هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

یکی از مشاوران پیشین پنتاگون تاکید کرد که خیلی از کشور‌ها درحال پشت کردن به دلار هستند و این اقدام آمریکا را بسوی انزوا می‌کشاند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی؛ داگلاس مک‌گرگور، سرهنگ بازنشسته وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون گفت که بسیاری از کشور‌ها در حال کنار گذاشتن دلار و روی ... هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جنگ تجاری, جهان, خبر

کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

وزیر تجارت بین‌الملل کانادا اعلام کرد که تمایل‌ متقابلی به پیشبرد مذاکرات تجاری با بلوک آمریکای جنوبی «مرکوسور» وجود دارد؛ این در حالی‌که اتاوا در تلاش برای انعقاد توافقات جدید به‌منظور کاهش وابستگی به آمریکا است. به گزارش روز جمعه ایرنا، منیندر سیدو وزیر تجارت بین‌الملل کانادا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «رویترز» گفت: با وزیر ... کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای شمالی, اروگوئه, اقتصادی, برزیل, پاراگوئه, جنگ تجاری, چین, کانادا, گزارش, مرکوسوز

ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ایده “ارز بریکس” عموما به یک ارز پیشنهادی برای گروه کشورهای بریکس اشاره دارد و فعلا فقط در حد یک ایده و یک سیستم پولی بالقوه در آینده است که برخی کارشناسان معتقدند درصورت تحقق این ایده و ایجاد ارز بریکس، موجب کاهش سلطه دلار آمریکا در تجارت و امور مالی بین‌المللی خواهد شد. به ... ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, انگلیس, بریکس, تحلیل, جهان, ژاپن, شانگ‌های

زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه، گفت رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نهایت فهمید که پشت دروغ‌های طرح ترامپ برای کمک به اوکراین چه چیزی نهفته است. به گزارش ایسنا، روز دوشنبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به همراه مارک روته، دبیرکل ناتو طرحی را برای تامین کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین اعلام کردند ... زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

وزیر امور خارجه چین در نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر این که از زمان تاسیس این سازمان سرعت توسعه آن ثابت و مثبت بوده، حوزه‌های همکاری آن گسترش یافته و اعتبار بین‌المللی این نهاد بیشتر شده است، تاکید کرد که کشورهای عضو در این نشست بر سر مقابله با ... توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, صلح

چین؛ با تجارت عادی با روسیه، به اقتصاد جهانی کمک می‌کنیم

یک روز پس از آنکه اتحادیه اروپا، چین را از کمک به روسیه در فرار از تحریم‌ها بر حذر داشت، امروز (شنبه) یک دیپلمات ارشد چینی گفت، پکن تعمدا تلاش نمی‌کند تا در دور زدن تحریم‌ها به روسیه کمک کند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزرای رویترز، وانگ لوتونگ، مدیرکل امور اروپا در وزارت خارجه چین به گزارشگران گفت، چین دارد با تجارت عادی با روسیه، به اقتصاد جهانی کمک می‌کند.

 

او گفت: در بحران اوکراین، چین نقشی نداشته و طرف دعوا نیست. معتقدیم که نباید تجارت عادی و معمول ما با هیچ کشور دیگری تحت‌تاثیر قرار بگیرد.

 

این اظهارات وانگ یک روز پس از نشست مجازی اتحادیه اروپا و چین مطرح می‌شود، نشستی که شامل نظرات اتحادیه اروپا درباره تحریم‌های روسیه بود و تضمین چین نسبت به اینکه برای اوکراین صلح می‌خواهد، اما «به روش خودش.»

 

پکن که روابط نزدیکتری با مسکو ایجاد کرده، از محکوم کردن اقدامات روسیه در اوکراین و یا اینکه نام آن را «حمله» بگذارد، سر باز زده و مکررا از تحریم‌های غربی که آن‌ها را غیرقانونی و یک‌طرفه می‌داند، انتقاد کرده است.

 

وانگ با تحریم‌ها اعلام مخالفت کرده و گفت که بیم آن می‌رود که آن‌ها بر دیگر کشورهای جهان نیز تاثیر  گذاشته و به جنگ ارزها، جنگ تجارت و جنگ مالی منجر شود. او همچنین این تحریم‌ها را تهدیدکننده زنجیره تامین، زنجیره صنعتی، جهانی‌سازی و حتی نظم اقتصادی دانست.

 

وانگ همچنین گفت که در این اجلاس هیچ پیشرفتی در مورد قرارداد سرمایه‌گذاری بین دو طرف که به حالت تعلیق درآمده حاصل نشده است.

 

اتحادیه اروپا و چین در اواخر سال ۲۰۲۰ وارد یک توافق سرمایه‌گذاری شدند اما پس از آنکه اتحادیه اروپا مقامات چین را به اتهام نقض حقوق بشر در منطقه سین‌کیانگ تحریم کرد، این قرارداد به حالت تعلیق درآمد. پکن نیز در مقابل، اشخاص و نهادهای اتحادیه اروپا را در لیست سیاه خود قرار داد.

 

وانگ گفت: اکنون توپ در زمین بروکسل است. فکر می‌کنم ابتدا باید اروپایی‌ها تحریم‌هایشان را لغو کنند و سپس به دنبال راه‌های لغو اقدامات تلافی‌جویانه دیگر باشیم، که متقابل و دوجانبه است.

 

گرچه روابط میان چین و اتحادیه اروپا تیره و تار است، اما وانگ از زمینه‌های مشترکی میان این دو شریک اقتصادی عظیم سخن گفت و تصریح کرد که همکاری‌های طرفین در حوزه مقابله با تغییرات اقلیمی عمیق‌تر خواهد شد.

 

او همچنین مسائل اوکراین و ایران را نه نقطه اختلاف، بلکه نقطه همکاری دانست.

روابط تجاری چین و اتحادیه اروپا افزایش یافت

اداره آمار کمیسیون اتحادیه اروپا (یورواستات) روز جمعه اول آوریل ( ۱۲ فروردین) با انتشار تازه ترین گزارش خود اعلام کرد که میزان واردات و صادرات این اتحادیه و چین افزایش یافته است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

لاوروف: استفاده از روبل را در معاملات تجاری بین‌المللی ترویج خواهیم داد

وزیر امور خارجه روسیه ضمن تاکید بر استفاده از روبل در معاملات تجاری با سایر کشورها، از تقویت روابط اقتصادی با بازار‌های آسیایی خبر داد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, المان, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, فرانسه, ناتو

صندوق بین‌المللی پول: تحریم‌های روسیه سلطه دلار را از بین می‌برد

یک مقام ارشد صندوق بین‌المللی پول می‌گوید، تحریم‌های مالی اعمال‌شده علیه روسیه تهدیدی برای کاهش تدریجی سلطه دلار آمریکا است و می‌تواند منجر به چندپاره‌تر شدن نظام پولی بین‌المللی شود.

ادامه

اقتصادی, امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان