شواهد جدید از استفاده ژاپن از «حربه جعل پول» در زمان تجاوز به چین

امسال مصادف با هشتادمین سالگرد پیروزی چین در نبرد مقاومت علیه تجاوز ژاپن است. رادیو بین المللی چین: ۲۵ مارس، «ماکوتو ماتسونو» محقق موسسه بین‌المللی مطالعات صلح دانشگاه میجی گاکوین ژاپن مجموعه‌ای از مدارک و اسناد تاریخی مکتوب به زبان ژاپنی را به مرکز بایگانی اسناد استان گوانگ‌دونگ اهدا کرد که نشان می‌دهند نیروهای ارتش ... شواهد جدید از استفاده ژاپن از «حربه جعل پول» در زمان تجاوز به چین

ادامه

اقتصادی, تاریخ, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا, گزارش

«سوم ماه مه» از برجسته‌ترین‌ها در تاریخ هنرِ نقاشی اثر فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی

تابلو نقاشی “سوم ماه مه” را فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی از رویداد سوم ماه مه ۱۸۰۸ / ۱۱۸۷ خورشیدی در سال ۱۸۱۴/ ۱۱۹۳ خورشیدی خلق کرد. این تابلو جزو برجسته‌ترین آثار تاریخ هنر نقاشی است. در این تابلو نقاش هنرمند صحنه‌ای از وقایع خشونت‌بار در پی اشغال اسپانیا از سوی نیروهای ناپلئون را به‌تصویر می‌کشد. ... «سوم ماه مه» از برجسته‌ترین‌ها در تاریخ هنرِ نقاشی اثر فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی

ادامه

اسپانیا, اشغالگری, تاریخ, جنوب اروپا, فرانسه, هنرمندان

واکنش مسکو به ادعای شولتس درباره آزادی آلمان توسط آمریکا

مقامات روسیه در واکنش به ادعای اولاف شولتس، صدراعظم آلمان درباره آزادی این کشور از شرّ نازیسم به‌دست آمریکا، به وی توصیه کردند که اسناد تاریخی درباره جنگ جهانی دوم را مطالعه کند و واقعیت رخ‌داده را فراموش نکند. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، کنستانتین کاساچوف، نایب‌‌رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه، ... واکنش مسکو به ادعای شولتس درباره آزادی آلمان توسط آمریکا

ادامه

آزادی, آلمان, اتحاد شوروی, اروپا, تاریخ, روسیه, غرب, فاشیسم, نئونازیسم

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

آیین‌های شب یلدا در دیار آریوبرزن

شب یلدا یا به گویش محلی اول چله بزرگ در استان کهگیلویه و بویراحمد که به دیار آریوبرزن معروف است همچون دیگر نقاط کشور و با تفاوت های اندکی برگزار می شود.
به باور مردم این استان زمستان به ۲ بخش چله بزرگ و کوچک تقسیم می شود، که چله بزرگ ۴۰ روز و چله کوچک ۲۰ روز است.
متیل گویی یا همان روایت داستان های قدیمی یکی از مهمترین آیین های شب یلدا در کهگیلویه و بویراحمد است.
این داستان ها که با زبانی شیوا و لحنی دلچسب از سوی مادر بزرگ ها ایراد می شود، کودکان را مجذوب و بزرگترها را به خاطرات گذشته می برد.
متیل گویی معمولاً افسانه هایی درباره اجرام آسمانی و موضوعات انسانی است.
شاهنامه خوانی که معمولاً به صورت شفاهی از سوی پدربزرگ ها روایت می شود از دیگر آیین های شب یلدا در کهگیلویه و بویراحمد است.
پیشگویی رویدادهای آینده با فال های سنگی یا شکستن گردو از دیگر برنامه های رایج شب یلدا در این خطه است که البته در سالهای اخیر جای خود را به فال حافظ داده است.
در گذشته های نه چندان دور تمام شب های چله بزرگ یعنی اول دی تا دهم بهمن مردم دور هم جمع می شدند، اما با ماشینی شدن زندگی دور هم نشینی محدود به شب یلدا شده است.
شام شب یلدا معمولاً غذاهای سنتی مانند آش کارده، شله بادام و شله ماش است که البته در سالهای اخیر به غذاهای امروزی تغییر شکل یافته است.
پذیرایی از مهمانان با آجیل هایی محل مانند کلخنگ، مغز بنه، گندم برشته، کنجد بو داده، انجیر و مویز خشک انجام می شود.
آیین کاسه بهره یا بردن غذا برای همسایه های فقیر یکی دیگر از آیین های سنتی مردم این دیار است که نه تنها در شب یلدا بلکه در همه ایام سال بین مردم کهگیلویه و بویراحمد رایج است.
آیین شب یلدا که از هشت هزار سال پیش در بین ایرانیان رواج دارد، در سال ۱۳۸۷ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
شب یلدا را شب تولد خورشید و آغاز خلقت می دانند، در باور ایرانیان باستان، یلدا شب تولد خورشید است.
یلدا، واژه سریانی به معنای ولادت، زایش و زادروز خورشید (مهر،میترا) است که در دوره ساسانیان به زبان فارسی راه یافت.
این کلمه به شب نخست زمستان و شب پایانی پاییز گفته می شود.
آیین شب یلدا در باور ایرانیان باستان به گونه ای بود که تاریکی در آن، شکست می خورد، روشنایی پیروز و خورشید زاده می شد، روزها رو به بلندی می گذاشت و تابش نور ایزدی فزونی می یافت.
استان کهگیلویه و بویراحمد را به دیار آریوبرزن می شناسند.
آریوبرزن یکی از سرداران دوره هخامنشی است.
این استان بخشی از تمدن عیلام بوده و بعد از ورود آرایی ها و در دوره بعد از اسلام جزئی از خاک تمامی حکومت های ایران بود.
کهگیلویه و بویراحمد با حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار گرفته و این استان بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد.
ایرنا

در بزرگداشت انقلاب کبیر اکتبر

هفتم نوامبر با نودونُه‌مین سالگرد انقلاب اکتبر روسیه برابر است. انقلاب کبیر اکتبر، افق روشنی از زندگی را در برابر جامعهٔ بشری و به‌ویژه زحمتکشان گشود. تاریخ بشر از رویدادهای بزرگ و تأثیرگذار بسیاری به‌خویش دیده است، اما هیچ رویدادی از این دست نتوانسته است تأثیر انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر را به‌لحاظ وسعت و ژرفا ... در بزرگداشت انقلاب کبیر اکتبر

ادامه

تاریخ