پنجاهمین سالگرد کودتا در شیلی و ترور رئیس‌جمهور آلنده

فراخوان در دفاع از دموکراسی دوشنبه ۱۱ سپتامبر [۲۰ شهریور]، پنجاهمین سالگرد کودتا علیه دموکراسی در شیلی است، زمانی که نخستین انتخاب برنامه‌ای سوسیالیستی با رأی مردم در اثر ترور رئیس‌جمهور سالوادور آلنده متوقف شد. با اذعان به پیشرفت‌های دموکراتیک مهم در شیلی و دیگر کشورهای آمریکای لاتین، ما با نگرانی بسیار شاهد آنیم که ... پنجاهمین سالگرد کودتا در شیلی و ترور رئیس‌جمهور آلنده

ادامه

آمریکای لاتین, اروپا, برابری اجتماعی, تاریخ, سوسیالیسم, سیاسی, شیلی, عدالت اجتماعی, کلمبیا, گواتمالا

پنجاه سال پس از کودتای شیلی، وظیفۀ ما دفاع از دموکراسی است!

«۵۰ سال پس از کودتا، وظیفهٔ ما دفاع از دموکراسی است» آخرین مقاله‌ای بود که گی‌یرمو تئی‌یر پیش از مرگش نوشت. او نگارش این مقاله را درحالی که در بیمارستان بستری و در وضعیتی حساس به‌لحاظ سلامتی به‌سر می‌برد با تلاش و زحمت بسیار نوشت. او اظهار داشت می‌خواهد به تعهدی که با “ال سیگلو” ... پنجاه سال پس از کودتای شیلی، وظیفۀ ما دفاع از دموکراسی است!

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, استبداد, تاریخ, حقوق بشر, سوسیالیسم, سیاسی, شیلی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فقر, کمونیسم

قرار گرفتن «تپه السلطان» در فهرست یونسکو در سایه خشم اسرائیل

کمیته میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در نشست خود در شهر ریاض پایتخت عربستان «تپه سلطان» در منطقه باستانی اریحا در جنوب کرانه باختری رود اردن را در فهرست جهانی خود قرار داد که باعث خشم اسرائیل شد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از اتحادیه خبرگزاری‌های کشورهای عضو ... قرار گرفتن «تپه السلطان» در فهرست یونسکو در سایه خشم اسرائیل

ادامه

اسراییل, اقتصادی, تاریخ, جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, فلسطین

چهار دهه نسل‌کشی در سکوت؛ تنها به جرم فقر

رسانه‌های غربی به تازگی از جنایتی پرده برداشته‌اند که چهار دهه مردم سوئد را تنها به دلیل فقر از ادامه نسل بازداشته است. رویترز اخیراً در گزارشی از اقدامی در یک دوره ۴۰ ساله پرده برداشته که قطعاً می‌توانست صدای وجدان‌های بیدار بسیاری را بلند کند، اما در شرایطی که منفعت طلبی گوی سبقت را ... چهار دهه نسل‌کشی در سکوت؛ تنها به جرم فقر

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اسپانیا, تاریخ, تبعیض‌نژادی, رومانی, زنان, سوئد, غرب, فقر, گزارش

آمریکا به نقش خود در کودتای ۵ دهه پیش شیلی اعتراف کرد

آمریکا برای اولین بار صراحتا به دست داشتن خود در کودتای نظامی که در دهه هفتاد قرن گذشته به سرنگونی حاکمیت سوسیالستی در شیلی منجر شد، اعتراف کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از فلسطین الیوم، کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد، پنجاهمین سالگرد کودتای نظامی شیلی که به سرنگونی کابینه سالوادور آلنده، رئیس جمهور ... آمریکا به نقش خود در کودتای ۵ دهه پیش شیلی اعتراف کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, استبداد, تاریخ, جهان, حقوق بشر, شیلی, گزارش, مکزیک, یادنامه

چرا انگلیس و آمریکا در سال ۱۹۴۵ می‌خواستند با ارتش سرخ وارد جنگ شوند؟

تدارکات انگلستان برای عملیات موسوم به “غیرقابل تصور” که قرار بود جنگ انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها علیه اتحاد جماهیر شوروی در تابستان سال ۱۹۴۵ باشد ، به منزله تلاش لندن برای نجات امپراطوری بریتانیا از سقوط قریب الوقوع و بازیابی مجدد نقش سرکردگی در دنیای غرب بود.

 

به گزارش اسپوتنیک، ایگور شیشکین، کارشناس روس و رئیس کار گروه انستیتوی کشورهای عضو اتحادیه کشورهای همسود برای مقابله با تحریف تاریخ چنین عقیده‌ای را ابراز کرده است.

 

این طرح ضربت غافلگیرانه به مواضع سربازان شوروی در شمال شرقی اروپا در تاریخ ۱ ژوئیه سال ۱۹۴۵ یعنی اندکی پس از شکست آلمان نازی در جنگ جهانی دوم و تسخیر برلین و اخراج ارتش سرخ از لهستان توسط ۴۷ لشکر بریتانیایی و آمریکایی را در نظر می‌گرفت. همچنین احتمال حمایت ۱۰-۱۲ لشکر آلمانی از نیروهای بریتانیا و آمریکا که متفقین در شلسویگ-هولشتاین و در جنوب دانمارک سالم و دست نخورده نگه داشته بودند، تحت بررسی قرار داشت.

 

مطابق متن این طرح ، هدف آن “تحمیل اراده ایالات متحده و امپراتوری بریتانیا به روس‌ها” بوده است. شماری از کارشناسان این سند را در واقع برنامه آغاز جنگ جهانی سوم می‌دانند.

 

اما ۲۹ ژوئن سال ۱۹۴۵ ، یعنی یک روز قبل از شروع برنامه ریزی شده جنگ ، نیروهای ارتش سرخ بطور غیر منتظره محل های استقرار خود را در مناطقی که قرار بود مورد حمله قرار بگیرند تغییر دادند و برای دفاع آماده شدند. در نتیجه، دستور آغاز این عملیات به نیروهای غربی داده نشده است.

 

دولت بریتانیا بیش از نیم قرن وجود برنامه‌ای برای اجرای عملیات “غیرقابل تصور” را قاطعانه رد می‌کرد اما در سال ۱۹۹۸ ، نخستین گزارش از این مقاصد و اهداف لندن در مطبوعات بریتانیا و جهان منتشر شد. اکنون این اسناد در بایگانی ملی بریتانیا ذخیره می‌شوند.

جشن پایان جنگ جهانی دوم زیر سایه کرونا در روسیه برگزار شد

روسیه برخلاف سال‌های گذشته، امسال پایان جنگ جهانی دوم را که از آن به عنوان «روز پیروزی» شوروی بر آلمان نازی یاد می‌کنند زیر سایه کرونا با بلند کردن ۷۵ پرنده نظامی بر فراز میدان سرخ جشن گرفتند.

ادامه

اتحاد شوروی, اروپا, المان, تاریخ, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, یادنامه

به مناسبت‌ چهل و پنجمین سالگرد کشتار وحشیانهٔ بیژن جزنی و یاران توسط رژیم پهلوی

با فرا رسیدن فروردین ۱۳۹۹، چهل و پنج سال از جنایت هولناک رژیم محمدرضاشاه پهلوی و دستگاه امنیتی آن، ساواک، در کشتار گروهی از مبارزان راستین راه آزادی میهن ما می‌گذرد. در روز ۳۰ فروردین  ۱٣۵۴، ۹ نفر از زندانیان سیاسی رژیم شاهنشاهی که تنها جرمشان پیکار در راه تحقق آزادی و عدالت در میهن ما ... به مناسبت‌ چهل و پنجمین سالگرد کشتار وحشیانهٔ بیژن جزنی و یاران توسط رژیم پهلوی

ادامه

ایران, تاریخ, دیدگاه, سوسیالیسم, سیاسی

دولت به دنبال تسلط بر تشکل‌های کارگری است

فعال صنفی کارگران فلزکار و مکانیک می‌گوید؛ ما همچنان بر طبل بهداشت رایگان، آموزش رایگان، دستمزد مکفی، حفظ استقلال تشکل‌ها از دولت و… می‌کوبیم، تا بگوییم کارگران زنده‌اند و گذر تاریخ آنها را پژمرده نکرده است.

ادامه

ایران, تاریخ, دیدگاه, کارگری, مصاحبه و گفتگو