گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکت‌های اجتماعی‌ای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیب‌هایی زیاد دربُرهه‌های زمانی‌ای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دوران‌ها از تبار طبقه‌های زحمتکش یا لایه‌های ... گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, استقلال, امپریالیسم, ایران, دانشجویی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, یادنامه

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت

[تولد: تهران، ۱۳۱۶ درگذشت: کُلن (آلمان)، ۷ مهرماه ۱۴۰۳] رفیق فریدون روز شنبه ۷ مهرماه به‌دنبال بیماری در سن ۸۷ سالگی درگذشت. محبوبیت تنکابنی چنین بود که داستان‌ها و طنزهایش پس از انتشار با استقبال خوانندگان در ایران روبرو می‌شد و گاهی برخی از طنزهایش نقل مجلس‌های روشنفکران مخالف رژیم می‌شد. نیش طنزهای کوتاه و ... نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت

ادامه

آلمان, ایران, نویسندگان, یادنامه

مادران خاوران، پیشتازان جنبش دادخواهی در ایران

تابستان امسال ۳۶ سال از کشتار هولناک، بی‌سابقه، و برنامه‌ریزی شدهٔ رژیم جمهوری اسلامی در زندان‌های کشور می‌گذرد. در مرداد و شهریورماه سال ۱۳۶۷ هزاران مخالف سیاسی و دگراندیش به‌دستور خمینی و با حمایت دیگر سران حکومت ولایی پس از بیدادگاه‌هایی چنددقیقه‌ای توسط هیئت مرگ که پاکسازی خونین زندان‌های سراسر ایران را در دستور کار ... مادران خاوران، پیشتازان جنبش دادخواهی در ایران

ادامه

استبداد, اسلام سیاسی, اوکراین, ایران, ترکیه, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, یادنامه

گرامیداشت روز جهانی معلم در زندان اوین به همت زندانیان سیاسی

عصر روز پنج‌شنبه ۱۳ مهر مراسمی به مناسبت پنجم اکتبر، روز جهانی معلم در بند هفت زندان اوین با حضور جمعی از زندانیان سیاسی و چندتن از زندانیان دیگر برگزار شد.

 

به گزارش کلمه، این مراسم با اجرای تصنیف مرغ سحر آغاز شد و در ادامه محمودبهشتی لنگرودی سخنگوی کانون صنفی معلمان گزارشی از مطالبات آموزشی و معیشتی معلمان و اخبار مربوط به برگزاری مراسم این روز از آغاز تاکنون ارایه کرد.

 

پس از آن سوادا آغاسر هنرمند و آموزگار ارمنی زندانی در این بند با ارایه مقاله ای با موضوع “کاستی ها و نواقص در حوزه آموزش هنر و موسیقی در مدارس” برنامه را ادامه داد و بعد از وی یوسف عمادی خواننده و آهنگساز زندانی با اجرای تصنیفی با شعری از حسین منزوی و تقدیم این تصنیف به تمامی معلمان، زینت بخش این برنامه شد.

 

بر اساس این گزارش، علی شریعتی یکی دیگر از زندانیان سیاسی با ارایه مقاله ای با عنوان “نقش معلمان در تربیت شهروند مسوول “به تاثیر معلمان در آموزش حقوق شهروندی در مدارس پرداخت.

 

در انتهای برنامه نیز سرود یار دبستانی با اجرای هماهنگ بهشتی لنگرودی، سوادا آغاسر، علی شریعتی، یوسف عمادی و سهیل عربی بصورت جمعی خوانده و تقدیم به معلمان سراسر کشور شد.

کلمه

«نادر گلچین» با نوای «مرغ سحر» بدرقه شد

مراسم بدرقه خواننده قدیمی در حالی برگزار شد که حاضران بر سر پیکر نادر گلچین تصنیف «مرغ سحر» را خواندند و با تشویق‌های خود او را راهی کردند.   در مراسم بدرقه پیکر نادر گلچین – خواننده – که صبح امروز (دوم مهرماه) در محوطه تالار وحدت برگزار شد، کامبیز روشن‌روان – آهنگساز – در ... «نادر گلچین» با نوای «مرغ سحر» بدرقه شد

ادامه

ایران, خبر, یادنامه

نادر گلچین خواننده موسیقی سنتی ایران درگذشت

«نادر گلچین» خواننده موسیقی سنتی ساعاتی پیش در بیمارستان گاندی تهران به دلیل بیماری ریوی در سن ۸۱ سالگی درگذشت.   گلچین از مدت ها پیش از بیماری ریوی رنج می برد که به دلیل تشدید این بیماری امروز در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان گاندی درگذشت.   وی در سال ۱۳۱۵ در شهر رشت ... نادر گلچین خواننده موسیقی سنتی ایران درگذشت

ادامه

ایران, خبر, یادنامه

سی‌وپنجمین سالروز جنایت هولناک ارتش اسراییل در صبرا و شتیلا

امروز (شنبه) ۱۶ سپتامبر ۳۵ امین سالروز وقوع جنایت هولناک سال ۱۹۸۲ در اردوگاه‌های آوارگان فلسطینی صبرا و شتیلا در لبنان است که از ۱۶ تا ۱۸ سپتامبر آن سال (یعنی به مدت ۳ روز) به طول انجامید و منجر به شهادت شمار زیادی از مردان، زنان، کودکان، پیرمردان و شهروندان بی‌پناه شد که اکثریت ... سی‌وپنجمین سالروز جنایت هولناک ارتش اسراییل در صبرا و شتیلا

ادامه

اسراییل, جهان, فلسطین, یادنامه

هفتمین سفر سندباد – به یاد دکتر پرویز شهریاری، پدر ریاضیات نوین ایران (۱۳۹۱- ۱۳۰۵)

پیش درآمد (۱) پس از اندک زمانی دریافتم که من نیز از زمره ی آنانم که خواب خوش بشریت را برمی آشوبند. (هبل)   خورشید، تازه بال برکشیده است که زنگ در خانه به شیون آغاز می کند: سکوت ناگزیر بامدادی را چه کسانی برآشفته‌اند؟ در میانه ی راهرو اما نگاه‌های پرسش آمیز استاد سال- ... هفتمین سفر سندباد – به یاد دکتر پرویز شهریاری، پدر ریاضیات نوین ایران (۱۳۹۱- ۱۳۰۵)

ادامه

ایران, یادنامه