ترکیه، اسرائیل، و امپریالیسم آمریکا و به دست گروه‌های تروریستی وابسته به “هیئت تحریر شام” وضع جدیدی در منطقۀ خاورمیانه پدید آورده است. فروپاشی دولت اسد در عین حال گواه شکست مفتضحانۀ حلقهٔ اساسی سیاست‌های خارجی ماجراجویانهٔ رژیم ولایت فقیه در منطقۀ خاورمیانه ... شکست سیاست‌های ماجراجویانه و نابخردانهٔ رژیم ولایی در منطقه و ادعاهای دروغین دیکتاتورِ هراسناک

ادامه

آزادی, آمریکا, اتحادیه اروپا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, اوکراین, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تروریسم, تورم, جوانان, روسیه, زنان, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فقر, فلسطین, لبنان

درخواست قانونگذاران انگلیسی برای توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل

گروهی از قانونگذاران انگلیسی بر درخواست خود به منظور آنکه لندن در واکنش به تداوم فجایع در نوار غزه فورا مجوزهای صادرات تسلیحات به اسرائیلی را متوقف کند، تاکید کردند. به گزارش ایسنا، این گروه فرا حزبی از قانونگذاران پارلمان انگلیس در مقابل ساختمان این پارلمان در شهر لندن با به نمایش گذاشتن بنری با ... درخواست قانونگذاران انگلیسی برای توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل

ادامه

اسراییل, اعتراضات اجتماعی, انگلستان, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, زنان, غرب اروپا, کودکان, نسل‌کشی

ضرورت بسیج افکار عمومی و سازمان‌دهی جنبش مردمی برای دفاع از صلح

اکنون حتی برای خوش‌بین‌ترین حامیان و دل‌بستگانِ مسعود پزشکیان روشن شده است که پروژۀ “وفاق ملی” چیزی جز توهّم آنان و فریب‌کاری خامنه‌ای و اعوان و انصارش- پس از شکست “حکومت یکدست” رئیسی- برای لاپوشانی کردن شکاف گستردۀ بین ملت و حکومت نبوده است. در پی ناتوانی و ناکامی دولت رئیسی در بهبود اوضاع اقتصادی-اجتماعی ... ضرورت بسیج افکار عمومی و سازمان‌دهی جنبش مردمی برای دفاع از صلح

ادامه

آزادی, آمریکا, اروپا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, ایران, پرتغال, تحریم, تحلیل, جنایات جنگی, دیوان داوری لاهه, روسیه, زنان, سازمان ملل, سرمایه‌داری, صلح, عراق, لبنان, منافع ملی, ناتو, هلند

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گروهی از فعالین زنان؛ رهایی زنان جز با تشکل‌یابی میسر نیست

گروهی از فعالین زن با انتشار بیانیه‌ای تشکل‌یابی را گام اول مسیر طولانی مبارزه در راه عدالت، برابری و آزادی زنان و همه مردم ایران دانسته‌اند. امضا کنندگان این بیانیه با تاکید بر اینکه در بیان و پیگیری مطالبات خود هرگز نباید چشم امیدی به قدرت‌های بزرگ اعم از داخلی یا خارجی داشته باشند، راه‌حل دستیابی به مطالبات بر زمین مانده را در ایجاد تشکل‌های مستقل و دموکراتیک با هدف مبارزه علیه تبعیض و نابرابری دانسته‌اند.

 

چهار دهه پس از تظاهرات گسترده زنان در هشتم مارس ۱۳۵۷، امسال همچون بسیاری از سال‌های گذشته روز جهانی زن را نه در عرصه عمومی، بلکه در خانه‌هایمان گرامی می‌داریم. جنبش زنان ایران در تمام این سال‌ها، نه فقط برای دستیابی به مطالبات بر حق‌اش که حتی بر سر موجودیت و حق فریاد زدن این مطالبات در عرصه عمومی در حال مبارزه بوده است.

 

خیابان برای جنبش زنان ایران بیش از آن که عرصه‌ای برای فعالیت و فریاد مطالباتش بوده باشد، یادآور سرکوب و بهایی بوده است که در هر بار حضور ناچار از پرداخت آن شده است. وضعیت زنان در طول این ۴۰ سال تغییرات زیادی کرد، اما آنچه ثابت ماند آرزوی تکرار آن تظاهرات در هشتم مارس هر سال بود.

 

حق راهپیمایی و تظاهرات تنها حقی نیست که زنان و دیگر گروه‌های اجتماعی از آن محروم شده‌اند. تضییع حقوق زنان در کلیه عرصه‌های حیات سیاسی، اجتماعی، حقوقی و … در حالی به طور مداوم جریان داشته است که هر حرکت سازمان‌یافته‌ای علیه آن به سرعت سرکوب شده است. نظام حاکم از همه ابزارهای کنترل و سرکوب خود علیه جنبش زنان استفاده کرده و جنبش زنان در نبود امکان تشکل‌یابی و عمل مشترک حتی موفق به کسب ابتدایی‌ترین مطالبات خود نشده است.

 

امروز که فریاد مبارزه علیه دست‌اندازی‌های سرمایه‌داری بر زندگی کارگران، معلمان و دیگر گروه‌های اجتماعی از همه سو بلند است ما فعالین جنبش زنان با اعتقاد بر اینکه مردسالاری در کنار جامعه طبقاتی منشا و مولد نابرابری‌ها و تبعیض‌های موجود است، خود را در کنار مبارزه جنبش‌های مختلف اجتماعی می‌دانیم. معتقدیم برای بیان و پیگیری مطالبات خود هرگز نباید چشم امیدی به قدرت‌های بزرگ اعم از داخلی یا خارجی داشته باشیم و راه‌حل دستیابی به مطالبات بر زمین مانده را جز در ایجاد تشکل‌های مستقل و دموکراتیک با هدف مبارزه علیه تبعیض و نابرابری نمی‌دانیم. این ما زنان هستیم که در مسیر تشکل‌یابی، فعالیت و ارتباط با مردم مسائل خودمان و راه‌های حل آن را می‌یابیم، نه قدرت‌ها و متولیان حکومتی.

 

زنان در سراسر ایران ستم‌های متفاوت و متقاطعی را متحمل می‌شوند و هیچ گروهی نمی‌تواند مدعی نمایندگی همه آن‌ها باشد. همچنین هیچ گروهی نمی‌تواند مدعی شود که آنچه مطرح می‌کند یگانه اولویت یا اصلی‌ترین مطالبه زنان است. درک این موضوع از خلال سال‌ها فعالیت در حوزه زنان ما را بر آن می‌دارد که در سالگرد روز جهانی زن، به جای ارائه فهرستی از مطالبات معوق زنان بر ضرورت تشکل‌یابی، همبستگی و اتحاد در راه ایجاد شرایط لازم برای یک زندگی انسانی و ضرورت‌های یک زندگی جمعی و برابر تاکید کنیم. ما امضا کنندگان این بیانیه زنان و مردان فمینیست برابری‌خواه، آزادی‌طلب و مستقل را دعوت کنیم در مقابل پراکندگی این سال‌ها که حول مطالبات متفاوت و گسترده شکل گرفته به همبستگی بر سر مطالبه حق تشکل‌یابی روی آورند. این همبستگی است که ما را در راه دستیابی به مطالبات متکثرمان یاری می‌کند.

 

ما امضاءکنندگان این بیانیه، تشکل‌یابی را گام اول مسیر طولانی مبارزه در راه عدالت، برابری و آزادی زنان و همه مردم ایران می‌دانیم و بر این باوریم که این تشکل‌ها هستند که می‌توانند صدای گروه‌های مختلف اجتماعی را بلند کرده و مطالبات انباشت شده این سال‌ها را نمایندگی و پیگیری کنند. امروز وظیفه همه ماست که برای احقاق این حق و همبستگی بیشتر مردمی بکوشیم، با این امید که پیروزی این مسیر و راه نو را هشتم مارس دیگری در خیابان‌های شهرهای مختلف ایران گرامی بداریم.

۸ مارس ۱۳۹۷

آزادی هر جامعه در گرو آزادی زنان آن جامعه است

اعلامیه کمیته مرکزی حزب توده ایران به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زن   فرخنده باد هشتم مارس، روز گرامیداشتِ مبارزۀ تاریخی و قهرمانانهٔ زنان جهان برای رهایی از ستم جنسیتی، و برای برابری حقوق و دستیابی به دنیایی رها از خشونت و اندیشه‌های قرون وسطایی بر ضد زنان!

ادامه

المان, امریکا, ایران, جهان, حقوق بشر, زنان, سیاسی, یادنامه

سرنوشت لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در بن‌بست!

با گذشت ۵ سال از روزی که لایحه تامین امنیت زنان در دولت روحانی مطرح شد، این لایحه تا به امروز نه تنها هیچ توفیقی نداشته، بلکه روز به روز بیش از گذشته از ماهیت وجودی‌اش فاصله می‌گیرد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, زنان