روسیه: پیمان ممنوعیت جنگ‌افزارهای هسته‌ای را اجرا نمی‌کنیم

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که کشورش پیمان ممنوعیت جنگ‌افزارهای هسته‌ای را که از ماه ژانویه سال آینده به اجرا درخواهد آمد، اجرا نمی‌کند.

ادامه

امریکا, انگلستان, ایران, جهان, چین, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, روسیه, سازمان ملل, فرانسه, ناتو, هلند

چامسکی: بیایید یک منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه ایجاد کنیم

چامسکی هشدار داد: «یک حادثه تصادفی در خلیج فارس،‌ حتی به طور تصادفی به یک انفجار خواهد شد که واکنش ایران را در پی خواهد داشت که منجر به بمباران ایران توسط آمریکا و اسرائیل خواهد شد.

ادامه

اروپا, اسراییل, امریکا, امریکای شمالی, ایران, تحریم, تشنج زدایی, تهدید صلح جهانی, جهان, خاورمیانه, خلع سلاح هسته‌ای, دیدگاه, رویارویی نظامی, ضد جنگ, عربستان سعودی, مداخله نظامی

کره شمالی: خلع سلاح‌های هسته‌ای از میز مذاکرات با آمریکا خارج شد

نماینده کره شمالی در سازمان ملل روز شنبه گفت: خلع سلاح‌های هسته‌ای از میز مذاکرات با آمریکا خارج شد و در حال حاضر بحث و گفتگو با واشنگتن ضروری نیست.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, شرق آسیا, کره شمالی, ناتو

جیمز کلپر: چرا کره شمالی باید خلع سلاح هسته‌ای را بپذیرد؟! این بلیط آنها برای حیات است

مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا، ادعای ترامپ را مبنی بر اینکه باراک اوباما برای دیدار با کیم جونگ اون التماس می‌کرد، زیر سوال برد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خلع سلاح هسته‌ای, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

تاکید «شی جین پینگ» و «مون جائه‌این» بر خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کره

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین در گفت وگوی تلفنی با «مون جائه این» رئیس جمهور جدید کره جنوبی، با مهم توصیف کردن توسعه روابط دو جانبه، بر حل و فصل اختلافات میان دو کشور تاکید کرد.

 

در این گفت وگو که روز پنجشنبه صورت گرفت، وی ضمن تبریک انتخاب «مون» به عنوان رئیس جمهور کره جنوبی گفت که در ۲۵ سال گذشته دو کشور شاهد روابط رو به رشد بوده اند و لازم است که اختلافاتشان را نیز به درستی و با گفت و گو حل و فصل کنند.

 

وی تاکید کرد که دو کشور باید نگرانی های مشروع یکدیگر را مورد توجه قرار داده و به دنبال تمرکز بر اشتراکات و حل منازعات به طریق درست باشند.

او که کشورش به شدت از استقرار سامانه موشکی «تاد» آمریکا در خاک کره جنوبی به خشم آمده و مناسبات تجاری با کره را تقلیل داده است، پیشتر نیز از رئیس جمهوری جدید خواسته است برای حل این مساله اقدام کند.

به گزارش خبرگزاری شین هوا، «شی» تاکید کرد: چین نگرانی های امنیتی دارد و حالا که یک رئیس جمهور جدید در کره جنوبی انتخاب شده برای پکن دارای اهمیت ویژه ای است و کشورش می خواهد همه برای پیشبرد صلح و حل و فصل اختلافات در این منطقه تلاش کنند.

وی تصریح کرد که داشتن یک روابط خوب و سالم و تمرکز بر پیشبرد صلح و امنیت و گسترش مناسبات برای هر دو کشور و کل منطقه مهم است.
رئیس جمهوری چین یک بار دیگر گفت که پکن برای عاری سازی منطقه شبه جزیره کره از سلاح های هسته ای تلاش های زیادی کرده است و همچنان گفت و گو را بهترین راه حل مساله و حراست از صلح و امنیت می داند.

رئیس جمهور جدید کره جنوبی نیز در این مکالمه تلفنی گفت که کشورش می داند اختلافاتی با چین بروز کرده است و به سرعت می خواهد راه حلی با طرف چینی برای مسایل پیدا کند.

او گفت که کره جنوبی به رابطه با چین بسیار اهمیت می دهد و روابط مشارکتی راهبردی با این کشور را به پیش سوق خواهد داد.

«مون جائه این» گفت: عاری سازی منطقه از تسلیحات هسته ای هدف مشترک کره جنوبی و چین است و این کشور برای رسیدن به این هدف با چین همکاری خواهد کرد و امیدوار به از سرگیری مذاکرات شش جانبه هسته ای پکن می باشد که از اواخر سال ۲۰۰۸ میلادی متوقف شده است.

وی همچنین برنامه راه ابریشم چین را مهم توصیف کرد و گفت که امیدواری کره جنوبی این است که کشورهای مرتبط با این برنامه موفق به حصول پیشرفت و رشد و موفقیت شوند.

هر دو طرف موافقت کردند که در سریعترین زمان ممکن با یکدیگر ملاقات و گفت و گو داشته باشند.

 

 

گفتگوی تلفنی ترامپ و رئیس جمهوری جدید کره جنوبی

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «دونالد ترامپ» و «مون جائه این»، رئیس جمهوری منتخب کره جنوبی، در تماسی تلفنی درباره نگرانی مشترک دو کشور از برنامه هسته ای کره شمالی صحبت کردند.

 

ترامپ در گفتگو با مون، مقابله با جاه طلبی نظامی پیونگ یانگ را پیچیده خواند اما افزود این مشکلات قابل حل هستند.

 

ترامپ در این تماس تلفنی همچنین بر اهمیت و استحکام رابطه میان آمریکا و کره جنوبی تأکید و از مون دعوت کرد تا به واشنگتن سفر کند.

 

مون چندی پیش در رابطه با ملاقات با ترامپ گفته بود امیدوار است چنین ملاقاتی فرصتی باشد تا آنها بتوانند برای مقابله با برنامه هسته ای کره شمالی و توقف کامل آن به راهکاری عملی دست یابند.

 

اما رهبر جدید کره جنوبی در یک زمینه بسیار مهم با کابینه ترامپ اختلاف نظر دارد و آن استقرار سامانه ضدموشکی «تاد» در خاک کره جنوبی است.

 

مون و دیگر منتقدان پروژه تاد معتقدند استقرار این سامانه باید در پارلمان کشور به رأی گذاشته شود. اما سئول و واشنگتن هفته گذشته و پیش از پیروزی مون مشترکا اعلام کردند که بخش عمده ای از سامانه تاد مستقر و راه اندازی شده است و رئیس جمهوری جدید قادر به جلوگیری از استقرار کامل آن نخواهد بود.

ایرنا، مهر

حمایت چین از خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین امروز – یکشنبه – حمایت این کشور از خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره را اعلام کرد.   وزیر امور خارجه چین گفت: «با هدف برقراری صلح و ثبات در منطقه، چین از خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره حمایت می‌کند.»   وی افزود: «ممکن ... حمایت چین از خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, شرق آسیا

رئیس اداره اطلاعات ملی آمریکا: روسیه جنگنده‌های ما در سوریه را هدف قرار می‌دهد/ خلع سلاح هسته‌ای کره‌شمالی ممکن نیست

جیمز کلاپررئیس اداره اطلاعات ملی آمریکا می‌گوید، اگر یک منطقه پرواز ممنوع در سوریه ایجاد شود، روسیه می‌تواند جنگنده‌های آمریکایی را سرنگون کند.   به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سی بی اس، جیمز کلاپر، رئیس اداره اطلاعات ملی آمریکا در این باره ادامه داد: من بعید نمی‌دانم که روس‌ها اگر احساس کنند ... رئیس اداره اطلاعات ملی آمریکا: روسیه جنگنده‌های ما در سوریه را هدف قرار می‌دهد/ خلع سلاح هسته‌ای کره‌شمالی ممکن نیست

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, روسیه, سوریه, شرق آسیا