دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

رسانه‌های بنگلادش از مذاکره دولت موقت این کشور برای خرید ۱۶ جت جنگنده از چین خبر دادند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بلاگ دیفنس بنگلادش، بنا بر گزارش رسانه های محلی، شیخ عبدالحنان رئیس نیروی هوایی این کشور، داکا در حال تلاش برای دستیابی به ۱۶ جت جنگنده چند منظوره J-۱۰C از چین است. ... دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

ادامه

اقتصادی, اوکراین, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, غرب

سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

رسانه‌های هندی با اشاره به سفر سه روزه وزیر دفاع کشورشان به روسیه، مهم‌ترین هدف دهلی‌نو از این سفر را دریافت بخش نهایی سامانه دفاعی اس-۴۰۰ اعلام کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای خبری روزنامه ایندیا تودی، راجنات سینگ وزیر دفاع هند در سفری سه روزه، یکشنبه شب وارد مسکو شد و مورد ... سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

ادامه

اقتصادی, بریکس, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا, هندوستان

یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

براساس اعلام مقامات پاکستان، در پی درگیری حامیان نخست وزیر سابق محبوس این کشور با نیروهای امنیتی، دست کم یک نفر کشته و ده‌ها تن مجروح شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در پی درگیری معترضان حامی عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان که در زندان به‌سر می‌برد با نیروهای امنیتی این ... یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

ادامه

آزادی, امنیتی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر

پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادی‌بخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپ‌روانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکل‌گیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاست‌های صندوق بین‌المللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

ادامه

استقلال, تحلیل, جنوب آسیا, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فساد, کشاورزی, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, نئولیبرالیسم

راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلام‌آباد + فیلم

هزاران معترض در نزدیکی اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخست‌وزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلام‌آباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلام‌آباد + فیلم

ادامه

اعتراضات اجتماعی, پاکستان, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, فساد, فیلم

روزنامه «سندی‌تایمز»: غارت آثار باستانی افغانستان توسط نیروهای آمریکایی

وزارت دفاع انگلیس شواهدی را به پنتاگون ارائه کرد که نشان می‌دهد نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۰۹ آثار باستانی متعلق به قرن هجدهم را از ولایت قندهار به‌تاراج برده‌اند.

 

بر اساس این شواهد نیروهای آمریکایی در سال۲۰۰۰۹ میلادی در شهرستان «میوند» در ولایت قندهار آثار باستانی متعلق به جنگ تاریخی میوند در قرن هجدهم را غارت کردند.

 

در سال ۱۸۸۰ میلادی جنگ شدیدی بین مجاهدین به‌رهبری «محمد ایوب خان» و نیروهای انگلیسی به‌فرماندهی «باروز» ژنرال انگلیسی در شهرستان میوند در می‌گیرد که بزرگترین شکست تاریخ نیروهای انگلیسی را رقم می‌زند.

 

در این درگیری مجاهدین افغان در آستانه شکست قرار می‌گیرند اما در نتیجه اشعار حماسی یک زن جوان موسوم به ملالی نورزی نیروهای انگلیسی با شکست روبه‌رو شده و منجر به بازپس‌گیری قندهار توسط مجاهدین می‌شود.

 

روزنامه «دیلی‌میل» نوشت: تسلیحات و اموال شخصی کسانی که در این جنگ کشته شدند همراه با اجسادشان در شهرستان میوند ولایت قندهار دفن شده بودند که از سوی نیروهای آمریکایی غارت شدند.

 

در شواهدی از سوی وزارت دفاع انگلیس آمده است که نیروهای آمریکایی با حفاری و برداشتن تسلیحات و اموال قربانیان جنگ میوند قوانین بین‌المللی را نقض کرده‌اند.

 

نیروهای آمریکایی بسیاری از اموال غارت‌شده را که بسیار قدیمی هستند به کلکسیونرها و یا در وب‌سایت‌های آن‌لاین به‌فروش رسانده‌اند.

 

روزنامه «سندی‌تایمز» تأکید کرد که وزارت دفاع انگلیس مدارکی را در این مورد به وزارت دفاع آمریکا سپرده و خواستار تحقیق درباره این غارتگری شده است.

 

بر اساس شواهد تاریخی مجاهدین افغان پس از پیروزی در نبرد میوند اجساد انگلیس‌ها را همراه با وسایل آن‌ها در محل نبرد دفن کرده و اموال آنها را غارت نکرده‌اند.

 

نیروهای آمریکایی که تحت عنوان مبارزه با تروریسم به این منطقه اعزام شدند با حفاری این اموال تاریخی را غارت کردند.

 

یک کلکسیونر تأیید کرد که اشیاء عتیقه مانند سکه، قسمت‌های باقی‌مانده از تفنگ، زنجیر ساعت را از یک سرباز آمریکایی که آنها را در افغانستان بر اثر حفاری به دست آورده بود خریداری کرده است.

 

این اشیاء عتیقه از نبرد تاریخی میوند که در کتاب‌های «شرلوک هولمز» به آن اشاره شده بسیار ارزشمند تلقی می‌شوند.

 

پیش از این نیز برخی از رسانه‌های بین‌المللی از غارت آثار باستانی افغانستان توسط نیروهای آمریکایی و ناتو در این کشور خبر داده بودند.

 

«راشاتودی» نیز چندی قبل در گزارشی از قاچاق آثار باستانی افغانستان توسط نیروهای خارجی به‌ویژه انگلیس افشاگری کرده بود.

 

افغانستان از نظر فرهنگی و تاریخی دارای میراث پرباری است اما بسیاری از آثار باستانی افغانستان به‌دلیل حمله نیروهای خارجی در گذشته یا به‌تاراج رفته‌اند و یا تخریب شدند.

تسنیم

هند: ۳۰۰ تن در حمله هوایی هند به پاکستان کشته شدند

به گزارش زی نیوز، نیروی هوایی ارتش هند اعلام کرد که نیمه شب گذشته جنگنده های «میراژ ۲۰۰۰» این کشور با بمباران پایگاه شبه نظامیان در نزدیکی خطوط کنترل مرزی کشمیر، بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ شبه نظامی را کشته‌اند.

ادامه

پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, هندوستان

دیدبان حقوق بشر: بی‌توجهی آمریکا به تلفات غیرنظامیان خشم مردم افغانستان را برانگیخته است

سازمان بین‌المللی دیدبان حقوق بشر اعلام کرد که بی‌توجهی نیروهای آمریکایی به تلفات غیرنظامیان در افغانستان نقض قوانین جنگی محسوب شده و خشم مردم نسبت به آمریکا را افزایش داده است.

ادامه

افغانستان, امریکا, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر

امریکا و ناتو در افغانستان شکست خورده‌اند

آلکساندر مانتیتسکی، سفیر روسیه در کابل در مصاحبه‌ای گفت، ماموریت غیر رزمی تحت رهبری ناتو در افغانستان در اجرای یکی از مهمترین اهدافش یعنی ایجاد سازمان‌های امنیتی قادر به پیشبرد جنگ ناکام مانده است.

ادامه

افغانستان, امریکا, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه