تحولات منطقه در دیدار وزیر خارجه ایران با ولیعهد عربستان در جده بررسی شد + فیلم

تحولات منطقه در دیدار وزیر خارجه ایران با ولیعهد عربستان سعودی بررسی و بر اهمیت تقویت امنیت و ثبات در منطقه تاکید شد. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری عربستان سعودی (واس)، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران عصر سه شنبه در جده با «محمد بن سلمان آل سعود» ولیعهد عربستان ... تحولات منطقه در دیدار وزیر خارجه ایران با ولیعهد عربستان در جده بررسی شد + فیلم

ادامه

آمریکا, اسراییل, امنیت مشترک, ایران, بریکس, جهان, خاورمیانه, خبر, صلح, عربستان, فیلم

اندیشکده آمریکایی: «بریکس» دیدگاه امنیتی و ژئوپلیتیکی خود را تغییر داده‌است

«رسپانسیبل استیت‌کرفت» معتقد است که نشست اخیر بریکس در برزیل، با انتقاد از سیاست‌های اسرائیل به ویژه تجاوز آن به ایران نشان داد که دیدگاه خود به مسائل امنیتی و ژئوپلیتیکی را تغییر داده است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، اندیشکده آمریکایی مذکور، تغییر دیدگاه بریکس به مسائل ژئوپلیتیکی را در بیانیه اخیر این گروه ... اندیشکده آمریکایی: «بریکس» دیدگاه امنیتی و ژئوپلیتیکی خود را تغییر داده‌است

ادامه

آسیا, آفریقا, آمریکا, اسراییل, اشغالگری, اقتصادی, امنیتی, اندونزی, ایران, برزیل, بریکس, تحلیل, جهان چند قطبی, ٰژئوپلیتیک

رئیس‌جمهور کلمبیا: مردم فلسطین مستحق عدالت هستند/ نباید در برابر اقدامات اسرائیل منفعل بود

رئیس جمهوری کلمبیا عنوان کرد، دولتش نمی‌تواند در برابر اقدامات مُخرب اسرائیل در غزه و نقض قوانین بین المللی منفعل بماند و مردم فلسطین مستحق عدالت هستند. وی در ادامه تصریح کرد، اگر واکنش نشان ندهیم تاریخ به سختی ما را قضاوت خواهد کرد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، گوستاو پترو در نوشتاری در ... رئیس‌جمهور کلمبیا: مردم فلسطین مستحق عدالت هستند/ نباید در برابر اقدامات اسرائیل منفعل بود

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, خاورمیانه, سازمان ملل, عربستان, فرانسه, فلسطین, کلمبیا

انتظار حمایت نظامی چین از ایران با سیاست خاورمیانه‌ای پکن در تعارض است

عضو هیات علمی دانشگاه تهران و کارشناس مسائل چین به ایرنا گفت: راهبرد چین در خاورمیانه طی یک دهه گذشته بر پایه strategic hedging تنظیم شده است؛ بدین معنا که چین به دنبال تعامل فعالانه با همه طرف‌ها و عدم ورود به تعارضات دوجانبه در منطقه است. به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، سیاست چین ... انتظار حمایت نظامی چین از ایران با سیاست خاورمیانه‌ای پکن در تعارض است

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, استراتژیک, اسراییل, امنیتی, اوکراین, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, ترکیه, تنش‌زایی, جهان, چین, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سازمان ملل, سوریه, صلح, عربستان

کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده در حال غرق شدن است

سازمان دریانوردی انگلیس از غرق شدن کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده یمن خبر داد. به گزارش ایسنا، سازمان دریانوردی انگلیس روز یکشنبه اعلام کرد که کشتی هدف قرار گرفته در فاصله ۵۱ مایل دریایی در جنوب غرب الحدیده یمن در حال غرق شدن است. این سازمان اشاره کرد که خدمه کشتی آماده ... کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده در حال غرق شدن است

ادامه

انگلس, جهان, خاورمیانه, خبر, غرب اروپا, یمن

لوبلاگ: عربستان و آمریکا خاورمیانه را به مکانی خطرناک تبدیل کرده‌اند

تارنمای نشریه لوبلاگ در یادداشتی نوشت: در حالیکه ‘دونالد ترامپ’ خاورمیانه را مکانی بسیار خطرناک می داند، باید یادآوری کرد، این عربستان با کمک بی سر و صدای آمریکا بود که خاورمیانه را به این روز انداخته است.

 

ایرنا به نقل از ‘امیل نخله’ از اعضای اندیشکده شورای روابط خارجی و افسر ارشد پیشین سیا در یادداشتی با عنوان’ چگونه سعودی ها به کمک آمریکا خاورمیانه را تبدیل به مکانی خطرناک کرده‌اند’ افزود: به گفته رئیس جمهوری آمریکا، خاورمیانه، مانند سایر نقاط جهان، مکانی بسیار خطرناک است. اما باید گفت عربستان با کمک بی سر و صدای آمریکا است که این کار را انجام داده اند.

 

در ادامه یادداشت این عضو اندیشکده شورای روابط خارجی آمده است: سخنان بسیار عجیب ترامپ در مورد شاهزاده ‘محمد بن سلمان’ و نقش وی در قتل’جمال خاشقچی’ روزنامه نگار اهل عربستان، چندین مسئله جدی را مطرح می کند که ترامپ عمدا دست داشتن وی در این جنایت را رد کرده و یا واقعا از این موضوع اطلاعی ندارد.

 

فراتر از حقایق و منطق نصف و نیمه ای که ترامپ در دفاع از بن سلمان ارائه داد، او در حقیقت با این کار منافع بلند مدت آمریکا در منطقه را تضعیف کرده و زندگی شهروندان آمریکایی، غیرنظامیان، دیپلمات ها و ارتش را در خاورمیانه در معرض خطر قرار می‌دهد.

 

غم انگیز است که رئیس جمهوری ایالات متحده، به عنوان نخستین دریافت کننده اطلاعات کشور خود، قضاوت سیا در مورد دست داشتن بن سلمان در قتل خاشقچی را رد کرده و همه واقعیت ها را دور انداخته است. به عبارتی ترامپ با بی‌عتنایی به تحقیقات سیا، اعتبار این جامعه اطلاعاتی را زیر سوال برده است.

 

در زیر چند نمونه آورده شده که نشان می‌دهد چگونه سعودی ها، با کمک آمریکا، منطقه را به یک مکان بسیار خطرناک تبدیل کرده‌اند.

 

تفسیر بنیادگرایانه از اسلام که توسط ‘محمد ابن عبدالوهاب’ از حدود نیم قرن پیش شروع شده و به صدور دیدگاه خود از اسلام می‌پردازد، سبب به وجود آمدن افراد وگروه‌هایی همچون’اسامه بن لادن’، القاعده، الشباب، داعش و دیگر گروه‌های تروریستی منطقه‌ای شد. بسیاری از جهادگران این گروه از عربستان و دیگر کشورهای امیرنشین خلیج فارس آمده‌اند و توسط افراد و سازمان های این کشورها تامین می‌شوند.

 

برای مثال ‘سازمان بین‌المللی امداد اسلامی’، ‘مجمع جهانی جوانان مسلمان’، ‘الحرمین’ و دیگر گروه‌ها، دیدگاه بنیادگرایانه‌ای از اسلام ارائه داده و در سراسر آسیا، آفریقا، آسیای مرکزی، بالکان و دیگر نقاط جهان به فعالیت مشغول هستند. آنها صاحب دکترین افراطی هستند که از سوی دیگر مسلمانان، مسیحیان و یهودیان غیرقابل تحمل است.

 

اما بسیاری از سعودی‌ها از دکترین وهابی حمایت می‌کنند و در واقع سعودی‌ها همراه با دیگر همراهان خود از بحرین، کویت و امارات به القاعده و سازمان تروریستی پیرو مانند داعش پیوسته اند. فراموش نکنیم پانزده نفر از هواپیماربایان ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، اهل عربستان بودند و مقامات آمریکایی پس از حادثه ۱۱ سپتامبر در مورد نیاز به مبارزه با تروریسم جلسات متعددی با همتایان خود در عربستان برگزار کردند. در واقع سال‌هاست ایالات متحده از صدور روایتی افراطی از اسلام از سوی عربستان آگاه است،اما سیاستگذاران ایالات متحده قبل و بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر، عربستان سعودی را به دلیل رشد بنیادگرایی پاسخگو نمی‌دانند.

 

در سوی دیگر میدان، جنگ یمن که با رهبری عربستان تبدیل به یک فاجعه تمام عیار انسانی شده، میلیون‌ها یمنی، از جمله زنان و کودکان بسیاری را در معرض خطر مرگ ناشی از قحطی و بیماری‌های مرتبط قرار داده است. برخلاف آنچه ترامپ در بیانیه خود مبنی بر مبری‌کردن بن‌سلمان گفت، عربستان سعودی مسئول فاجعه انسانی یمن است. جت های عربستان با بمباران اهداف غیرنظامی در یمن، از جمله مدارس و بیمارستان‌ها و با پشتیبانی تاکتیکی و اطلاعاتی آمریکا در این کشور فاجعه بزرگ به راه انداخته‌اند.

 

محاصره قطر به عنوان یکی از اعضاء شورای همکاری خلیج فارس توسط عربستان و دیگر متحدانش از دیگر اقدامات بی‌ثبات کننده عربستان است که نباید نایده گرفته شود. بن سلمان و ‘محمد بن زاید’ همتای وی در ابوظبی، قطر را متهم به حمایت از تروریسم کرده‌اند که در بهترین حالت این اتهام تنها یک ادعای دروغین است. از سوی دیگر ترامپ هم با حماقت تمام در کنار بن‌سلمان برای محاصره قطر ایستاده است و این در حالیست که یکی از بزرگترین پایگاه‌های منطقه‌ای آمریکا در قطر واقع شده است. محاصره قطر باعث افزایش تنش در خلیج فارس شده و خطر جنگ در خاورمیانه را افزایش داده است. همچنین این امر قطر را به سمت ایران و ترکیه، دو کشور غیر عربی سوق داده که بن سلمان قادر به شکست آن‌ها نیست.

 

در عین حال، ترامپ، بن سلمان و ‘بنیامین نتانیاهو’ نخست وزیر متعلق به جناح راست اسرائیل که از همان ابتدا با برنامه هسته‌ای ایران مخالف بود، در نهایت سبب خروج آمریکا از برجام شدند؛ توافقی که بر اساس آن ایران غنی سازی اورانیوم را متوقف کرد و تعداد سانتریفیوژها را کاهش داد. جامعه بین‌المللی هم از طریق بازرسی‌های دقیق اطمینان حاصل کرد ایران به این توافق پایبند می‌ماند.

 

ناگفته نماند در حالیکه بن‌سلمان از مخالفان سرسخت توافق هسته‌ای با ایران بود، حال به دنبال گسترش برنامه هسته‌ای خود است. لذا اگر او مجاز به محقق ساختن رویای هسته‌ای خود شود، دوران خطرناکی از گسترش سلاح‌های هسته‌ای منطقه را به کام خود فرو می‌برد و درگیری‌های آینده منطقه‌ای را مرگبارتر می‌کند.

 

سیاست ایالات متحده در عراق و سوریه در دهه گذشته نیز به طور قابل توجهی به تبدیل خاورمیانه به مکانی خطرناک کمک کرده است.حمله ایالات متحده به عراق بدون توجه به تأثیرات درازمدت چنین جنگی و سیاست ‘باراک اوباما’ رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده و ترامپ در سوریه، سبب ایجاد خلا بزرگی در این دو کشور شد که به سرعت توسط داعش پر شد.

هانت در ایران نسبت به وقوع جنگ جهانی در خاورمیانه هشدار داد

«جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس که دیروز دوشنبه میهمان ایرانی ها بود در مصاحبه ای منطقه غرب آسیا را به یک انبار باروت تشبیه کرده و نسبت به وقوع جنگ جهانی در خاورمیانه هشدار داده است.

ادامه

اسراییل, امریکا, انگلستان, ایران, پاکستان, خاورمیانه, عربستان سعودی

کارشناسان آمریکایی: واشنگتن مانع فشار جهانی بر بن‌سلمان است

شماری از کارشناسان آمریکایی در مصاحبه با خبرگزاری شینهوا تاکید کرده اند آمریکا بزرگترین مانع فشارهای جهانی بر دولت بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در پرونده قتل خاشقچی است.

ادامه

امریکا, ایران, جنوب غرب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی

خشم آمریکا از تقویت روابط اقتصادی اسرائیل و چین

آمریکا از تقویت روابط اقتصادی اسرائیل با چین به شدت خشمگین است. این در حالی است که اکنون جنگی اقتصادی میان چین و آمریکا درگرفته و واشنگتن نگران است بازنده نبرد اقتصادی با پکن باشد.

ادامه

اسراییل, امریکا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا

عطوان؛ واکنش مسکو و دمشق به‌حمله اسرائیل ویرانگر و زلزله‌وار خواهد بود

عبدالباری عطوان در مطلبی در رای الیوم آورده است: می‌توان گفت که بدون تردید هفته جاری شاید سرآغازی برای زورگویی‌های آمریکا و اسرائیل با هم باشد.

ادامه

اسراییل, امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه