بغداد الیوم: ترامپ اخیراً پیامی را به ایران برای مذاکره ارسال کرده است

وب‌سایت خبری «بغداد الیوم» به نقل از یک مقام نزدیک به دولت مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران خبر داد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا در روزهای گذشته پیامی را از طریق عمان به تهران ارسال کرده است. به گزارش یورونیوز: بغداد الیوم به نقل از منبع خود اعلام کرد که پیام دونالد ترامپ ... بغداد الیوم: ترامپ اخیراً پیامی را به ایران برای مذاکره ارسال کرده است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, مذاکرات اتمی

وزیر خارجه کوبا نسبت به تهدیدات اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد

وزیر امور خارجه کوبا همزمان با هشدار نسبت به «تهدیدهای اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران»، این نوع اقدامات را باعث تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه ارزیابی کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا با انتشار پیامی از طریق شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: ما نسبت به تهدیدهای اسرائیل برای ... وزیر خارجه کوبا نسبت به تهدیدات اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, کوبا, لبنان

بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران در نشست شورای حکام

کشورهای بلاروس، چین، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا در بیانیه‌ای مشترک پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران بیانیه‌ای مشترک منتشر کردند. به گزارش ایسنا، جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیه‌ای مشترک در مورد ... بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران در نشست شورای حکام

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, ایران, بلاروس, چین, خاورمیانه, خبر, زیمبابوه, سوریه, فرانسه, مذاکرات اتمی, نیکاراگوئه, ونزوئلا

قطعنامه سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد

قطعنامه سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا، بامداد جمعه در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد. به گزارش ایسنا، این قطعنامه که توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ارائه شد، با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید.  کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه ... قطعنامه سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آلمان, آمریکا, انگلیس, ایران, بورکینافاسو, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, فرانسه, مذاکرات اتمی

میدل‌ایست‌آی: آمریکا مجبور به مذاکره با ایران است

نشریه انگلیسی با اشاره به خواست آمریکا برای دستیابی به توافقی با ایران، نوشت: «هر ۲ نامزد ریاست جمهوری آمریکا مجبورند با ایران مذاکره کنند. آن‌ها راه‌چاره دیگری ندارند.» به گزارش ایسنا، با توجه به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و باقی ماندن فقط ۵ روز تا روز رأی‌گیری، تحلیل‌های بیشتری درباره سیاست‌های کلان و سیاست‌های خارجی ... میدل‌ایست‌آی: آمریکا مجبور به مذاکره با ایران است

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحریم, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سوریه, عربستان سعودی, مذاکرات اتمی, هندوستان

مصوبه قانونگذاران آمریکایی برای گزارش‌دهی درباره روابط ایران-چین

قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا بامداد امروز در قالب لایحه بودجه دفاعی ۲۰۲۰ چندین طرح ضد ایرانی را به تصویب رساندند.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، مجلس نمایندگان آمریکا بامداد امروز نسخه‌ای از لایحه بودجه دفاعی سال ۲۰۲۲ را به تصویب رساند. برخی از مفاد این طرح به دنبال ملزم کردن دولت به اقداماتی ضد ایران است.

 

یکی از بندهای این مصوبه به «گزارش‌دهی درباره روابط نظامی ایران و چین» اختصاص یافته است. در این بند آمده است: «حداکثر ۱۸۰ روز بعد از تاریخ اجرایی شدن این قانون و طی ۴ سال آینده به صورت سالانه، وزیر دفاع بایستی گزارشی مشتمل بر ارزیابی‌هایی مفصل از موارد ذیل به کمیته‌های نیرهای مسلح مجلس نمایندگان و سنا ارائه دهد:

 

۱) روابط نظامی میان ایران و چین، از زمان منقضی شدن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در اکتبر ۲۰۲۰؛

 

۲) تأثیرات مستقیم یا غیرمستقیمی که فسخ مجوزها و معافیت‌های تحریمی یا تعلیق تحریم‌های اقتصادی علیه ایران ممکن است بر استفاده از چنین ابزارهایی یا اثربخشی آنها به جای بگذارد.

 

در یکی دیگر از بندهای این مصوبه از دولت آمریکا خواسته شده حداکثر ۱۸۰ روز بعد از اجرایی شدن این قانون و پس از آن هر ۶ ماه یکبار گزارشی درباره توانمندی‌های نظامی ایران و پیشرفت‌های آن تقدیم کمیته‌های مقتضی مجلس سنا و مجلس نمایندگان کند.

 

پیش از این پایگاه «واشنگتن فری‌بیکن» گزارش داده بود «کمیته مطالعاتی جمهوری‌خواهان» به عنوان بزرگترین فراکسیون حزب جمهوری‌خواه درکنگره که از ماه‌ها پیش تحقیقات درباره دیپلماسی دولت بایدن با ایران را شروع کرده در تدوین این طرح‌های ضد ایرانی نقش داشته است.

 

یکی از این طرح‌ها، وزارت خزانه‌داری آمریکا را ملزم می‌کند در صورت صدور معافیت تحریمی برای ایران، فوراً کنگره را از این موضوع مطلع کند. هدف از این طرح، جلوگیری از کنار گذاشتن کنگره از وضعیت مذاکرات دولت بایدن با ایران عنوان شده است.

 

در طرح دیگر، از دولت بایدن خواسته شده گزارشی با موضوع «عملیات‌های محرب ایران در خاک آمریکا» به کنگره ارائه دهد. فری‌بیکن مدعی شده هدف از ارائه این طرح رسیدگی به افزایش فعالیت ایران در خاک آمریکا است.

 

طبق گزارش فری‌بیکن در سومین طرح از وزیر دفاع آمریکا خواسته شده کنگره را از «تهدیدهای کوتاه‌مدت و بلندمدت مربوط به شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق» مطلع کند.

 

«نیکول مالیوتکیس»، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا بامداد جمعه در توییتر نوشت مجلس نمایندگان آمریکا الحاق متمم پیشنهادی او درباره ایران به لایحه بودجه دفاعی آمریکا را پذیرفته است. این قانونگذار آمریکایی مدعی شده طرح او خواستار «شفافیت کامل» دولت بایدن در هر گونه توافق با ایران ست.

 

کلاودیا تنی، دیگر عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا هم در توییترش نوشته سه طرح او که خواستار افزایش نظارت بر ایران هستند در قالب لایحه بودجه به تصویب رسیده است.

 

تصویب این طرح‌ها به معنی تبدیل شدن آنها به قانون نیست. این طرح‌ها تنها در صورتی به قانون تبدیل می‌شوند که در متن لایحه بودجه دیگر شاخه قانونگذاری کنگره آمریکا (یعنی مجلس سنا) نیز به تصویب رسیده و سپس به امضای رئیس‌جمهور آمریکا برسند.

 

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

 

تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

 

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

 

مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

 

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد

روایت وزیر امور خارجه آمریکا از مذاکرات وین/ فشار بر ایران پس از برجام

وزیر امور خارجه آمریکا در جریان یک جلسه استماع در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفت برنامه هسته‌ای ایران از کنترل خارج شده است   به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان یک جلسه استماع در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تصریح کرد برنامه هسته‌ای ایران ... روایت وزیر امور خارجه آمریکا از مذاکرات وین/ فشار بر ایران پس از برجام

ادامه

اسراییل, امریکا, امریکای شمالی, ایران, حقوق بشر, خاورمیانه, سوریه, فلسطین, گزارش, مذاکرات اتمی

بلومبرگ؛ ۶۹ میلیون بشکه نفت ذخیره ایران روی آب منتظر لغو تحریم‌هاست / دو برابر شدن صادرات نفت ایران نسبت به سال گذشته

خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده که ایران هم اکنون ۶۹ میلیون بشکه نفت بی‌مشتری ذخیره شده در نفتکش‌ها در خلیج فارس دارد و منتظر فروش تدریجی آن بعد از لغو تحریم‌های آمریکا است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, خبر, مذاکرات اتمی

پرس تی وی: آمریکا قصد لغو کامل هیچ‌یک از تحریم‌ها را ندارد

منابع آگاه از مذاکرات جاری در وین میان ایران و طرف‌های برجام می‌گویند، آمریکا قصد لغو کامل هیچ‌یک از تحریم‌های نفتی، بانکی، مالی و انرژی را ندارد.

ادامه

امریکا, ایران, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, مذاکرات اتمی