سران کشورهای فنلاند، لتونی و استونی (حوزه بالتیک) هشدار دادند که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نمیتواند بدون کمک آمریکا از اروپا در مقابل روسیه دفاع کند. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، سران سه کشور عضو حوزه بالتیک در مصاحبه با ایندیپندنت ضمن درخواست برای افزایش قابل توجه بودجه دفاعی ناتو، ادغان کردند که ... هشدار سران بالتیک: ناتو نمیتواند در مقابل روسیه از اروپا دفاع کند
واکنش چین به امضای قانون مجوز دفاع ملی از سوی جو بایدن
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اخیرا «قانون مجوز دفاع ملی برای سال مالی ۲۰۲۵» را امضا کرد که این قانون شامل چندین مورد نامناسب مربوط به چین است. به گزارش CGTN : مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سهشنبه ۲۴ دسامبر در واکنش به این اقدام بایدن گفت: این قانون با دامن زدن ... واکنش چین به امضای قانون مجوز دفاع ملی از سوی جو بایدن
مسکو: ناتو برای جنگ با روسیه آماده میشود
معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که سیاست فعلی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم برای مسکو و هم برای امنیت جهان خطرناک است و این ائتلاف نظامی برای جنگ با روسیه آماده میشود. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، الکساندر گروشکو در مصاحبهای با یک رسانه دولتی این کشور اظهار داشت: مسکو ... مسکو: ناتو برای جنگ با روسیه آماده میشود
گراسیموف: آمریکا تمام توافقنامههای جنگ سرد را زیر پا گذاشت
رئیس ستاد مشترک ارتش روسیه میگوید اقدامات آمریکا در قبال کنترل تسلیحاتی، دیگر کشورهای جهان را نگران کرده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «والری گراسیموف» رئیس ستاد کل ارتش روسیه گفت آمریکا مقصر خروج از توافقهای مربوط به کنترل تسلیحاتی است. رئیس ستاد کل ارتش روسیه روز چهارشنبه در جریان یک ... گراسیموف: آمریکا تمام توافقنامههای جنگ سرد را زیر پا گذاشت
تلگراف: روسیه در رقابت تسلیحات هستهای تاکتیکی با غرب پیروز است
رسانه انگلیسی با اشاره به توان نظامی بالای روسیه گزارش داد این کشور در حال گسترش زرادخانه موشکهای هستهای تاکتیکی خود است؛ رقابتی که آمریکا و ناتو را مجبور کرده تا اقدام مشابهی انجام دهند اما روسیه پیروز این رقابت است. به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر موشک بالستیک مافوق صوت میانبرد جدید روسیه موسوم ... تلگراف: روسیه در رقابت تسلیحات هستهای تاکتیکی با غرب پیروز است
هشدار اندونزی درخصوص تبعات دستیابی استرالیا به زیردریایی اتمی
وزارت امور خارجه اندونزی در بیانیهای درخصوص تلاش استرالیا برای دستیابی به زیردریایی اتمی و تأثیر این اقدام بر صلح و ثبات منطقه ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، دولت اندونزی روز جمعه در خصوص تبعات دستیابی استرالیا به زیردریایی اتمی هشدار داد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزارت امور خارجه اندونزی در بیانیهای نوشت، معاهده همکاری آمریکا، انگلیس و استرالیا موجب شده جاکارتا «نگرانیهای عمیقی درخصوص تداوم رقابت تسلیحاتی و قدرتنمایی در منطقه» داشته باشد.
در این بیانیه از استرالیا خواسته شده نسبت به تعهدات خود در قبال صلح و ثبات در حوزه اقیانوس هند و آرام پایبند بوده و به قوانین بینالمللی احترام بگذارد.
«اسکات موریسون» نخستوزیر استرالیا امروز (جمعه) در مصاحبهای گفت، پیشتر وزرای امور خارجه و دفاع اندونزی درخصوص این طرح مطلع شدهاند و او قصد دارد در اینباره با «جوکو ویدودو» رئیس جمهور اندونزی گفتوگو کند.
سران کشورهای آمریکا، انگلیس و استرالیا بامداد امروز (پنجشنبه) توافقنامه همکاری در حوزههای دیپلماتیک، امنیتی و نظامی در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام امضا کردند. برنامه زیردریاییهای اتمی استرالیا اولین پروژه بزرگ این توافق خواهد بود. در چارچوب این معاهده به استرالیا برای دستیابی به زیردریاییهای اتمی کمک خواهد شد.
بایدن طی سخنرانی در مراسم امضا و اعلام این معاهده گفت: «مشارکت دفاعی با بریتانیا و استرالیا، سرمایهگذاری در اتحادها و نوسازی آنها برای مقابله با تهدیدها است و به حفظ تواناییهای نظامی کمک میکند».
«اسکات موریسون» نخستوزیر استرالیا نیز طی اظهاراتی گفت، زیردریایی اتمی مذکور در جریان همکاری نزدیک بین سه کشور در شهر «آدلاید» تولید خواهند شد.
برخی رسانهها و تحلیلگران، هدف اصلی و پنهان از تشکیل این معاهده را تقابل با نفوذ روزافزون چین در شرق آسیا و دیگر مناطق جهان دانسته و تحلیل میکنند که این اقدام ممکن است واکنش پکن و کشورهای متحدش را در پی داشته باشد.
روز گذشته (پنجشنبه) «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در واکنشی گفت: «همکاری میان ایالات متحده، انگلیس و استرالیا در زمینه زیردریاییهای اتمی، به طور جدی صلح و ثبات منطقه را تضعیف، رقابت تسلیحاتی را تشدید و تلاشهای بینالمللی در زمینه عدم گسترش سلاحهای اتمی را تضعیف کرد».
این مقام چینی افزود: «صادرات فناوری بهشدت حساس زیردریاییهای اتمی به استرالیا توسط ایالات متحده و انگلیس یکبار دیگر ثابت میکند که آنها از صادرات اتمی خود بهعنوان ابزاری برای بازیهای ژئوپولتیک و اتخاذ استانداردهای دوگانه استفاده میکنند».
لیجیان متذکر شد: «این اقدامات بهشدت غیرمسئولانه هستند. استرالیا بهعنوان یک کشور فاقد سلاح اتمی تحت معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی (NPT) و عضو معاهده منطقه عاری از سلاح اتمی در جنوب اقیانوس آرام، اکنون فناوری زیردریاییهای اتمی دارای ارزش راهبردی و نظامی را وارد میکند».
اتحاد سه جانبه «آکوس» قادر به متوقف کردن تجارت دریایی چین نخواهد بود
تحلیلگران معتقدند اتحاد نظامی آکوس میان آمریکا، استرالیا و انگلیس قادر نخواهد بود تجارت رو به رشد دریایی چین را تحت تاثیر قرار دهد.
پکن: توافق آمریکا، انگلیس و استرالیا، ذهنیت جنگ سرد را نشان میدهد
سفارت چین در واشنگتن در واکنش به توافقنامه سهجانبه آمریکا، انگلیس و استرالیا در منطقه هند و اقیانوس آرام، گفت این توافق نشاندهنده ذهنیت جنگ سرد است.
چین و افغانستان محور نشست بایدن با سران هند، ژاپن و استرالیا
کمتر از هفت ماه بعد از نشست مجازی سران آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن با محوریت مقابله با چین، جو بایدن ۲۴ سپتامبر (دوم مهر) در کاخ سفید از نخستوزیران این کشورها میزبانی میکند.
هشدار دولت چین به”اقدامات شدید اقتصادی و نظامی” برای مبارزه با تصمیم آمریکا
چین هشدار داد در صورت تغییر نام دفتر دیپلماتیکش در واشنگتن، اقدامات شدید اقتصادی و نظامی علیه این تصمیم آمریکا اتخاذ میکند.