وزارت دفاع روسیه امروز شنبه، اعلام کرد که بمبافکنهای راهبردی روسیه و چین گشت هوایی مشترکی را بر فراز دریای ژاپن، دریای شرقی چین و غرب اقیانوس آرام انجام دادند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، این وزارتخانه در بیانیهای تصریح کرد که بمب افکنهای استراتژیک «Tu-۹۵MS» روسیه و بمب افکنهای راهبردی «H-۶K» چین، گشت ... گشت هوایی مشترک بمبافکنهای راهبردی روسیه و چین بر فراز دریای ژاپن، دریای شرقی چین و غرب اقیانوس آرام
مدودف: کشورهای ناتو درگیر جنگ تمامعیار با روسیه شدند
«دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه گفت که آمریکا و دیگر کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درگیر جنگی تمامعیار علیه روسیه شدهاند. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، دیمیتری مدودف در مصاحبه با «العربیه» اظهار داشت که ایالات متحده و دیگر کشورهای ناتو پس از اینکه از موشکهای آنها برای ... مدودف: کشورهای ناتو درگیر جنگ تمامعیار با روسیه شدند
استونی: ناتو بهجای اعزام نیرو تنها به حمایت مالی و نظامی از اوکراین اکتفا کند
وزیر دفاع کشور استونی طی سخنانی گفت که کشورهای ناتو باید به جای بحث درباره اعزام نیرو به اوکراین تنها با منابع مالی نظامی از کییف حمایت کنند. به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از نیوزویک، «هانو پوکور» وزیر دفاع کشور استونی طی سخنانی گفت که کشورهای عضو ناتو باید تنها از اوکراین حمایت ... استونی: ناتو بهجای اعزام نیرو تنها به حمایت مالی و نظامی از اوکراین اکتفا کند
رئیس سابق سرویس جاسوسی انگلیس: کشورهای اروپایی در یک وضعیت جنگی با روسیه قرار دارند
سر ریچارد دیرلاو رئیس سابق سرویس جاسوسی انگلیس (MI۶) در اظهاراتی اعلام کرد که کشورهای اروپایی در یک وضعیت جنگی با روسیه قرار دارند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از راشا تودی، دیرلاو در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی اظهار کرد: ما باید این واقعیت را بپذیریم که روسها عقید دارند که با ... رئیس سابق سرویس جاسوسی انگلیس: کشورهای اروپایی در یک وضعیت جنگی با روسیه قرار دارند
مسکو به توکیو هشدار داد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه در اظهاراتی هشدار آمیز بیان کرد: «در صورت تصمیم آمریکا برای استقرار موشک در ژاپن، مجبور به واکنش متقابل خواهیم شد.» به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که اگر ایالات متحده در ژاپن موشک مستقر کند، این امر امنیت روسیه را به خطر میاندازد و مسکو ... مسکو به توکیو هشدار داد
انتقاد لاوروف از قصد آمریکا برای تحویل زیردریاییهای اتمی به استرالیا
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل از پیمان امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا و قصد واشنگتن برای تحویل زیردریایی های اتمی به استرالیا در چارچوب این پیمان انتقاد کرد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه روسیه، لاوروف در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل خاطرنشان کرد: قصد آمریکا برای تحویل زیردریایی به استرالیا را، میتوان پاسخ به تلاش اتحادیه اروپا برای استقلال بیشتر پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تعبیر کرد.
روز ۱۵ ماه سپتامبر، اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا به همراه بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و جو بایدن رییس جمهوری ایالات متحده مشارکت جدید امنیتی نظامی سه جانبه آکوس را اعلام کردند که از منافع مشترک طرفین در منطقه هند و اقیانوس آرام محافظت میکند.
براساس مشارکت جدید، بریتانیا و ایالات متحده متعهد شدند که نیروی دریایی استرالیا را به فناوری زیردریاییهای هستهای مجهز کنند. استرالیا با پیوستن به همکاری نظامی با آمریکا و انگلیس، قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری خود با فرانسه را به نفع پیمان آکوس کنار گذاشت و این باعث خشم پاریس شد، که طبق این قرارداد قرار بود ۱۲ زیردریایی معمولی به استرالیا عرضه کند.
هشدار در مورد پیامدهای خودسریهای غرب
لاوروف در ادامه سخنان خود هشدار داد که اعمال اصول من درآوردی و خودسرانه غرب بجای پایبندی به معیارهای قوانین بینالمللی پیامدهای منفی به همراه خواهد داشت و خطوط حائل جدید بین کشورهای غربی و سایر کشورهای جهان بوجود خواهد آورد .
وی ادامه داد: رویدادهای سال های اخیر نشان داد که اصول خودسرانهای که غرب بکار میگیرد ممکن است در اردوگاه کشورهای غربی بویژه در مواردی که بسیار مستقل شوند، بکار گرفته شود
وزیر خارجه روسیه سپس خاطرنشان کرد که در گفت و گوهای در مورد مسائل کلیدی جهانی، کشورهای غربی فرمتهای مناسب برای خود انتخاب میکنند و کشورهایی را که دارای مواضع متفاوت با غربیها هستند از گفت و گوها کنار میگذارند.
لاوروف افزود: اخیرا در این رابطه آلمان و فرانسه ائتلافی بینالمللی را برای توسعه همکاری همکاریهای بینالمللی ایجاد کردند در حالی که باوجود سازمان بزرگ و جهانی سازمان ملل چه نیازی به چنین ائتلافی وجود داشت.
هایکو ماس وزیر خارجه آلمان روز ۲۶ سپتامبر در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل از ایجاد ائتلافی با شرکت بیش از ۵۰ کشور برای توسعه هممکاریهای بینالمللی خبر داد.
لاوروف در ادامه سخنان خود از تصمیم دولت برگزاری اجلاس کشورهای دمکراتیک نیز انتقاد کرد و گفت: بدیهی است آمریکا ترکیب شرکت کنندگان این اجلاس را تعیین میکند و نقش برای تعیین اینکه چه کشوری تا چه اندازه با معیارهای دمکراتیک مطابقت میدهد را به خود اختصاص خواهد داد.
وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: این ایده کاملا شبیه جنگ سرد جدید است و در واقع آمریکا کارزار جدید علیه کشورهای مخالف سیاستهای خود آغاز میکند.
وی افزود: جالب توجه است که آمریکا در اعلام اولویتهای در عرصه دمکراسی، نگرانی وضع داخلی برخی کشورها است. به محض اینکه موضوع تثبیت دمکراسی در روابط بینالمللی مطرح میشود واشنگتن و متحدان غربی آن تمایل برای گفت و گو را ازدست میدهند و چنین نشان میدهند که هیچکس حق تعدی به اعتبار ناتو و اتحادیه اروپا را ندارد.
لاوروف ادامه داد: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به تازگی اعلام کرد که این کشور از بکارگیری شیوههای نظامی برای تغییر وضعیت کشورهای دیگر منصرف میشود. ما منتظریم که آمریکا گام بعدی را برداشته و نه فقط از بکارگیری زور بلکه تحمیل شیوههای خود برای توسعه کشورها را نیز کنار بگذارد.
تلاشها برای ضربه زدن به معیارهای سازمان ملل خطرناک است
لاوروف در ادامه گفت که برخی کشورها اقدامات خود را برای ضربه زدن به معیارهای سازمان ملل متمرکز کردهاند و این تلاش در راستای بازبینی تاریخ و واقعیتهای جنگ دوم جهانی است. اعضای اتحادیه اروپا و ناتو از پذیرش قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در مورد رد قهرمانسازی نازیسم خودداری میکنند.
وی افزود: این کشورها پیشنهاد برای محکوم کردن تخریب بناهای یادبود قهرمانان آزادی اروپا از نازیسم (سرداران شوروی سابق در جنگ دوم جهانی) را رد میکنند.
انتظارات زیادی از مذاکرات تسلیحاتی روسیه و آمریکا وجود دارد
وزیر خارجه روسیه در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد که از مذاکرات روسیه و آمریکا در عرصه کنترل تسلیحاتی که دو کشور آغاز آن را در ژنو اعلام کردند، انتظارات زیادی وجود دارد
وی افزود: در صورت داشتن حسن نیت، کسب توافق در این زمینه کاملا امکانپدیر است.
لاوروف گفت: جامعه جهانی از تصمیم دولت آمریکا برای تمدید پیمان استارت-۲ با روسیه بدون هر گونه قید و شرط امیدوار شد. معتقدیم که چنین رویکرد مسوولانه در عرصههای دیگر ثبات راهبردی باید اعمال شود.
وی افزود: پس از خروج واشنگتن از پیمان منع موشکهای هستهای کوتاه و میان برد، روسیه بطور یکجانبه متعهد شد تا این گونه موشکهای هستهای یا غیرهستهای را در مناطقی که آمریکا موشکهای مشابه مستقر نکند استقرار نخواهد کرد. در انتظار پاسخ ناتو به این پیشنهاد خود هستیم.
به ِگل نشستن سیاستهای اقتصادی واشنگتن در حوزه هند و اقیانوسیه
تصمیم پکن برای ارایه درخواست رسمی برای پیوستن به پیمان مشارکت فراگیر و پیشرو دو سوی اقیانوس آرام (سی پی تی پی پی/CPTPP) که مهمترین پیمان بازرگانی منطقه آسیا به شمار میرود، واشنگتن را با چالشهای پرشمار اقتصادی و سیاسی روبه رو کرده است.
پیمان آکوس؛ سیلی به صورت اروپا با افقی روشن برای چین
تحلیلگر اسپانیایی معتقد است «پیمان آکوس یک سیلی محکم برای اتحادیه اروپا و نشاندهنده ضعف غرب بود و تنها طرفی که از آن نفع میبرد، چین است».
نشست ضد چینی آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند / پکن؛ محکوم به شکستید
نشست سران آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن به میزبانی جو بایدن در کاخ سفید، با صدور یک بیانیه مشترک به کار خود پایان داد و واکنش پکن را به دنبال داشت.
اکثر اروپاییها علاقهای به همراهی با سیاستهای آمریکا علیه چین ندارند
نتایج یک گزارش حاکی از آن است که اکثر مردم اروپا معتقدند جنگ سرد جدیدی میان آمریکا و چین و روسیه تحت جریان است و در عین حال علاقهای به همراهی سیاستمداران کشورهای خود با راهبرد ضدچین واشنگتن و اتحادیه اروپا ندارند.