عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

اسلواکی بار دیگر تحریم‌های ضد روسی را وتو کرد

اسلواکی بار دیگر مخالفت خود را با تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه اعلام و این طرح را وتو کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از تاس، اسلواکی در نشست سفیران اتحادیه اروپا در بروکسل، بار دیگر مانع تصویب هجدهمین بسته تحریمی این اتحادیه علیه روسیه شد. گزارش ها حاکی از آن است که دولت ... اسلواکی بار دیگر تحریم‌های ضد روسی را وتو کرد

ادامه

اتحادیه اروپا, اسلواکی, اوکراین, بلژیک, تحریم, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

پالتیکو: اروپا دیگر جایگاهی در خاورمیانه ندارد

نشریه آمربکایی با اشاره به اینکه دیگر هیچ‌کس در منطقه غرب آسیا به اروپایی‌ها گوش نمی‌کند، نوشت: حمله واشنگتن به ایران بزرگترین بازیگران اروپایی را به جایگاه طعمه‌های فریبنده تنزل داد، چرا که آنها ساعت‌ها قبل از شروع حمله، مذاکرات را دنبال می‌کردند. به گزارش ایسنا، تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای هدف قرار ... پالتیکو: اروپا دیگر جایگاهی در خاورمیانه ندارد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقیانوس اطلس, انگلیس, ایران, خاورمیانه, ٰژئوپلیتیک, فرانسه, فلسطین, مذاکرات هسته‌ای

درخواست نماینده ارشد پارلمان آلمان برای دسترسی کشورش به سلاح اتمی

رئیس فراکسیون اتحادیه دموکرات مسیحی و اتحادیه سوسیال مسیحی (CDU/CSU) در پارلمان آلمان خواستار دسترسی آلمان به سلاح‌های هسته‌ای شد. به گزارش ایسنا، «ینس اشپان» رئیس فراکسیون اتحادیه دموکرات مسیحی و اتحادیه سوسیال مسیحی (CDU/CSU) در بوندستاگ، از دسترسی آلمان به سلاح‌های هسته‌ای بریتانیا و فرانسه یا ایجاد یک «چتر هسته‌ای اروپایی» به رهبری آلمان ... درخواست نماینده ارشد پارلمان آلمان برای دسترسی کشورش به سلاح اتمی

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, جهان, خبر, سلاح هسته‌ای, فرانسه, ناتو

فارن پالیسی؛ شکاف جدید در اتحادیه اروپا درباره تعامل با دولت سوریه

نشریه فارن پالیسی گزارش دادکه اتحادیه اروپا در خصوص دولت سوریه اتفاق نظر ندارد و تازه‌ترین شکاف در این اتحادیه مساله به رسمیت شناختن دولت بشار اسد و کمک به او برای بازسازی سوریه است.

 

به نوشته فارن پالیسی، اتحادیه اروپا تلاش می‌کند تا نمای واحدی در برابر جهان ارائه دهد اما موضوعات زیادی بطور فزاینده‌ای اروپا را دچار شکاف می‌کند. تازه ترین موضوع ایجاد شکاف و دودستگی در اتحادیه اروپا، این است که آیا اروپا باید به دولت بشار اسد در سوریه برای بازسازی این کشور کمک کند یا نه ؟

 

هر چند اروپایی ها بطور رسمی درباره سیاست تحریم دولت سوریه متحد هستند اما کشورهای منفرد در حال طرح این سوال هستند که آیا باید موضع حداکثری را حفظ کنند یا نه. در حالی که فرانسه ، آلمان و انگلیس خواستار حفظ موضع شدید ضد اسد هستند اما سایر کشورها در جنوب و شرق اروپا بخصوص کشورهای با دولت های پوپولیستی خواستار تعدیل موضع هستند.

 

دیپلمات‌ها ازسرتاسر اروپا به فارن پالیسی گفتند که این دسته دوم ازکشورها، رابطه با سوریه را از دریچه بحران آوارگان نگاه می‌کنند.

 

آنها اعتقاد دارند که با به رسمیت شناختن به عنوان پیروز جنگ و کمک به او در بازسازی کشور، قادر خواهند بود که آوارگان سوری را بازگردانند.

 

ایتالیا به عنوان مهمترین حامی دولت اسد و مخالف تحریم علیه شرکت‌های سوریه – حداقل پشت درهای بسته – ظاهر شده است. یک دیپلمات از جنوب اروپا که خواست نامش ذکر نشود گفت که ایتالیا در حال ارزیابی مجدد در موضع خود است.

 

 

وی گفت: اگر می‌خواهید آوارگان بازگردند ، اگر می خواهید از موج دوم آوارگان جلوگیری کنید و با تهدید داعش در اروپا برخورد کنید در این صورت باید با دولت سوریه تعامل کنید. وی افزود: راه حل روی میز است. راه حل، اسد است.

 

سیاست کنونی اتحادیه اروپا براساس قطعنامه ۲۲۵۴ سازمان ملل مصوب دسامبر ۲۰۱۵ است که خواستار انتقال سیاسی در سوریه شده است. لحن و عبارات این قطعنامه عمدا مبهم است و به کشورهای غربی مخالف اسد اجازه می‌دهد تا خواستار کناره گیری او از قدرت شوند در حالی که روسیه، چین و دیگر کشورها می‌گویند این قطعنامه صرفا به معنی اصلاحات سیاسی توافقی است. اکنون که مشخص شده که اسد قدرت را ترک نمی‌کند ، ابهام این قطعنامه در حال ایجاد اختلافاتی در داخل اتحادیه اروپا است.

 

ایتالیا می‌تواند تمدید سالانه تحریم های سوریه را وتو کند اما انجام این کار ریسک انزوای ایتالیا را به همراه خواهد داشت. کارشناسان می گویند هنوز این تصور وجود دارد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا حتی درموضوعات سیاست خارجی خود را تحت فشار برای اقدام اجماعی احساس می‌کنند. اما با گذر زمان ایتالیا ممکن است حامیان بیشتری برای تغییر به دست آورد.همین الان گمان می‌رود که کشورهای لهستان، اتریش و مجارستان از ایده تعامل مجدد با مقامات سوریه حمایت می‌کنند.

 

یک دیپلمات غربی اذعان کرد که تمام ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا درک می کنند که اسد عملا در جنگ پیروز شده است. اما آلمان و فرانسه برای پذیرش این مساله تردید دارند زیرا مجبور خواهند شد به قبول کردن اصلاحات در دولت اسد بسنده کنند.

ایرنا

لاوروف: روسیه حق خود می‌داند به اقدامات آمریکا پاسخ بدهد

وزیر خارجه روسیه بر حق مسکو برای مقابله به مثل با استقرار موشک‌های آمریکایی در هر نقطه از جهان تاکید کرده و گفت: آمریکایی‌ها از تغییر تمایلات در جهان امروز که استعمار، دیکتاتوری و تهدید در آن جایی ندارد، ناراحت هستند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امارات, امریکا, جهان, خبر, روسیه, مسابقه تسلیحاتی, ونزوئلا

ماکرون: اروپا هرگز تا این حد در معرض خطر قرار نگرفته است

رئیس‌جمهور فرانسه که چندین ماه است به دلیل موج اعتراض‌های مردمی هدف انتقاد و فشار قرار دارد، هشدار داد که انتخابات ماه می برای آینده قاره اروپا تقشی تعیین کننده دارد

ادامه

اتحادیه اروپا, جهان, خبر, غرب اروپا, فرانسه