افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

افزایشی چشمگیر در هزینه‌های نظامی دولت‌ها در سراسر جهان مشاهده می‌شود که بیشتر از سوی اروپا راه‌بری می‌شود. البته برآوردهایی متفاوت از هزینه‌های نظامی وجود دارد، بسته به این‌که چه معیارهایی برای محاسبهٔ افزایش هزینه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در ادامهٔ این مطلب به‌منظور بررسی این مقوله از برآوردهای “نهاد بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (“SIPRI”) استفاده ... افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, غارتگری, فاشیسم, ناتو, نازیسم, هندوستان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم

عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

هشدار دولت چین به‌”اقدامات شدید اقتصادی و نظامی” برای مبارزه با تصمیم آمریکا

چین هشدار داد در صورت تغییر نام دفتر دیپلماتیکش در واشنگتن، اقدامات شدید اقتصادی و نظامی علیه این تصمیم آمریکا اتخاذ می‌کند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از ریپابلیک ورلد، دولت بایدن در حال بررسی درخواست تایوان برای تغییر نام دفتر دیپلماتیک تایپه در واشنگتن است. گفته می‌شود چین با این تصمیم مخالف است.

 

بر اساس گزارش ها، چین از این اقدام انتقاد کرده و به دولت آمریکا هشدار داده است که طرح تغییر نام این نمایندگی را ادامه ندهد. گلوبال تایمز، یکی از رسانه‌های تحت حمایت دولت چین در سرمقاله خود هشدار داده است که اگر آمریکا و تایوان برنامه تغییر نام نمایندگی دیپلماتیک تایپه در واشنگتن را پیش ببرند، دولت چین “اقدامات شدید اقتصادی و نظامی” را برای مبارزه با تصمیم آمریکا اجرا خواهد کرد.

 

بر اساس گزارش ها، دولت بایدن درخواست تایوان برای تغییر نام سفارت خود در آمریکا از “دفتر نمایندگی اقتصادی و فرهنگی تایپه” به “دفتر نمایندگی تایوان” را بررسی می‌کند. همچنین گزارش شده است که کورت کمپل، مشاور کاخ سفید نیز از این درخواست حمایت کرده و حتی شورای امنیت ملی و وزارت خارجه نیز از این اقدام حمایت کرده اند.

 

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، رئیس جمهور آمریکا هنوز تصمیمی در این باره نگرفته است.

 

از آنجا که دولت چین همیشه معتقد بوده که تایوان بخشی از کشور آن‌ها است، سخنگوی سفارت چین به فایننشال تایمز گفت که آمریکا باید از ارسال پیام اشتباه به استقلال تایوان دست بردارد. آمریکا و تایوان در واکنش به چنین تحولی اظهار نظری نکرده اند.

 

گلوبال تایمز در سرمقاله خود عنوان کرده که تغییر نام دفتر دیپلماتیک به معنای “کنار گذاشتن سیاست آمریکا در مورد چین” است.

 

این رسانه ذکر کرده است که مقامات چینی باید به شیوه‌ای که به لیتوانی پاسخ داده اند واکنش نشان دهند.

 

پیش از این، تصمیم مشابه لیتوانی واکنش دیپلماتیک چین را برانگیخته بود و چین سفیر خود در لیتوانی را فراخواند. این رسانه برخی از روش‌هایی را که چین می‌تواند علیه آمریکا و تایوان اقدام کند، ارائه می‌دهد که شامل اعمال تحریم‌های اقتصادی بر این جزیره است.

چین و افغانستان محور نشست بایدن با سران هند، ژاپن و استرالیا

کمتر از هفت ماه بعد از نشست مجازی سران آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن با محوریت مقابله با چین، جو بایدن ۲۴ سپتامبر (دوم مهر) در کاخ سفید از نخست‌وزیران این کشورها میزبانی می‌کند.

ادامه

استرالیا, افغانستان, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, ژاپن, هندوستان

موضع‌گیری‌های رژیم ولایی و نیروهای سیاسی کشورمان نسبت به رویدادها و تحول‌‌های افغانستان

با اتمام پروژهٔ واگذاری کامل افغانستان به نیروهای اسلام‌گرای طالبان، سیاست‌های راهبردی آمریکا در قبال کشورهای منطقۀ جنوب‌غربی آسیا و هماهنگ با برنامه‌های سیاسی- نظامی‌اش در خاور دور به مرحله‌ای تازه وارد شده‌اند.

ادامه

اسلام سیاسی, اسیای مرکزی, افغانستان, امپریالیسم, امریکا, ایران, پاکستان, ترکیه, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, قطر, مقاله, نئولیبرالیسم, ویتنام

سفیر چین در آمریکا به مقام‌های آمریکایی توصیه کرد ؛ “لطفا خفه شوید”

گزارش شده که سفیر چین در آمریکا به مقام‌های این کشور تاکید کرده اگر تنش‌های اقتصادی بین دو طرف را نتوان به صورت دیپلماتیک حل و فصل کرد، ‌بهتر است که آمریکا ساکت بماند.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

شاهزاده سعودی با تشدید فشار امریکا: زیر بار دیکته آمریکا نمی‌رویم

همزمان با لغو سفر وزیر دفاع آمریکا به ریاض و قصد واشنگتن برای انتشار اسناد محرمانه واقعه ۱۱ سپتامبر، یک شاهزاده سعودی مدعی شد که ریاض زیر بار دیکته هیچ کشوری نمی‌رود.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, روسیه, عربستان سعودی, گزارش, یمن