هیوون چونگ، مدیر اجرایی اتحادیه کارگران فلزکار و فولاد کره جنوبی، بزرگترین اتحادیه صنعتی این کشور در این رابطه میگوید: برای صنایع مرتبط با فلزات و فولاد در کره حدود ۲۰۰ هزار نفر عضو اعلام آمادگی برای اعتصاب کردند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از روزنامه انگلیسی بلومبرگ، موج اعتصابات کارگران کره جنوبی برای ... تداوم اعتصابات سراسری کره جنوبی با ورود کارگران فولاد برای برکناری رئیسجمهور
تشدید بحرانهای داخلی و خارجی و اثری که بر آیندۀ ملت ایران میتواند بگذارد
رخدادهای بسیار مهم و تعیینکننده از اسفند ۱۴۰۲ تا کنون کشور ما را در مسیری پُرشتاب به سمت تشدید هرچه بیشتر بحرانهای داخلی و خارجی مرتبط با یکدیگر سوق داده است. به قدرت رسیدن دولت راست افراطی در آمریکا به سرکردگی دونالد ترامپ، با توجه به سیاستهای تناقضآمیز و تنشآفرین و رفتارهای در ظاهر نامتعادل ... تشدید بحرانهای داخلی و خارجی و اثری که بر آیندۀ ملت ایران میتواند بگذارد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا بهشدت دوقطبی شده و انتظار میرود باتوجه به عمیقتر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونتآمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راهیابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آنرا ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
این روزها اکثر مردم کشور از یک سو با پوست و گوشت و استخوان پیامدهای اقتصاد ویرانشده را احساس میکنند و از سوی دیگر، بهدلیل جنگ روانی دولت جنایتکار اسرائیل علیه ایران و رجزخوانی حکومت ولایی در مورد حملۀ تلافیجویانه کوبنده، نگران زندگی خود و اوضاع ملتهب کشور و منطقهاند. در چنین شرایطی، هفتۀ گذشته ... درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
جنجال بر سر دعوت از خامنهای برای “پاسخ به عملکرد ۴۰ ساله نظام”
به نظر میرسد که نامه “جنبش عدالتخواه دانشجویی” به خامنهای برای پاسخگویی در مورد عملکرد ۴۰ ساله جمهوری اسلامی، ورود به منطقهای ممنوعه بوده است. این نامه با اعتراض اصولگرایان مواجه شده و “عدالتخواهان” هم پاسخ دادهاند.
نامه اخیر “مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران” به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، با درخواست حضور او در این دانشگاه و پاسخ در مورد عملکرد ۴۰ ساله نظام، خبرساز شد و نیروهای وابسته به جریان موسوم به اصولگرا واکنشهای تندی به آن نشان دادند.
یکی از اصلیترین دلایل حساسیت اصولگرایان این بود که گروه موسوم به “جنبش عدالتخواه دانشجویی” در نامه خود به خامنهای در روز اول آذرماه گذشته، از او خواسته بودند تا با حضور در دانشگاه تهران “نسبت به عملکرد چهلساله جمهوری اسلامی و کیفیت تعیین و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی نظام بهویژه درنهادهای تحت مدیریت رهبری مانند ستاد کل نیروهای مسلح از سپاه پاسداران تا ارتش و نیروهای انتظامی و نهادهای انتصابی از جمله قوه قضائیه، صدا و سیما، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و…” به پرسشهای دانشجویان و مردم پاسخ دهد.
این گروه همچنین خواستار “توضیح و تحلیل” رهبر جمهوری اسلامی در مورد به گفته آنها “هدایت و حل اختلافهای غیرعادی و تنظیم روابط نهادهای انتخابی از جمله دولت و مجلس” شده بودند.
جنجال ناشی از انتشار این نامه چنان گسترده بود که “عدالتخواهان” سپس مجبور به انتشار بیانیهای در توضیح آن شدند. “مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران” در بیانیه خود از جمله نوشت: «بدفهمی و نافهمیهای عمدی و غیرعمدی صورت گرفته از این دعوت توسط جریانات انقلابینما، غیرانقلابی، ضدانقلاب و حتی انقلابی در جهت به حاشیه راندن نفس موضوع و ابعاد مثبت آن بوده است.»
در بخش دیگری از بیانیه این تشکل که روز اول آذرماه گذشته منتشر شد، آمده است: «تفسیر دروغ عدم پاسخگویی رهبر انقلاب نسبت به مسئولیت خود، خلاف رویه معمول امامین انقلاب است که در زمانه خود بزرگترین یار مستضعفین بوده و در سخنرانیها و جلسات مختلف بیشترین پاسخ را به مسائل جامعه دادهاند و البته لجنپراکنی دشمنان داخلی و خارجی با برنامههایی نظیر دعوت اخیر به خوبی خنثی میشود.»
“تمسخر اصولگرایان” همچون “پز استقلال”
البته انتشار بیانیه “عدالتخواهان” در پی نامه جنجالبرانگیزشان به خامنهای نیز نتوانست به اعتراض اصولگرایان پایان دهد.
عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه جوان منتسب به سپاه پاسداران، یکی از این معترضان بود که روز شنبه سوم آذر (۲۴ نوامبر) در توییتر نوشت: «کنایه و تمسخر اصولگرایان برای برخی بچهحزباللهیها نوعی پرستیژ دانستن و پز استقلال شده. پس از اشباعشدگی در این تمسخر به کسانی میرسیم که دنبال زدن آخرین سنگرند. به نام عدالتخواهی کسانی پیدا میشوند که در انقلابی بودن جلوتر از رهبر و در عدالتخواهی جلوتر از علی (ع)» هستند.
به گزارش کانال تلگرام “امتداد”، توییت عبدالله گنجی بهخصوص نشان میدهد که اصولگرایان «از آن ناراحت هستند که چرا جریانی که خود را عدالتخواه میداند، پای نهادهای “انتصابی” را به میان کشیده است.»
در این میان نمایندگان “جنبش عدالتخواه دانشجویی” نیز به حمله اصولگرایان پاسخ داده و این جریان را متهم کردهاند که در “توهم دفاع از ولایت، هرگونه نقد، پاسخخواهی، دادخواهی و اصلاح سیستم را ضدیت میشمارد».
“نقد رهبری ممنوع نیست”
محمدصادق شهبازی، دبیر اسبق “جنبش عدالتخواه دانشجویی”، در یادداشت تندی زیر عنوان “تقلیل مشکلات رهبری، دو روی سکه محافظهکاری و اسلام سلطنتی!” بدون نام بردن از اصولگرایان، نوشت که جریانی «اگر از سوپور سر کوچه هم انتقاد شود، میگوید سوپور زیرمجموعه سرسوپورهاست، او ذیل شهرداری و… تا رهبری و امام زمان جلو میرود؛ لذا انتقاد از نحوه جمعآوری زباله در فلان کوچه، در حکم محاربه با امام زمان است! از تقدم ولایت بر عدالت، ولایتبسندگی، تسری ولایت و… سخن گفته و در نهایت اشکالات را توجیه میکنند» و جریانی دیگر «همه ناکارآمدیها و عقبگردها را به رهبری و نظام نسبت میدهد.»
رسانههای ایران پیشتر از محمدصادق شهبازی به عنوان همان فردی سخن گفته بودند که به هنگام بازگشت حسن روحانی از نیویورک در روز ششم مهرماه ۹۲ و پس از گفتوگوی تلفنی او با باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت آمریکا، در فرودگاه مهرآباد تجمعی اعتراضی را سازمان داد و به سوی روحانی کفش پرتاب کرد.
شهبازی در ادامه یادداشت روز گذشته خود که در خبرگزاری دانشجو منتشر شد، نوشت: «هر دو جریان، با منفعل انگاشتن مردم، مسئولین و نخبگان، مسئولیت را از خود سلب، عافیتطلبی را توجیه، امکان نقد و اصلاح را منتفی میکنند. غیرواقعبینانه در توجیه/نفی کارنامه رهبری و نظام سخن میگویند، بدون آنکه برای اصلاح وضعیت موجود و اصلاح لایههای مختلف نظام تلاش کنند. درنهایت تنها به حفظ وضع موجود کمک کرده و نارضایتی مردم را افزایش میدهند.»
دبیر اسبق “جنبش عدالتخواه دانشجویی” سپس با اشاره به اینکه “پرسش و نقد رهبری و نظام ممنوع نیست”، افزوده است که یکی از اقدامات لازم در راستای ساختن “ظرفیت ” برای رهبر جمهوری اسلامی «اصلاح، شفافیت و نظارت عمومی بر نهادهای ذیل رهبری و سایر نهادهای عمومی غیردولتی است.»
به گزارش “امتداد”: «علیرضا فقیهیراد عضو سابق شورای مرکزی جنبش عدالتخواهی نیز معتقد است که گفتمان عدالتخواهی مانند انقلابینماها بر اساس اندیشههای التقاطی و خوداجتهادی و یا نگاههای کاریکاتوری به دین، امام راحل و رهبر معظم انقلاب شکل نگرفته است.»
“امتداد” همچنین با اشاره به بازداشت “افراد نزدیک به این جریان” که در مقابل تخریب خانههای ده ونک توسط دانشگاه الزهرا مقاومت کرده بودند، به شکاف و اختلاف میان “جنبش عدالتخواهی” و جریان موسوم به اصولگرا توجه میدهد.
“پیام” اصولگرایان برای “عدالتخواهان”
به اعتقاد “امتداد”، خواست اصولگرایان از “عدالتخواهان” «این است که تیغ نقد خود را باید تنها بر نهادهای انتخابی و جریانهای مخالف اصولگرایان روانه کنند.». این رسانه اصلاحطلب در نهایت با اشاره به “حمایت همهجانبه” اصولگرایان از حمله سال ۹۲ به روحانی در فرودگاه مهرآباد، نوشته است که آنان با حملات اخیر خود به “عدالتخواهان”، این “پیام” را به این تشکل دانشجویی دادهاند که چنانچه اعتراضشان را به اصلاحطلبان و دولت محدود نکنند، “به سرعت از قطار انقلاب پیاده خواهند شد”.
از “جنبش عدالتخواه دانشجویی” به عنوان تشکلی نزدیک به محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، نام برده میشود. سایت این تشکل اما خود را فراجناحی دانسته و “رفع” مشکلات و “کارآمدی نظام اسلامی” را از جمله اهداف خود برمیشمرد. اواسط فروردینماه گذشته نیز ۳۰۰ نفر از “فعالان حزبالله” که بخشی از آنها از اعضای این تشکل بودند، در نامهای سرگشاده به علی خامنهای، ضمن اشاره به نارضایتی “ملت” از وضعیت کنونی کشور، خواستار “اصلاحات اساسی و انقلابگونه” در جمهوری اسلامی شدند.
صدای آلمان
پیروزباد مبارزه زحمتکشان میهن علیه فقر، ستم و استبداد مذهبی
هزاران تن از کارگران دو واحد بزرگ صنعتی کشور، کارگران گروه ملی فولاد ایران و مجتمع نیشکر هفت تپه بار دیگر دست به اعتصاب زده و خواستار تحقق مطالبه های به حق خود شده اند.
منافع مردم و حق حاکمیت ملی در منگنه فشار دیکتاتوری ولایی و دولت راستِ افراطی آمریکا
دولت دونالد ترامپ روز ۱۴ آبانماه از طریق خزانهداری آمریکا اعمال مجموعهای جدید از تحریمهای مالی بسیار سنگین و گستردهتر از پیش را بر اقتصاد کشورمان اعلام کرد.
نامهی ۴۱۰ فعال فعلی و سابق دانشجویی: نیازمند تجدیدنظری در رویکردهای غالب فکری و سیاسی هستیم
فعالان فکری و اجتماعی، روشنفکران، اساتید و دانشگاهیان عزیز!
شبکههای جاسوسی و نفوذی در نهادهای امنیتی چون اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات
لیست تحریم های آمریکا علیه ایران منتشر شد. در این میان نکته جالب توجه و حائز اهمیت حضور افراد و شرکت هایی در این لیست بود که اصطلاحا سفید خوانده می شوند.