سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حملات نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران در ژوئن ۲۰۲۵ را قاطعانه محکوم کردند. به گزارش ایسنا، سران شرکت‌کننده در اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای در تیانجین چین، روز دوشنبه و در بیانیه‌ای، تجاوزات اخیر آمریکایی-اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی ایران را به‌شدت محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است، ... سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

ادامه

آمریکا, اسراییل, افغانستان, برنامه هسته‌ای, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, صلح, فلسطین, محیط زیست, نازیسم

اقتصاد سبز بریکس؛ تجربه چین، روسیه و هند در حفاظت از محیط زیست

اعضای بریکس در سال‌های اخیر با اجرای برنامه‌های گسترده زیست‌محیطی و اختصاص منابع مالی کلان، مسیر حرکت به سوی اقتصاد سبز را هموار کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از تی‌وی بریکس، حفاظت از محیط زیست و بهره‌برداری درست از منابع طبیعی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی بشریت در دنیای امروز به شمار می‌رود؛ ... اقتصاد سبز بریکس؛ تجربه چین، روسیه و هند در حفاظت از محیط زیست

ادامه

اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, سازمان ملل, گزارش, محیط زیست, هندوستان

کوربین از تشکیل حزب جدید با راهبرد توزیع عادلانه قدرت و ثروت خبر داد

رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس در سخنانی از تأسیس حزب جدید خود با عنوان موقت «حزب شما» خبر داد و اصول و مبانی آن را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، «جرمی کوربین» در گفت‌وگویی اختصاصی با شبکه المیادین با اشاره به رویکردهای اصلی حزب جدید خود گفت: این حزب بر صلح و عدم تسلیح اسرائیل ... کوربین از تشکیل حزب جدید با راهبرد توزیع عادلانه قدرت و ثروت خبر داد

ادامه

اسراییل, اشغالگری, انگلیس, صلح, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فلسطین, کودکان, گرسنگی, محیط زیست, نسل‌کشی

نشت مواد رادیواکتیو پایگاه سلاح‌های هسته‌ای انگلیس

پس از ترکیدن مکرر لوله‌های قدیمی، مواد رادیواکتیو از پایگاهی که بمب‌های هسته‌ای انگلیس در آن نگهداری می‌شوند، به دریا نشت کرده است. به گزارش ایرنا از گاردین، اسناد رسمی نشان می‌دهند مواد رادیواکتیو از پایگاه نظامی کولپورت در غرب اسکاتلند که بمب‌های هسته‌ای نیروی دریایی انگلیس در آن نگهداری می‌شوند، به محیط دریاچه لوموند ... نشت مواد رادیواکتیو پایگاه سلاح‌های هسته‌ای انگلیس

ادامه

اسکاتلند, انگلیس, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا, محیط زیست

مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

اکنون کاملاً روشن است که حکومت ولایی در عرصۀ داخلی توان و ارادۀ انجام حداقل تغییرهای لازم برای مدیریت و مهار کردن اَبَربحران‎های چندوجهی برای بهبود زندگی مردم را ندارد. حتی در چنین اوضاع بسیار حادّ و خطرناکی، کارگزاران حکومتی جز گفتاردرمانی و دادن وعده‎های توخالی، و در برخی موارد اعتراف به “اشتباه های گذشته”، ... مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

ادامه

آمریکا, استبداد, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, جمهوری ملی و دموکراتیک, زحمتکشان, سیاسی, محیط زیست

شکایت وزارت نیرو از سازه‌های غیر قانونی در حریم رودخانه‌ها بی‌نتیجه بود

مدیرکل بحران و پدافند غیرعامل شرکت منابع آب ایران گفت: وزارت نیرو نسبت به سازه‌های غیر قانونی در حریم رودخانه‌ها شکایت کرده اما هنوز بسیاری از ساختمان ها باقی مانده است. از این رو بازنگری در تهیه نقشه های شهرسازی لازم است.

 

سیف الله آقا بیگی عصر سه شنبه در نشست تخصصی بررسی تحلیلی وقایع سیل اخیر ایران با اشاره به ساخت و سازهای غیرقانونی اظهار کرد: طبق قانون هرفرد برای ساخت و ساز باید از وزارت نیرو اجازه بگیرد اما اجرا به درستی انجام نمی‌شود. اگر رفتارهای غیر قانونی اصلاح نشود آثار تخریبی نیز بیشتر می‌شود.

 

وی که سخنان خود را در دانشگاه شهید بهشتی عنوان می کرد: افزود: نباید نقشه تعیین بستر حریم رودخانه ها در قفسه ها بلا استفاده باشد. باید سازه ها متناسب با هیدرولیک رودخانه نه با مباحث مالی غیر قانونی باشد .

 

آقا بیگی ادامه داد: میزان بارندگی در فروردین ماه امسال در طول ۵۰ سال اخیر رتبه نخست را به خود اختصاص داده است ، لازم است تنظیمات کاری و اجرایی را با اقلیم کشور سازگار کنیم. نیاز است سازه ها و معماری و شهرسازی متناسب با وضعیت اقلیم باشد.

 

مدیر کل بحران و پدافند غیرعامل شرکت منابع آب در باره برخی دیدگاه ها مبنی بر اینکه وارد ترسالی شده ایم ، افزود: نمی توان گفت وارد ترسالی شده ایم اما تغییرات اقلیم صورت گرفته است.

 

آقا بیگی اظهار کرد: در کشور ما دو نو ع پیش بینی کوتاه و بلند مدت و فصلی وجود دارد. پیش بینی نوع دوم برای برنامه ریزی آب با توجه به دوره های آماری و داده های موجود قابل اعتماد نیست.

 

وی ادامه داد: در کشور علی رغم پیش بینی های بلند مدت و فصلی، پیش بینی های کوتاه مدت قطعیت دارد.

 

این مقام مسئول توضیح داد: در حوزه کرخه و کارون اکثر آب ها وارد ایلام، لرستان و در نهایت خوزستان می شود. در حال حاضر به واسطه بارش ها ۵۶ میلیارد متر مکعب آب وارد مخازن سد های کشور شد در حالی که حجم مخازن کشور ۵۰ میلیارد متر مکعب است.

 

آقا بیگی ادامه داد: در خوزستان ۳۴ میلیار متر مکعب آب وارد سدهای این استان شد در حالی که ظرفیت سدهای خوزستان ۲۴/۵ میلیارد مکعب است.

 

مدیر کل پدافند غیر عامل توضیح داد: دانشگاهیان همیشه به سد کرخه ایراد می‌گرفتند اما این سد در جریان سیل دوبار پر و خالی شد. همچنین در صورت نبود این سد فجایع زیادی اتفاق می‌افتاد.

 

وی ادامه داد: در کشور آبگیری خوبی صورت گرفته است. در ۲۲ سال گذشته سد کرخه رکورد ذخیره آب را برای اولین بار‌ زد.

 

آقا بیگی توضیح داد: تمامی رفتار ها و ورود و خروج سد های خوزستان به صورت لحظه به لحظه و آنلاین برای تصمیم گیری به موقع مدیریت می شود.

 

وی با بیان اینکه سد دز نیز ۳ بار پر و خالی شد، اظهار کرد: در جریان سیل اخیر ۹ میلیارد مکعب آب وارد این سد شد.

 

مدیر کل بحران شرکت منابع آب ایران عنوان کرد: در مهار سیل یک دستگاه دخیل نیست بلکه هیدرولوژی، سازه های آب، امداد و نجات، شهر سازی، مسائل حقوقی، جنگل داری، اقتصاد سیل و مدیریت بحران و … نقش دارند.

ایرنا

رئیس کل دادگستری گلستان: اگر مدیریت صورت می‌گرفت، آسیب سیل کمتر می‌شد

رئیس کل دادگستری استان گلستان با بیان اینکه به دنبال آسیب شناسی حادثه سیل هستیم، گفت: درست است که باران به میزان زیادی بوده، اما اگر مدیریت صورت می گرفت، آسیب سیل کمتر می شد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

سیل در ترکمن‌صحرا اجتناب‌پذیر بود!

بیش از سه هفته پس از شروع سیل‌های ویرانگر در استان‌های کشور بحث دربارهٔ کوتاهی‌های فاجعه‌‌بار مدیریتی در جلوگیری از سرریز شدن سدها و جاری شدن سیل که ارگان‌های حکومتی از امکان وقوع و پیامدهای ویرانگر آن آگاهی کامل داشتند، ادامه دارد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, محیط زیست, مقاله