خواب تل‌آویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد

گروهی از ناظران با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و تغییر لحن مقام‌های سیاسی ترکیه بر این باورند که آنکارا با تشدید درگیری‌ها رویکرد خود را محتاطانه‌تر کرده تا بدین طریق بتواند از پس لرزه‌های تنش‌های ژئوپلتیکی که می‌تواند دامانش را بگیرد، در امان باشد. به گزارش ایسنا، به نقل از اقتصادنیوز، پیشنهاد هفته گذشته ... خواب تل‌آویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد

ادامه

آمریکا, اردن, اسراییل, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, ترکیه, جهان, ژئوپلیتیک, سوریه, فلسطین, کویت, لبنان, مصر

آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتمل‌تر از همیشه است؟

نشریه فارن پالسی در گزارشی به تغییرات در وضعیت ژئوپلیتیک شبه جزیره کره پرداخته است که می‌تواند به وقوع یک جنگ تمام عیار با دخالت نظامی آمریکا و جمهوری خلق چین همانند جنگ سال ۱۹۵۰ منجر شود. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، رابرت مانینگ از مرکز استیمسون در یک گزارش تحلیلی در نشریه فارن پالسی ... آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتمل‌تر از همیشه است؟

ادامه

آمریکا, تحلیل, جنگ سرد, چین, خاورمیانه, خلع سلاح هسته‌ای, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسم‌های مالی مستقل از غرب ادامه می‌دهد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه گفت، وزرای خارجه عضو بریکس به کار بر روی مکانیسم‌های مالی مستقل از غرب ادامه خواهند داد. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف در نشستی گفت: «ما [بریکس] طبق دستور رهبران در اجلاس سال گذشته ژوهانسبورگ، توجه ویژه‌ای به توسعه توصیه‌هایی درباره ایجاد مکانیسم‌های چندجانبه داریم که به ... لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسم‌های مالی مستقل از غرب ادامه می‌دهد

ادامه

آفریقای جنوبی, اتیوپی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, غرب, گزارش, مصر, هندوستان

سرمایه‌داری بزرگ تمایلی به افزایش هماهنگ دستمزدها ندارد

گفتگوی “هوگو گُزمن”، سردبیر نشریه “ال سیگلو”، با “آندره سولیمانو”، اقتصاددان برجسته شیلی- ۲۹ مارس ۲۰۲۴/ ۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ این اقتصاددان با تجربه بر این امر تأکید می کند که “سرمایه‌داری کلان، از انجام هرگونه اصلاحات به‌سود اتحادیه‌های کارگری جلوگیری می‌کند” و “مسئله سطح پایین دستمزدها در شیلی، مقدار زیادی به قدرت چانه‌زنی بسیار محدود ... سرمایه‌داری بزرگ تمایلی به افزایش هماهنگ دستمزدها ندارد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, برابری اجتماعی, جهان, چین, خصوصی‌سازی, دیدگاه, ژئوپلیتیک, سرمایه‌داری, شیلی, طبقه کارگر, مقاله, نئولیبرالیسم

عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هسته‌ای برای آمریکا

گزارش‌ها حاکی از آن است که ۱۸ زیردریایی هسته‌ای این کشور برای تعمیر از رده خارج شده است که به نظر می‌رسد از نظر ژئوپلتیکی عواقب گسترده‌ای برای واشنگتن داشته باشد. به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، کشور آمریکا اولین زیردریایی هسته‌ای جهان را در سال ۱۹۵۴ در کانکتیکات به آب انداخت و از ... عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هسته‌ای برای آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, ژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, گزارش

رییس‌جمهور فرانسه تشکیل «ارتش اروپا» را خواستار شد

به گزارش روز سه شنبه روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، مکرون در مصاحبه با «رادیو اروپا یک» فرانسه گفت: ما باید از خود در مقابل چین، روسیه و حتی آمریکا حفاظت کنیم.

 

وی گفت: وقتی می بینم که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اعلام می کند که از یک پیمان مهم در زمینه خلع سلاح خارج می شود قربانی اصلی کیست؟ اروپا و امنیت آن.

 

مکرون، درباره پیمان تسلیحاتی با روسیه که ترامپ وعده خروج از آن را داده است، گفت این پیمان بعد از بحران دهه ۱۹۸۰ که اروپا را هدف قرار داد، منعقد شد.

 

رئیس جمهوری فرانسه افزود: نمی توانیم از اروپا حفاظت کنیم مگر این که تصمیم بگیریم ارتشی واقعی در این قاره داشته باشیم.

 

وی افزود: ما به اروپایی نیاز داریم که به تنهایی و بدون وابستگی به آمریکا و به شکل مستقل تری بتواند از خود دفاع کند.

 

ایندیپندنت نوشت: انتخاب ترامپ، ظاهرا ضرورت تقویت توان دفاعی اتحادیه اروپا را افزایش داده است و رهبران این اتحادیه هشدار داده اند که نمی توانند به آسانی به آمریکا تکیه کنند.

 

«ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا، سال گذشته گفت که «تمکین از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دیگر نمی تواند بهانه متقاعد کننده ای علیه تلاش های (دفاعی ) گسترده تر در اروپا باشد».

 

فرانسه، قویا و آشکارا از تشکیل ارتش اروپا حمایت کرده است، اما آلمان پیشنهادهای مکرون برای ایجاد ساختار فرماندهی مشترک را به طور ضمنی تایید کرده است.

 

پیشنهادهایی درباره چگونگی همکاری دفاعی نزدیک تر بین کشورهای اتحادیه اروپا مطرح شده است. کمیسیون اروپا می گوید همکاری دفاعی نزدیک تر «به معنای تشکیل ارتش اتحادیه اروپا» نیست.

 

اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۳ و بر اساس سیاست دفاعی و امنیتی مشترک خود ۳۴ ماموریت مشترک را توسط کشورهای عضو زیر پرچم اتحادیه اروپا انجام داده است.

 

طبق طرح جدید «همکاری ساختاری دائمی» موسوم به «پِسکو» که در سال ۲۰۰۹ مطرح و در سال ۲۰۱۷ تصویب شد، ۲۵ ارتش از ۲۸ نیروهای مسلح اتحادیه اروپا به دنبال تقویت همکاری بین ارتش های خود هستند. دانمارک، مالت و انگلیس تصمیم گرفته اند از پیوستن به این سازوکار داوطلبانه خودداری کنند.

ایرنا

فایننشال تایمز: تنش تجاری آمریکا و‌چین به‌جنگ سرد تمام‌عیار تبدیل می‌شود

فایننشال تایمز نوشت: تنش تجاری آمریکا و چین در حال تبدیل شدن به جنگ سردی تمام عیار است و به گفته تحلیلگران این جنگ از ترس واشنگتن به دلیل قدرت گرفتن پکن نشات می گیرد.

ادامه

استرالیا, امریکا, جهان, چین, روسیه, مقاله

تلاش بی‌فایده آمریکا برای دور کردن هر چه بیشتر روسیه از چین

سامانه‌های سپر ضدموشکی آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوس آرام به بهانه مقابله با تهدیدات کره شمالی بوده، ولی در حقیقت برای بازدارندگی چین است و امروزه واشنگتن آشکارا سیاست اعمال فشار دوجانبه بر مسکو و پکن را در پیش گرفته است.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه, فرانسه

روایت اندیشکده آمریکایی از تلاش چین برای تشکیل ائتلاف جهانی از کشورهای درحال‌توسعه

اندیشکده آمریکایی «رند» در مقاله‌ای تلاش‌های چین برای تشکیل یک ائتلاف بین کشورهای درحال‌توسعه و ایفای نقشی پررنگ‌تر در معادلات سیاسی جهان را مورد بررسی قرار داده است.

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه, ژئوپلیتیک, شرق آسیا, فلسطین, کره شمالی, هندوستان

چرخش اولویت‌های پنتاگون به دلیل تحرکات نظامی – سیاسی روسیه

پیشرفت‌های نظامی روسیه و تحرکاتش برای یافتن متحدان منطقه‌ای، مساله‌ایست که فرماندهان آمریکایی را نگران کرده است؛ از سخنان مقامات پنتاگون می‌شود فهمید که آمریکا به همان میزان که نگران زیردریایی‌های بی‌صدای روسیه است، از فروش اس ۴۰۰ به هند و ترکیه نیز خشمگین است و آن را دست‌درازی روس‌ها به قلمرو خود می‌داند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, روسیه, هندوستان