لوموند: افول قدرت آمریکا از سال‌ها پیش آغاز شده‌است

اقتصاددان فرانسوی طی یادداشتی در روزنامه «لوموند» ضمن نقد سیاست‌های ترامپ مقابل کشورهای دیگر، تاکید کرد که بحران کنونی نه‌تنها اقتصادی، بلکه بحران مشروعیت و عملکرد سیاسی است که در ناکارآمدی ساختار قدرت در آمریکا ریشه دارد. به گزارش روز شنبه ایرنا، سیاست‌های دولت ترامپ طی هفته‌های گذشته در اعمال تعرفه‌های تجاری و برخورد رادیکال ... لوموند: افول قدرت آمریکا از سال‌ها پیش آغاز شده‌است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استعمار, اقتصادی, اوکراین, بریکس, پاناما, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب, جهان, چین, سیاسی, عراق, فرانسه, گرینلند, مداخله نظامی

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

تحولات هفتۀ گذشته و صحبت‌های اخیر خامنه‌ای و پزشکیان در مورد روند مذاکره با دولت آمریکا، همراه با کنار گذاشته شدن عبدالناصر همتی و جواد ظریف از دولت، حکایت از آن دارد که هشت ماه پس از تبلیغات کارزار انتخابات نمایشی و خیال‌پردازی دربارۀ به‌اصطلاح “وفاق ملی”، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هیچ تغییر اساسی در ... پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر

ادعای رسانه‌های آمریکایی؛ موشک‌های ایران از کره‌شمالی وارد شده است!

به گزارش پایگاه خبری «فوربس» در مقاله‌ای تحت عنوان « آیا ترامپ تحریم‌های ایران را به بانک‌های چینی نیز تسری می‌دهد یا نه» نوشت: وزارت خزانه‌داری آمریکا و دفتر کنترل دارایی‌های خارجی، سه شبکه ساخت و ارسال تکنولوژی و مواد در حمایت از برنامه‌های موشکی ایران را تحریم کرد. این حرکت در پاسخ به آزمایش موشکی اخیر ایران صورت گرفته است.

 

عبدالله اصغرزاده تاجر ایرانی رییس یکی از این سه شبکه است که شامل چند چینی و کمپانی‌های آنها نیز می‌شود.

 

به گزارش سی‌ان‌ان، دولت ترامپ قرار است تحریم‌های جدیدی را علیه ایران تصویب کند و این تحریم‌ها طبعا بانک‌های چینی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. قطع روابط مالی ایران با بانک‌ها و موسسات مالی چینی بر بازار جهانی شوکی را وارد می‌کند اما در صورتی که این بانک‌ها مصون باشند، تحریم‌های آنها علیه ایران بی‌اثر خواهد بود.

 

اصغرزاده بر اساس گزارش‌های وزارت خزانه‌داری از سال ۲۰۱۳ با سه دلال چینی در ارتباط بوده است. این سه شامل: ریچارد یو، جک کین و کارول شائو است. «یو» با یک کمپانی تجاری برای تسهیل خدمات مالی اصغرزاده کار می‌کند. «کین» در شرکت واردات و صادرات «قرن جدید نینگبو»، ارسال کالا به ایران را میسر می‌کند.

 

تحریم‌های آمریکا، این سه نفر و این دو کمپانی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. در حال حاضر دو مشکل اساسی در ارتباط با این تحریم‌ها وجود دارد. تحریم‌هایی که قرار بوده صرفا هشدار بدهد نه اینکه هزینه‌های گزافی را وارد کند.

 

اول اینکه تحریم‌های اخیر نظیر تحریم‌های سابق، به طرف‌هایی که تقریبا بی‌ارتباط یا چندان مهم نیستند وارد شده است. این افراد و کمپانی‌های چینی چندین دهه است که تجهیزات و قطعات و ابزار و تکنولوژی‌هایی را در ارتباط با موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای به ایران می‌فروشند.

 

پکن یکی از پیشرفته‌ترین سامانه‌های نظارت بر شهروندانش را در درون مرزهای خود دارد و در نتیجه از همه فعالیت‌های مرتبط با کنترل اشاعه سلاح در درون خاکش اطلاع دارد.

 

به گفته «کریستوفر سوئیفت» یک مقام ارشد سابق آمریکا در دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری، چین یکی از بزرگترین نیروهای بین‌المللی در بخشی است که دولت آمریکا آن را ارسال تجهیزات به کشورهایی که به طور قانونی نمی‌توانند تجهیزات را برای خودشان خریداری کنند، می‌نامد.

 

وزارت خزانه‌داری فکر می‌کند که با تحریم‌ بازیگران سطح متوسط و پایین پیامی را به پایتخت چین خواهد فرستاد؛ اما مقامات آمریکایی باید بدانند که چین هرگز این اشاره را جدی نخواهد گرفت. اگر واشنگتن بخواهد تجارت موشک و سلاح‌های کشتار جمعی را متوقف کند، تاثیراتی را برجای خواهد گذاشت و هزینه‌هایی را بر همه شرکت‌های دولتی و از آن مهم‌تر بر حزب کمونیسم وارد می‌کند.

 

دوم اینکه اوباما درست مانند بوش از تحریم موسسات مالی چینی خوددرای می‌کرد. در عوض این دو شرکت چینی که نام برده شده، از سیستم‌های بانکی چین استفاده می‌کردند و یکی از مقامات آمریکایی به سی ان ان گفته که افرادی که روز جمعه در لیست تحریم‌ها قرار گرفتند در ارتباط با سیستم‌های مالی آمریکا نیز بوده‌اند و داد و ستدهایی با این سیستم‌ها داشته‌اند.

 

در لیست تحریم‌های دفتر دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا نام «ما شیائوهونگ» و سه همکار و کمپانی او به همراه «دندونگ هونگشیانگ»، کمپانی توسعه صنایع چینی که در ارتباط با کره شمالی است نیز دیده می‌شود.

 

اعلامیه وزارت خزانه‌داری شامل هیچ توضیحاتی در مورد این تحریم‌ها نیست اما «جاشوا استنتون» کارشناس امور تحریم‌های کره گفته تنها دلیل این تحریم، کمک‌هایی است که این شرکت‌ها به بانک «کانگسون» کرده است، که خودش نیز به جرم پول‌شویی تحریم شده است.

 

روزنامه وال استریت ژورنال نوشته بود که دولت اوباما از تحریم بانک‌های چینی درمانده بود و گفته بود این بانک‌ها مصون هستند.

 

پکن کنترل سختی بر سیستم‌های مالی‌اش دارد و این کار را از طریق مدیریت بر بانک‌های بزرگ و سایر بانک‌ها انجام می‌دهند و این بدان معناست که هر پولی که به این کشور وارد یا از آن خارج می‌شود، زیر نظر دولت مرکزی است. علاوه بر این دولت مرکزی چین ارتباطات داخلی و خارجی را نیز از نزدیک رصد می‌کند.

 

تهران نام ایرانی را بر موشکی که در ۲۰ ژانویه رونمایی کرده است، گذاشته و به آن «خرمشهر» می‌گوید. مقامات آمریکایی می‌گویند این موشک‌ها همان «شهاب» هستند؛ اما در واقع به گفته مقامات پنتاگون این موشک‌ها از کره‌شمالی وارد شده است. این موشک‌ها یا از کره‌شمالی وارد شده‌اند یا احتمالا در ایران بر اساس نقشه‌های کره‌شمالی ساخته شده‌اند. مدل کره شمالی این موشک‌ها «موسودان» نام دارد.

 

حال ترامپ چطور باید کره شمالی را متوقف کند، به گفته «بروس بچتول» از دانشگاه ایالت انجلو، بهترین و بلند‌مدت‌ترین حرکت اجرای تحریم‌هایی است که همین الان هم وجود دارد. این یعنی باید به سراغ بانک‌هایی رفت که پول‌های کره‌شمالی را پولشویی می‌کنند. بانک‌هایی زیادی در چین و جاهای دیگر این کار را می‌کنند؛ نظیر بانک آسیای جنوب‌شرقی در سنگاپور.

 

او گفته این کار تنها به کره شمالی فشار نمی‌آورد بلکه بر چین نیز فشار وارد می‌کند و کار کردن با این بانک‌ها را برای سایر کشورها از سراسر جهان برای سپرده‌گذاری در این بانک‌های چینی نیز سخت‌تر خواهد کرد.

 

ترامپ در ارتباط با ایران گفته بود که هیچ گزینه‌ای از روی میز برداشته نشده است. اولین گزینه روی میز او احتمالا تحریم‌های سامانه‌های مالی چینی برای جلوگیری از تجارت‌های بین ایران و کره و شمالی است.

ایلنا

“فضاسازی سیاسی” در رابطه با سفر نخست‌وزیر سوئد به ایران

دویچه وله: تندروها مدعی امضای اسناد همکاری در منزل سفیر سوئد در ایران بدون رعایت حجاب زنان بوده، آن را “تحقیرآمیز” می‌دانند. برخی چهره‌ها و نهادهای حقوق بشری نیز حجاب زنان سوئدی در ایران را تمکین به “آپارتاید جنسی” خوانده‌اند.   استفان لوون، نخست‌وزیر سوئد، شنبه گذشته (۱۱ فوریه/ ۲۳ بهمن) در صدر هیأتی متشکل ... “فضاسازی سیاسی” در رابطه با سفر نخست‌وزیر سوئد به ایران

ادامه

اروپای شمالی, ایران, جهان, خبر, سیاسی

کمپین تبریزی ‌ها برای کفش ایرانی

روزنامه شهروند درباره حرکت مردمی آذربایجان شرقی با شعار «با افتخار فقط اجناس ایرانی می‌فروشیم» به ارایه گزارشی پرداخت و نوشت: ۴٠٠ فروشگاه تبریز در مدت یک ماه دست به دست هم دادند تا فقط کفش ایرانی بفروشند خراسانی‌ ها، مراغه‌ ای‌ ها، شبستری ‌ها، مرندی ها و آذرشهری‌ ها به حرکت بزرگ بازاریان تبریز ... کمپین تبریزی ‌ها برای کفش ایرانی

ادامه

اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, ایران, خبر

از شکستِ انقلاب مردمی بهمن ۱۳۵۷ تا «آشتی ملیِ» اصلاح‌طلبان با دیکتاتور

با سپری شدن ۳۸ سال از سال‌روزِ انقلاب بهمن ۱۳۵۷، گزافه‌ نخواهد بود اگر گفته شود وضعیت بسیار نامطلوب و بی‌ثبات اقتصادی- اجتماعی کنونی کشور ما، محصولِ تصمیمی است که بیش از سه دهه پیش رهبریِ مذهبی جمهوری‌اسلامی در محدود کردن حیطهٔ تغییرهای انقلابی گرفت. رهبریِ انقلاب و در رأس آن آیت‌الله خمینی، پس از ... از شکستِ انقلاب مردمی بهمن ۱۳۵۷ تا «آشتی ملیِ» اصلاح‌طلبان با دیکتاتور

ادامه

ایران, سیاسی

ترامپ: ایران با آتش بازی می‌کند!

توئیت‌های تهاجمی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران همچنان ادامه دارد.   ترامپ، امروز با انتشار یک پیام توئیتری جدید، مدعی شد: «ایران با آتش بازی می‌کند.»   وی نوشت: «ایران قدردان رویکرد خوب اوباما با خود نیست.»     ترامپ در انتها با تاکید بر اینکه «من مثل اوباما نیستم» به ایران ... ترامپ: ایران با آتش بازی می‌کند!

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خبر