صدها هزار نفر در بلژیک و هلند علیه نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط اسرائیل تظاهرات کردند

صدها هزار نفر از مردم بلژیک و هلند روز یکشنبه در شهرهای بروکسل و لاهه علیه نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط اسرائیل تظاهرات کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان‌دهندگان تظاهرات در لاهه را ۱۵۰ هزار نفر تخمین زدند. سازمان‌دهندگان اعتراضات در بروکسل نیز شمار شرکت‌کنندگان را ۱۱۰ هزار و پلیس تعداد آنها را ... صدها هزار نفر در بلژیک و هلند علیه نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط اسرائیل تظاهرات کردند

ادامه

اتحادیه اروپا, اعتراضات اجتماعی, بلژیک, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, هلند

اعتراضات فراگیر در آمریکا به «سیاتل» کشیده شد+ فیلم

با وجود ادعای مقامات آمریکایی، اعتراضات مردمی در این کشور نه‌تنها خاموش نشده، بلکه با کشیده شدن آن به ایالت‌ها و شهرهای تازه‌ای، این اعتراضات درحال گسترش است. به گزارش ایسنا، وضعیت این روزهای آمریکا بحرانی شده است. برخی شهرهای آمریکا صحنه اعتراضات گسترده نسبت به سیاست‌های دولت است. اعتراضاتی که با دستور «دونالد ترامپ» ... اعتراضات فراگیر در آمریکا به «سیاتل» کشیده شد+ فیلم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسپانیا, اعتراضات اجتماعی, انگلیس, جهان, خبر, فلسطین, فیلم, مهاجرت, همبستگی

پایتخت‌های اروپایی بار دیگر صحنه راهپیمایی‌های ضدصهیونیستی شدند

پایتخت‌های مختلف اروپا همزمان با تعطیلات آخر هفته در آنها مجددا شاهد راهپیمایی انبوه حامیان فلسطین بودند که پایان نسل کشی در نوار غزه را خواستار شدند. به گزارش ایسنا، صدها هزار نفر از معترضان حامی فلسطین در راهپیمایی که فراخوان آن از سوی احزاب اپوزیسیون اصلی ایتالیا صادر شد روز شنبه به خیابان‌های شهر ... پایتخت‌های اروپایی بار دیگر صحنه راهپیمایی‌های ضدصهیونیستی شدند

ادامه

آلمان, اسراییل, اعتراضات اجتماعی, انگلیس, ایتالیا, جهان, خاورمیانه, خبر, سوئد, صهیونیسم, فلسطین, کودکان

مردم بلغارستان در مخالفت با تغییر ارز ملی به یورو طی تظاهراتی خواستار برگزاری همه‌پرسی شدند

هزاران نفر از مردم بلغارستان در تظاهراتی با طرح دولت این کشور برای تغییر ارز ملی به یورو مخالفت کرده و خواستار برگزاری همه‌پرسی در این باره شدند. به گزارش ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، گروه‌های مدنی و احزاب ملی‌گرا سازماندهی تظاهرات روز شنبه در صوفیه پایتخت بلغارستان را برعهده داشتند. معترضان پرچم‌های بلغارستان در ... مردم بلغارستان در مخالفت با تغییر ارز ملی به یورو طی تظاهراتی خواستار برگزاری همه‌پرسی شدند

ادامه

اتحادیه اروپا, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بلغارستان, تورم, جنوب شرق اروپا, جهان, خبر

معترضان لیبیایی خواستار استعفای نخست وزیر شدند/ پارلمان لیبی دستور بازجویی از الدبیبه را صادر کرد

در سایه افزایش اعتراضات علیه نخست وزیر لیبی، سه وزیر دولت لیبی استعفا کردند. باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ صد‌ها معترض لیبیایی دیروز جمعه خواستار برکناری عبدالحمید دبیبه، نخست‌وزیر مورد حمایت خارجی ها و دولت او شدند. طبق اعلام دولت، یک عضو نیرو‌های امنیتی هنگام تلاش برخی از معترضان برای یورش به دفتر نخست‌وزیر ... معترضان لیبیایی خواستار استعفای نخست وزیر شدند/ پارلمان لیبی دستور بازجویی از الدبیبه را صادر کرد

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, شمال آفریقا, لیبی

اعتراض‌های توده‌ای در عراق، هشداری به نظام مبتنی بر سهمیه‌بندی قدرت و فساد

هیئت سیاسی حزب کمونیست عراق به مناسبت حوادث اخیر این کشور و اعتراضات گسترده‌ی مردم در شهرهای مختلف بیانیه‌ای صادر کرده است. در این بیانیه ضمن حمایت از خواست‌های عادلانه‌ی مردم، پایان دادن به نظام فاسد و ناعادلانه‌ی سهمیه‌ی قدرت درخواست و سرکوب و کشتار مردم محکوم شده است.

 

متن این بیانیه را در زیر می خوانید:

 

اعتراض‌های مردمی گسترده‌ای که از روز اوّل اکتبر در سراسر کشور آغاز شد و همچنان ادامه دارد، هشداری واقعی و جدّی است به دولت و نیروهای سیاسی غالب بر کشور که مسئول وضعیت ناگوار کنونی در کشور و شرایط وخیم زندگی شهروندان، به‌ویژه تنگدستان، زحمتکشان، و جوانان‌اند. خشم بی‌سابقهٔ کنونی مردم، بازتاب و نشانهٔ پیامدهای آن وضعیت ناگوار و شرایط وخیم است. و نشان می‌دهد که انجام اصلاحات بنیادی همه‌جانبه در عرصه‌های گوناگون سیاسی، اقتصادی، و اجتماعی، موضوعی مبرم و فوری است. دولت عراق امروزه به معنای کامل کلمه با حقیقت موجود روبروست و باید هرچه زودتر به اقدام‌های جدّی و عادلانه‌ای دست بزند که مردم انتظار دارند و خواهان آنند.

 

رخدادهای دو روز گذشته در بغداد و چند شهر دیگر کشور نشان داده است که شیوهٔ سهمیه‌بندی قدرت در روند سیاسی به هیچ راه‌حلی نمی‌انجامد، بلکه بحران‌های موجود را وخیم‌تر می‌کند و تداوم می‌بخشد، و هیچ حداقلی از عدالت اجتماعی را نیز فراهم نمی‌آورد. امروزه فاصلهٔ میان توده‌های مردم و این نظام، و فساد گستردهٔ دولتی، کاملاً آشکار شده است. سهمیه‌بندی قدرت دولتی نمی‌تواند پاسخگوی مسائل بزرگ روزمره و بحران‌های اقتصادی و اجتماعی مداوم و مزمن باشد، و نمی‌تواند حقوق مردم مطابق با قانون اساسی کشور را تأمین و تضمین کند و به خواست‌های مردم توجه کند. آنچه وضعیت را وخیم‌تر کرده است این است که فریاد عدالت‌خواهی مردم اغلب نادیده گرفته می‌شود و گاهی حتّی با خشونت با آن برخورد می‌شود.

 

ما ضمن پیگیری این رخدادهای نگران‌کننده و آزاردهنده در میهن عزیزمان، لازم می‌دانیم بر اصول و اقدام‌های زیر تأکید کنیم:

 

۱. تظاهرات مسالمت‌آمیز حق مردم است که در قانون اساسی تصریح شده است و به هیچ بهانه و توجیهی نباید نقض شود.

۲. وظیفه و مسئولیت نهادهای دولتی، شامل نهادهای امنیتی و نظامی، حفاظت از تظاهرکنندگان و معترضان است.

۳. ما سرکوب تظاهرکنندگان و اعمال خشونت علیه آنها را، صرف‌نظر از هر وسیله و شیوه‌ای که به کار می‌رود، از گلوله‌های مشقی گرفته تا گلوله‌های واقعی، هلی‌کوپتر، آب داغ، دستگیری، ضرب و شتم، و غیره، محکوم می‌کنیم. ما خواهان تشکیل یک کمیتهٔ تحقیق گسترده هستیم که شامل سازمان‌های جامعهٔ مدنی و نمایندگان معترضان باشد. ما خواهان محاکمهٔ آمران خشونت و دستوردهندگان به استفاده از گلوله‌های واقعی هستیم.

۴. نیروهای امنیتی بی‌درنگ باید از تعقیب زخمی‌ها در بیمارستان‌ها دست بکشند، بازداشت شدگان را آزاد کنند. کشته‌شدگان تظاهرات باید شهیدان خلق و عراق شناخته شوند.

۵. حفظ ماهیت مسالمت‌آمیز تظاهرات و اعتراض‌ها به هر شکل، و تأمین امنیت اموال مردم و دولت، نقطهٔ قوّت تظاهرکنندگان و معترضان است. مسالمت‌آمیز بودن جنبش اعتراضی باید حفظ شود.

۶. لازم است که نخست‌وزیر و فرمانده کل قوای مسلّح، وزیران، و سران نهادهای امنیتی برای بحث دربارهٔ رخدادهای جاری به جلسهٔ اضطراری پارلمان احضار شوند.

۷. حزب ما با توده‌های معترض و خواست‌های عادلانهٔ آنها ابراز همبستگی کرده، از آنها حمایت کرده، و در اعتراض آنها شرکت کرده است، و به این موضع خود ادامه می‌هد. حزب ما همواره در کنار مردم می‌ایستد و برای تحقق زندگی شایسته و امن برای مردم مبارزه می‌کند.

 

ما مجدداً بر موضع حزب کمونیست عراق در حمایت از خواست‌های عادلانه و مسالمت‌آمیز شهروندان، گشایش فضای عمل برای ایجاد تغییرهای ریشه‌یی، پایان دادن به نظام سهمیه‌بندی قدرت و فساد، و دستیابی به گزینهٔ میهن‌دوستانهٔ ساختمان دولتی بر پایهٔ حقوق شهروندی، دموکراسی، و عدالت اجتماعی تأکید می‌کنیم.

 

درود به خاطرهٔ شهیدان، و با امید به بهبودی سریع زخمی‌شدگان.

اخبار روز

آسوشیتدپرس؛ ۱۸ کشته در حمله مسلحانه مردان نقاب‌دار به معترضان در کربلا

مردان مسلحی که لباس سیاه بر تن داشته و چهره‌هایشان را پوشانده بودند به سمت شرکت‌کنندگان در تظاهرات ضددولتی در کربلا آتش گشودند، ۱۸ نفر را کشته و صدها تن را زخمی کردند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, ایران, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, عراق

نخست‌وزیر لبنان در سیزدهمین روز اعتراضات اعلام کرد به‌‌«بن‌بست» رسیده و استعفا کرد

نخست‌وزیر لبنان در واکنش به ادامه اعتراض‌های مردمی، اعلام کرد، به «بن‌بست» رسیده و استعفای خود و دولتش را تسلیم رئیس‌جمهور می‌کند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, خاورمیانه, خبر, لبنان