ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

دونالدترامپ رئیس جمهوری آمریکا جمعه شب به وقت محلی با تکرار ادعاهایش درباره ایران و با بیان اینکه با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل هفته آینده در کاخ سفید درباره این گفت و گو خواهد کرد، بار دیگر مدعی شد که ممکن است تا هفته آینده توافق آتش بس در غزه حاصل شود. به ... ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران گفت‌وگو خواهم کرد؛ احتمال توافق آتش بس در غزه تا هفته آینده

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اوکراین, جنگ نیابتی, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, فلسطین, گزارش, محیط زیست

پوتین در تماس با ترامپ خواستار حل مناقشه‌های خاورمیانه و ایران از طریق دیپلماسی شد

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود دونالد ترامپ تاکید کرد که مناقشه‌های خاورمیانه از جمله ایران باید از طریق دیپلماسی حل و فصل شوند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «یوری اوشاکوف» دستیار رئیس‌جمهوری روسیه پنجشنبه پس از این تماس تلفنی، به خبرنگاران گفت: اهمیت حل همه ... پوتین در تماس با ترامپ خواستار حل مناقشه‌های خاورمیانه و ایران از طریق دیپلماسی شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استقلال, اوکراین, ایران, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا

آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

تایم: کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مخالف جنگ علیه ایران هستند

نشریه آمریکایی تایم در مقاله‌ای به بهانه تجاوزگری اخیر آمریکا و اسرائیل علیه ایران به نگرانی‌های کشورهای عربی از پیامدهای تحرکات لجام‌گسیخته تل‌آویو در منطقه پرداخت. به گزارش ایرنا، در این تحلیل جدید نشریه تایم آمده است: وقتی ایران توافق هسته‌ای برجام را با دولت اوباما امضا کرد، استقبال از آن به خصوص در شیخ‌نشین‌های ... تایم: کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مخالف جنگ علیه ایران هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اردن, اسراییل, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج فارس, دیوان داوری لاهه, سوریه, ضد جنگ, عراق, عربستان, غرب, لبنان

تحلیلگر سابق سیا، سیاست ناتو علیه مسکو را “بزرگترین پارادوکس” نامید

ری مک‌گاورن معتقد است که سیاست ناتو برعکس عمل کرد و منجر به پیشرفت توسعه نظامی روسیه شد. به گزارش اسپوتنیک: ری مک‌گاورن، تحلیلگر سابق سیا، گفت که خود اتحاد آتلانتیک شمالی در تقویت مسیر روسیه به سمت یک سیاست مستقل و خودکفا نقش بسیاری داشته است. این تحلیلگر معتقد است که کشورهای ناتو با ... تحلیلگر سابق سیا، سیاست ناتو علیه مسکو را “بزرگترین پارادوکس” نامید

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, خبر, روسیه, شرق اروپا, ناتو

نتایج خونین: اوباما با جهان چه کرده است

به گزارش رویترز، دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا قصد دارد اولین فرامین را حتی در روز تحلیف امضا کند. ولی عجالتاً میراثی را بیاد می آوریم که اوباما برای جانشین خود به ارث گذاشته است

 

باراک اوباما در ۲۰۰۹ رئیس جمهور شد و وعده داد که در مناسبات آمریکا با بقیه جهان صفحه جدیدی گشوده شود و آمریکا از سیاست تجاوزکارانه دولت پیشین عدول کند. ولی اعمال بعدی کاخ سفید نشان داد که مقاصد وی اصلاً یک معنا نبود

 

برای خیلی‌ها اوباما نماد تغییرات بسوی بهبودی بود. او بجای مداخله در امور داخلی دیگران همکاری برابرحقوق و در عوض راه اندازی جنگ‌ها پایان دادن به اختلافاتی را وعده داد که رهبری پیشین آمریکا آن‌ها را آغاز کرد. این سیاستمدار وعده داد که از رفتار تهدید و ارعاب دولت پیشین بوش پسر خودداری کرده و به ساخت سیستم جدید مناسبات با جهان خواهد پرداخت.

 

انتظارات عمومی از اوباما سبب آن شد که در اکتبر ۲۰۰۹ به او جایزه صلح نوبل به خاطر «مساعی خارق‌العاده در راه تحکیم دیپلماسی بین‌المللی و همکاری میان افراد» اعطا شد. برای اولین با این جایزه بین‌المللی با پرستیژ به سیاستمدار از پیش داده شد — به خاطر دستاورد های آینده که در آن زمان حتمی به نظر می رسید. به این خاطر یأس و ناامیدی از اعمال «صلح سازی» اوباما بسیار زیاد بود.

 
بزودی واهی بودن خیال های خام در مورد رئیس جمهور آمریکا آشکار شد. در همان سال ۲۰۰۹ وی به جهانیان خبر داد که یگان آمریکایی بجای اینکه از افغانستان خارج شود تعداد پرسنل آن ۳۰ هزار نفر بیشتر خواهد شد و خروج سربازان آمریکایی از عراق نیز عملی نشد. ارتش آمریکا رسما از عراق رفت ولی مشاوران متعدد آمریکایی و نظامیان مزدور حمایت شده از طرف واشنگتن در آنجا باقی ماندند.

 

ولی غم و اندوه مربوط به اوباما هنوز در پیش بود. در ۲۰۱۱ واشنگتن از «بهار عربی» در کشور های خاور نزدیک و آفریقا حمایت کرد و در امور سیاسی آن‌ها مداخله نمود و از حوادث جاری در آن‌ها به نفع خود استفاده کرد. در نتیجه ثبات یک منطقه پهناور فرو ریخت، خیلی‌ها کشته شدند، سطح زندگی پایین آمد، جناینکاری و رادیکالیسم اسلامگرا بالا رفت. در مصر اخوان المسلمین — گروه تروریستی روی کار آمد و نظامیان مصر به ناچار آنرا سرنگون کردند و واکنش واشنگتن توأم با عصبانیت بود.

 

سیر حوادث در لیبی نیر جنبه فاجعه باری پیدا کرد. در آنجا در ۲۰۱۱ اعتراض ها علیه معمر قذافی رهبر آن کشور شروع شد که به رویارویی مسلحانه میان ارتش و قیام کنندگان انجامید. غرب به ریاست آمریکا بلافاصله طرف قیام کنندگان را گرفته و جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد را ترتیب داد و در آن قطعنامه ای در باره ایجاد حوزه ممنوع پرواز صادر شد. در نتیجه لیبی هدف تیراندازی سلاح های موجود در دست ارتش آمریکا و یگان های ناتو قرار گرفت. تعداد زیادی از مردم بی‌دفاع کشته شدند. بر اثر مداخله دارنده صلح نوبل آن کشور فروپاشی شد و تا به حال هرج و مرج خونین در آن کشور حکمفرما است.

 
در سال ۲۰۱۱ اوضاع در سوریه وخیم شد. «با مساعدت واشنگتن» اعتراض ها علیه رئیس جمهور بشار اسد به قیامی به قصد سرنگونی دولت تبدیل شد. اوباما بی درنگ رهبر سوریه را به «ملت کشی» متهم کرد. در آن هنگام آمریکا لازم دانست افرادی را به حساب نیاورند که به وسیله آن مخالفان مسلحی کشته می شدند که از آمریکا کمک می گرفتند.

 

در میان گروه‌هایی که از حمایت واشنگتن برخوردار شدند تعداد زیادی از آن‌هایی بودند که از ایدئولوژی اسلام رادیکال پیروی می کردند. از قرار معلوم اوباما تصمیم گرفت به این امر توجه نکند: مبارزه با اسد برای دارنده جایزه صلح نوبل مهمتر از مبارزه با تروریسم شد. کمک‌های نظامی، دیپلماتیک و پولی آمریکا و متحدینش علت ادامه اختلاف خونین در سوریه شد.

 

«دولت اسلامی» از مجموعه گروه‌های تروریستی بر آمده که آمریکا از آن‌ها حمایت می کرد. بسیاری مقام های بلندپایه آمریکا، از جمله سناتور جان مککین در زمان خود با آن‌ها ملاقات کردند. بخشی از تسلیحات آمریکایی تحویل شده به رادیکال ها بدست «دولت اسلامی» می افتاد.

 

این امر به آن گروه امکان داد قدرت خود را بشدت بیشتر کرده و به حملات گسترده در اراضی سوریه و عراق دست بزند. در نتیجه باصطلاح «خلافت» بوجود آمد. اوباما در یکی از اظهارات خود اعتراف کرد که واشنگتن در تشکیل آن گروه سهم مستقیم داشت. او بی پرده گفت: «داعش وارث مستقیم القاعده در عراق است، این گروه پس از هجوم ما به این کشور پدید آمده است».

 
سیاست او در مورد مسکو با شکست مواجه شد. او هیلاری کلینتون را به تصدی وزرت خارجه آمریکا منصوب کرد. وظیفه او تحکیم روابط روسیه و آمریکا بود که بر اثر تجاوز گرجستان به آبخازی و استیای جنوبی ضرر دیده است. نوشته اشتباهی «اضافه بار» به جای «ری ست» که به روسی شباهت دارد و هیلاری دکمه ای با این نوشته برای دیدار با لاوروف آورد یک اشتباه پیشگویانه ای شد.

 

کلاً سیاست خارجه اوباما با شکست روبرو شد. باراک اوباما که با لقب یک فرد صلح ساز پست ریاست جمهوری را اشغال کرد آنرا با غرش توپ‌های جنگ‌هایی که جهان را به جنگ سراسری نزدیک کرد ترک نمود. اعمال تجازکارانه آمریکا برای آن کاری نکردند که برتری خود را در جهان حفظ کند. آمریکا در زمان حکومت اوباما باز هم نفوذ خود را از دست داد و اختلاف با روسیه این امر را به ثبوت می رساند. مسکو نه تنها به آن کشور عظمت طلب جواب شایسته داد بلکه نشان داد که زمان آقایی آمریکا در جهان سپری شده است.

اسپوتنیک

ترامپ: سیاست کلینتون در سوریه به جنگ جهانی سوم ختم می‌شود!

نامزد جمهوری‌خواه آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری گفت که طرح رقیب دموکراتش هیلاری کلینتون درباره سوریه به جنگ جهانی سوم ختم می‌شود.   به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ در مصاحبه با خبرگزاری رویترز که عمدتا روی مسائل سیاست خارجی متمرکز بود، گفت، شکست داعش اولویت بالاتری نسبت به متقاعد کردن بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه برای ... ترامپ: سیاست کلینتون در سوریه به جنگ جهانی سوم ختم می‌شود!

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, انتخابات, جهان, خبر