پیش به سوی همکاری در پیکار با نیروهای واپس‌گرای مذهبی و جنگ‌طلبی امپریالیسم

در چهار هفتۀ گذشته، بمباران گستردهٔ نوار غزه و جنایت‌های جنگی عظیم اسرائیل در آن منطقه و فاجعه‌ای انسانی که در نوارغزه و به‌ویژه در غزه پیش چشم جهانیان در حال وقوع است، تحولات جهانی و اخبار رسانه‌ها را تحت شعاع قرار داده است. در همین حال، در داخل ایران، روند وخامت وضع معیشت اکثر ... پیش به سوی همکاری در پیکار با نیروهای واپس‌گرای مذهبی و جنگ‌طلبی امپریالیسم

ادامه

آپارتایت, آزادی, ارتجاع, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, جنایات جنگی, حقوق بشر, خاورمیانه, دیدگاه, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فساد, فلسطین, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

جمعی از سیاستمداران مطرح جهان خواستار تحقیق درباره «نسل‌کشی» اسرائیل شدند

بیش از ۶۰ سیاستمدار چپ‌گرای اروپا و آمریکای لاتین از دیوان کیفری بین‌المللی خواستند تا درباره نسل‌کشی فلسطینیان به دست اسرائیل تحقیق کند. به گزارش ایسنا، «ای‌یونه بلارا»، وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا امروز (سه‌شنبه) با راه‌اندازی کمپینی در محکومیت جنایات جنگی اسرائیل، گفت که با سکوت خود به تداوم «یک نسل‌کشی» کمک نکرده و در ... جمعی از سیاستمداران مطرح جهان خواستار تحقیق درباره «نسل‌کشی» اسرائیل شدند

ادامه

آپارتایت, اسپانیا, استعمار, اسراییل, جنایات جنگی, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, فلسطین, نسل کشی

وزیر‌خارجه آفریقای‌جنوبی: نتانیاهو را بازداشت و قتل‌عام درغزه را متوقف کنید

وزیر خارجه آفریقای جنوبی با اشاره به ویرانی‌های هولناک و وخامت اوضاع در غزه، بار دیگر خواستار آتش‌بس فوری و فراگیر شد تا تمامی کریدورهای بشردوستانه برای اعطای کمک‌های ضروری و خدمات اساسی به مردم غیرنظامی غزه باز شوند. او از دیوان بین‌المللی کیفری خواست جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی از سوی صهیونیست‌ها ... وزیر‌خارجه آفریقای‌جنوبی: نتانیاهو را بازداشت و قتل‌عام درغزه را متوقف کنید

ادامه

آپارتایت, آزادی, آفریقای جنوبی, اسراییل, اشغالگری, تحلیل, جهان, حقوق بشر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, سازمان ملل, صلح, فلسطین, کودکان, نسل کشی, همبستگی

اسپانیا خطاب به اتحادیه اروپا: ما را در نسل‌کشی شریک نکنید

ایون بلارا وزیر موقت حقوق اجتماعی اسپانیا با ابراز تاسف از تشدید حملات اخیر اسرائیل به نوار غزه از اتحادیه اروپا خواست که آنها را در نسل‌کشی شریک نکنند. به گزارش شنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزیر موقت حقوق اجتماعی اسپانیا از کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا به تشدید حملات اخیر اسرائیل ... اسپانیا خطاب به اتحادیه اروپا: ما را در نسل‌کشی شریک نکنید

ادامه

آپارتایت, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, تحریم, خبر, درمان, فلسطین, نسل کشی

رشد تبعیض نژادی در اروپا/ افزایش دوبرابری نژادپرستی در آلمان

نتایج یک نظرسنجی در چند کشور عضو اتحادیه اروپا از رشد چشمگیر تبعیض نژادی و آزار سیاهپوستان حکایت دارد و در این میان آلمان کارنامه تاریک‌تری دارد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: نتایج یک نظرسنجی از نسل اول و دوم مهاجران سیاهپوست در ۱۳ کشور عضو اتحادیه اروپا که امروز چهارشنبه منتشر ... رشد تبعیض نژادی در اروپا/ افزایش دوبرابری نژادپرستی در آلمان

ادامه

آپارتایت, اتحادیه اروپا, اتریش, اروپا, المان, پرتغال, جهان, حقوق بشر, خبر, سوئد, فنلاند, لهستان

تقابل وزیر فعلی و سابق‌ دفاع با رئیس‌جمهوری آمریکا؛ پاسخ تند و خشن ترامپ

مارک اسپر، وزیر دفاع فعلی آمریکا در حالی در اظهاراتی متناقض با سخنان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور تاکید کرد با اعزام نیروهای ارتش به شهرهای بزرگ مخالف است که جیمز متیس وزیر دفاع پیشین ایالات متحده نیز در بیانیه‌ تندی علیه ترامپ موضع‌گیری کرده است؛ بیانیه‌ای که واکنش تندتر ترامپ را در پی داشت.

 

به گزارش یورونیوز؛ جیمز متیس در بیانیه خود گفته است: «دونالد ترامپ، نخستین رئیس جمهور در طول زندگی من است که سعی نمی‌کند مردم آمریکا را متحد کند، حتی وانمود به این کار همم نمی‌کند. در عوض او تلاش دارد بین ما شکاف بیاندازد.»

رئیس سابق پنتاگون اضافه کرد: «آنچه شاهدش هستیم عواقب سه سال تلاش عامدانه است. آنچه شاهدش هستیم عواقب فقدان رهبری بالغ در طول سه سال است. »

 

بیانیه متیس در حالی منتشر شد که بسیاری از شهرهای بزرگ آمریکا پس از انتشار ویدئویی از برخورد پلیس مینیاپولیس با جورج فلوید که منجر به مرگ این مرد سیاهپوست شد، صحنه اعتراض و ناآرامی شده‌اند. این اعتراض‌ها نهمین شب خود را نیز پشت سر گذاشت.

 

جیمز متیس که حدود دو سال در دولت دونالد ترامپ وزیر دفاع بود، در دسامبر ۲۰۱۸ از مقام خود استعفا داد.

 

وی در بیانیه خود تصریح کرد: «وقتی ۵۰ سال پیش وارد ارتش شدم، قسم خوردم که از قانون اساسی دفاع و حمایت کنم. اما هرگز در خواب هم نمی‌دیدم به نیروهای نظامی که همان سوگند را یاد کرده‌اند، دستور داده شود حقوق هموطنان آمریکایی خود را که در قانون اساسی به آن اشاره شده است، نقض کنند. هیچگاه تصور نمی‌کردم آن‌ها بخواهند فرصتی برای گرفتن عکس‌های عجیب را برای فرمانده منتخب کل قوا در حالی که فرماندهان نظامی کنار او ایستاده‌اند، فراهم کنند.»

.

اشاره متیس به حضور روز دوشنبه رئیس جمهوری آمریکا در کلیسای سنت جان در نزدیکی کاخ سفید است که وی با پای پیاده روانه این کلیسا شد و روبروی آن انجیلی را با دست بالا برد و سپس با افراد حاضر عکس یادگاری گرفت. پیش از این برنامه، مسیر عبور ترامپ از حضور معترضان با استفاده از گاز اشک‌آور و ابزارهای دیگر خالی شده بود.

 

متیس در بیانیه خود تاکید کرد که وقایع این هفته آمریکا را با عصبانیت و وحشت‌زده تماشا کرده است. وی از خواسته معترضان که «عدالت برابر طبق قانون» است، حمایت کرد و گفت: «این شعار چیزی است که مردم معترض به‌حق خواهان آن هستند.»

 

ترامپ: خوشحالم “سگ دیوانه” رفته است

 

اما این بیانیه واکنش تند ترامپ را در پی داشت به‌طوریکه وی در توئیتی نوشت: «شاید تنها وجه مشترک بین من و باراک اوباما در این است که هر دوی ما افتخار اخراج جیمز متیس را داریم.» وی تاکید کرد که از متیس خواسته بود که استعفا دهد و از این بابت احساس خوبی داشت.

 

شاید تنها وجه مشترک بین من و باراک اوباما در این است که هر دوی ما افتخار اخراج جیمز متیس را داریم

ترامپ به لقب متیس اشاره کرد: «لقب او “آشوب” بود که من آن را دوست نداشتم و به “سگ دیوانه” تغییر پیدا کرد.»

 

وی در این رشته توییت نوشت که او به متیس یک زندگی تازه داد اما از پسش برنیامد. ترامپ در نهایت تاکید کرد از اینکه او رفته است خوشحال است.

 

وزیر دفاع فعلی نیز بر طبل مخالفت کوبید

 

اما همزمان با جدال ترامپ با وزیر دفاع سابقش، وزیر دفاع فعلی نیز بر طبل مخالفت کوبید. در روزهای اخیر، ناآرامی‌های داخلی ترامپ را ترغیب کرده است تا فرمانداران ایالت‌ها را برای استفاده از روش‌های سخت‌گیرانه تر و نیروهای بیشتر برای مقابله با معترضان فراخواند. وی همچنین تهدید کرد اگر ایالت‌ها قادر به فرونشاندن ناآرامی‌ها نیستند او ارتش را به میدان می‌آورد.

 

موضوعی که واکنش وزیر دفاع فعلی آمریکا را نیز در پی داشت و او در یک نشست خبری تاکید کرد که استفاده از نیروهای ارتش تنها در وخیم‌ترین شرایط اضطراری و به‌عنوان آخرین گزینه مجاز است.

 

وی به قانون معروف به «قانون شورش» اشاره کرد. این قانون در سال ۱۸۰۷ به تصویب رسیده است و اگر رئیس جمهوری آمریکا بخواهد نیروهای ارتش را به ایالت‌ها بفرستد باید این قانون را به اجرا بگذارد.

 

مارک اسپر در سخنان شب گذشته خود تاکید کرد که موافق اجرای قانون شورش نیست.

توئیتر ترامپ را «نژاد پرست» توصیف کرد

جستجوی واژه نژادپرستی در توئیتر به نمایش نام ترامپ منجر می‌شود حال آنکه «اسنپ چت» هم با طرح اتهام مشابه می‌گوید که دیگر پست‌های حساب کاربری ترامپ را تبلیغ نمی‌کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تبعیض‌نژادی, جهان, حقوق بشر, خبر, خبر رسانی

حزب کارگر انگلیس خواستار توقف فروش تجهزات ضد شورش به آمریکا شد

وزیر تجارت بین‌الملل دولت در سایه انگلیس (حزب کارگر) در واکنش به تشدید اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا، خواستار توقف فوری صادرات تجهیزات ضد شورش به این کشور شد.

ادامه

امریکا, انگلستان, تبعیض‌نژادی, جهان, خبر, غرب اروپا

روسیه اروپا را به دلیل سکوت درباره خشونت‌ پلیس برابر معترضان درآمریکا سرزنش کرد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به سرکوب‌ گسترده معترضان درشهرهای مختلف آمریکا از سکوت ‌دولتمردان اروپا دربرابر این فاجعه انسانی انتقاد کرد و اتحادیه اروپا را مورد سرزنش قرار داد.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, امریکای شمالی, تبعیض‌نژادی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا