نیویورک تایمز: آمریکا خروج صدها نیروی خود از سوریه را آغاز کرده است

ایالات متحده خروج صدها نیرو از شمال شرق سوریه را آغاز کرده است که بازتابی از تغییر محیط امنیتی در این کشور از زمان سقوط دولت بشار اسد در ماه دسامبر است، اما این، اقدامی خطرناک محسوب می‌شود. به گزارش ایسنا، دو مقام ارشد آمریکایی گفتند که ارتش سه پایگاه از هشت پایگاه عملیاتی کوچک ... نیویورک تایمز: آمریکا خروج صدها نیروی خود از سوریه را آغاز کرده است

ادامه

آمریکا, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه

لاوروف در نشست خبری: روسیه از گفت‌وگوهای تهران-واشنگتن استقبال می‌کند

وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری با همتای ایرانی خود با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران، گفت که مسکو از این گفت‌وگوها استقبال می‌کند. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری با «سید عباس عراقچی» همتای ایرانی خود که از روز گذشته به ... لاوروف در نشست خبری: روسیه از گفت‌وگوهای تهران-واشنگتن استقبال می‌کند

ادامه

آمریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, شرق اروپا, عمان, گزارش, مذاکرات هسته‌ای, مشارکت راهبردی

هدف از طرح ادعای حمله به ایران، منحرف کردن اذهان از پرونده فساد نتانیاهو است

رئیس پیشین ستاد ارتش اسرائیل و عضو کنست در واکنش به گزارش «نیویورک تایمز» درباره تصمیم اسرائیل برای اقدام نظامی علیه ایران، گفت که این اقدام‌ها صرفا با هدف منحرف کردن افکار عمومی صورت می‌گیرد. به گزارش ایلنا به نقل از المیادین، «گادی آیزنکوت» رئیس پیشین ستاد ارتش اسرائیل و عضو کنست در واکنش به ... هدف از طرح ادعای حمله به ایران، منحرف کردن اذهان از پرونده فساد نتانیاهو است

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, فلسطین

نیویورک تایمز: ترامپ طرح حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران را وتو کرد

به نوشته یک روزنامه آمریکایی ترامپ علیرغم گفتمان تهاجمی، در عمل از گزینه نظامی علیه ایران اجتناب کرده است. باشگاه خبرنگاران به نقل از نیویورک تایمز؛ نیویورک تایمز فاش کرد رئیس‌جمهور آمریکا با وجود فشار‌های تل‌آویو، مسیر مذاکرات جدید را ترجیح داد و طرح اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران در ماه مه را ... نیویورک تایمز: ترامپ طرح حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران را وتو کرد

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, گزارش

سازمان ملل: اسرائیل مانع توزیع کمک‌ها در غزه شده و۵۰۰ هزار نفر را آواره کرده است

سازمان ملل اعلام کرد که اسرائیل به مانع‌تراشی در اجرای عملیات‌های توزیع کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه اختلال ادامه می‌دهد و از ۱۸ مارس با آغاز دور جدیدی از حملت اسرائیل، حدود ۵۰۰ هزار فلسطینی را آواره کرده است. به گزارش ایسنا، ارتش رژیم صهیونیستی اسرائیل از دوم مارس نوار غزه را محاصره کرده و ... سازمان ملل: اسرائیل مانع توزیع کمک‌ها در غزه شده و۵۰۰ هزار نفر را آواره کرده است

ادامه

آمریکا, جهان, خاورمیانه, سازمان ملل, صهیونیسم, فلسطین

تحلیل العربیه در مورد طرح بایدن برای تجزیه عراق به مناطق خودمختار

نزدیک به دو سال است که روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز از توجه دولت بوش به طرح تقسیم عراق به سه منطقه خودمختار شیعه نشین در جنوب، سنی‌نشین در مرکز، کردنشین در شمال و سپردن امور دفاعی، خارجی و توزیع منابع به دولت بغداد پرده برداشته است.

 

به گزارش ایرنا، پایگاه اینترنتی العربیه روز سه شنبه در گزارشی افزود: این طرح از سوی سناتور دمکرات جو بایدن که اکنون در دو قدمی تبدیل شدن به مرد شماره ۲ آمریکا قرار گرفته، ارائه شده است و می تواند با رسیدن بایدن به این منصب عملی شود.

 

العربیه تصریح کرد: سوالاتی در اینجا مطرح می‌شود، از جمله آن که آیا طرح بایدن برای تقسیم عراق به سه منطقه فدرال محور راهبرد آینده آمریکا در عراق خواهد بود؟ امکان موفقیت این طرح در سایه موقعیت جدید بایدن، مخالفت شیعیان، اهل سنت و کردهای عراق چقدر خواهد بود؟ آیا این مواضع با وجود تاکید نیویورک تایمز مبنی بر این که طرح بایدن از سوی اعضای دائم شورای امنیت، دولت بوش وکارشناسان امور خاورمیانه مورد استقبال خوبی قرار گرفته، اهمیتی دارد؟

 

در هر صورت این طرح در مجلس سنای آمریکا مورد تایید اکثریت نمایندگان قرار گرفته و تنها اجرای آن به تاخیر افتاده است.

 

به نوشته العربیه،جلب حمایت بین المللی برای اجرای طرح از سوی بایدن دشوار نخواهد بود هر چند برخی قدرتهای بزرگ ممکن است، به علت آن که طرح می‌تواند، زمینه ساز کشتارهای جدیدی در عراق باشد، به آن اعتراض نمایند، اما مگر در حال حاضر، مرکز و جنوب عراق چیز دیگری جز قتل و کشتار را شاهد است.

 

حمایت منطقه‌ای و عربی از این طرح هنوز در پرده ابهام است. موضع ایران، ترکیه و سوریه نیز مخالفت است، با این حال، موضع آمریکا در تسهیل روند صلح سوریه با اسرائیل می تواند، موضع دمشق را دستخوش تغییر کند.

 

در مورد ترکیه نیز گرفتن امتیازهای اقتصادی و ضمانت هایی در مورد کردهای شمال عراق تعیین کننده است.

 

پیش از این نیز این دو کشور به اشغال عراق معترض بودند، بدون اینکه موضع مشخصی در این باره اتخاذ کنند اما پس از مدتی در این زمینه کمکهایی نیز ارائه نمودند.

 

در گزارش العربیه همچنین آمده است: البته، اکنون زمان به نفع بایدن نیست زیرا ایده او که ادعا می کند، تنها راه برون رفت از بحران عراق است، دو سال پیش طراحی شده که کشتار به مراتب بیش از اکنون بود. اینک عراقی ها به گفته ناظران در حال حرکت به سوی سازش ملی و زندگی قانونمند هستند.

 

سوال مهم دیگری که نیازمند پاسخ است، این که، تکلیف شهرهایی چون بغداد، کرکوک و موصل که دارای تنوع قومیتی هستند، چه می‌شود و آیا این شهرها می‌توانند در داخل مناطق خودمختار قرار گیرند؟

 

العربیه افزود: برخی سیاستمداران خوش بین این امر را ممکن دانسته و عقیده دارند بغداد به عنوان پایتخت متعلق به همه عراقی ها و مقر این حکومت فدرال خواهد بود، کردها و اهل سنت نیز می توانند موصل وکرکوک را به منطقه سنی نشین و کردنشین ضمیمه نمایند. این امر مانع وقوع جنگ داخلی پیش بینی شده ناشی از تداوم ناکامی در مورد حل بحران کرکوک خواهد شد.

 

آنها همچنین معتقدند، این مسئله ضامن باقی ماندن موصل در خاک عراق خواهد بود، در شرایطی که ترکیه تلویحا خواستار انضمام آن به خاک خود است.

ریاض حقوق هیأت معارضان سوری را قطع می‌کند

منابع معارض خبر دادند که عربستان سعودی حقوق اعضای هیأت معارضان سوری را قطع خواهد کرد؛ اقدامی که بیانگر اختلافات بین کشورهای حامی این هیأت است.

ادامه

تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سازمان ملل, سوریه, عربستان سعودی, مصر

گزینه وزیر خزانه‌داری بایدن: تنها در صورت پایبندی ایران به برجام تحریم‌ها رفع می‌شوند

گزینه پیشنهادی رئیس‌جمهور آمریکا برای تصدی سمت وزارت خزانه‌داری این کشور سیاست واشنگتن درباره رفع احتمالی تحریم‌ها علیه ایران را تشریح کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, بانک جهانی, تحریم, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صندوق بین‌المللی پول, مذاکرات اتمی, مصاحبه و گفتگو

راهکار کاترین اشتون و چاک هیگل؛ بازگشت بدون پیش شرط آمریکا به برجام

با چراغ سبز دولت جو بایدن برای آغاز گفت‌وگوها پیرامون آینده توافق هسته‌ای ایران، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر دفاع اسبق آمریکا خواستار اجرای کامل این توافق بدون تغیین پیش‌شرط شدند.

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, اتحادیه اروپا, امریکا, امریکای شمالی, ایران, تحریم, جهان, سازمان ملل, مذاکرات اتمی