در ادامه بحران سیاسی ناگهانی در کره جنوبی، وزیر دفاع این کشور ضمن عذرخواهی از مردم استعفا کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یونهاپ، «کیم یونگهیون» وزیر دفاع کره جنوبی به دلیل مشارکت در تنظیم «اعلامیه حکومت نظامی اضطراری» در این کشور ضمن عذرخواهی از مردم استعفای خود را اعلام کرد. همزمان با ... بدنبال شرکت در برقراری حکومت نظامی، وزیر دفاع کره جنوبی استعفا کرد
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
بهرغم اعتصاب و اعتراضهای گسترده و سراسری نفتگران، اعتراضهای بازنشستگان صندوقهای کارگری، کشوری، لشگری، و فولاد، و تجمع اعتراضی گستردۀ بازنشستگان مخابرات در استانهای مختلف در ۷ آبان، و وعده دادن پزشکیان به خامنهای به اجرا کردن “برنامه هفتم توسعه”، دولت پزشکیان به اجرای بهاصطلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه ضدمردمی هفتم توسعهٔ رژیم ... یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
کوالالامپور: «سیاست آینده مشترک» مهمترین مشوق مالزی برای عضویت در بریکس است
نخست وزیر مالزی، «سیاست آینده مشترک» را مهمترین مشوق کشورش برای عضویت در بریکس دانست و گفت: اصل سیاست آینده مشترک مورد استقبال کشورهای آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و جنوب جهانی قرار گرفته است. به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری برناما، انور ابراهیم در آیین افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین (CIIE) اظهار داشت: ... کوالالامپور: «سیاست آینده مشترک» مهمترین مشوق مالزی برای عضویت در بریکس است
پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
فسخ قرارداد “بزرگترین معامله تاریخ بورس ایران”
سازمان خصوصیسازی ایران قراردادی را پس از ۷ سال فسخ کرد که رکورد معاملات و واگذاری شرکتها در ایران را شکسته و به یکی از جنجالیترین آنها تبدیل شده بود. طرف قرارداد شرکتی وابسته به سپاه بود.
علیاشرف عبدالله پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصیسازی ایران، روز سهشنبه (۲۳ آذر/ ۱۳ دسامبر) اعلام کرد که «قرارداد واگذاری مخابرات ایران ۱۲ روز قبل به علت پرداخت نشدن ۲ یا ۳ قسط از سوی شرکت “توسعه اعتماد مبین” و برگشت خوردن نزدیک به هزار میلیارد تومان چک آن» فسخ شده است. به گفتهی او، جمع این “چکها ۵ یا ۶ فقره” بوده است.
این قرارداد پس از حدود ۷ سال و به دلیل “عدم ایفای تعهدات خریدار و اظهار ناتوانی از پرداخت اقساط” فسخ شده است. بدین ترتیب به گفتهی رئیس سازمان خصوصیسازی ایران “چارهای” برای این سازمان جز “فسخ قرارداد واگذاری مخابرات ایران باقی نماند و اکنون این واگذاری فسخشده تلقی میشود”.
سازمان خصوصیسازی، زیر مجموعه وزارت اقتصادی و دارایی ایران است. اعمال نمایندگی وزارت اقتصاد و دارایی در امر واگذاریها و عرضه هرگونه سهام، از جمله وظایف و اختیارات این سازمان است. فروش سهام شرکت مخابرات نیز در چارچوب اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی صورت گرفته بود که بر اساس آن بایستی شماری از شرکتهای تحت کنترل دولت به بخش خصوصی واگذار میشدند. سیاست کلی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی نیز حدود ۱۱ سال پیش توسط “مجمع تشخیص مصلحت نظام” تنظیم و توسط علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی به دولت وقت ابلاغ شد.
سازمان خصوصیسازی پس از فسخ قرارداد واگذاری سهام مخابرات به “اعتماد مبین” اعلام کرده است که “اعاده سهام شرکت مخابرات و مدیریت آن به دولت” جهت واگذاری مجدد سهام این شرکت بعدا و از سوی مراجع قانونی اعلام خواهد شد.
“تعجب” از فسخ قرارداد
همزمان با اعلام فسخ قرارداد واگذاری سهام مخابرات به “اعتماد مبین” از سوی سازمان خصوصیسازی، داود زارعیان، معاون امور مشتریان شرکت مخابرات، ضمن تأکید بر اینکه بزرگترین سهامدار مخابرات شرکت “توسعه اعتماد مبین” است و به همین دلیل این نه شرکت مخابرات، بلکه “سهامداران هستند که در رابطه با اعلام فسخ قرارداد واگذاری شرکت مخابرات پاسخگو خواهند بود” گفت: «با این حال فسخ قرارداد اعلام شده است؛ اما به نظر نمیرسد که درست باشد».
زارعیان همچنین افزود: «این خبر برای ما هم عجیب است و اصولا سازمان خصوصیسازی نمیتواند چنین کاری کند».
معاملهای “شبههبرانگیز”
معامله واگذاری بیش از ۵۰ درصد از سهام شرکت مخابرات ایران به شرکت “توسعه اعتماد مبین” وابسته به سپاه پاسداران در روز ۵ مهر ماه ۱۳۸۸ (۲۷ سپتامبر ۲۰۰۹) انجام گرفت. این قرارداد با شکستن رکورد بزرگترین معامله بورس و واگذاری شرکتها در ایران، “بزرگترین معامله” در تاریخ ۴۸ سالهی بورس تهران لقب گرفت.
“کنسرسیوم اعتماد مبین” خریدار این سهام بود. شرکت سرمایهگذاری “مهر اقتصاد ایرانیان” دیگر شرکتکننده در رقابت تصاحب سهام شرکت مخابرات، نیز وابسته به سپاه پاسداران بود.
ارزش سهام خریداری شده ۷۸۰۰ میلیارد تومان، معادل ۸ / ۷ میلیارد دلار (به ارزش روز) بود. خبرگزاریهای ایران آن زمان نوشته بودند که این معامله تنها “ظرف حدود نیم ساعت” انجام گرفته است. شرکت مخابرات ایران در سال ۱۳۵۰ با سرمایهای بالغ بر پنج میلیارد ریال تأسیس شد. در سال ۱۳۸۸ بیش از ۴۷ هزار نفر در این شرکت و زیرمجموعههای آن مشغول به کار بودند.
گزارشهای منتشرشده در رسانههای جمعی ایران در زمان واگذاری سهام شرکت مخابرات به “اعتماد مبین” نشان میدادند که واگذاری شرکتهای دولتی به “بخش خصوصی” به نحوی بوده که اغلب این شرکتها به تملک “نهادهای حکومتی” درمیآمدهاند و به گفتهی مصطفی کواکبیان، نماینده وقت مجلس “از این جیب به آن جیب” میرفتهاند. شرکتها و بنیادهای وابسته به سپاه پاسداران در این میان از اصلیترین خریداران سهام شرکتهای مهم واگذار شده بودهاند.
فروش سهام اصلی مخابرات به شرکت وابسته به سپاه پاسداران در دوره دوم دولت محمود احمدینژاد و اندک زمانی پس از اعتراضات وسیع به نتیجهی انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، زمینهساز انتقادهای شدیدی علیه دولت او شد. شمار زیادی از کارشناسان اقتصادی، مدیران بخش خصوصی و نیز گروهی از نمایندگان مجلس، دولت دهم را متهم کردند که با واگذاری سهام عمده مخابرات به “اعتماد مبین”، قصد تقویت نقش سپاه را در اقتصاد کشور داشته است.
حذف رقیب با اشاره “نهاد امنیتی”
این اعتراضات سرانجام منتهی به احضار شمسالدین حسینی، وزیر اقتصاد وقت، به مجلس شد. دولت وقت همواره متهم بود که در امر واگذاری سهام مخابرات، شرایط لازم را برای رقابت آزاد میان داوطلبان رعایت نکرده است.
حسینی بالاخره در نشست روز ۲۲ تیر ۱۳۸۹ مجلس حاضر شد و ضمن دفاع از اقدام دولت، اعتراف کرد که یکی از داوطلبان خرید سهام شرکت مخابرات به دستور یک نهاد امنیتی از رقابت حذف شده است. او گفت: «در حوزههایی که نهادهای امنیتی مباحثی را مطرح میکنند و کتبا به ما مینویسند، ما اجرای امر خواهیم کرد. در مورد سهام مخابرات نیز، به درخواست یکی از نهادهای امنیتی، یکی از رقبا از عرصه رقابت حذف شد».
سپس نام شرکت “پیشگامان کویر یزد” به عنوان رقیب خریداری سهام مخابرات در رسانهها مطرح شد که گویا به دلیل فقدان “صلاحیت امنیتی” از سوی سازمان خصوصیسازی از رقابت حذف شد.
در نهایت در آذر ماه ۱۳۸۹ یعنی با گذشت بیش از یک سال از واگذاری سهام مخابرات به شرکت وابسته به سپاه، کمیته تحقیق و تفحص مجلس از عملکرد شرکت مخابرات، در گزارش خود به تشریح شماری از “عملکردهای خلاف قانون” شرکت یادشده پرداخت.
یکی از محورهای الی گزارش به تبیین “قانونشکنی” در واگذاری بخشی از سهام شرکت مخابرات به “بخش خصوصی” اختصاص داشت. بر اساس این گزارش، در جریان واگذاری شبههبرانگیز سهام مخابرات، “کنسرسیوم پیشگامان کویر یزد” یک روز قبل از مزایده کنار گذاشته میشود. اما برای آن که روند واگذاری ظاهر قانونی داشته باشد، کنسرسیوم “مهر اقتصاد ایران” را به عنوان رقیب “اعتماد مبین” وارد رقابت میکنند، در حالی که برخی از اعضای این دو شرکت مشترک هستند و “اساساَ برای قانونی جلوه دادن مزایده وارد رقابت صوری” شده بودند.
کمیته تحقیق و تفحص مجلس با تأکید بر صلاحیت “کنسرسیوم پیشگامان کویر یزد” به عنوان یکی از شرکتهای فعال در “امنیتیترین بخشهای مخابرات”، حذف آن را غیرموجه و تنها در راستای واگذاری سهام مخابرات به یک مجموعه خاص ارزیابی کرده بود.
رادیو آلمان
اژهای : رییس قوۀ قضاییه سود پولهای مجهول را برداشت میکند
حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوۀ قضاییه ایران، استفادۀ رییس این قوه از “پول های توقیفی و بی حساب و کتاب” را پذیرفته و گفته است که این پول ها توسط قوۀ قضاییه ایران در بانک های کشور سپرده گذاری می شوند و رییس قوۀ قضاییه نیز از سود حاصل از آنها برای ... اژهای : رییس قوۀ قضاییه سود پولهای مجهول را برداشت میکند
اکثر برزیلیها خواهان برکناری “میشل تامر” هستند
نتایج تازهترین نظرسنجیها حاکی از افزایش میزان نارضایتی از رییس جمهوری برزیل است، این در حالی است که اقتصاد این کشور به بدترین وضعیتش در چند دهه گذشته رسیده است. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، نظرسنجی که توسط روزنامه فویا دو سن پائولو و در بازه زمانی هفتم و هشتم ... اکثر برزیلیها خواهان برکناری “میشل تامر” هستند
افشای سند فیش حقوق دریافتی شریعتمداری: ماهیانه ۱۸۷ میلیون تومان
روز شنبه ۲۰ آذر بر اساس خبر دریافتی فیش حقوقی شریعتمداری، سر دبیر روزنامه کیهان و سردمدار اقتصاد مقاومتی افشا شد. این فیش حقوقی ماهیانه ۱۸۷ میلیون تومان است. دانشجو آنلاین
صدها پلیس انگلیس متهم به سوءاستفاده جنسی
براساس گزارش یک نهاد نظارتی که روز پنجشنبه منتشر شد در طی دو سال اخیر صدها مأمور پلیس در انگلیس و ولز ضمن سوءاستفاده از قدرت و جایگاهشان، متهم به اذیت و آزار و سوءاستفاده جنسی شدهاند. به گزارش ایرنا، نهاد نظارتی بر نیروی پلیس انگلیس ( اچ ام آی سی )، ضمن انتشار ... صدها پلیس انگلیس متهم به سوءاستفاده جنسی