درخواست ایرلند برای اخراج اسرائیل و حامیان تسلیحاتی آن از سازمان ملل

رئیس جمهور ایرلند خواستار اخراج اسرائیل و حامیان تسلیحاتی آن از سازمان ملل شد. به گزارش ایلنا به نقل از ایریش تایمز، «مایکل دی هیگینز» رئیس جمهور ایرلند پس از انتشار گزارش سازمان ملل که اسرائیل را به ارتکاب نسل‌کشی در نوار غزه متهم می‌کرد، خواستار اخراج این رژیم و تامین‌کنندگان سلاح آن از سازمان ... درخواست ایرلند برای اخراج اسرائیل و حامیان تسلیحاتی آن از سازمان ملل

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, ایرلند, تحلیل, رواندا, زنان, سازمان ملل, غرب اروپا, فلسطین, کودکان

روزنامه گاردین: بحران تازه درسیاست انگلیس؛ نخست‌وزیر درتنگنای رهبری

یک هفته پرتنش سیاسی با استعفا و برکناری‌های پیاپی، سقوط در نظرسنجی‌ها و افزایش انتقادها از سبک حکمرانی در داونینگ‌استریت، کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس را در تنگنای رهبری قرار داده و گمانه‌زنی‌ها درباره آینده سیاسی او را تشدید کرده است. به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین در تحلیلی هشدار داد که «زمان برای ترمیم رهبری در ... روزنامه گاردین: بحران تازه درسیاست انگلیس؛ نخست‌وزیر درتنگنای رهبری

ادامه

آمریکا, اقتصادی, انگلیس, تحلیل, جهان, سیاسی, غرب اروپا

روزنامه «لوموند»:خشم فراوان نسبت به بی‌عدالتی، آتش شورش را شعله‌ور ساخت

در فرانسه خشم زیادی پیرامون بی‌عدالتی اجتماعی در حال شکل‌گیری است که این اعتراضات جلوه‌ای از آن خشم انباشته است. به گزارش ایلنا و به نقل از روزنامه لوموند چاپ پاریس، اعتراضات کارگران، مردم و بازنشستگان و دانشگاهیان فرانسوی در اعتراض به حذف بودجه‌های عمومی و اجرای سیاست‌های ریاضت اقتصادی وارد هفته دوم خود شده ... روزنامه «لوموند»:خشم فراوان نسبت به بی‌عدالتی، آتش شورش را شعله‌ور ساخت

ادامه

اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بازنشستگی, تحلیل, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه

اعتراضات فرانسوی‌ها به ریاضت اقتصادی به اوج رسید

اعتراضات به کاهش بودجه‌های بخش عمومی، فرانسوی‌ها را به خیابان آورد. به گزارش ایلنا و به نقل از خبرگزاری رویترز، عصر روز چهارشنبه معترضان در سراسر فرانسه در اعتراض به تصمیم امانوئل مکرون رئیس جمهور و هیات وزیران این کشور برای قطع بودجه‌های بخش عمومی یا کاهش آن‌ها جاده‌ها را بسته، موانع را آتش زده ... اعتراضات فرانسوی‌ها به ریاضت اقتصادی به اوج رسید

ادامه

اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه, مبارزه طبقاتی, مهاجران

روزنامه نشنال: استارمر برای نسل‌کشی فرش قرمز پهن می‌کند

دیدار قریب‌القوع رئیس رژیم اسرائیل با نخست وزیر انگلیس، خشم مردم و مطبوعات این کشور را برانگیخته است. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره؛ در حالی که خشم عمومی در انگلیس از دیدار قریب الوقوع «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم اسرائیل با «کی‌یر استارمر» نخست وزیر انگلیس افزایش یافته است، روزنامه اسکاتلندی «نشنال» تیتر صفحه ... روزنامه نشنال: استارمر برای نسل‌کشی فرش قرمز پهن می‌کند

ادامه

اسراییل, اسکاتلند, انگلیس, جهان, خبر, سوئیس, سوریه, غرب اروپا, فلسطین, قطر, لبنان

دی ولت؛ وحشت اروپا از وقوع حملات تروریستی شیمیایی، رادیواکتیو و بیولوژیک

به نقل از روزنامه “دی ولت آلمان”، تا به حال تروریست‌ها در اتحادیه اروپا از تفنگ، چاقو و کامیون برای حملات تروریستی استفاده کرده‌اند.البته شواهد و مدارک معتبری وجود دارد مبنی بر اینکه این گروه‌های تروریستی تصمیم دارند از مواد رادیو اکتیو، شیمیایی و یا بیولوژیک برای این منظور استفاده کنند.

 

این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب نوشت: اروپا در سال‌های گذشته با حملات تروریستی زیادی متزلزل شده است. عاملان حملات تروریستی اکثرا از سلاح‌هایی مانند چاقو، تفنگ یا وسایل نقلیه برای این گونه حملات استفاده می‌کردند. حملات تروریستی با مواد بیولوژیک، شیمیایی و رادیو اکتیو وجود نداشته است. سازمان‌های امنیتی اروپایی اما نمی‌خواهند به این مسئله اعتماد کنند که اوضاع به همین شکل باقی می‌ماند.

 

بر اساس ارزیابی‌های روزنامه آلمانی “دی ولت،” در اتحادیه اروپا در حال حاضر بررسی‌های مشخصی در این باره شکل می‌گیرد که ما چگونه می‌توانیم خود را برای این‌گونه حملات تروریستی آماده کنیم. در بروکسل اخیرا گروهی کارشناسان درباره این موضوع نشستی را برگزار کرده‌اند.

 

کمیسیون اروپایی هم اخیرا یک طرح عملیاتی را در این باره تنظیم کرده است. در یک گزارش ۱۶ صفحه‌ای کمیسیون اروپایی در این باره آمده است که سازمان‌های تروریستی هنوز هیچ‌گونه مواد رادیواکتیو، بیولوژیک و شیمیایی را در این راستا مورد استفاده قرار نداده‌اند. اما مدارک و شواهد معتبری وجود دارد مبنی بر اینکه گروه‌های تروریستی برای دستیابی به این‌گونه سلاح‌ها تلاش می‌کنند.

 

بر اساس این گزارش، گروه تروریستی داعش تا به حال سلاح‌های شیمیایی را در عراق و سوریه به کار برده است.

 

در اینترنت نیز این گروه تروریستی به‌خصوص برای حملات با سلاح‌های شیمیایی تبلیغ می‌کنند. در این سند کمیسیون اروپایی آمده است که داعش از هواپیماهای بدون سرنشین استفاده کرده تا حملات با مواد منفجره را نظارت و عملی کند. با توجه به همه این دلایل برای اتحادیه اروپا مهم است که شایستگی و مقاومت خود را علیه این‌گونه حملات تروریستی در سال‌های آینده بهبود بخشد.

 

کمیسیون اروپایی در بخش دیگری از این گزارش که روزنامه “دی ولت” ارائه داده است می‌نویسد: حتی یک حمله تروریستی کوچک با این گونه تسلیحات می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر جوامع و اقتصادهای ملی که این حمله علیه آن ها صورت گرفته است داشته باشد. این باعث اختلالات شدید و ترس و ناامنی گسترده می شود.

 

“جولیان کینگ”، کمیسر امور امنیت اتحادیه اروپا در این باره گفته است که خطر وقوع این گونه حملات تروریستی کم است، اما اروپا باید آماده باشد. ما باید بر دسترسی به مواد با خطر بالا همانگونه که در مورد مواد منفجره یا سلاح گرم انجام می دهیم کنترل بهتری داشته باشیم. باید همه اطلاعات موجود در این باره به شکل بهتری بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا به اشتراک گذاشته شود. همچنین آمادگی عملیاتی نیروهای ویژه اضطراری باید بهبود یابد.

 

کمیسیون اتحادیه اروپا توصیه می‌کند که تمرینات مشترک مقابله با این گونه تسلیحات در پیش گرفته شود و مؤسسات پزشکی همچنین برای وقوع سناریوهای فراملیتی آماده شود. در ضمن این مسئله مهم است که تجربیات حفاظت در برابر فجایع با تجربیات مقابله با تروریسم در این راستا ترکیب شود. شاید در این زمینه به یک گروه تخصصی جداگانه در یوروپل نیاز باشد.

 

“مونیکا هولمایر” از کارشناسان داخلی حزب سوسیال مسیحی در پارلمان اروپا نیز در این باره اظهار داشته است که تفاوت های بسیار بزرگی در زمینه آمادگی کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای مقابله با این گونه حملات وجود دارد. وی از همه دولت های اروپایی درخواست می‌کند که به اندازه کافی در زمینه تحقیق و توسعه دارو و درمان که در صورت عملیات سلاح‌های شیمیایی و رادیواکتیو بتواند مورد استفاده قرار گیرد سرمایه‌گذاری کنند.

 

وی همچنین در یک کنفرانس تهدید از طرف سلاح های کشتار جمعی که هفته گذشته در بروکسل برگزار شده بود گفته بود که این مسئله مهم است که ذخیره دارویی برای این منظور تهیه شده و پرسنل بیمارستانی را برای این منظور آموزش دهیم. همچنین کنترل‌های بهتر ضرورت دارد تا اشخاص با مواد جنگی خطرناک را به موقع شناسایی کنیم.

 

“هانس داس”، کارشناس تروریسم در کمیسیون اتحادیه اروپا نیز در این باره اظهار داشته است که در فرودگاه ها امکان بازرسی کامل مسافران وجود دارد، اما در استادیوم های فوتبال و سالن های کنسرت این امر چگونه باید انجام شود؟

 

وی همچنین تاکید کرد که در مرزهای ورودی به منطقه شنگن باید کنترل‌های مرزی بهبود یابد تا از این مسئله جلوگیری به عمل آید که از مواد رادیواکتیو، بیلوژیک و شیمیایی برای عملیات تروریستی در اروپا استفاده شود. بروکسل در این راستا پیشنهاد می دهد که بخصوص مبادله اطلاعات بین کشورهای عضو در زمینه حمل و نقل بهبود یابد.

 

به نوشته روزنامه آلمانی دی ولت، چند هفته پیش یک سرویس اطلاعاتی خارجی به سازمان های امنیتی اروپا در این باره هشدار داد که تروریست های داعش تصمیم دارند بمب های شیمیایی خود ساخته را به کار گیرند.
تسنیم

الجزایر: فرانسه باید اعتراف کند که در دوران استعمار الجزایر، مرتکب جنایات جنگی شده است

الطیب زیتونی در گفت وگو با رادیو ملی الجزایر تصریح کرد: ما انتظارات زیادی از مکرون در دیدارش از الجزایر داریم؛ می خواهیم او همانند گذشته (دوران نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری) اعتراف کند که فرانسه در دوران استعمار الجزایر، مرتکب جنایت جنگی شد.   این وزیر الجزایری در ادامه گفت: ۵۶ درصد مردم فرانسه ... الجزایر: فرانسه باید اعتراف کند که در دوران استعمار الجزایر، مرتکب جنایات جنگی شده است

ادامه

الجزایر, تاریخ, جهان, حقوق بشر, خبر, فرانسه

دادستان ارشد دادگاه بین‌المللی کیفری: اعضای نیروهای مسلح انگلیس مرتکب جنایت جنگی شده‌اند

به نقل از روزنامه تایمز آو ‌اسرائیل، دیوان بین‌المللی کیفری گزارش ۷۴ صفحه‌ای خود را درباره تحقیقات اولیه درباره احتمال وقوع جنایت جنگی توسط نیروهای انگلیس در طول جنگ عراق همزمان با نشست سالانه اعضای دیوان بین‌المللی کیفری منتشر کرد.   در این نشست ۹ روزه اعضای این دیوان درباره مسائل مربوط به دادگاه و ... دادستان ارشد دادگاه بین‌المللی کیفری: اعضای نیروهای مسلح انگلیس مرتکب جنایت جنگی شده‌اند

ادامه

انگلستان, جهان, خبر, عراق

توقف برنامه کمک‌رسانی انگلیس به‌گروه‌های تروریستی در سوریه در‌پی رسوایی

یک برنامه کمک‌رسانی مخفیانه انگلیس به سوریه در پی رسوایی متوقف شد. اخیرا ادعاهایی مطرح شده مبنی بر اینکه پول پرداخت شده به یک مقاطعه‌کار جنجالی به دست گروه‌های تروریستی رسیده است.   به نوشته روزنامه تایمز، وزارت خارجه انگلیس تامین اعتبار پروژه چند میلیارد پوندی از سوی سازمان بین‌المللی “آدام اسمیت” را که هدفش ... توقف برنامه کمک‌رسانی انگلیس به‌گروه‌های تروریستی در سوریه در‌پی رسوایی

ادامه

انگلستان, تروریسم, جهان, خبر

تدارک برگزاری راهپیمائی یک میلیون نفری در انگلیس علیه دونالد ترامپ

به نقل از ایندیپندنت، سازمان دهندگان گروه اعتراض به دونالد ترامپ در انگلیس اعلام کردند امیدوارند یک میلیون نفر را در راهپیمائی اعتراضی علیه رئیس جمهور آمریکا در جریان سفر آتی وی به این کشور گردهم بیاورند.   به گزارش ایندیپندنت، بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ نفر متعهد به برگزاری اعتراضات برنامه ریزی شده ... تدارک برگزاری راهپیمائی یک میلیون نفری در انگلیس علیه دونالد ترامپ

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, خبر