هموطنان عزیز با سلام ما خانوادهها و بازماندگان زندانیان سیاسی عقیدتی جانباخته در دهه ۶۰، بهویژه قتلعام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، هستیم. یازده ماه است که در گورستان خاوران را به روی ما بستهاند. ما بارها با مراجعه و نوشتن نامه به مسئولان، مراکز و نهادهای گوناگون جمهوری اسلامی ایران، خواهان بازگشایی در گورستان ... نامه اعتراضی خانوادههای خاوران به رئیس جمهوری اسلامی
گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن
آرمانهای “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن
گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»
خلق آذربایجان قرنهای متمادی در جنبش رهاییبخش خلقهای ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیشبُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان بهرهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»
گرامیباد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»
شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکتهای اجتماعیای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیبهایی زیاد دربُرهههای زمانیای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دورانها از تبار طبقههای زحمتکش یا لایههای ... گرامیباد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»
گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همهجانبهٔ اقتصادیسیاسی و بروز جنگهای خانمانسوز دستوپنجه نرم میکند. جهان سرمایهداری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابریهای عمیق که در آن میلیونها انسان از ابتدائیترین حقوق طبیعیشان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیتهای اجتماعی، جنگها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را بهطورجدی تهدید میکنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
سیوپنجمین سالروز جنایت هولناک ارتش اسراییل در صبرا و شتیلا
امروز (شنبه) ۱۶ سپتامبر ۳۵ امین سالروز وقوع جنایت هولناک سال ۱۹۸۲ در اردوگاههای آوارگان فلسطینی صبرا و شتیلا در لبنان است که از ۱۶ تا ۱۸ سپتامبر آن سال (یعنی به مدت ۳ روز) به طول انجامید و منجر به شهادت شمار زیادی از مردان، زنان، کودکان، پیرمردان و شهروندان بیپناه شد که اکثریت آنها فلسطینی بودند.
این جنایت با محاصره ارتش اسراییل به فرماندهی آریل شارون وزیر جنگ وقت رژیم و رافائل ایتان صورت گرفت و در جریان آن ۳۵۰۰ الی ۵۰۰۰ نفر از مجموع ۲۰ هزار ساکن اردوگاههای صبرا و شاتیلا به شهادت رسیدند که در میان آنها تعدادی از شهروندان لبنانی نیز دیده میشدند.
این جنایت به دور از چشم رسانههای گروهی صورت گرفت و در جریان آن از تسلیحات نظامی مختلف برای کشتار ساکنان اردوگاههای صبرا و شاتیلا استفاده شد و ارتش اسراییل پس از محاصره این اردوگاهها از منور برای روشن کردن فضا در شب و کشتار بیشتر ساکنان آنها استفاده میکرد.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ارتش لبنان که با ارتش اسراییل در محاصره این دو اردوگاه همکاری میکرد، صدها نظامی را به بهانه جستجوی مبارزان فلسطینی به منطقه منتقل کردند و این در حالی بود که در این اردوگاه جز زن، کودک و پیرمردان کسی نبود. عناصر مسلح در جریان این عملیات اقدام به کشتار گسترده زنان و کودکان کردند و اکثر اجساد در خیابانها افتاده بودند. پس از آن تانکهای ارتش اسراییل برای تخریب کامل این اردوگاه و منازل آوارگان فلسطینی وارد آن شدند تا با یکسان کردن منازل با خاک، آثار جنایت خود را از بین ببرند.
این جنایت به منظور انتقامگیری از فلسطینیانی که طی سه ماه محاصره در برابر ماشین جنگی اسراییل ایستادگی کرده بودند، صورت گرفت و در نهایت با تضمینهای جامعه بینالمللی برای حمایت از ساکنان بیگناه پس از خروج مقاومت فلسطین از بیروت به پایان رسید، اما کشورهای ارائه دهنده این ضمانتها به تعهدات خود عمل نکردند و ساکنان بیپناه این اردوگاهها را در برابر جنایتها تنها گذاشتند.
هدف از این جنایت، ایجاد رعب و وحشت در میان فلسطینیان به منظور مجبور کردن آنها به ترک خاک لبنان و ایجاد فتنه داخلی در این کشور در ادامه تجاوز سال ۱۹۸۲ اسرائیل به لبنان و نیز تحریک فلسطینیان به شورش علیه مقامات فلسطینی بود.
دولت اسراییل پس از این جنایت به دیوان عالی اسراییل دستور تشکیل کمیته تحقیق ویژه را داد و “اسحاق کاهن” رئیس این دیوان را هم رئیس کمیته مذکور که به “کمیته کاهن” معروف شد، منصوب کرد.
کمیته مذکور در سال ۱۹۸۳ نتایج تحقیقات خود را اعلام کرد و آریل شارون وزیر جنگ وقت اسراییل را مسئول غیرمستقیم این جنایت معرفی کرد. این کمیته همچنین “مناحیم بگین” نخست وزیر، “اسحاق شامیر” وزیر خارجه و “رافائل ایتان” رئیس ستاد مشترک ارتش اسراییل و روسای سازمانهای اطلاعاتی را هم در قبال این جنایت مسؤول دانست.
البته جنایت صبرا و شتیلا اولین جنایت رژیم صهیونیستی اسراییل علیه ملت فلسطین نبود و آخرین جنایت هم نخواهد بود؛ به طوری که قبل از این حادثه، جنایتهای قبیه، دیر یاسین و طنطوره صورت گرفته بود و پس از آن هم جنایتهای جنین و غزه و غیره به وقوع پیوست و با وجود جنایت هولناکی که در صبرا و شاتیلا صورت گرفت و تمامی جهانیان هم شاهد آن بودند، عاملان این جنایت هنوز آزاد و رها میگردند.
منبع ایسنا
هفتمین سفر سندباد – به یاد دکتر پرویز شهریاری، پدر ریاضیات نوین ایران (۱۳۹۱- ۱۳۰۵)
پیش درآمد (۱) پس از اندک زمانی دریافتم که من نیز از زمره ی آنانم که خواب خوش بشریت را برمی آشوبند. (هبل) خورشید، تازه بال برکشیده است که زنگ در خانه به شیون آغاز می کند: سکوت ناگزیر بامدادی را چه کسانی برآشفتهاند؟ در میانه ی راهرو اما نگاههای پرسش آمیز استاد سال- ... هفتمین سفر سندباد – به یاد دکتر پرویز شهریاری، پدر ریاضیات نوین ایران (۱۳۹۱- ۱۳۰۵)
بدون طرد رژیم ولایت فقیه نمیتوان به پایان یافتن ظلم و استبداد و رسیدن به آزادی امیدوار بود!
بیانیهٔ کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران، بهمناسبت بیستونُهمین سالگرد فاجعهٔ ملی کشتارِ زندانیان سیاسی : بدون طرد رژیم ولایت فقیه نمیتوان به پایان یافتن ظلم و استبداد و رسیدن به آزادی امیدوار بود! هممیهنان گرامی! با فرا رسیدن ماههای مرداد و شهریور ۱۳۹۶، بیستونُه سال از جنایت هولناک فاجعهٔ ملی کشتار هزاران زندانی ... بدون طرد رژیم ولایت فقیه نمیتوان به پایان یافتن ظلم و استبداد و رسیدن به آزادی امیدوار بود!
وضعیت علیاشرف درویشیان و آثارش در ۷۶ سالگی
علیاشرف درویشیان، داستاننویس و پژوهشگر حوزه ادبیات عامه، سوم شهریورماه ۱۳۲۰ در کرمانشاه به دنیا آمده است همسر علیاشرف درویشیان با بیان اینکه حال عمومی این نویسنده خوب است، میگوید: دوست دارم دوستانش بیشتر به او سر بزنند و جویای احوالش باشند. شهناز دارابیان در گفتوگو با ایسنا به مناسبت هفتادوششمین سالگرد تولد ... وضعیت علیاشرف درویشیان و آثارش در ۷۶ سالگی
ژاپن هفتاد و دومین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما را گرامی داشت
ژاپن روز یکشنبه هفتاد و دومین سالروز مراسمی برای گرامیداشت یاد قربانیان اولین مورد استفاده از سلاحهای اتمی برای حمله به یک کشور در طول تاریخ برگزار کرد. مراسم امسال در حالی برگزار میشود که بیش از ۱۲۰ کشور دنیا ماه گذشته اولین معاهده منع سلاحهای هستهای را در سازمان ملل متحد به تصویب ... ژاپن هفتاد و دومین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما را گرامی داشت