سازمان ملل: پلاستیک، حقوق بشر را تهدید می‌کند

کارشناسان سازمان ملل در آستانه روز جهانی محیط زیست (۵ ژوئن/ ۱۵ خرداد) با اشاره به ۴۰۰ میلیون تن ضایعات پلاستیکی که هر ساله تولید می‌شوند، از دولت‌ها و شرکت‌ها خواستند تا مسئولیت خود را بر عهده بگیرند و حق بشر برای داشتن محیطی سالم و عاری از مواد سمی را تضمین کنند. به گزارش ... سازمان ملل: پلاستیک، حقوق بشر را تهدید می‌کند

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, پاراگوئه, سازمان ملل, کلمبیا, کودکان, گزارش, محیط زیست, ونزوئلا

هلند: گذار سبز اروپا بدون چین غیرممکن است

“لیشی شراین‌ماخر” وزیر بازرگانی هلند با اشاره به تلاش اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی به چین، گذار سبز و رفتن به سوی انرژی‌های پاک را بدون همکاری پکن ناممکن دانست. به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روزنامه فایننشال تایمز، اتحادیه اروپا اگرچه به دنبال کاهش بخشی از وابستگی خود به چین به عنوان ... هلند: گذار سبز اروپا بدون چین غیرممکن است

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, چین, گزارش, محیط زیست, هلند

ماجرای حق آبه هیرمند چیست و چرا تا کنون محقق نشده است؟

مسئولان کشور افغانستان چه پیش از طالبان و چه بعد از به قدرت رسیدن طالبان، همواره با بهانه تراشی‌هایی از تحویل حق آبه ایران در هیرمند خودداری می کردند و کار به جایی رسید که با احداث سازه هایی، مسیر طبیعی روان آب ها به سمت ایران را نیز منحرف کردند. به گزارش طنین؛ بر ... ماجرای حق آبه هیرمند چیست و چرا تا کنون محقق نشده است؟

ادامه

آمریکا, افغانستان, انگلستان, ایران, جنوب آسیا, حقوق بشر, خاورمیانه, محیط زیست, مقاله

بیراهه‌های مدرسـه

دانش‌آموزان روستاهای سیستان و بلوچستان برای رسیدن به کلاس درس از بین گاندو ها، رودخانه ها و جاده های خطرناک عبور می کنند. هم‌میهن؛ زانو بغل‌کرده در دل تلی از خاک و جاده‌ای نیمه‌تمام، زیرآفتاب کم‌رمق در انتظار آهن‌پاره‌ای آبی‌، سفید یا قرمز. یکی از هزاران تصویر فقر از روستاهای سیستان و بلوچستان در میان بیابان‌ها ثبت می‌شود، وقتی ... بیراهه‌های مدرسـه

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق کودک, عدالت اجتماعی, فقر, مقاله

مردم ژاپن مسئول پرداخت هزینه‌های پایگاه‌های نظامی آمریکا در اوکیناوا

۷۰ درصد پایگاه‌های نظامی آمریکا در جزیره اوکیناوا ژاپن است و مردم این کشور متحمل هزینه‌های این پایگاه‌ها هستند. ساکنین جزیره اوکیناوا ژاپن با وجود نارضایتی‌های گسترده همچنان از وجود پایگاه‌های نظامی آمریکا در این جزیره متحمل هزینه می‌شوند. براساس گزارش  شبکه تلویزیونی ان اچ کی، ۵۱ سال از زمان بازگشت دوباره استان اوکیناوا که ... مردم ژاپن مسئول پرداخت هزینه‌های پایگاه‌های نظامی آمریکا در اوکیناوا

ادامه

آمریکا, اقتصادی, حقوق بشر, ژاپن, شرق آسیا, گزارش, محیط زیست

دریاچه پیراهن صورتی مهارلو ، آسیب پذیر و آسیب زا

اگر این روزها گذرتان به حاشیه دریاچه مهارلو بیفتد با چشم انداز کم نظیر زیست محیطی روبرو می شوید ، آب دریاچه مهارلو کاملا صورتی رنگ شده و از دور مناظری دلفریب به تماشا می گذارد ، این چشم انداز زیبا و دلفریب خطرات و آسیب‌هایی نهفته دارد که تماس با آن بهداشت عمومی را به خطر می‌اندازد.

 

به گزارش ایرنا ، بسیاری از شهروندانی که این روزها در حاشیه دریاچه مهارلو به گشت و گذار می پردازند از دیدن مناظر صورتی رنگ دریاچه به وجد می آیند ، هیجان قایق سواری روی دریاچه زمانیکه شما با آب صورتی رنگ آن روبرو می شوید دوچندان می شود و چه بسا افرادی هوس کنند دستی در این آب بزنند غافل از اینکه آب صورتی رنگ مهارلو سرشار از انواع جلبک ها و موجودات ریز ذره بینی و فلزات سنگین آسیب زا است.

 

به گفته کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس ، در دریاچه مهارلو به‌ دلیل شوری آب و نور فراوان، نوعی جلبک سبز بی‌خطر تک سلولی به نام دونالیلا سالینا رشد می‌کند. این جلبک خوراک میگوی آب شور یا آرتمیای یک سانتی‌متری است که در آب‌های شور مثل مهارلو زندگی می‌کند. جلبک سالینا با افزایش دما و غلظت نمک، نوعی ماده بتاکارتن ایجاد می‌کند که موجب تغییر رنگ آب دریاچه می‌شود؛ بتاکارتن خطر اکولوژیک و زیست‌بوم برای این دریاچه ندارد.

 

در عین حال این کارشناسان معتقدند ، تداوم خشک‌سالی، ورود فاضلاب و مواد سمی از عوامل تهدید کننده اصلی حیات دریاچه مهارلو است، تهدید دیگری که گریبان گیر دریاچه مهارلو است، آلودگی این دریاچه با آلاینده‌ها و فلزات سنگین است که از طریق آب رودخانه‌ها و فاضلاب وارد آب مهارلو می‌شوند. تبخیر آب دریاچه مهارلو در فصل تابستان زیاد است و این موجب افزایش آلاینده‌ها و بیشتر شدن آن‌ها از حد مجاز می‌شود. برداشت‌های بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی و حفر چاه‌های غیرمجاز نیز بر اکوسیستم این دریاچه اثر گذاشته و موجب کاهش جمعیت و تنوع پرندگان مهاجر شده است

 

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت:  رنگ صورتی دریاچه بخاطر رشد و شکوفایی جلبک دونالیلا سالینا است که هیچگونه خطری ندارد ولی رسوبات کف دریاچه و آب آن به مقدار زیادی انواع آلودگی ها را دارد که تماس با آن می تواند بسیار خطرناک بوده و سلامتی و بهداشت را با مخاطره جدی روبرو کند بنابراین توصیه می شود از تماس بدن با آب و رسوب دریاچه پرهیز شود.

 

عطا پور شیرزاد با بیان اینکه در سالهای اخیر بر اساس قانون حفاظت و احیاء تالابها و آیین نامه مربوطه اداره کل حفاظت محیط زیست وقت و انرژی زیادی برای حفاظت از این تالاب و جلوگیری از ورود آلاینده ها صرف کرده است افزود: ولی با توجه به واقع شدن آن در پایاب دشت شیراز و عبور دو رودخانه اصلی تامین کننده آب این دریاچه از کلان شهر شیراز در سالیان طولانی انواع آلاینده ها از دشت و شهر شیراز روانه این دریاچه شده و روی هم تجمع یافته است و سال به سال بر حجم و غلظت آن افزوده شده است.

 

با راه اندازی و بهره برداری از سامانه اول و دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر شیراز حجم قابل ملاحظه‌ای از فاضلاب خام ورودی به دریاچه کاسته شده ولی واقع شدن شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی شیراز در بالادست تالاب آلودگی‌های صنعتی و بهداشتی ناشی از فعالیت آنها به تالاب وارد شده و می‌شود و همچنین کارگاه‌های نشاسته سازی نیز در آلودگی این تالاب نقش داشته‌اند.

 

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس نیز از همه مسئولین و مردم خواست که هر کدام به نوبه خود در حفظ دریاچه فعالانه و مسئولانه تر و بیش از پیش سهیم شوند چرا که حیات و سلامت این دریاچه در کیفیت زندگی شهرهای شیراز و سروستان و روستاها و کانونهای جمعیتی منطقه بسیار حائز اهمیت است.

 

نبی الله مرادی افزود: مطالعات گسترده ای در این زمینه وجود دارد که همه آنها بر این موضوع تاکید داشته اند و حتی با توسعه زیرساختهای لازم و با جلب گردشگران و استفاده از پتانسیل گردشگری دریاچه و تنوع زیستی و موقعیت مکانی کم نظیر آن می تواند در کنار همه خدمات اکولوژیکی و اکوسیستمی خود به لحاظ اقتصادی نیز گره گشا بوده و ثروت آفرین باشد.

 

از این رو از گردشگرانی که به این تالاب مراجعه می کنند خواسته شده که ضمن رعایت نکات بهداشتی برای سلامت خود، از برجای گذاشتن زباله پرهیز کنند و به هیچ وجه به آشیان پرندگان که در این دریاچه زادآوری دارند نزدیک نشده و آرامش آنها را به هم نزنند و در صورت مشاهده هرگونه تخریب و یا شکار و صید و یا ورود آلودگی ها مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست سروستان و یا اداره کل حفاظت محیط زیست گزارش دهند.

 

دریاچه مهارلو در حاشیه روستای مهارلو و در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.

جامعهٔ بشری در وضعیت خطرناکی است، و مهم‌ترین وظیفه، دفاع از صلح است!

شواهد نگران کننده حکایت از آن دارد که با گذشت هر روز، اوضاع سیاسی و اقتصادی جهان، شرایط زیست روی کرهٔ زمین، و روابط بین‌ کشورهای جهان بی‌ثبات‌تر و خطرناک‌تر می‌شود. ادامۀ این روند می‌تواند مردم جهان را با تهدیدهایی مهلک روبه‌رو کند و جهان و نوع بشر را به نقطۀ برگشت‌ناپذیر هولناکی سوق دهد.

ادامه

اتحادیه اروپا, استرالیا, اسراییل, افغانستان, امپریالیسم, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, اوکراین, ایران, تحریم, جهان, چین, دیدگاه, روسیه, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شرق اروپا, صلح, ضد جنگ, عدالت اجتماعی, غرب, فاشیسم, محیط زیست, مسابقه تسلیحاتی, مقاله, نئونازیسم, ناتو, هندوستان

حال سدها و تالاب‌های استان مرکزی نامساعد نیست

مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی گفت: با توجه به بارشهای نامنظم سال آبی جاری و علیرغم خشکسالی‌های پی در پی سال های اخیر، خوشبختانه تاکنون تالاب یا سدی در استان به طور کامل خشک یا از دایره مصرف خارج نشده است.

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر, محیط زیست

ضرورت عملکرد متحدانهٔ جنبش چپ در حل تضاد اصلی با ارتجاع داخلی و برخورد با «جنگ سرد» جدید

متأسفانه مردم کشور ما سال ۱۴۰۱ و قرن پانزدهم هجری خورشیدی را در شرایطی آغاز می‌کنند که هیچ چشم‌انداز امیدبخشی برای بهبود وضعیت معیشتی آنان و رفع بحران‌های سیاسی، اقتصادی، و زیست‌محیطی وجود ندارد و به احتمال زیاد اوضاع بدتر هم خواهد شد.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, انگلستان, اوکراین, جهان, خصوصی‌سازی, دیدگاه, سرمایه‌داری, سیاسی, محیط زیست, مقاله, نئولیبرالیسم