انتقاد معاریو از «شکست ها و رسوایی ها» در ارتش اسرائیل در غزه

روزنامه اسرائیلی «معاریو» به دنبال یک سری شکست‌ها و رسوایی‌های اخیر، ارتش رژیم اسرائیل را مورد انتقاد قرار داد و اشاره کرد که ارتش اسرائیل از فقدان ارزیابی و حرفه‌ای بودن رنج می‌برد و به صداقت در همه سطوح نیاز دارد. به گزارش بامداد سه شنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «ارم نیوز» امارات، ... انتقاد معاریو از «شکست ها و رسوایی ها» در ارتش اسرائیل در غزه

ادامه

اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صهیونیسم, فلسطین

صهیونیست‌ها از هوا، زمین و دریا غزه را می‌کوبد + فیلم

رژیم اشغالگر اسرائیل از زمین، هوا و دریا، غزه را زیر آتش قرار داده است و هر روز اوضاع انسانی ساکنان این منطقه فاجعه بارتر می‌شود. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از العربی الجدید، جنایات رژیم اشغالگر در نوار غزه ادامه دارد و همچنان غیرنظامیان و زیرساخت‌ها هدف بمباران سنگین قرار دارد و ... صهیونیست‌ها از هوا، زمین و دریا غزه را می‌کوبد + فیلم

ادامه

اسراییل, اشغالگری, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صهیونیسم, فلسطین

لاوروف: اتحادیه اروپا به دنبال احیای نازیسم است

وزیر خارجه روسیه امروز یکشنبه، گفت، تلاش‌های اتحادیه اروپا برای ممانعت از ورود مقام‌ها از جمله سران کشورهای اروپایی به روسیه در ۹ مه، با هدف احیای ایدئولوژی «نازیسم» است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه گفت: «هیچ شکی نیست که اینها تلاشی برای احیای رویه نازیسم از سوی اتحادیه اروپاست. غیرقابل درک ... لاوروف: اتحادیه اروپا به دنبال احیای نازیسم است

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, ایدئولوژی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, نازیسم

قلم‌های بسته؛ حقیقت در محاصره

کاخ سفید با حذف خبرگزاری‌های معتبر از تیم خبری نزدیک به ترامپ، گام تازه‌ای در محدودسازی رسانه‌ها برداشته است. باشگاه خبرنگاران؛ در اقدامی که بوی سانسور و کنترل اطلاعات می‌دهد، کاخ سفید دسترسی خبرگزاری‌های برجسته‌ای چون رویترز، بلومبرگ و آسوشیتدپرس را به تیم خبری اختصاصی رئیس‌جمهور محدود کرده است. این تصمیم، که ظاهراً به بهانه‌های ... قلم‌های بسته؛ حقیقت در محاصره

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژی, ایدئولوژی, تحلیل, خبر رسانی, سیاسی

“کنفدراسیون ملی کار فرانسه” (“ث ژ ت”): زحمتکشان باید بتوانند در انتخاب‌ها و تصمیم‌های راهبردی شرکت‌ها مشارکت داشته باشند

اشاره: مجلهٔ “اقتصاد و سیاست”، وابسته به حزب کمونیست فرانسه، در مصاحبه‌ای نظر “سوفی بینه”- دبیرکل “ث ژ ت” دربارهٔ خدمات عمومی، توان زحمتکشان، و به‌طورکلی سیاست‌های “کنفدراسیون ملی کار فرانسه” را نسبت به مسئله‌های گوناگون جویا شده ‌است. این مصاحبه از سوی “دنیس دوران” (“Denis Durand”)- عضو شورای ملی حزب کمونیست فرانسه- در اوایل ... “کنفدراسیون ملی کار فرانسه” (“ث ژ ت”): زحمتکشان باید بتوانند در انتخاب‌ها و تصمیم‌های راهبردی شرکت‌ها مشارکت داشته باشند

ادامه

اقتصادی, بازنشستگی, جهان, حزب کمونیست, حقوق بشر, طبقه کارگر, غرب اروپا, فرانسه, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو

اعلام “اعتصاب غذای خشک” هنگامه شهیدی در اوین

هنگامه شهیدی در نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، که روز ۲۴ اسفند ماه ۹۵ در صفحه اینستاگرام‌اش منتشر شد، نوشته بود: «شما قرار بود در روزهای پس از خفقان دوره احمدی‌نژاد راه نفس اصلاح‌طلبان باشید، نه اینکه مانند احمدی‌نژاد برای رسیدن به ریاست جمهوری نفس آنها را نیز ببرید».

 

مادر هنگامه شهیدی گفته که فرزندش در اوین دست به اعتصاب غذای خشک زده است. این روزنامه‌نگار از ۱۹ اسفند در زندان اوین به سر می‌برد. دستگیری او و دیگر فعالان مدنی در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری ارزیابی می‌شود.

 

ناهید کرمانشاهی، مادر هنگامه شهیدی، به “کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران” گفته است که فرزندش در بند ۲۰۹ زندان اوین دست به اعتصاب غذای خشک زده و وضع جسمانی‌اش پس از ۲۴ روز اعتصاب غذا “به‌شدت وخیم” است.

 
به گفته‌ی خانم کرمانشاهی که روز شنبه (۱۲ فروردین/ اول آوریل) با فرزندش در زندان تماس تلفنی داشته، هنگامه شهیدی به بازجوی خود گفته است: «اگر اتفاقی برای من بیفتد، کسانی که در راس کار هستند باید جواب دهند. آقای رئیس جمهور و وزارت اطلاعات و دادستانی و قوه قضائیه مسول مرگ من هستند».

 
هنگامه شهیدی، روزنامه‌نگار و عضو حزب اعتماد ملی، نیمه‌شب پنج‌شنبه (۱۹ اسفند/ ۹ مارس) در مشهد بازداشت شده بود. او را پس از بازداشت به تهران منتقل کردند و به زندان اوین فرستادند. خانم شهیدی پیش از دستگیری اعلام کرده بود که هشدارهایی از برخی رسانه‌ها و افراد نزدیک به دولت مبنی بر بازداشتش دریافت کرده است.

 
هنگامه شهیدی در این نامه تاکید کرده بود، از آنجا که بازداشتش را غیرقانونی و تنها در راستای “پروژه قبل از انتخابات برای بازداشت گسترده فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران” می‌داند، از لحظه بازداشت اعتصاب غذا خواهد کرد.

 
حال مادر این فعال مدنی اعلام کرده که هنگامه شهیدی از روز بازداشت در اعتصاب غذا بوده و اینک اعتصاب‌اش را به اعتصاب غذای خشک تبدیل کرده است.

 
نوشتن وصیت‌نامه

 
هنگامه شهیدی در تماس تلفنی با مادرش گفته است که “توان راه رفتن ندارد و خودش را روی زمین می‌کشد” و حتی وصیت‌نامه‌اش را نوشته، به بازجوی خود داده و از او خواسته است تا آن را به دست خانواده‌اش برساند.

 

ناهید کرمانشاهی در ادامه از قول فرزندش گفته است: «یک ماه بیشتر نمی‌توانند بازداشت موقت نگه دارند و یا باید توی خانه باشم یا توی قبرستان هستم و اعضای بدنم را اهدا کنید».

 
به گفته مادر هنگامه شهیدی، این روزنامه‌نگار کماکان به صورت رسمی از داشتن وکیل محروم است: «من اصلا نمی‌دانم جرم بچه‌ام چی است، نه خودش می‌داند و نه ما. آقای ترک همدانی، وکیل هنگامه هم که به دادسرا می‌رود، می‌گویند هنوز صلاحیت او برای وکالت پرونده هنگامه تایید نشده».

 
هنگامه شهیدی در نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، که روز ۲۴ اسفند ماه ۹۵ در صفحه اینستاگرام‌اش منتشر شد، نوشته بود: «شما قرار بود در روزهای پس از خفقان دوره احمدی‌نژاد راه نفس اصلاح‌طلبان باشید، نه اینکه مانند احمدی‌نژاد برای رسیدن به ریاست جمهوری نفس آنها را نیز ببرید».

 
درخواست از روحانی

 
این روزنامه‌نگار در نامه‌اش از روحانی به عنوان رئیس قوه مجریه خواسته بود تا در مقابل «پرونده‌سازی‌های بیهوده برای روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی و مدنی- اجتماعی این کشور بایستد».

 

حسن روحانی روز ۷ فروردین (۲۷ مارس) در نخستین جلسه هیأت دولت در سال ۱۳۹۶ از وزیر کشورش خواست تا از جمله “گزارش اقدامات انجام‌شده” در “برخورد با تخلفات امنیتی و بازداشت مشکوک تعدادی از فعالان رسانه‌ای در آستانه انتخابات” را ارایه دهد.

 
برخی از نزدیکان دولت و نمایندگان مجلس دستگیری‌های اخیر را با انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ مرتبط می‌دانند. ناظران سیاسی نیز از دستگیری‌های اخیر روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی به عنوان نشانه‌هایی از اعمال فشار نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران بر آنان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ سخن می‌گویند.

 
موج دستگیری

 
علاوه بر هنگامه شهیدی، احسان مازندرانی روزنامه‌نگار و مدیر مسئول سابق روزنامه “فرهیختگان”، مراد ثقفی فعال مدنی و مدیر مسئول فصلنامه “گفتگو”، رامین کریمیان پژوهشگر و همکار آقای ثقفی و طاهره ریاحی روزنامه‌نگار و دبیر سرویس اجتماعی خبرگزاری “برنا”، از جمله بازداشت‌شدگان هفته‌های اخیر هستند.

 
علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز روز ۲۵ اسفند (۱۵ مارس) از بازداشت حدود ۱۲ نفر از مدیران مسئول کانال‌های تلگرامی اصلاح‌طلب یا حامی دولت توسط یک نهاد اطلاعاتی- نظامی خبر داده بود.

 

روز ۲۷ اسفند ماه نیز چهار تن از نمایندگان عضو فراکسیون “امید” مجلس در نامه‌ای به حسن روحانی، خواستار آزادی روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی و مدیران کانال‌های تلگرامی شده بودند.

 
به گفته این نمایندگان، “تمامی افراد دستگیرشده به‌نحوی روزنامه‌نگاران، فعالان سیاسی − مدنی نزدیک به دولت یا مسئولان اداره کانال‌های تلگرامی اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا و حامیان دولت هستند و این در حالی است که مدیران کانال‌های تلگرامی مخالف دولت کاملا آزاد بوده و با انواع روش‌ها و با توسل به تهمت، دروغ و جعل و تبلیغات منفی، در حال تخریب وجهه دولت هستند”.

 
بیشتر این بازداشت‌ها توسط اطلاعات سپاه پاسداران انجام شده است. در این میان برخی از مدیران کانال‌های تلگرامی آزاد شده‌اند، اما برخی دیگر هنوز در بازداشت به‌سر می‌برند. سازمان گزارشگران بدون مرز نیز هم‌زمان اعلام کرده بود که شماری دیگر از فعالان رسانه‌ای تهدید به بازداشت شده‌اند.

 
دستگیری روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی ایران با انتقادهای نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های بین‌المللی حامی روزنامه‌نگاران نیز مواجه شده است.

 
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است روز ۲۹ اردیبهشت سال جاری (۱۳۹۶) برگزار شود.

صدای آلمان

نوجوان ایرانی قربانی خشونت نژادپرستانه در لندن

روزنامه انگلیسی گاردین از حمله یک باند تبهکار با انگیزه‌های نژادپرستانه به یک نوجوان ایرانی در منطقه «کرویدون» در جنوب شرقی شهر لندن، پایتخت انگلستان خبر داده است.   پلیس لندن اعلام کرد یک نوجوان پناهجو پس از آنکه از سوی گروهی در پایتخت انگلیس مورد ضرب و شتم قرار گرفت، دچار شکستگی جمجمه شد ... نوجوان ایرانی قربانی خشونت نژادپرستانه در لندن

ادامه

انگلستان, جهان, حقوق بشر, خبر

اذعان ائتلاف آمریکا به‌کشتن حدود ۴۰۰ غیرنظامی درعراق و سوریه

ائتلاف ضد داعش تحت فرماندهی آمریکا به کشته شدن ۳۹۶ غیرنظامی در حملات این ائتلاف به عراق و سوریه از سال ۲۰۱۴ اذعان کرد. به نقل از روزنامه مستقل رأی الیوم، فرماندهی ائتلاف ضد داعش تحت فرماندهی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که در حملات این ائتلاف به عراق و سوریه از اوت ۲۰۱۴ تا ... اذعان ائتلاف آمریکا به‌کشتن حدود ۴۰۰ غیرنظامی درعراق و سوریه

ادامه

امریکا, جهان, حقوق بشر, خبر, سوریه, عراق

شهادت جوان فلسطینی در بیت‌المقدس

به گزارش خبرگزاری فلسطینی “معا”، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد: یک جوان فلسطینی که هویتش هنوز مشخص نیست، به ضرب گلوله نیروهای اشغالگر به شهادت رسید. به زعم اشغالگران، این جوان ظهر امروز قصد زخمی کردن دو شهرک نشین را در بخش قدیمی شهر قدس را داشته است که یکی از آنها جراحت سطحی برداشته ... شهادت جوان فلسطینی در بیت‌المقدس

ادامه

جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین

چکیده گزارش‌های کارگری، هفته اول فروردین ماه ۱۳۹۶

خبر‌ها و گزارش‌های جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفته‌ای که گذشت؛     دهم فروردین ماه -انجماد دستمزدها و محدود ساختن افزایش دستمزدها در لایحه اصلاح قانون کار٬صرفاً یک حرکت در جهت برنامه ششم توسعه نیست ٬ بلکه شالوده‌ی برنامه‌ها و سیاست‌های اقتصادی دهه چهارم حیات نظام و دگرگونی ساختار اقتصادی است.     ... چکیده گزارش‌های کارگری، هفته اول فروردین ماه ۱۳۹۶

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری