برزیل تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا را تلافی می‌کند

خبرگزاری رویترز به‌نقل از بیانیه ساعات پیش دفتر رئیس‌جمهوری برزیل نوشت که این کشور در واکنش به وضع تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا بر واردات کالاهای برزیلی، دست به اقدام متقابل خواهد زد. به گزارش ایرنا، دفتر لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، ساعاتی پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین را ... برزیل تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا را تلافی می‌کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جنگ تجاری, جهان

عفو بین‌الملل تحریم‌های آمریکا علیه گزارشگر ویژه سازمان ملل را محکوم کرد

سازمان عفو بین‌الملل تحریم‌های آمریکا علیه گزارشگر ویژه سازمان ملل را، حمله به اصول عدالت بین‌الملل دانست و از جامعه جهانی خواست این اقدام را محکوم کند. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از آناتولی، سازمان عفو بین‌الملل طی بیانیه‌ای تحریم‌های آمریکا علیه «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در فلسطین اشغالی را محکوم ... عفو بین‌الملل تحریم‌های آمریکا علیه گزارشگر ویژه سازمان ملل را محکوم کرد

ادامه

آپارتایت, آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, بیانیه, تحریم, جهان, حقوق بشر, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, فلسطین

سناتور آمریکایی: ترامپ از یک «جنایتکار جنگی» در کاخ سفید استقبال کرد

«برنی سندرز» سناتور آمریکایی امروز چهارشنبه، در واکنش به سفر نخست‌وزیر اسرائیل به واشنگتن گفت: در حالی‌که «بنیامین نتانیاهو» به‌عنوان یک جنایتکار جنگی تحت پیگرد قانونی قرار گرفته است، «دونالد ترامپ» از او در کاخ سفید استقبال کرد. به گزارش ایرنا، برنی سندرز سناتور دموکرات آمریکا در پیامی صریح در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق)، ... سناتور آمریکایی: ترامپ از یک «جنایتکار جنگی» در کاخ سفید استقبال کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, خاورمیانه, دیوان داوری لاهه, فلسطین, گزارش, نسل‌کشی

تحلیلگر آمریکایی: اوکراین در حال غرق شدن است

یکی از تحلیلگران سابق سیا تاکید کرد که اوکراینی‌ها از اجلاس اخیر ناتو ناامید شدند و درحال غرق شدن هستند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی؛ ری مک‌گاورن، تحلیلگر سابق سیا، معتقد است که اوکراین به سمت فروپاشی می‌رود. او تاکید کرد که دادن امید‌های واهی به پیروزی به آن، بدترین کاری است ... تحلیلگر آمریکایی: اوکراین در حال غرق شدن است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا

رؤسای سابق سیا و اف‌بی‌آی تحت تحقیق کیفری قرار گرفتند

رسانه آمریکایی گزارش داد، در تازه‌ترین رسوایی سیاسی در واشنگتن، رؤسای سابق سیا و اف‌بی‌آی تحت تحقیق کیفری قرار گرفته‌اند. به گزارش ایسنا، شبکه خبری آمریکایی به نقل از منابعی در وزارت دادگستری آمریکا گزارش داد، «جان برنان» رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و «جیمز کومی» رئیس پیشین اف‌بی‌آی به دلیل ارائه ادعاهای ... رؤسای سابق سیا و اف‌بی‌آی تحت تحقیق کیفری قرار گرفتند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, انگلیس, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

انتخابات آمریکا: دموکرات‌ها کنترل مجلس نمایندگان را بدست آوردند؛ جمهوری‌خواهان سنا را حفظ کردند

انتخابات میان دوره‌ای آمریکا با پیروزی دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان و تداوم کنترل سنا توسط جمهوری خواهان، دونالد ترامپ را در نیمۀ دوم ریاست جمهوری خود به همزیستی سیاسی با رقبای او ناگزیر می‌کند.

رئیس جمهوری آمریکا با این حال، با ارسال یک توئیت، نتیجۀ انتخابات را «یک پیروزی بزرگ» خواند و از آن ابراز خوشنودی کرد. این خرسندی از آن روست که حفظ اکثریت جمهوری خواه در سنا برای وی از اهمیت بسیاری برخوردار است. نتایج بدست آمده هر چند برای هر دو حزب رضایت بخش است، اما، به رغم از دست دادن مجلس نمایندگان، یک پیروزی شخصی برای دونالد ترامپ نیز محسوب می‌شود

 

نتایج انتخابات میان دوره‌ای آمریکا هر چند با پایان دادن به یکپارچگی قدرت و وادار ساختن دونالد ترامپ به همزیستی با رقبای سیاسی، پیگیری برنامه‌های او را دشوار می‌کند، اما از حال راه را برای حرکت او به سوی یک دورۀ تازۀ ریاست جمهوری می‌گشاید. نتایج رای گیری از «موج انتخاباتی ضد ترامپ» نشان ندارد و حتی موقعیت جمهوری خواهان را در سنا تقویت می‌کند. مهمتر از آن «ترامپ گرائی» که حتی جمهوری خواهان نیز دو سال پیش در دوران انتخابات ریاست جمهوری با اکراه بدان می‌نگریستند، با انتخابات اخیر در دورنمای سیاسی کشور پابرجا می‌شود و نیروی محرکۀ رای گیری آینده را تشکیل می‌دهد. دونالد ترامپ با کسب نتایج کنونی دیگر با مقاومت در میان جناح خود روبرو نخواهد شد و از حال نامزد انکارناپذیر جمهوری خواهان در انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری به حساب می‌آید.

 

تقویت اکثریت جمهوری خواه در سنا، به رئیس جمهوری اجازه می‌دهد با سهولت بیشتری انتصابات آینده را بویژه در دستگاه قضائی انجام دهد، سیاست خارجی و قراردادهای بین‌المللی را آسان تر به تصویب برساند و خطر عدم تصویب شماری قوانین را به دلیل ترک همراهی برخی از اعضاء از میان بردارد.

 

از دست دادن کنترل مجلس نمایندگان، بدون تردید ادامۀ حکومت را برای دونالد ترامپ در دو سال باقی مانده از نخستین دورۀ ریاست جمهوری او دشوار خواهد کرد. وی ناگزیر خواهد شد برای تصویب قوانین به گفتگو با رقبای خود بپردازد و به برخی سازش‌ها تن دهد. مجلس نمایندگان بدون تردید در برابر بسیاری از برنامه‌های «تفرقه انداز» دونالد ترامپ، نظیر بازبینی نظام بیمۀ درمانی که همچنان بلاتکلیف مانده است و یا ایجاد دیوار سراسری در مرزهای جنوبی کشور مقاومت خواهد کرد.

 

پیروزی دموکرات‌ها در بدست گرفتن مجلس نمایندگان به آنان اجازه می‌دهد با تشکیل کمیسیون‌های تحقیقاتی، دونالد ترامپ را به زحمت اندازند و وی را در پاره‌ای موارد به عقب نشینی وادارند.

 

نتیجۀ انتخابات برای دموکرات‌ها نیز پیامدهای بسیاری دارد. این حزب پس از شکست غیرقابل انتظار در آخرین انتخابات عمومی دو سال پیش، اینک به قدرت بازمی‌گردد و ناگزیر به بازسازی خود می‌پردازد. بدست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان، به دموکرات‌ها اجازه می دهد از حضور چشمگیرتری در صحنۀ سیاسی برخوردار شوند و با امکانات بیشتری به رویاروئی در انتخابات عمومی پیش رو بپردازند.

 

بررسی جایگاه، افکار، گرایش‌ها و برنامه‌های نمایندگان پیروز دموکرات در انتخابات اخیر، از قدرت گرفتن جناح چپ در درون این حزب حکایت می‌کند. تقویت این جناح، جایگاه کلی حزب را در دورنمای سیاسی کشور آشکارتر می‌کند و برخی از رای دهندگانی را که در آخرین انتخابات از آن روی گردانده و در جستجوی برنامه‌های حمایتی از طبقۀ فرودست جامعه، به دونالد ترامپ روی آورده بودند، به این سو خواهد کشید.

 

نتایج انتخابات از «دوگانگی» و «تفرقه» بیسابقۀ جامعه آمریکا به روشنی پرده برمی‌دارد. رای دهندگان جمهوری خواه را بیشتر مردان، سفیدپوستان، روستا نشینان و مذهبی‌ها تشکیل می‌دهند، در حالیکه اکثریت رای دهندگان دموکرات از زنان، سیاه پوستان و دیگر اقلیت‌ها و شهرنشینان تشکیل شده است.

 

دونالد ترامپ که این انتخابات را یک همه پرسی در بارۀ خود دانسته بود، به «یک پیروزی بزرگ» دست نیافت، اما با موج گستردۀ مخالفت نیز روبرو نگشت. روزنامه نگاران نزدیک به کاخ سفید می‌گویند، وی بر خلاف توئیت صبح چهارشنبه خود، نه تنها از نتیجۀ انتخابات خرسند نیست، بلکه به سبب از دست دادن مجلس نمایندگان بسیار خشمگین نیز هست. جو بایدن، معاون باراک اوباما در دورۀ ریاست جمهوری او، که این انتخابات را «مهمترین رای گیری زندگی خود» خوانده بود، اینک با اتکا به نتایج بدست آمده، می‌تواند در کنار دیگر چهره‌های دموکرات به بازسازی حزب بپردازد و در انتظار انتخابات عمومی ٢٠٢٠، پا به میدان مبارزه بگذارد.
رادیو فرانسه

ینی شفق: واشنگتن در ازای طلا و آثار باستانی سوریه و عراق به داعش سلاح فروخته است

روزنامه”ینی شفق” ترکیه فاش کرد، اسنادی را در اختیار دارد که ثابت می‌کند واشنگتن به طور مستقیم به تشکیلات داعش سلاح داده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ترکیه, جهان, خبر, سوریه, شمال غرب آسیا, عراق