زمان، نشان خواهد داد که تاثیر «بریکس» برجهان چه خواهد بود!

پانزدهمین اجلاس سران بریکس از ۲۲ تا ۲۴ اوت ۲۰۲۳ (۳۱ مرداد تا ۲ شهریور) در مرکز همایش های ”سندتون“ شهر ژوهانسبورگ، پایتخت آفریقای جنوبی برگزار شد. در این نشست، که اداره آن به عهدهٔ سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی و رئیس نوبتی بریکس بود، رهبران کشورهای شرکت‌کننده دربارهٔ راه‌های بهبود مبادله بین کشورهای عضو ... زمان، نشان خواهد داد که تاثیر «بریکس» برجهان چه خواهد بود!

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتیوپی, اقتصادی, امارات, اندونزی, انگلیس, ایران, برزیل, بریکس, بنگلادش, پاکستان, ترکیه, جهان, چین, روزنامه نگاران, روسیه, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, عربستان سعودی, فیلیپین, کره جنوبی, مصر, مقاله, مکزیک, نیجریه, هندوستان, ویتنام

دادگاه عالی پاکستان حکم آزادی عمران‌خان را صادر کرد

دادگاه عالی شهر اسلام‌آباد در جریان بررسی دادخواست «عمران‌خان» نخست وزیر برکنار شده پاکستان که هم اکنون در زندان بسر می‌برد، حکم حبس وی را تعلیق و دستور آزادی خان را صادر کرد. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از رسانه‌های پاکستانی، رئیس دادگاه عالی اسلام‌آباد امروز با صدور حکم تعلیق حبس عمران‌خان گفت که محاکمه ... دادگاه عالی پاکستان حکم آزادی عمران‌خان را صادر کرد

ادامه

پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر

بازداشت وزیر خارجه سابق پاکستان به اتهام افشای نامه تهدید آمیز آمریکا

وزیر خارجه سابق پاکستان و نایب رئیس حزب تحریک انصاف که نفر دوم حزب «عمران‌ خان» محسوب می‌شود، امروز در پایتخت این کشور توسط پلیس بازداشت شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیا تودی، «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه سابق پاکستان و نایب رئیس حزب تحریک انصاف امروز در اسلام‌ آباد پایتخت ... بازداشت وزیر خارجه سابق پاکستان به اتهام افشای نامه تهدید آمیز آمریکا

ادامه

آمریکا, اوکراین, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر

چین و کشورهای آسیای جنوبی ۵۶ میلیارد دلار قرارداد همکاری امضا کردند

یک رسانه چینی گزارش داد در جریان نمایشگاه اکسپو چین و کشورهای جنوب آسیا که امروز به کار خود پایان داد، قراردادهایی در زمینه های مختلف بین چین و کشورهای جنوب آسیا در مجموع به ارزش بیش از ۵۶ میلیارد دلار امضا شد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری شینهوا چین، همزمان با پایان کار دهمین ... چین و کشورهای آسیای جنوبی ۵۶ میلیارد دلار قرارداد همکاری امضا کردند

ادامه

افغانستان, اقتصادی, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, چین, خبر, سریلانکا, شرق آسیا, نپال, هندوستان

اینترسپت: واشنگتن مدیر سازماندهی عزل عمران خان بود

روزنامه اینترسپت با استناد به یک سند دیپلماتیک محرمانه که از یک منبع نظامی پاکستانی به دست آمده، گزارش داد که وزارت امور خارجه آمریکا سال گذشته به پاکستان فشار آورد تا عمران خان را از نخست‌وزیری عزل کند چون او در مورد جنگ اوکراین بی‌طرف بود. به گزارش ایسنا، این سند دیپلماتیک مربوط به ... اینترسپت: واشنگتن مدیر سازماندهی عزل عمران خان بود

ادامه

آمریکا, اروپا, اوکراین, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, گزارش

اعتصاب غذای بیش از هزار فلسطینی در زندان‌های اسرائیل

بیش از هزار فلسطینی زندانی در اسرائیل روز دوشنبه ۱۷ آوریل/ ۲۸ فروردین ماه به طور جمعی اعتصاب غذا کردند. این اعتصاب در حمایت از مروان برغوثی، سیاستمدار فلسطینی زندانی و رهبر انتفاضه دوم صورت می‌گیرد که از ۱۵ سال پیش به حبس ابد محکوم شده است.

 

مروان برغوثی در یادداشتی که از زندان “هداریم” برای نشریه نیویورک تایمز فرستاده دلیل این اعتصاب غذا را “پایان دادن به تجاوزات” در زندان‌های اسرائیل اعلام کرده است.

 

به گفته وی “زندانیان فلسطینی از شکنجه، درمان ناقص، رفتارهای غیرانسانی و قصور پزشکی رنج‌ می‌برند و برخی از آنها نیز در زندان کشته شده‌اند.”

 

مروان برغوثی همچنین در یادداشت خود بر وجود یک “آپارتاید قضائی” تاکید کرده که سبب تضمین عدم مجازات قضائی اسرائیلی‌ها در زمان ارتکاب جنایت علیه فلسطینی‌ها می‌شود. به گفته وی این آپارتاید قضائی همچنین باعث جنایت جلوه دادن مقاومت فلسطینی‌ها شده است.

 

از سال ۱۹۶۷ و با اشغال سرزمین‌های فلسطینی توسط اسرائیل تاکنون بیش از ۸۵۰ هزار نفر از فلسطینیان توسط دولت اسرائیل دستگیر و زندانی شده‌اند.

 

در چند سال گذشته بسیاری از زندانیان فلسطینی در اعتراض به وضعیت زندان‌ها به طور انفرادی اعتصاب غذا کرده‌اند که گاهی به وضعیتی “نزدیک به مرگ” رسیده‌اند. هرچند برخی از این اعتصاب غذاها باعث آزادی این زندانیان شده، اما بسیاری از آنها بلافاصله پس از آزادی بار دیگر دستگیر شده‌اند.

 

فدوی برغوثی، همسر مروان برغوثی که در یک تظاهرات برای حمایت از اعتصاب غذای گروهی زندانیان فلسطینی در رام‌الله شرکت کرده به خبرگزاری فرانسه گفته که این “نخستین بار” طی چند سال گذشته است که زندانیان به طور گروهی و جمعی اعتصاب غذا کرده‌اند و هدف از آن “درخواست‌های انسانی درنظرگرفته شده در حقوق بین‌الملل به عنوان حقوق بشر” است.

 

به گفته وی این زندانیان می‌خواهند تلفن عمومی، حق ملاقات بیشتر، تلویزیون و دستگاه تهویه داشته باشند و نیز می‌خواهند که به “ّبی‌توجهی” در امور پزشکی آنها پایان داده شود.

 

محمود عباس، رهبر دولت خودگردان فلسطین از دولت اسرائیل خواسته تا به این درخواست‌ها برای “آزادی و حرمت زندانیان” پاسخگو باشد.

 

عیسی قراقع، مسئول امور زندانیان فلسطینی در دولت خودگردان به خبرگزاری فرانسه گفته که حدود هزار و ۳۰۰ فلسطینی در این اعتصاب غذا شرکت کرده و “این رقم می‌تواند در ساعات آینده افزایش یابد.”

 

کلوب زندانیان فلسطینی هم که یک سازمان غیردولتی است تعداد زندانیان اعتصاب کننده را هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرده است.

 

اما عساف لیبرَتی، سخنگوی سازمان زندان‌های اسرائیل درباره حدود هزار و ۱۰۰ زندانی اعتصاب‌کننده سخن گفته و یادآوری کرده که “اقدامات انضباطی در این زمینه اتخاذ شده است.” به گفته وی این سازمان درباره موضوع زندانیان “مذاکره” نخواهد کرد.

 

به گفته کلوب زندانیان “سازمان زندان‌ها همه پول‌ها و وسایل زندانیان اعتصاب کننده را ضبط کرده و برخی از زندانیان را به زندان‌های دیگر منتقل کرده است.”

 

به درخواست کلوب زندانیان، احزاب مختلف و دولت خودگردان، هزاران فلسطینی در حمایت از این زندانیان در شهرهای مختلف کرانه باختری و نوار غزه دست به تظاهرات زدند.

 

این اعتصاب غذای محدود به مناسبت “روز زندانیان” انجام شده که از ۴۰ سال پیش تاکنون از سوی فلسطینیان گرامی داشته می‌شود.

 

آخرین اعتصاب غذای کسترده در زندان‌های اسرائیل در فوریه سال ۲۰۱۳ صورت گرفت که ۳ هزار زندانی فلسطینی در اعتراض به مرگ یکی از زندانیان طی یک روز از غذاخوردن امتناع کردند.

 

اکنون حدود ۶ هزار و پانصد فلسطینی در زندان‌های اسرائیل حضور دارند که از میان آنها ۶۲ زن و ۳۰۰ کودک هستند. حدود ۵۰۰ نفر از آنان نیز بدون هیچگونه محاکمه یا اعلام جرم در زندان‌های اسرائیل به سر می‌برند. همچنین ۱۳ نماینده مجلس فلسطین نیز زندانی هستند.

 

رژیم اسرائیل از تقریبا نیم قرن پیش سرزمین‌های فلسطینی از جمله کرانه باختری را اشغال کرده است. مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطین برای تشکیل یک دولت فلسطینی مستقل در کنار دولت اسرائیل تقریبا بی‌نتیجه مانده است.

 

دلیل غیبت افغانستان در نشست سه‌جانبه مسکو

نشست سه‌جانبه مسکو با شرکت روسیه، چین و پاکستان در شرایطی برگزار شد که از همان ابتدا با واکنش منفی افغانستان روبه‌رو شد. بر عکس گزارشات بسیاری از خبرگزاری‌های جریان اصلی، این نشست صرفا درباره تحولات داخلی افغانستان نبود و بیشتر یک نشست منطقه‌ای درزمینه بی‌ثباتی و تروریسم بین‌المللی ازجمله «داعش» بوده است. البته به‌دلیل ... دلیل غیبت افغانستان در نشست سه‌جانبه مسکو

ادامه

پاکستان, جنگ بر علیه تروریسم, جهان, چین, خبر, روسیه