غروب رهبری ولایی فرصتی ارزنده برای آغاز حرکت به سوی دگرگونی‌های بنیادی در ایران

گفته‌های سران “نظام” و بیانیه‌ها و تبلیغات حکومتی و به‌ویژه سخنرانی‌های اخیر خامنه‌ای نشان‌دهندهٔ وضع بسیار نامتعادل حکومت ولایی و آشفتگی در سیاست‌گذاری‌های داخلی و خارجی آن است. تحولات پنج ماه گذشته نیز باید به مسعود پزشکیان نشان داده باشد که در ساختار قدرت رژیم ولایی تحقق دستاوردهای اساسی و واقعی برای مردم از بالا، ... غروب رهبری ولایی فرصتی ارزنده برای آغاز حرکت به سوی دگرگونی‌های بنیادی در ایران

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اجتماعی, اختلاف طبقاتی, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایران, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, معیشت

روز گارِ تلخِ کارگران مصدوم‌شده و خانواده‌‎هایشان سه ماه بعد از حادثه طبس / صدایمان به جایی نمی‌رسد

کارگرانِ شبِ حادثه‌ی معدنجو، آسیبِ مغزی دیده‌اند، پزشکان عذر برخی را خواسته و تشخیصِ از کارافتادگی داده‌اند. بسیاری از آن‌ها فعلا نمی‌توانند کار کنند و برخی احتمالا تا آخرِ عمرشان هم به وضعیتِ عادی برنگردند. خانواده‌ی این کارگران، این سه ماه را با مستمریِ ۱۰ میلیون تومانیِ معدنجو گذرانده‌اند؛ مستمری‌ای که معلوم نیست تا چه ... روز گارِ تلخِ کارگران مصدوم‌شده و خانواده‌‎هایشان سه ماه بعد از حادثه طبس / صدایمان به جایی نمی‌رسد

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, حوادث, درمان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معدنکاران, معیشت

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکت‌های اجتماعی‌ای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیب‌هایی زیاد دربُرهه‌های زمانی‌ای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دوران‌ها از تبار طبقه‌های زحمتکش یا لایه‌های ... گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, استقلال, امپریالیسم, ایران, دانشجویی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, یادنامه

فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمی‌شود

«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا به‌شدت دوقطبی شده و انتظار می‌رود باتوجه به عمیق‌تر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، ‌جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونت‌آمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راه‌یابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آن‌را ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمی‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اجتماعی, اقتصادی, تحلیل, جهان, سیاسی

«طلبکارانِ شهرداری» خود را آتش زدند/ اعتراض تلخی از سرِ استیصال و ناچاری

این روزها، خودسوزی‌ها، چراغ خطر را به صدا درآورده اند؛ وضعیت به راستی قرمز است؛ شهرداری‌ها نتوانسته‌اند به تعهداتشان عمل کنند و اوضاع برای طلبکاران شهرداری و بالتبع برای کارگران وخیم شده‌است.

 

به گزارش ایلنا: در هفته گذشته، دو بار شاهد خبرساز شدنِ پیمانکارانِ مستاصلِ شهرداری بودیم؛ دو بار رسانه‌ها اخبار خودسوزی منتشر کردند؛ در روزهای پشتِ سرِ هم، در یک هفته‌ی واحد، دوبار پیمانکاران شهرداری خودشان را به آتش کشیدند؛ مقابل چشم آن همه ارباب رجوع و کارمند و کارگر؛ مقابل دیدگان مسئولان مالی و کارپردازان که لابد مرتبا می‌گویند نداریم؛ شهرداری پول ندارد…

 

یک خودسوزی در شهرداری منطقه دو قم رخ داد و دیگری در شهرداری منطقه ۱۶ تهران. در اولی که بیست و دوم مرداد ماه رخ داد، یک پیمانکار خودش را در محوطه شهرداری منطقه دو شهرداری قم آتش زد؛ او را به سرعت به بیمارستان رساندند، اما زنده نماند: مرگ بر اثر سوختگی ۹۰ درصد؛ هرچه تلاش می‌کنیم از خانواده متوفی اطلاعاتی در ارتباط با این انتحار دردناک به دست بیاوریم، به جایی نمی‌رسیم؛ خانواده متوفی می‌گویند: مصاحبه نمی‌کنیم و ناچار ما هم به اطلاعیه رسمی روابط عمومی شهرداری قم بسنده می‌کنیم؛ نمی‌دانیم چقدر طلبکار بوده؛ چند وقت بدهی‌اش را نپرداخته‌اند و در واقع چرا دست به خودسوزی می‌زند.

 

و در دومین خبر، بیست و چهارم مردادماه، پیمانکاری حدودا ۴۰ ساله در مقابل اتاق مسئول امور مالیِ شهرداری منطقه ۱۶ تهران خودش را به آتش می‌کشد؛ می‌گویند این اتفاق پس از آن رخ داد که مسئول امور مالی به وی اعلام کرد؛ برای دریافت مطالباتش بازهم باید صبر کند. او هم انگار دیگر حوصله و توانِ صبوری نداشته است؛ پس خودش را آتش می‌زند؛ در این مورد هم روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۶ تهران، پاسخ درست-حسابی نمی‌دهند؛ هرچه لاینقطع به شهرداری منطقه ۱۶ تهران تلفن می‌زنیم، پاسخ همان پاسخِ اولی است: مسئول مربوطه تشریف ندارند.

 

در هر دوی این خبرها، شکلی جدید از اعتراضِ تلخ و خشمگین را می‌بینیم؛ شکلی جدید از اعتراضِ پر از عصبیت که از استیصال حکایت دارد؛ طلبکار خودش را می‌سوزاند تا اعتراضش را نشان دهد؛ می‌داند که به احتمال زیاد با این سوختن هم به طلبش نمی رسد یا اگر هم پولی بدهند، دیگر به دردش نمی خورد؛ اما حداقلش این است که با این «خودسوختن» دیگر مجبور نیست هی برود و دوباره برگردد؛ مجبور نیست باز هم صبر کند؛ وقتی همه راهها بسته می‌شود یا تصور می‌شود که همه راهها بسته است؛ پیمانکارانِ مستاصل راهی به دوزخ باز می‌کنند؛ مقابل چشم مردم خودسوزی می‌کنند تا به مسئولان نشان بدهند که خسته‌ایم؛ به مسئولانی که هر بار خیلی ساده گفته اند باز هم صبر کنید؛ به همین سادگی….

 

اما یک چیز کاملا روشن است و آن این که معادله ناقص و معیوب رابطه بین شهرداری‌ها و پیمانکاران، فقط بحث ساده‌ی بدهکار و طلبکار نیست؛ وقتی شهرداری صورت وضعیت و مطالبات پیمانکاران را نمی‌پردازد؛ هزاران هزار کارگر فضاهای شهری بدون روزی می‌مانند؛ چرا که هر پیمانکار حداقل یک پروژه را به پیمان گرفته است و هر پروژه‌ی شهری، وسیله امرار معاش چندین خانواده کارگری است که اگر پولی در شهرداری در کار نباشد، بایستی هر روز و هرشب، سفره خالی پهن کنند. این روزها، خودسوزی‌ها، چراغ خطر را به صدا درآورده اند؛ وضعیت به راستی قرمز است؛ شهرداری‌ها نتوانسته‌اند به تعهداتشان عمل کنند و اوضاع بدجور برای طلبکاران شهرداری و بالتبع برای کارگران وخیم شده‌است.

 

شاهد موج اعتراض پیمانکاران شهرداری خواهیم بود

 

افشین حبیب‌زاده، عضو جدید شورای شهر تهران هم در ارتباط با وضعیت فعلی شهرداری‌ها، علی‌الخصوص شهرداری تهران، اطلاعات دقیقی در اختیارمان می‌گذارد. حبیب‌زاده می‌گوید: «هنوز که شهرداری تهران را تحویل نگرفته‌ایم، حدود ۹ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران بدهی دارد؛ براساس برآورد ما در سطح شهر تهران، ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام داریم و در نهایت، مجموع بدهی‌های شهرداری تهران اگر بدهی‌های بانکی را به آن بیفزاییم بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان می‌شود؛ از طرف دیگر، در همین امسال درآمدهای پایدار شهرداری تهران که بخش اعظم آن از مالیات ساخت و ساز تامین می‌شده، ۲۵۰۰ میلیارد تومان کاهش داشته است.»

 

حبیب زاده براساس این واقعیت‌های موجود نتیجه‌گیری می‌کند شهردار جدید باید در پروژه های در دست اجرا بازنگری کند و براساس میزان درآمد کنونی، اولویت بندی پروژه‌ها را انجام دهد و حتی اگر لازم شد، یک سری از این پروژه ها را از دستور کار خارج کند. به زعم او شهردار ابتدا باید یک حسابرسی کلی انجام دهد و بعد برود سراغِ اولویت بندی پروژه‌ها. این منتخب شورای شهر تهران می‌گوید: بودجه شهر تهران ۱۸ هزار میلیارد تومان است که از این بودجه حدود ۷-۸ هزار میلیارد تومان صرف دستمزد حدود ۶۵ هزار پرسنل شهرداری می‌شود؛ پس کار سختی شهردار جدید تهران پیش رو دارد؛ از یک سو کمبود درآمدهای تهران و از سوی دیگر، بدهی‌های قابل ملاحظه.

 

حبیب‌زاده می‌گوید: «اینها مشکلاتی است که فراروی شهردار جدید و شورای شهر جدید قراردارد و قطعا بیش از پیش شاهد موج پیمانکارانِ طلبکاری خواهیم بود که در مقابل شهرداری و شورای شهر تجمع می‌کنند یا به هر شکل ممکن اعتراض می‌کنند؛ این یعنی کار، به جای سختی رسیده است و شهردار و شورای شهر مسئولیت دشواری دارند.»

 

در این اوضاع، بایستی منتظر ماند و دید چطور قرار است این مسئولیت دشوار به سرانجام برسد و آیا روزی شرایط برای کارگران و پیمانکاران شهرداری، تغییر خواهد کرد؟ در آخرین تماسها، خانواده پیمانکارِ قمی با اصرار می‌گفتند نمی‌خواهیم مصاحبه کنیم؛ می‌خواهیم قضیه رسانه ای نشود، کِش پیدا نکند؛ شاید هم برای این خانواده عزادار، کش پیدا نکردنِ قضیه، به هزار و یک دلیل بتواند تسلای خاطر باشد، بتواند آرامشی حداقلی باشد، اما مساله این است که این قضیه در کلیتِ خود به نظر نمی‌رسد کشدار نباشد؛ تا زمانی که اوضاع در شهرداری ها عوض نشود، هر روز و هر لحظه ممکن است قضیه به هزار شکلِ دردناک ، کِش پیدا کند؛ چرا که هر روز و هر لحظه ممکن است صفِ انتظار و استیصالِ طلبکاران، برای چندمین بار با شعله باریکی منفجر شود….

“نجفی” گزینه نهایی شهرداری تهران شد

منتخب شورای شهر پنجم، لحظاتی پیش ضمن حضور در جمع خبرنگاران تأکید کرد:‌ برای نمایش انسجام میان منتخبین پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، محسن مهرعلیزاده یکی از کاندیداهای شهرداری تهران و الهه کولایی انصراف خود را اعلام کردند. پیش از آن نیز صبح امروز مرعشی انصراف خود را اعلام کرده بود. به این ترتیب ... “نجفی” گزینه نهایی شهرداری تهران شد

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر

۱۶ کشته و زخمی در تیراندازی یک سرباز در میدان تیر آموزشی کهریزک

به گزارش رسانه‌های ایران، در حادثه تیراندازی یک سرباز در منطقه کهریزک تهران به روی هم‌خدمتی‌هایش در مجموع ۴ نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شده‌اند. هنوز علت واقعه روشن نیست.   به گزارش خبرگزاری مهر، روز یکشنبه (۱۵ مرداد / ۶ اوت) یک سرباز با اسلحه به سوی هم‌خدمتی‌هایش شلیک کرد که بر اثر ... ۱۶ کشته و زخمی در تیراندازی یک سرباز در میدان تیر آموزشی کهریزک

ادامه

ایران, خبر

فرمانداری تهران: ورود اعضای لیست امید به شورای شهر تهران

عیسی فرهادی فرماندار تهران صبح امروز (یکشنبه – ۳۱ اردیبهشت) در نشستی خبری نتایج انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران، ری و تجریش را بر اساس آمار اولیه و شمارش آرای ۲۵۲۳ صندوق از مجموع ۳۹۵۷ صندوق اخذ رای تهران اعلام کرد.   بر اساس اعلام فرهادی، ۲۱ عضو لیست امید تهران، به شورا راه ... فرمانداری تهران: ورود اعضای لیست امید به شورای شهر تهران

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر

رئیس قوه قضائیه شاکیان سعید طوسی را تهدید کرد!

صادق لاریجانی مصاحبه و روشنگری شاکیان پرونده سوءاستفاده جنسی سعید طوسی، قاری معروف قرآن را “معاونت در جرم” توصیف کرد و شاکیان را به تعقیب قضایی تهدید نمود.   صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران با اشاره غیرمستقیم به پرونده سعید طوسی، آن را مصداقی از “هجمه‌های سنگین اخیر علیه نظام و دستگاه قضایی” ... رئیس قوه قضائیه شاکیان سعید طوسی را تهدید کرد!

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر, فساد