آزمایش موفق موشک ابرفراصوت چین

چین روز سه‌شنبه از شلیک یک موشک ابرفراصوت جدید خبر داد.‌ باشگاه خبرنگاران؛ به گزارش وبگاه دیفنس بلاگ؛ این موشک‌ ام دی-۱۹ نام دارد. توسعه این موشک بر توانایی‌های رو به رشد چین در فناوری‌های ابرفراصوت تاکید می‌کند. این موشک با سرعت بیش از ۵ ماخ حرکت و به راحتی از سامانه‌های دفاع موشکی عبور ... آزمایش موفق موشک ابرفراصوت چین

ادامه

جهان, چین, خبر, شرق آسیا

ژاپن در پرتاب موشک ماهواره‌بر با شکست مواجه شد

ژاپن صبح امروز چهارشنبه، در پرتاب یک فروند موشک ماهواره‌بر به فضا با شکست مواجه شد. به گزارش ایرنا به نقل از شبکه خبری «ان‌اچ‌کی» ژاپن، تلاش شرکت فضایی «اسپیس وان» (Space One) در پرتاب راکت ماهواره‌بر «کایروز» (Kairos) به فضا با مشکل مواجه شد. این دومین تلاش ناموفق این شرکت خصوصی فضایی ژاپنی در ... ژاپن در پرتاب موشک ماهواره‌بر با شکست مواجه شد

ادامه

جهان, خبر, ژاپن, شرق آسیا

چین: به سمت تعمیق روابط با روسیه می‌رویم

وزیر خارجه چین بر ضرورت گسترش روابط با روسیه در سال جدید میلادی تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزیر امور خارجه چین از هدف گذاری پکن برای بسط و توسعه روابط با مسکو خبر داد. «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز سه شنبه اعلام کرد که چین قصد دارد ... چین: به سمت تعمیق روابط با روسیه می‌رویم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, استقلال, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, صلح

دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

رسانه‌های بنگلادش از مذاکره دولت موقت این کشور برای خرید ۱۶ جت جنگنده از چین خبر دادند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بلاگ دیفنس بنگلادش، بنا بر گزارش رسانه های محلی، شیخ عبدالحنان رئیس نیروی هوایی این کشور، داکا در حال تلاش برای دستیابی به ۱۶ جت جنگنده چند منظوره J-۱۰C از چین است. ... دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

ادامه

اقتصادی, اوکراین, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, غرب

«سین‌کیانگ»؛ مرکز طرح بزرگ «ابتکار کمربند و جاده»

روزنامه‌نگار مصری در یادداشتی، مشاهدات سفر ۱۲ روزه خود به «سین‌کیانگ» چین را منتشر کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شین‌هوا، «حازم سمیر» معاون مدیر تحریریه روزنامه «الجمهوری» مصر با انتشار یادداشتی با اشاره به سفر اخیرش به منطقه خودمختار «سین‌کیانگ» چین استدلال می‌کند که مشاهدات عینی و داده‌های واقعی با آنچه غربی‌ها ... «سین‌کیانگ»؛ مرکز طرح بزرگ «ابتکار کمربند و جاده»

ادامه

اروپا, ازبکستان, اقتصادی, تاجیکستان, ترکمنستان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, قرقیزستان, قزاقستان, گزارش

رهبر کره شمالی درنامه‌ای به پوتین خواستار مشارکت مسکو در روند صلح کره شد

رسانه‌های روسیه از جمله ریانووستی خبر داده‌اند که رهبر کره شمالی در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری روسیه از وی خواسته است در راستای برقراری صلح در شبه جزیره کره به این کشور کمک کند.

 

ریانووستی به نقل از خبرگزاری کره شمالی نوشت: کیم جونگ اون در پاسخ به نامه تبریک ولادیمیر پوتین به وی برای انتخاب مجدد به عنوان رئیس شورای دولتی حزب کمونیست کره شمالی، در نامه ای از پوتین تشکر کرده و خواستار گسترش روابط شده است.

 

این خبر در حالی منتشر شده است که براساس گفته دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه، سران روسیه و کره شمالی بزودی با یکدیگر دیدار و گفت وگو خواهند کرد.

 

روسیه بیش از شش ماه است که از آمادگی خود برای میزبانی از کیم خبر داده است و رئیس شورای فدراسیون روسیه چندی پیش پس از سفر به پیونگ یانگ پایتخت کره شمالی از نامه رسمی پوتین به کیم برای سفر به مسکو پرده برداشت.

 

کیم در نامه خود به پوتین یادآور شده است: امیدواریم همکاری های نزدیک تری با توجه به مقتضیات روز با روسیه داشته باشیم و روابط سنتی و دیرینه خود را در جهت کسب اطمینان از دست یابی به صلح در شبه جزیره کره و جهان گسترش دهیم.

 

کیم در پایان نامه خود برای پوتین آرزوی سلامتی و موفقیت در ساختن روسیه ای قدرتمند و توفیق در افزایش رفاه و آرامش مردم روسیه به عنوان کشوری دوست کرده است.

 

دمیتری پسکوف سخنگوی پوتین دیروز در جمع خبرنگاران گفت: ما در حال تدارک دیدار ولادیمیر پوتین و کیم جونگ اون هستیم و حتی از زمان و محل آن نیز اطلاع داریم اما به محض نهایی شدن تمام شرایط جلسه، زمان و مکان دقیق را رسانه ای خواهیم کرد.

 

گمانه زنی ها برای دیدار دو مقام ادامه داشت که خبر رسید واشنگتن پس از اطمینان از حتمی شدن دیدار سران روسیه و کره شمالی، «استفان بایگون» نماینده ویژه خود در مساله کره شمالی و فیونا هیل دستیار ترامپ را طی چند روز گذشته راهی روسیه کرده است.

 

بنظر می رسد ماموریت بایگون در مسکو این بود که راهی برای آنچه تلاش واشنگتن بر خلع سلاح هسته ای پیونگ یانگ عنوان شده با حمایت کرملین پیدا کند.

 

هشتم اسفند ماه سال ۹۷ ترامپ با هدف پایان دادن به بحران کره شمالی با کیم جونگ اون رهبر این کشور در هانوی پایتخت ویتنام دیدار و گفت وگو کرد، دیداری که برخلاف انتظارها خیلی زود پایان یافت و حتی بیانیه ای نیز در پی نداشت.

 

مذاکرات دو طرف به دلیل اصرار ترامپ برای تحویل سلاح هسته ای کره شمالی و خلع سلاح هسته ای کامل این کشور به شکست انجامید.

 

ترامپ در آخرین دیدار خود با کیم بر بسته شدن همه سایت های هسته ای کره شمالی اصرار کرد درحالی که رهبر کره شمالی فقط با تعطیلی یک مرکز تحقیقات هسته ای موافق بود.

 

همچنین گفته شد نابودی راکتور هسته ای یونگ بیون و ارایه جدول زمانی برنامه خلع سلاح هسته ای کره شمالی از مهمترین خواسته های ترامپ از کیم بود و در عوض کره شمالی نیز خواستار اعلام پایان جنگ ۱۹۵۰ – ۵۳ دو کره، لغو تحریم ها و تعلیق رزمایش های مشترک نظامی کره جنوبی و آمریکا شد.

 

امروز نیز کره شمالی از آمریکا خواست مایک پمپئو وزیر امور خارجه خود را از جریان مذاکرات با این کشور کنار بگذارد فرد پخته تری را مسئول این کار کند هر چند که پمپئو در واکنش به خبرنگاران گفت: همچنان مسئول پرونده کره هستم.

 

در طرف دیگر این مناقشه از دیرباز روسیه قرار داشته است، این کشور عضو مذاکرات شش جانبه برای حل مساله هسته ای شبه جزیره کره شمالی است، تشکلی متشکل از کشورهای همسایه و قدرت های جهانی که پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، کنار گذاشته شد و ترامپ اعلام کرد که به تنهایی مشکل کره را برطرف خواهد کرد.

 

مذاکرات شش جانبه در واقع مجرایی بود که توانست کره شمالی از یک طرف و پنج کشور ژاپن، چین، کره جنوبی، روسیه و آمریکا از طرف دیگر را به پای میز مذاکره بیاورد تا به نگرانی‌های آنها در قبال برنامه هسته‌ای نظامی کره شمالی پایان دهد.

 

فرایند مذاکرات شش جانبه از سال ۲۰۰۳ در شرایط بروز بحران متولد شد و تا زمان برگزاری آزمایش اتمی کره شمالی در سال ۲۰۰۸ ادامه داشت تا اینکه پیونگ یانگ پس از عهد شکنی های پی در پی آمریکا گفت وگوهای شش جانبه را چارچوبی مرده خواند.

 

اما موضوعی که داستان حل و فصل بحران کره شمالی را میان آمریکا و روسیه پیچیده کرده است تفاوت نگاه دو کشور به نحوه حل وفصل اختلافات است به شکلی که می‌توان گفت روسیه و آمریکا در مساله هسته ای کره شمالی اختلافات عمیق و اساسی دارند هر چند که هر دو طرف مخالف اضافه شدن بر تعداد کشورهایی هستند که می‌توانند بمب اتمی بسازند.

 

مسکو از یک سو بر لغو تحریم های یکجانبه آمریکا در مورد کره شمالی اصرار دارد و آن را غیرقانونی می داند حال آن که طرف آمریکایی حاضر نیست در این خصوص با هیچ کشوری مذاکره کند.

 

یادآور می شود که تحریم های آمریکا علاوه بر تحریم هایی است که شورای امنیت با حمایت روسیه علیه کره شمالی وضع کرده است.

ایرنا

چین، همچنان بر مدار رشد اقتصادی

کارشناسان می گویند در حالی که رشد اقتصاد جهان کند شده و اقتصاد داخلی با فشار بیشتری برای رکود روبرو است، ثبات رشد اقتصادی چین در سه ماهه نخست سال جاری میلادی بیانگر تقویت پایه های اقتصاد این کشور در برابر جنگ تجاری و یکجانبه گرایی آمریکا است.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, جهان, چین, شرق آسیا, کره جنوبی

کارتر خطاب به ترامپ: آمریکا ‘جنگ دوست‌ترین’ کشور دنیا است

«جیمی کارتر» رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در یک گردهمایی مذهبی اعلام کرد که به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری کنونی این کشور گفته که ایالات متحده جنگ دوست‌ترین کشور دنیا است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, صلح