طلوع اژدها در ویتنام، موج جدید همگرایی با چین

بر اساس یک نظرسنجی جدید، دیدگاه عمومی در ویتنام نسبت به چین در حال بهبودی است و تمایل به همکاری با این کشور به ویژه در میان نسل جوان، در بحبوحه جنگ تجاری چین و آمریکا، روندی صعودی دارد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا یک نظرسنجی تازه که توسط «موسسه ایسئاس-یوسف اسحاق» (ISEAS-Yusof Ishak) ... طلوع اژدها در ویتنام، موج جدید همگرایی با چین

ادامه

آسیای جنوب شرقی, آمریکا, اقتصادی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, ویتنام

شمشیر آبی؛ رزمایش مشترک عربستان و چین در الجبیل

رزمایش دریایی مشترک عربستان سعودی و چین با هدف تبادل تجربیات نظامی و ارتقای آمادگی رزمی نیروها، در پایگاه دریایی ملک عبدالعزیز در شهر الجبیل آغاز شد. به گزارش ایسنا، رزمایش دوجانبه و مشترک دریایی «شمشیر آبی–۴» از روز دوشنبه در پایگاه دریایی ملک عبدالعزیز وابسته به ناوگان شرقی عربستان در شهر الجبیل آغاز شد. ... شمشیر آبی؛ رزمایش مشترک عربستان و چین در الجبیل

ادامه

بیانیه, تروریسم, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, دانش, شرق آسیا, عربستان

سئول: کره شمالی از روسیه فناوری ساخت زیردریایی دریافت کرد

وزارت دفاع کره جنوبی مدعی شد که کره شمالی احتمالا از روسیه در زمینه فناوری ساخت زیردریایی هایی که توانایی پرتاب موشک های بالستیک را داشته باشند، کمک هایی دریافت کرده است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، «آن گیو باک» (Ahn Gyu-back) وزیر دفاع کره جنوبی امروز طی جلسه ای ... سئول: کره شمالی از روسیه فناوری ساخت زیردریایی دریافت کرد

ادامه

جهان, خبر, روسیه, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, مشارکت راهبردی

واکنش تند چین به طرح آمریکا برای ممنوعیت پروازهای مسافرتی بر فراز روسیه

پکن طرح پیشنهادی واشنگتن برای ممنوع کردن پرواز خطوط هوایی چین بر فراز حریم هوایی روسیه در مسیر رفت و برگشت به آمریکا را مورد انتقاد قرار داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، وزارت خارجه چین به پیشنهاد دولت آمریکا ممنوعیت پرواز هواپیماهای خطوط هوایی چین بر فراز حریم هوایی روسیه از ... واکنش تند چین به طرح آمریکا برای ممنوعیت پروازهای مسافرتی بر فراز روسیه

ادامه

آسیا, آمریکا, اروپا, اقتصادی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

ترامپ: تعرفه ۱۰۰ درصدی بر کالاهای چینی وضع می‌کنم

رئیس جمهوری آمریکا از اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر روی کالاهای چینی خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه الجزیره قطر، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده تعرفه‌های گمرکی ۱۰۰ درصدی بر کالاهای چین اعمال خواهد کرد و این اقدام در کنار فهرست فعلی تعرفه‌ها انجام می‌شود. وی افزود ... ترامپ: تعرفه ۱۰۰ درصدی بر کالاهای چینی وضع می‌کنم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

هشدار رییس‌جمهور کره جنوبی به ژاپن درباره مساله بردگان جنسی

تاریخ نگاران بر این باورند نزدیک به ۲۰۰ هزار زن در طول استعمار ژاپن بر منطقه و جنگ جهانی دوم به عنوان زنان آسایشگر و بردگان جنسی، قربانی نظامی گری ژاپن شده اند.

 

‘مون جائه این’ رییس جمهور کره جنوبی امروز به ژاپن هشدار داد نمی تواند مساله بردگان جنسی در دوران جنگ را خاتمه یافته بداند.

 

به گزارش یونهاپ از کره جنوبی، وی این اظهارات را روز پنجشنبه در سخنرانی خود به مناسبت روز اول مارس ۱۹۱۹ که در آن دهها هزار کره ای در اعتراضاتی خواستار استقلال کشورشان و خروج از استعمار ژاپن شدند، عنوان کرد.

 

رییس جمهور کره جنوبی تصریح کرد که به رغم قرارداد طرفین در سال ۲۰۱۵ میلادی موضوع زنان آسایشگر که بردگان نظامیان ژاپنی بوده اند، تمام نشده است.

 

ژاپن اما تاکید می ورزد که دو سال قبل هم از کره جنوبی بابت این مساله عذرخواهی کرده و هم حاضر به پرداخت ۹ میلیون دلار غرامت شده است.

 

رییس جمهور و دولت کره جنوبی خواستار آن شده اند که ژاپن دوران گذشته را عبرت آینده قرار داده و اشتباهات را اصلاح کرده و از اصرار بر حق مالکیت بر جزایر مورد منازعه دوکدو نیز دست بردارد.

 

پارلمان کره جنوبی با تصویب لایحه ای رسما اعلام کرده است از این پس روز ۱۴ اوت روز گرامیداشت زنان آسایشگر است که در طول تجاوزات جنگی ژاپن به کره متحمل رنج های زیادی شدند.

 

این مساله سال هاست باعث اختلافات اساسی، سیاسی و فرهنگی بین ژاپن و کره جنوبی شده است و کره می گوید توکیو در باره رسیدگی به وضعیت این زنان و پرداخت غرامت و عذرخواهی رسمی کوتاهی کرده است.

 

پارلمان در لایحه خود آورده است که از این پس با نامگذاری این روز، مردم به یاد خواهند داشت زنانی که به عنوان بردگان جنسی در طول استعمار ژاپن بر کره در جنگ جهانی دوم متحمل رنج های زیادی شدند فراموش نخواهند شد.

 

این لایحه می افزاید نمایندگان مجلس کره جنوبی این روز ویژه را در نظر گرفته اند تا همه بدانند این زنان قربانیان تجاوزات نظامی و حملات خشونت بار ژاپن در جنگ جهانی دوم هستند.

 

تاریخ نگاران بر این باورند نزدیک به ۲۰۰ هزار زن در طول استعمار ژاپن بر منطقه و جنگ جهانی دوم به عنوان زنان آسایشگر و بردگان جنسی، قربانی نظامی گری ژاپن شده اند.

 

روز ۱۴ اوت ۱۹۹۱ برای نخستین بار ‘کیم هاک سون’ کره ای به عنوان یکی از این زنان قربانی شهادت عمومی داد و این واقعه را به عنوان حرکت ضد بشری قلمداد نمود و اکنون فقط نزدیک به ۳۰ نفر از این زنان آسایشگر در کره جنوبی در قید حیات هستند.

 

دولت کره جنوبی با تصویب این لایحه از این پس موظف خواهد شد تا به این زنان و قربانیان این تجاوزات نظامی توجه بیشتری کرده و دیدگاه های آن را مورد توجه قرار داده و از حقوق آنها در برابر ژاپن حراست کند.
ایرنا

نگرانی پکن از اقدامات تبعیض آمیز فرانسه و کانادا علیه شرکت های چینی

وزارت بازرگانی چین از اقدامات برخی از کشورهای اروپایی در خصوص جلوگیری از سرمایه گذاری شرکت های چینی در بخش های مختلف بخصوص اموال غیرمنقول ابراز نگرانی کرده است.

ادامه

امریکا, چین, خبر, فرانسه, کانادا

آمریکا و متحدانش برای محاصره دریایی کره شمالی آماده می‌شوند

تازه ترین گزارش ها حاکی است آمریکا و برخی از متحدان آسیایی این کشور در حال انجام برنامه ای جامع برای گسترده کردن تحریم ها و محاصره دریایی کره شمالی هستند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, ژاپن, کره جنوبی, کره شمالی