هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

یکی از مشاوران پیشین پنتاگون تاکید کرد که خیلی از کشور‌ها درحال پشت کردن به دلار هستند و این اقدام آمریکا را بسوی انزوا می‌کشاند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی؛ داگلاس مک‌گرگور، سرهنگ بازنشسته وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون گفت که بسیاری از کشور‌ها در حال کنار گذاشتن دلار و روی ... هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جنگ تجاری, جهان, خبر

کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

وزیر تجارت بین‌الملل کانادا اعلام کرد که تمایل‌ متقابلی به پیشبرد مذاکرات تجاری با بلوک آمریکای جنوبی «مرکوسور» وجود دارد؛ این در حالی‌که اتاوا در تلاش برای انعقاد توافقات جدید به‌منظور کاهش وابستگی به آمریکا است. به گزارش روز جمعه ایرنا، منیندر سیدو وزیر تجارت بین‌الملل کانادا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «رویترز» گفت: با وزیر ... کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای شمالی, اروگوئه, اقتصادی, برزیل, پاراگوئه, جنگ تجاری, چین, کانادا, گزارش, مرکوسوز

ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ایده “ارز بریکس” عموما به یک ارز پیشنهادی برای گروه کشورهای بریکس اشاره دارد و فعلا فقط در حد یک ایده و یک سیستم پولی بالقوه در آینده است که برخی کارشناسان معتقدند درصورت تحقق این ایده و ایجاد ارز بریکس، موجب کاهش سلطه دلار آمریکا در تجارت و امور مالی بین‌المللی خواهد شد. به ... ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, انگلیس, بریکس, تحلیل, جهان, ژاپن, شانگ‌های

زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه، گفت رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نهایت فهمید که پشت دروغ‌های طرح ترامپ برای کمک به اوکراین چه چیزی نهفته است. به گزارش ایسنا، روز دوشنبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به همراه مارک روته، دبیرکل ناتو طرحی را برای تامین کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین اعلام کردند ... زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

وزیر امور خارجه چین در نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر این که از زمان تاسیس این سازمان سرعت توسعه آن ثابت و مثبت بوده، حوزه‌های همکاری آن گسترش یافته و اعتبار بین‌المللی این نهاد بیشتر شده است، تاکید کرد که کشورهای عضو در این نشست بر سر مقابله با ... توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, صلح

موانع ایجاد خط لوله نفت ایران از طریق عراق و سوریه به مدیترانه

یک کارشناس حوزه بین‌الملل انرژی گفت: ما پیشنهاداتی از سوریه داشتیم که خط لوله نفت ایران از طریق عراق و سوریه به مدیترانه برود اما این طرح هنوز شکل نگرفته چون اردن تمایلی به شکل‌گیری همکاری سه‌جانبه بین ایران، عراق و اردن ندارد، اما زمینه بین سوریه و عراق وجود دارد.

 

به گزارش ایلنا، طبق اعلام برخی رسانه‌های خارجی اردن، مصر و عراق توافق‌هایی را امضا کرده‌اند که مبتنی بر صادرات نفت از بندر بصره به اردن و سپس به سمت مصر از طریق بندر العقبه است.

 

آنگونه که از شواهد امر پیداست اسرائیل نیز بی‌میل به پیوستن به طرح شام جدید بین مصر، اردن و عراق نیست.

 

بنا بر این گزارش؛ عراق، اردن و مصر در ژوئن ۲۰۲۱ توافق‌هایی امضا کردند که نفت عراق از طریق بندر بصره به اردن و از بندر العقبه به سمت مصر برود.

 

شاید پیوستن اسرائیل به شام جدید، جبهه دیگری است که بوسیله آن تل‌آویو می‌تواند گسترش نفوذ ایران در منطقه را متوقف و نفوذ خود در خاورمیانه را عمق بخشد.

 

اکنون این سوال مطرح است که آیا مصر و اردن با درخواست احتمالی اسرائیل برای مشارکت در طرح شام جدید موافقت می‌کنند؟

 

موضوع دیگری که مطرح است اینکه با توجه به روابط مستحکمی که عراق با ایران دارد در مورد هر گونه رابطه با اسرائیل محافظه کاری می‌کند.

 

رضا میرابیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در این باره اظهار داشت: ارسال نفت به اردن سال‌هاست از طریق تانکرها انجام می‌شود، در واقع ۱۰ سال قبل در زمان صدام توافقی بین عراق و اردن امضا شد مبنی بر اینکه عراق نفت را با قیمت ترجیحی در اختیار اردن قرار دهد، بارها بحث بود که در امتداد ارسال نفت از بصره به استان الانبار به اردن نیز فرستاده شود اما تاکنون عملی نشده است، باتوجه اجلاس سه جانبه اردن، عراق و مصر که در دوران صدام شکل گرفت و در واقع تقابلی با کشورهای شورای همکاری بود اما بعد از سرنگونی صدام مدت‌ها اجلاس برگذار نشد، اما در ۴ سال اخیر ۳ کشور تلاش کردند  اجلاس سه جانبه مصر-اردن-عراق را شکل دهند و این همکاری نفتی نیز در همین راستا است.

 

وی افزود: مصر هم ابراز تمایل کرده که نفتی که از عراق به اردن می‌رود به مصر هم ارسال شود اما اینکه اسرائیل بخواهد به این طرح اضافه شود عراق به هیچ وجه زیر بار نمی‌رود، زیرا رابطه‌ای بین عراق و اسرائیل چه خوب و چه بد برقرار نیست، عراق بارها موضع خود را اعلام کرده و زیربار موضوع همکاری چهارجانبه نمی‌رود.

 

این کارشناس حوزه بین‌الملل انرژی تاکید کرد: به نظر می‌رسد انتقال نفت از عراق به مصر یک تز بلندمدت بوده و تحقق آن بسیار مشکل است گرچه نفت به سمت اردن می‌رود اما علیرغم اینکه ۱۰ سال از این قرارداد می‌گذرد هنوز خط لوله‌ای احداث نشده است، در عین حال این موضوع را نیز باید در نظر داشت که اسرائیل این مسائل را مطرح می‌کند تا روابط ایران و عراق را تحریک کرده و شائبه ایجاد کند.

 

وی گفت: ما پیشنهاداتی از سوریه داشتیم که خط لوله نفت ایران از طریق عراق و سوریه به مدیترانه برود اما این طرح هنوز شکل نگرفته چون اردن تمایلی به شکل‌گیری همکاری سه‌جانبه بین ایران، عراق و اردن ندارد، اما زمینه بین سوریه و عراق وجود دارد.

 

میرابیان خاطرنشان کرد: در هر حال علاوه بر اردن، امریکا نیز تاکنون به هر نحو ممکن مخالفت و مانع‌تراشی کرده است.

 

وی با بیان اینکه بهترین گزینه برای رسیدن نفت ایران به مدیترانه از مسیر سوریه است، گفت: فعلا نه اردن زیربار می‌رود و نه اسرائیل و امریکا اجازه انتقال انرژی از ایران را می‌دهند و با توجه به شرایط منطقه و دخالت‌های امریکا حتی عراق نیز حاضر نشده این خط لوله شکل بگیرد، بنابراین باید شرایط فراهم شود که در آینده تحقق پیدا کند اما در نهایت تحقق پیدا خواهد کرد.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

نرخ «سبد معیشت» به یازده میلیون تومان رسید/ مزد و مستمری فقط ده روزِ ماه کفاف می‌دهد

نرخ سبد معیشت حداقلی به حدود یازده میلیون تومان رسیده و کارگران نزدیک ۱۹ روز از هرماه را بدون مواجب و خرجی زندگی می‌کنند؛ باید پرسید برنامه دولت سیزدهم برای حل این بحرانِ فزاینده به راستی چیست؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله